IDPA או חמוש מאומן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: IDPA או חמוש מאומן
GUSS כתב:עבודת הדק...
מקבצים ניתן לקבל גם ללא כוונות כלל..
+1
עבודת הדק זה overrated בסוג הירי שלנו,
זה מאד חשוב אם עוסקים בקליעה למטרה, כך גם חשובה איכות ההדק ואיזון האקדח, אבל זה לא כל כך חשוב כשיורים מהר למטרה קרובה.
לא אומר שלא צריך ללמוד לעבוד נכון עם ההדק, ללחוץ עם פרק האצבע הנכון במקום ובעוצמה הדרושה ולבצע את התנועה בלי להזיז את כל כף היד. אבל כשיורים מספיק מהר מבצעים מה שנקרא ״ג׳רקינג״ באנגלית אם רוצים או לא וזה לא כזה נורא. זה למשל משהו שאבישי מדגים בהדרכות שלו למי ששאל, הוא שובר הרבה מיתוסים וכל הזמן מתפתח ומביא עוד ועוד תרגילים מקוריים שמייעלים וחוסכים זמן.
זה מאד חשוב אם עוסקים בקליעה למטרה, כך גם חשובה איכות ההדק ואיזון האקדח, אבל זה לא כל כך חשוב כשיורים מהר למטרה קרובה.
לא אומר שלא צריך ללמוד לעבוד נכון עם ההדק, ללחוץ עם פרק האצבע הנכון במקום ובעוצמה הדרושה ולבצע את התנועה בלי להזיז את כל כף היד. אבל כשיורים מספיק מהר מבצעים מה שנקרא ״ג׳רקינג״ באנגלית אם רוצים או לא וזה לא כזה נורא. זה למשל משהו שאבישי מדגים בהדרכות שלו למי ששאל, הוא שובר הרבה מיתוסים וכל הזמן מתפתח ומביא עוד ועוד תרגילים מקוריים שמייעלים וחוסכים זמן.
- סליקאי טיטניום
אבישי יורה מנוסה מאוד. מה שהוא כבר שכח, רבים עוד לא למדו.
לפני ששוברים מוסכמות, כדאי קודם כל לבנות אותן ולשלוט בהן היטב. הטכניקה של סלאפינג, הטכניקה של מיקוד מבט במטרה ולא בכוונת קדמית, הן מוכרות. אך העניין הוא שיורה ממוצע שיזניח את ייסודות הירי לטובת השיטות הנ"ל עלול למצוא את עצמו במצב מאוד לא נעים, בו הוא יורה על מטרה מטווח קרוב, אך... לא פוגע. כי השיטות האלה לא מחליפות את היסודות, רק משלימות אותן.
לפני ששוברים מוסכמות, כדאי קודם כל לבנות אותן ולשלוט בהן היטב. הטכניקה של סלאפינג, הטכניקה של מיקוד מבט במטרה ולא בכוונת קדמית, הן מוכרות. אך העניין הוא שיורה ממוצע שיזניח את ייסודות הירי לטובת השיטות הנ"ל עלול למצוא את עצמו במצב מאוד לא נעים, בו הוא יורה על מטרה מטווח קרוב, אך... לא פוגע. כי השיטות האלה לא מחליפות את היסודות, רק משלימות אותן.
- סליקאי טיטניום
יתכן שביותר ממה שנה לא למדו כלום עד שהגענו והראנו להם טריק או שניים?
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:יתכן שביותר ממה שנה לא למדו כלום עד שהגענו והראנו להם טריק או שניים?
ככה לימדו לירות לפני 100 שנה :
https://m.youtube.com/watch?v=Y9Hc2Fchu9s
גם ניצחו ככה מלחמות.
ככה מלמדים לירות היום :
https://m.youtube.com/watch?v=JB5cw-p9HSc
וזה עוד ממש בקטנה ...
יסודות זה חשוב, בפרט ליורים שלא מתאמנים בתדירות גבוהה מאד. לצורך העניין, כשאני יורה פעם-פעמיים בחודש , תחרויות בעיקר, כמו בתקופה הנוכחית - זה לא נקרא מבחינתי תדירות גבוהה ואני מאבד כושר. אני לחלוטין אעדיף אימון יסודות על תרגילי ירי מתוחכמים שבשורה התחתונה לא מקדמים אותי כמעט.
יריתי בתחרות לפני שבועיים, אני יורה בתחרות מחר, בעוד שעה אני אתייצב במטווח רחובות כדי לתרגל יסודות ולהתרגל שוב לירי.
נראה לי שיש קצת בלבול בעניין עבודת הדק. משום מה מייחסים פלינץ׳ לעבודת הדק לא טובה וזה לא נכון. מי שלא מבין למה אני מתכוון מוזמן לפגוש אותי בשעה שש במטווח, אשמח לשתות איתו קפה בוץ ולהדגים.
- סליקאי טיטניום
מי שהגיע היום למטווח קיבל אחלה הדגמה של התגברות על פחד ירי.
חבר הגיע עם הרכש החדש שלו - קולט פייתון 6״ מדהים בן מעל 40, אקדח שאני מרייר עליו כבר מספר חודשים מאז הוצע למכירה ביד2 בעבור נזיד עדשים, אבל אין לי מספיק רשיונות...
שתי מחסניות מהירות מהשדאו נכנסות קצת מתחת למרכז ושמאלה אבל במקבץ יפה.
עוד שלוש מחסניות, הפעם מהגלוק 19c שבועט ומרעיש ביחס לשדאו בצורה מורגשת.
מגיע תור הפייתון - כמה ספיישלים לחימום הקנה ועבודה על המוח אחריהם מספר כדורי מאגנום שמזעזעים את המטווח וחורכים את הגבות.
עכשיו השדאו מרגיש ונשמע כמו אקדח איירסופט ... כל הכדורים נכנסים למרכז המטרה גם בירי צרורות.
מקווה שהזיכרון הזה לא ימחק הלילה ויעזור לי לירות מחר יותר טוב.
חבר הגיע עם הרכש החדש שלו - קולט פייתון 6״ מדהים בן מעל 40, אקדח שאני מרייר עליו כבר מספר חודשים מאז הוצע למכירה ביד2 בעבור נזיד עדשים, אבל אין לי מספיק רשיונות...
שתי מחסניות מהירות מהשדאו נכנסות קצת מתחת למרכז ושמאלה אבל במקבץ יפה.
עוד שלוש מחסניות, הפעם מהגלוק 19c שבועט ומרעיש ביחס לשדאו בצורה מורגשת.
מגיע תור הפייתון - כמה ספיישלים לחימום הקנה ועבודה על המוח אחריהם מספר כדורי מאגנום שמזעזעים את המטווח וחורכים את הגבות.
עכשיו השדאו מרגיש ונשמע כמו אקדח איירסופט ... כל הכדורים נכנסים למרכז המטרה גם בירי צרורות.
מקווה שהזיכרון הזה לא ימחק הלילה ויעזור לי לירות מחר יותר טוב.
- סליקאי טיטניום
ועל זה נאמר:
קשה באימונים, קל בקרב...
קשה באימונים, קל בקרב...
ניר ל כתב:מי שהגיע היום למטווח קיבל אחלה הדגמה של התגברות על פחד ירי.
ב.
אני לא מדריך ירי, סתם אחד שיורה לפעמים. אבל אנסה לתת את הנסיון שלי עם שאדו, ואם יעזור אז האח והידד. לא מדובר ב"פחד ירי" אלא בתגובה טבעית של השרירים לפיצוץ הצפוי. אלא מה, ההגיון הפיסי שלנו לא מתיישב עם הפיסיקה של הירי, וההנמכה מגיעה מוקדם מדי.
העצה שהכי הועילה לי הייתה להשתמש באוזניות ובאטמים בו זמנית. נסה ותראה ישועות.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
עורך האתר http://www.idpa.org.il
אתה אולי לא מדריך אבל אתה צודק. פלינץ׳ זה תוצאה של הכנה בלתי רצונית של הגוף לירי, ע״י כיווץ שרירים והנמכה של הקנה, זה לא משהו שלחיצה לא נכונה על ההדק יכולה לייצר, לא כשמדובר בהדק כמו אצלי באקדח לפחות. אני מתאמן ומדגים את זה באמצעות ערבוב של כדורים עקרים במחסנית.
מי שינסה אקדח איירסופט דומה לאקדח האישי שלו, יווכח שהוא יכול לירות גם מטחים רצופים ללא נפילה של הנפ״מ וכמובן לקבץ כמעט לאותו חור בגלל שהכוונות לא קופצות. על עבודת הדק ומכוון כן ניתן להתאמן עם איירסופט, על אחיזה ופלינץ׳ לא.
לי בכל אופן האימון המקדים לא עזר אחרי שהאקדח החליט להתפגר ביום התחרות, במקומה קיבלתי אימון ארוך בתפעול מעצורים ובלתמ״ים.
מי שינסה אקדח איירסופט דומה לאקדח האישי שלו, יווכח שהוא יכול לירות גם מטחים רצופים ללא נפילה של הנפ״מ וכמובן לקבץ כמעט לאותו חור בגלל שהכוונות לא קופצות. על עבודת הדק ומכוון כן ניתן להתאמן עם איירסופט, על אחיזה ופלינץ׳ לא.
לי בכל אופן האימון המקדים לא עזר אחרי שהאקדח החליט להתפגר ביום התחרות, במקומה קיבלתי אימון ארוך בתפעול מעצורים ובלתמ״ים.
- סליקאי טיטניום
תתחרה עם הגלוק...
spy כתב:אבישי יורה מנוסה מאוד. מה שהוא כבר שכח, רבים עוד לא למדו.
אז מדוע שב-IDPA לא יביאו את אבישי מידי כמה חודשים לסדנה לשיפור המיומנות?
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
גיל, יש מצב שאני אחזיק עוד גלוק לירי מעשי, לא שולל, שלי C. בלי קשר, התקלה ב CZ כנראה תיפתר בהחלפת שן חולצת או רק קפיץ.
לגבי אבישי, הוא במקרה היה גם כן במטווח בחמישי והעביר שם הדרכה אישית - כך שגם זאת אפשרות.
בעבר העביר סדנאות לקבוצות והוא מעביר אימונים גם במועדוני ירי מעשי.
ב IDPA המדריכים מתנדבים ואילו אבישי מתפרנס מזה, אבל כמו שאמרתי - יש לך אפשרות להנות מכל העולמות, זה לא אחד על חשבון השני.
לגבי אבישי, הוא במקרה היה גם כן במטווח בחמישי והעביר שם הדרכה אישית - כך שגם זאת אפשרות.
בעבר העביר סדנאות לקבוצות והוא מעביר אימונים גם במועדוני ירי מעשי.
ב IDPA המדריכים מתנדבים ואילו אבישי מתפרנס מזה, אבל כמו שאמרתי - יש לך אפשרות להנות מכל העולמות, זה לא אחד על חשבון השני.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:גיל, יש מצב שאני אחזיק עוד גלוק לירי מעשי, לא שולל, שלי C...
עד כמה כבר ה-C הזה עוזר לך בנשיאה? תחליף אותו לרגיל וברשיון או במקום שיש לך עבור גלוק לירי מעשי תקנה בול או STI...
אלא אם אתה רוצה להתחרות במשהו שקרוב לאקדח הנשיאה, מתוך העיקרון של Train as you fight,
שזה ממילא משהו ש-IDPA פועל לפיו הרבה יותר מירי (לא) מעשי...
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
ה c לא עוזר בנשיאה, אבל זה מה יש ואין לי הצדקה להחליף אותו, אם חיינו באמריקה הייתי פשוט מחליף קנה.
ציינתי את זה, כי אם הייתי מחליף אקדח לצורך התחרות זה היה מעביר אותי ל open ולא היה נותן לי אינדיקציה.
לא נורא - אימון מעצורי אמת זה דבר לא רע בכלל וזה לא משהו שקרה לי עדיין.
להחליף את השדאו לגלוק 17/34 זה משהו שאני אכן חושב עליו מהסיבה שציינת וגם כי על הגלוק אני שולט יותר טוב ויורה איתו יותר מהר, אבל הרתע שלו יותר מורגש והוא פחות מהנה.
ציינתי את זה, כי אם הייתי מחליף אקדח לצורך התחרות זה היה מעביר אותי ל open ולא היה נותן לי אינדיקציה.
לא נורא - אימון מעצורי אמת זה דבר לא רע בכלל וזה לא משהו שקרה לי עדיין.
להחליף את השדאו לגלוק 17/34 זה משהו שאני אכן חושב עליו מהסיבה שציינת וגם כי על הגלוק אני שולט יותר טוב ויורה איתו יותר מהר, אבל הרתע שלו יותר מורגש והוא פחות מהנה.
- סליקאי טיטניום
כמו שאמרתי שני אימונים שעברתי אצל אבישי היו מעולים מדריך מעולה למדתי המון
ובמטווח רגיל הבנתי שהמקבצים לא טובים הפסקתי לרוץ וחוזר ללמוד ללכת
ובמטווח רגיל הבנתי שהמקבצים לא טובים הפסקתי לרוץ וחוזר ללמוד ללכת
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד