הנה זה הגיע...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הנה זה הגיע...

על ידי carver » 04 דצמבר 2018, 23:26

Michael1 כתב:יש פה אנשים שליליים במיוחד.
נכון, המציאות לא קלה ומניסיון העבר לא תמיד הדברים מסתדרים לטובתנו, אבל אם לא נהיה חיוביים ונוותר מראש לא ננצח באף קרב.
אגב, אני הוצאתי רישיון עם התבחין החדש ואני מודע לחוסר הוודאות בתחום אבל משתדל להשאר אופטימי שהמדיניות החדשה תישאר לאורך זמן.

אני חושב שהדבר הכי נכון לעשות, הוא להוציא רשיון, וכמה שיותר מהר.
הרבה יותר קשה לקחת רשיון מאשר לתת.
נותנים תקח, מרביצים תברח
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 05 דצמבר 2018, 00:22

spy כתב:אני לא רואה שום הגיון בלוותר מראש כבר בשלב זה.
בוודאי שלא לוותר על מימוש הזכאות לרישיון "כי גם ככה זה לא לכל החיים".
אף אחד לא יודע מתי יבטלו לו את הרישיון, אם בכלל. כשקיבלתי רישיון אי אז בתחילת 1997 אמרו לי אותו דבר. ואני עדיין עם רישיון. סליחה, כבר עם שני רישיונות.
מכירים את הסיפור של 2 צפרדעים שנפלו לתוך סיר עם חלב? אז אני לא מוכן לוותר ולטבוע בשקט. וככל שיהיו יותר אנשים שיממשו את הזכאות (גם אם זמנית) ויתאמנו ויהיו רציניים והנושא יהיה חשוב להם - ככה יהיה קשה יותר להתעלם מהם. הכל פוליטי? כמובן. אבל כמות = כוח אלקטורלי. ...
אז לא הכל אבוד מראש.
וגם אם כן, נניח שבעוד 5 שנים יקחו לכווווולנו את הרישיונות (לא, לא יקחו). 5 שנים הנשק שלי יגן עלי...

אם כבר, החלק המודגש הוא תגובת המילניום.

וכן, אני מכיר את הבדיחה על מהי ההגדרה של פסימי (תשובה: אופטימי עם ניסיון), אבל לא צריך לוותר מראש.

השתחררתי מקבע ב-99' ונאלצתי להיפרד מאקדחי האישי ולא חידשו לי את הרשיון כי הייתי רק בדרגת סגן.
סיכוי טוב שאם הייתי לוקח עו"ד אז - אז כבר הייתי היום עם יותר וותק בנשיאה ואימונים (אולי יותר רשיונות ולפחות אחד " מוגן", ומנגד, אולי עם פריצת דיסק והכל לטובה... לך תדע)
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי 23933 » 17 דצמבר 2018, 09:35

בס"ד
אתמול 16/12 בלילה בשעה 10:30 לערך שמעתי רדיו רשת ב' ויש שם מישהו שקורא את הנכתב מעיתונים ברחבי העולם והוא קרא מעיתון אמריקאי לא זוכר את שמו על התאבדויות ברחבי העולם . מתברר שביפן יש פי 2 התאבדויות מאשר בארה"ב מדובר בעשרות אלפים (לשנה)ושני שליש מתוכם ע"י תליה .ולא ע"י נשק משום שיפן זו אחת הארצות שמאוד קשה עד בלתי אפשרי לקבל נשק ברישיון .גם בקנדה רוב המתאבדים ע"י רעל וכמדומני תליה ולא ע"י נשק
לכאורה מוכח מזה שריבוי הנשק ביד האזרחים אינה העילה לריבוי מקרי ההתאבדויות
לגבי רציחות בארה"ב גם הייתה שם התייחסות וכמדומני נאמר שם שהרוב לא ע"י כלי נשק
אולי ניתן להשתמש במידע זה ע"מ לסתור את טענות הארגונים דלעיל אחת ולתמיד בעזה"י
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 17 דצמבר 2018, 10:24

23933 כתב:בס"ד
אתמול 16/12 בלילה בשעה 10:30 לערך שמעתי רדיו רשת ב' ויש שם מישהו שקורא את הנכתב מעיתונים ברחבי העולם והוא קרא מעיתון אמריקאי לא זוכר את שמו על התאבדויות ברחבי העולם . מתברר שביפן יש פי 2 התאבדויות מאשר בארה"ב מדובר בעשרות אלפים (לשנה)ושני שליש מתוכם ע"י תליה .ולא ע"י נשק משום שיפן זו אחת הארצות שמאוד קשה עד בלתי אפשרי לקבל נשק ברישיון .גם בקנדה רוב המתאבדים ע"י רעל וכמדומני תליה ולא ע"י נשק
לכאורה מוכח מזה שריבוי הנשק ביד האזרחים אינה העילה לריבוי מקרי ההתאבדויות

תשלח את זה למחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, אולי זה ימצא דרכו לאדם הנכון...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 17 דצמבר 2018, 11:15

23933 כתב:לכאורה מוכח מזה שריבוי הנשק ביד האזרחים אינה העילה לריבוי מקרי ההתאבדויות

תבין....
אין שום סיכוי שתוכל לבלבל את האירגונים האלה, את התקשורת, ואת מקבלי ההחלטות עם עובדות.
לכל אחד מהם יש את האג'נדות שלו, ומבחינתם כל אמצעי כדי לקדם אותן כשר בעינהם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 18 דצמבר 2018, 00:54

מי שיושב בבתי המשפט הם אנשים שאמורים להשתכנע בהצגת עובדות משני הצדדים ומי שמצליח לשכנע בעובדות והסתברויות והוכחות את האנשים הללו סיכויו להצליח טובים יותר
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 18 דצמבר 2018, 00:57

אם ככה אז הניצחון בכיס
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי 23933 » 18 דצמבר 2018, 01:30

ניר ל כתב:אם ככה אז הניצחון בכיס

פתחת שמפניה ב-1:00 בלילה ?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 18 דצמבר 2018, 01:49

23933 כתב:מי שיושב בבתי המשפט הם אנשים שאמורים להשתכנע בהצגת עובדות משני הצדדים ומי שמצליח לשכנע בעובדות והסתברויות והוכחות את האנשים הללו סיכויו להצליח טובים יותר

אהבתי את חוש ההומור שלך...
ודרך אגב, אמור זה סוג של דג.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 18 דצמבר 2018, 02:03

itamar כתב:ודרך אגב, אמור זה סוג של דג.

עם שמפניה הולך טוב לא?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 18 דצמבר 2018, 08:25

23933 כתב:
itamar כתב:ודרך אגב, אמור זה סוג של דג.

עם שמפניה הולך טוב לא?

דגים בדרך כלל הולכים טוב עם יינות לבנים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 18 דצמבר 2018, 14:40

itamar כתב:דגים בדרך כלל הולכים טוב עם יינות לבנים

לא התחום שלי
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יחזקאל מוסרי » 20 דצמבר 2018, 20:26

רגע, בג"ץ זה רק למי שחושב כמוך?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלדר » 22 דצמבר 2018, 11:30

העתירה הזויה, אין על כך עוררין.
הבעיה, שאנחנו כבר עמור במציאות של פוסט אמת (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7 ... 7%9E%D7%AA )
לכן ישסיכוי לא מבוטל שהעתירה כן תתקבל בהתחשב בעיתוי הנכון - כל ההיסטריה לאחרונה על האלימות נגד נשים. לא, אני לא מצפה מבג"ץ שייצמד לעובדות כי הם גם חלק מהפוליטיקה. מזמן איבדתי אימון למערכת המשפט בארץ.
לכן אני מכווה שהבג"ץ יסתפק בכך שכבר יש ועדה שדנה בנושא וידחה את העתירה.
לגבי עובדות: גם צד שבעד הנשק מעוות עובדות. ביפן אכן שיעור ההתאבדויות יותר מבארה"ב אך לא פי 2. וכן עדיין רוב ההתאבדויות בארה"ב הם עם נשק חם, כי הוא זמין. האם איסור על נשק יוריד את המס' התאבדויות? לא. הדבר כבר נבדק במחקר בהרוורד ב2007.
בבריטניה דווקא לאחר הגבלות על הנשק הייתה עליה במקרי ההתאבדות, וזאת לאחר מגמת הירידה, ורק כעבור שנתיים מגמת הירידה שהייתה קודם חזרה.
אבל שוב.. את מי מעניינות העובדות? את המחוקק? גם לא ממש. מה היא כמות הנתונים הסטטיסטיים שהוצגו בועדה בעת הדיון התיקון לחוק כלי ירייה שמגביל גיל כניסה למטווח? התשובה - 0. כל הדיון היה התלהמות מטומטמת אחת מהתחלה ועד הסוף. התאחדות הקליעה בקושי הצליח לשמור על ספורטאים מגיל 12. לי, כשהגעתי בגיל 12 למטווח אולימפי, נאמר משהו בסגנון "נו, טוב, נקבל אותך, למרות שאתה כבר זקן מדי". כן זה היה במדינה אחרת שידעה לקדם ספורט הקליעה ברמה אולימפית וגידלה לא מעט אלופי עולם. וכן היא ידעה שהספורט זה בעל חשיבות הלאומית במדינה עם גיוס של כלל האוכלוסיה לשירות צבאי...
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 דצמבר 2018, 11:56

להוסיף לדברי אילדר - רוסיה הצליחה להתמודד מול הנאצים בזכות אותם אזרחיות ואזרחים שלמדו לצלוף ולהחזיק נשק מילדות, כנראה היה עדיף להם כיבוש נאצי על שלטון סטאלין בלי קשר...
כאן אני מאד חרד מהצפוי לנו כשהחרא יפגע במאוורר, האוכלוסיה האזרחית היהודית לא חמושה, הנשק החם שנמצא בידי אזרחים הוא חסר תועלת ללחימה וגם הוא במשורה, כוחות המשטרה אף הם אינם חמושים כראוי ואינם מיומנים. השמיכה עליה אנו סומכים בחיינו היא קצרצרה.
אנחנו מוכנים למלחמה הבאה בדיוק כפי שאנחנו מוכנים לרעידת אדמה עוצמתית.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד