IDPA או חמוש מאומן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: IDPA או חמוש מאומן
IDPA כמו ירי מעשי הוא ספורט.
זה שקוראים לו ירי הגנתי לא עושה אותו משהו אחר
זה ספורט עם חוקים אחרים.אני יכול לירות לפי החוקים האלה כמו שיורי IDPA יכולים לירות לפי החוקים שלי.
חמוש מאומן זה משהו אחר
הרעיון היה להנגיש אימון איכותי לנושאי נשק ברמת ההגנה העצמית וירי במרחב אזרחי.
בגדול יש 3 סוגי אימון
1.אימון בסיסי.
2.אימון זמן ומרחב.אימון המלמד שימוש בנשק במצבי לחץ ותקיפה.
3.משולש ברמודה שמאמן זיהוי תוקף במרחב ואופי הפעולה.
לא ירי מעשי ולא IDPA מאמנים בשיטה הזאת.
גם ליורים מיומנים כמוני האימונים האלה נותנים פרספקטיבה אחרת.
יש גם סדנה עם מס פגישות למי שרוצה להיות מיומן יותר.
בכל מקרה התכן שם מבצעי נטו.
מי שיכנס לפייס שלהם ויראה את המשובים של המתאמנים שם יבין על מה מדובר.
ונכון שזה עולה כסף.
255 שח לאימון כולל 100 כדור זה מחיר שווה לכל נפש.
בקשר לטענה לאורך האימון.אימון ארוך לבסוף חסר ערך.אני לאחר שעה וחצי שעתיים של אימון מותש.ולא רק אני.למשוך את זה חצי יום זה מוגזם.
מבלי לזלזל באף מדריך.אבישי עושה את זה באופן מדהים היכולת שלו לזהות כשלים ולתקן אותם.ולהבין את היורה עושה אותו למה שהוא.מעבר להיותו יורה פנטסטי
מבחינתי זו זכות להיתאמן איתו באותו מועדון.
זה ספורט עם חוקים אחרים.אני יכול לירות לפי החוקים האלה כמו שיורי IDPA יכולים לירות לפי החוקים שלי.
חמוש מאומן זה משהו אחר
בגדול יש 3 סוגי אימון
1.אימון בסיסי.
ונכון שזה עולה כסף.
בקשר לטענה לאורך האימון.אימון ארוך לבסוף חסר ערך.אני לאחר שעה וחצי שעתיים של אימון מותש.ולא רק אני.למשוך את זה חצי יום זה מוגזם.
מבלי לזלזל באף מדריך.אבישי עושה את זה באופן מדהים היכולת שלו לזהות כשלים ולתקן אותם.ולהבין את היורה עושה אותו למה שהוא.מעבר להיותו יורה פנטסטי
מבחינתי זו זכות להיתאמן איתו באותו מועדון.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:IDPA כמו ירי מעשי הוא ספורט.
חמוש מאומן זה משהו אחר
בגדול יש 3 סוגי אימון
1.אימון בסיסי.
ונכון שזה עולה כסף.
בקשר לטענה לאורך האימון. אימון ארוך לבסוף חסר ערך. אני לאחר שעה וחצי שעתיים של אימון מותש. ולא רק אני. למשוך את זה חצי יום זה מוגזם.
מבלי לזלזל באף מדריך.אבישי עושה את זה באופן מדהים היכולת שלו לזהות כשלים ולתקן אותם.הולהבין את היורה עושה אותו למה שהוא. מעבר להיותו יורה פנטסטי מבחינתי זו זכות להיתאמן איתו באותו מועדון.
כאמור - יש מקום לכולם, איש איש וגישתו. כל אחד יתאמן במקום שלבו חפץ.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
עורך האתר http://www.idpa.org.il
23933 כתב:אני חושב שלאור כל הנכתב לעיל IDPA היא המסגרת האידאלית למחזיקי רשיון של הגנה עצמית שמעונינים להיות מיומנים בנשק במחיר סביר משא"כ חמוש מאומן שע"מ להיות מיומן צריך לשלם יותר
ב-IDPA א 1000 ש"ח דמי מנוי ל-30 אימונים ו-1 ש"ח לכדור 100 כדורים לאימון * 30 =3000 נוסיף את ה-1000 ש"ח יוצא 4000 ש"ח ל-30 אימונים
משהו כמו 133 ש"ח לאימון
חמוש מאומן 30 * 255= 7650 ש"ח הבדל של 3650 ש"ח ל-30 אימונים
ולשיפור הירי וטיפים ניתן לשכור את שירותיהם של המורים הטובים שהוזכרו בשרשור זה אפילו בקבוצות פרטיות ע"פ תכנית מסודרת מראש
4/5 פעמים בשנה ועדיין יהיה יותר זול מחמוש מאומן (חבל ש-IDPA לא מגדילים ראש בעניין )
0\
בסכום שציינתה אפשר לעשות קורס ירי מעשי (2500 ש"ח כולל תחמושת) וישאר עודף לעונה או שתיים.
הרעיון בחמוש מאומן לתת ליורה כלים בסיסים ואימון וחזרה ליסודות מידי פעם.
למי שרוצה להתאמן במסגרת מאתגרת זה ירי מעשי.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:בסכום שציינתה אפשר לעשות קורס ירי מעשי (2500 ש"ח כולל תחמושת) וישאר עודף לעונה או שתיים.
מספר שאלות
א .כמה אימונים יש ב-2500 ש"ח?
ב. כמה כדורים אתה מקבל בסכום בזה ?
ג . האם התבחין לא משתנה?
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
קורס ירי מעשי זה 40 שעות , כולל את לימוד כללי הירי המעשי (יש גם מבחן תיאורתי ומבחן מעשי בסוף) וירי החל מהבסיס ועד תרגילי ירי מורכבים יורים 800-1000 כדור במהלך הקורס.
התבחין לא משתנה ואין קשר בין התבחין הנוכחי שלך לבין היותך יורה מעשי. אתה יכול לבקש במשך הזמן רשיונות נוספים בתבחין ספורטאי שזה אולי הבונוס היחיד של הענף הזה.
לגבי מה קורה אחרי הקורס - תלוי באיזה מועדון אתה חבר.
מועדון ראשל״צ לדוגמה גובה כ 1300 ₪ בשנה שזה כולל אימונים ותשלום להתאחדות הקליעה.
אימונים מתקיימים באופן קבוע פעמיים בשבוע ובשנה שעברה אף הוסיפו אימון שלישי ליורים התחרותיים יותר, יש בשנה פגרה של חודש, אז תעשה חשבון כמה אימונים אתה יכול לקבל בעבור הסכום הזה.
על תחרויות משלמים בנפרד 100-130 ₪ לתחרות , לא חובה למי שלא מעוניין ולא מחזיק ברשיון ספורטאי, כדור עולה פחות משקל.
האימונים מועברים ע״י מדריכים שונים, כל אחד והסגנון שלו, גם אבישי פינדיס מעביר אימון שבועי במועדון ראשל״צ.
התבחין לא משתנה ואין קשר בין התבחין הנוכחי שלך לבין היותך יורה מעשי. אתה יכול לבקש במשך הזמן רשיונות נוספים בתבחין ספורטאי שזה אולי הבונוס היחיד של הענף הזה.
לגבי מה קורה אחרי הקורס - תלוי באיזה מועדון אתה חבר.
מועדון ראשל״צ לדוגמה גובה כ 1300 ₪ בשנה שזה כולל אימונים ותשלום להתאחדות הקליעה.
אימונים מתקיימים באופן קבוע פעמיים בשבוע ובשנה שעברה אף הוסיפו אימון שלישי ליורים התחרותיים יותר, יש בשנה פגרה של חודש, אז תעשה חשבון כמה אימונים אתה יכול לקבל בעבור הסכום הזה.
על תחרויות משלמים בנפרד 100-130 ₪ לתחרות , לא חובה למי שלא מעוניין ולא מחזיק ברשיון ספורטאי, כדור עולה פחות משקל.
האימונים מועברים ע״י מדריכים שונים, כל אחד והסגנון שלו, גם אבישי פינדיס מעביר אימון שבועי במועדון ראשל״צ.
- סליקאי טיטניום
תודה ויישר כוח על הפירוט
ידוע לך האם יש מועדון באשדוד
ידוע לך האם יש מועדון באשדוד
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
כן, מועדון ראשל״צ
הקורס מתבצע גם באשדוד ובימי שני מתקיים שם אימון שבועי. האימון השבועי השני מתבצע במטווח חבצלת (רחובות) שגם הוא לא רחוק וגם הוא פתוח.
הקורס מתבצע גם באשדוד ובימי שני מתקיים שם אימון שבועי. האימון השבועי השני מתבצע במטווח חבצלת (רחובות) שגם הוא לא רחוק וגם הוא פתוח.
- סליקאי טיטניום
ArikB כתב:IDPA כמו ירי מעשי הוא ספורט.
לא ממש
פעם /פעמיים בחודש בסיס 4.5 שעות מתוכם 2.5 רטוב
פעם /פעמיים בחודש טכני ללא מדידת זמן ,ירי בתנועה ,ירי מתוך מחסה ,דילוג עמדות ,החלפת מחסניות במהירות ,ירי בשכיבה , ירי בכריעה , ירי בישיבה על כיסא, ירי שיורד עליך גשם ואתה עם מטרייה (שופכים עליך מים עם צינור ) ירי ביד אחת כאשר אתה מחזיק תינוק(בובה ) ביד השניה ,ירי על 10 מטרות ממוספרות על פי הכרזת המדריך את מספר המטרה ורק בראש וכל זה ללא שום מדידת זמן .וכדו'
ירי מצבים : פעם /פעמיים בחודש עם מדידת זמן ליצירת לחץ אבל בדימוי של מצבי אמת כגון: ירי כשאתה אזוק , ירי עם פנס ביד , ירי בכריעה מאחרי מחסות ודילוג ממחסה אחד למשנהו,ירי בתוך מסעדה כאשר עליך לשבת עם מזלג וסכין ולבצע אקט אכילה ואז לשלוף ולירות בישיבה,כמו"כ באקט של הוצאת כסף מהבנק ואז שליפה וירי .ירי מתוך אוטו , או ביציאה מאוטובוס ,סיבוב הגוף וירי,וכדו' בספריה ,במשרד, בפארק וכו'וכו' וכו' וכו' וכו'
ופעם בשלשה חודשים מבחן ליכולות שלך וזה הקלאסיפייר שאם לא שלמת דמי חבר ל-IDPA הבין לאומי לא תוכל לעשות אותו ,כי לטענתם ושוב לטענתם היכולות של היורה במצבי אמת בלחץ מאוד גבוה ישתפרו בצורה ניכרת רק אם תהיינה לו שאיפות להיות מדורג כמה שיותר למעלה , והדירוג הוא:תלמיד, קלע, צלף ,מומחה ,מאסטר(רב אומן).ושוב אין חובה לעשות את המבחן הזה .
וכל זה כשיש לידך מדריך אחד לפחות אם לא 3/4 מדריכים ששומרים על כללי בטיחות מאוד מאוד מאוד קפדניים.
ויש שרוכשים טיימר ירי באופן אישי לשיפור המהירות בטכני ובסיס ובירי חופשי לאחר סיום כל תרגילי המצבים / קלאסיפייר באותו היום
נערך לאחרונה על ידי 23933 בתאריך 20 ינואר 2019, 01:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי זהב
כל מה שכתבתה קשקוש מוחלט.
כל מה שכתבתה עשינו ועושים.
הייתי בכמה אימונים שלכם והפסקתי.
זה לא בשביל מי ששואף ליותר.
ואם אתה חושב שאנחנו יורים בעמידה עם עין אחת סגורה ומוציאים כדור כל כמה שניות אתה טועה ובגדול.
אתה כותב מתוך בורות ואי הבנה מהו ספורט.
אתה רוכש כישורי ירי במסגרת שלך וגם אני.
רמת האימון שלי והאינטנסיביות פי 2 לפחות ממך.
תשאל את המדריכים שלך למה רובם עדין יורים בירי מעשי.
כמו שכתבתי אני יכול להיתמודד איתכם בקלות בכלים שלכם ולנצח.וגם אתם.זה ספורט עם חוקים דומים.
אשמח לארגן קבוצה ונעשה תחרות.בחוקים שלכם.
ונראה מאיפה הדג משתין.
מה שאתה אולי לא מבין
בשטח אמיתי זה אחרת.
אתם לא מתרגלים מצב שבו מישהו תוקף אתכם.יורה עליכם.
וגם אנחנו.
ועדיין אני בהחלט מעריך ומוקיר את העוסקים במלאכה.
IDPA במתכונת הישראלית לא מתאים לכל אחד.
ולמי שזה מתאין אחלה אני בעד כל מסגרת שמאמנת יורים.
כל מה שכתבתה עשינו ועושים.
הייתי בכמה אימונים שלכם והפסקתי.
זה לא בשביל מי ששואף ליותר.
ואם אתה חושב שאנחנו יורים בעמידה עם עין אחת סגורה ומוציאים כדור כל כמה שניות אתה טועה ובגדול.
אתה כותב מתוך בורות ואי הבנה מהו ספורט.
אתה רוכש כישורי ירי במסגרת שלך וגם אני.
רמת האימון שלי והאינטנסיביות פי 2 לפחות ממך.
תשאל את המדריכים שלך למה רובם עדין יורים בירי מעשי.
כמו שכתבתי אני יכול להיתמודד איתכם בקלות בכלים שלכם ולנצח.וגם אתם.זה ספורט עם חוקים דומים.
אשמח לארגן קבוצה ונעשה תחרות.בחוקים שלכם.
ונראה מאיפה הדג משתין.
מה שאתה אולי לא מבין
בשטח אמיתי זה אחרת.
אתם לא מתרגלים מצב שבו מישהו תוקף אתכם.יורה עליכם.
וגם אנחנו.
ועדיין אני בהחלט מעריך ומוקיר את העוסקים במלאכה.
IDPA במתכונת הישראלית לא מתאים לכל אחד.
ולמי שזה מתאין אחלה אני בעד כל מסגרת שמאמנת יורים.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אבל אריק, המומחה כבר היה בשני שיעורים ועכשיו משמש שופר מטעם עצמו[אני מקווה]לכל מה שקשור לענף.
פחות -לרוב זה יותר,,
נראה לי שהוא מומחה מטעם עצמו.
יש שם כמה אנשים רציניים יותר.
וכמה שעפו על עצמם.....
יש שם כמה אנשים רציניים יותר.
וכמה שעפו על עצמם.....
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
שניכם עפים פה על עצמכם.
בן אדם כותב מה שהוא חושב ומה שהוא מכיר. מה זה הזלזול הזה?
בן אדם כותב מה שהוא חושב ומה שהוא מכיר. מה זה הזלזול הזה?
- סליקאי ארד
חשבתי שסיכמנו שכל העניין הוא לא להגיע למלחמות היהודים...
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אני לא אצטט את כל המגילה
ש23933 כתב.
מי שכותב מילים ללא ביסוס שיהיה מוכן לביקורת ונוקבת.
ש23933 כתב.
מי שכותב מילים ללא ביסוס שיהיה מוכן לביקורת ונוקבת.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
:ArikB כתב:מי שכותב מילים ללא ביסוס
במטותא מינך במקום להתלהם כנס לאתר IDPA ישראל קטגוריית מתווים בשנתיים האחרונות ותוריד מתווה מתווה ותיווכח שאכן אלו המתווים שנעשו אחת לאחת ,אני עשיתי את כולם .
כמו"כ כנס לתכנית האימונים של שנת 2019 ותיווכח שבסיס ,טכני , ומצבים ,הם כמו שכתבתי .
וחבל מאוד שאדם רציני כמוך יורד לפסים כאלו , משום שהתלהמות אישית מרחיקה הרבה אנשים מהסליק ,ואלו אנשים שיכולים לתרום /להיעזר
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד