IDPA או חמוש מאומן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: IDPA או חמוש מאומן
ArikB כתב:מי שכותב מילים ללא ביסוס שיהיה מוכן לביקורת ונוקבת
כמו"כ לחלק מהתרגילים שכתבתי יש תיעוד באתר לדוגמא: העניין של המים מהצינור ירי ממרחק 20 מטר בפלייטים
https://idpaisrael.files.wordpress.com/ ... 312&crop=1
זה ממש לא ספורט של ירי מעשי
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
ArikB כתב:אני לא אצטט את כל המגילה
ש23933 כתב.
מי שכותב מילים ללא ביסוס שיהיה מוכן לביקורת ונוקבת.
אז נגיד שהוא טועה. נגיד שאתה אלוף ויודע הכל. אז מה ההשתלחות הזו? גם אתה וגם GUSS הרוח השני.
- סליקאי ארד
23933 כתב:ArikB כתב:מי שכותב מילים ללא ביסוס שיהיה מוכן לביקורת ונוקבת
כמו"כ לחלק מהתרגילים שכתבתי יש תיעוד באתר לדוגמא: העניין של המים מהצינור ירי ממרחק 20 מטר בפלייטים
https://idpaisrael.files.wordpress.com/ ... 312&crop=1
זה ממש לא ספורט של ירי מעשי
אף אחד לא חולק עליך שב idpa עושים תרגילים כאלה, אבל ניכר שאינך מכיר את ענף הירי המעשי ומתבסס על שמועות.
ד.א. האדם המצולם בתמונה הוא גם מדריך ירי מנוסה, גם יורה מעשי וגם השתתף איתי בסדנה של אבישי פינדיס, זה לא סותר את היותו ממייסדי IDPA. לא הייתי עומד ומשפריץ עליו עם צינור ...
- סליקאי טיטניום
כדאי שתחכים קצת
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Interna ... ssociation
שים לב למילה ספורט
וכן אני אדם רציני אני משתדל לכתוב דברים עם ביסוס.
אפרופו האדם המצולם בתמונה ירה איתי היום במועדון שלי.ואנחנו יורים קבוע.
והוא במקרה עושה קורס מדריכי ירי מעשי עכשיו.
אולי באמת אשטוף אותו בצינור.
מה בכלל הוא עושה בירי מעשי.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Interna ... ssociation
שים לב למילה ספורט
וכן אני אדם רציני אני משתדל לכתוב דברים עם ביסוס.
אפרופו האדם המצולם בתמונה ירה איתי היום במועדון שלי.ואנחנו יורים קבוע.
והוא במקרה עושה קורס מדריכי ירי מעשי עכשיו.
אולי באמת אשטוף אותו בצינור.
מה בכלל הוא עושה בירי מעשי.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
על מה בכלל הויכוח?
סוף סוף אחרי תקופה ארוכה של יובש יש כמה מסגרות שמאפשרות לכל מי רק רוצה להתאמן.
שכל אחד יבחר במה שמתאים לו וזהו.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אריק,
הרבה מסגרות זה טוב. כל אחד בוחר את מה שמתאים לו. עדיף מהמצב בו אדם בוחר משהו שלא מתאים לו בגלל היעדר אלטרנטיבה.
רק תרשה לי לחדד שתי נקודות:
1. יש הבדלים בין IDPA בארה"ב ובישראל. בדיוק בגלל שאנחנו מתאימים את עצמנו למציאות בישראל.
2. מאותו המאמר בוויקי שאתה קישרת:
The sport came about as a response to the perceived shortcomings in competitions organized by the United States Practical Shooting Association (USPSA) and its migration away from the use of common, un-customized handguns. It was decided by the founders of IDPA (Bill Wilson, John Sayle, Ken Hackathorn, Dick Thomas, Walt Rauch and Larry Vickers), that USPSA competitions had become too far removed from the reality of defensive shooting situations, using extensively modified guns, handmade ammunition, and speed-draw holsters that were impractical for self-defense.
אם תרצה, IDPA היום זה מה שירי מעשי היה לפני 30 שנים (לא, לא עסקתי בזה אז, סיפרו לי אלה שכן). אגב, לצערי, גם ב-IDPA המגמות לכיוון לא רצוי (מבחינתנו). למזלנו, יש לנו את היכולת לעשות התאמות ושינויים לפי ראות עינינו.
הרבה מסגרות זה טוב. כל אחד בוחר את מה שמתאים לו. עדיף מהמצב בו אדם בוחר משהו שלא מתאים לו בגלל היעדר אלטרנטיבה.
רק תרשה לי לחדד שתי נקודות:
1. יש הבדלים בין IDPA בארה"ב ובישראל. בדיוק בגלל שאנחנו מתאימים את עצמנו למציאות בישראל.
2. מאותו המאמר בוויקי שאתה קישרת:
The sport came about as a response to the perceived shortcomings in competitions organized by the United States Practical Shooting Association (USPSA) and its migration away from the use of common, un-customized handguns. It was decided by the founders of IDPA (Bill Wilson, John Sayle, Ken Hackathorn, Dick Thomas, Walt Rauch and Larry Vickers), that USPSA competitions had become too far removed from the reality of defensive shooting situations, using extensively modified guns, handmade ammunition, and speed-draw holsters that were impractical for self-defense.
אם תרצה, IDPA היום זה מה שירי מעשי היה לפני 30 שנים (לא, לא עסקתי בזה אז, סיפרו לי אלה שכן). אגב, לצערי, גם ב-IDPA המגמות לכיוון לא רצוי (מבחינתנו). למזלנו, יש לנו את היכולת לעשות התאמות ושינויים לפי ראות עינינו.
- סליקאי טיטניום
אין לי בעיה עם אף מסגרת.
יש לי בעיה עם אינפורמציה מוטעית.
IDPA ישראל או ארה"ב זה לא משנה.
אתם פועלים על פי אותם חוקים.
וזה ספורט.
אני מסכים שירי מעשי היום זה לא מה שהיה לפני 30 שנה שאני הצטרפתי.ועדיין.מי שיורה פרודקשין או סטנדרט לא שונה בהרבה ממה שאתם יורים.
וכמו שכתבתי בעבר.אתם יכולים לירות אצלנו בחוקים שלנו ולנצח.אותו דבר אנחנו.
אם אתה חושב שאתם יותר טובים.
אתם מוזמנים להוכיח
יש לי בעיה עם אינפורמציה מוטעית.
IDPA ישראל או ארה"ב זה לא משנה.
אתם פועלים על פי אותם חוקים.
וזה ספורט.
אני מסכים שירי מעשי היום זה לא מה שהיה לפני 30 שנה שאני הצטרפתי.ועדיין.מי שיורה פרודקשין או סטנדרט לא שונה בהרבה ממה שאתם יורים.
וכמו שכתבתי בעבר.אתם יכולים לירות אצלנו בחוקים שלנו ולנצח.אותו דבר אנחנו.
אם אתה חושב שאתם יותר טובים.
אתם מוזמנים להוכיח
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
עובדות, רבותי, עובדות...
בשנת 2019 יתקיימו 13 אימונים מתוך 50 מתוכננים - בהתאם לכללי IDPA (אימוני "מצבים") - 26%.
בנוסף, מתוכננים 4 מבדקי רמה אישית ("קלאסיפייר") - אשר מוקמים טכנית בהתאם לכללים הנ"ל - במטרה לשמר אחידות (לא ניתן לבדוק שיפור אישי אמיתי ומקצועי אם המבדק משתנה כל פעם).
משכך, אין כל שחר לקביעותיו הנחרצות של מכובדי ArikB.
https://idpa.org.il/2018/11/03/2019/
בשנת 2019 יתקיימו 13 אימונים מתוך 50 מתוכננים - בהתאם לכללי IDPA (אימוני "מצבים") - 26%.
בנוסף, מתוכננים 4 מבדקי רמה אישית ("קלאסיפייר") - אשר מוקמים טכנית בהתאם לכללים הנ"ל - במטרה לשמר אחידות (לא ניתן לבדוק שיפור אישי אמיתי ומקצועי אם המבדק משתנה כל פעם).
משכך, אין כל שחר לקביעותיו הנחרצות של מכובדי ArikB.
https://idpa.org.il/2018/11/03/2019/
אריק,
יש הבדל מהותי בין IDPA בארה"ב לזה בישראל וחבל שאתה מתעקש לא להכיר בו.
כן, בארה"ב מדובר בענף ספורט. החוקים שלו, על פי התפישות שלהם, קרובים יותר לתפישות ושיטות עבודה במצבי הגנה עצמית. אתה לא מקבל זאת? זאת זכותך המלאה, גם אם אני לא מסכים איתך. זה כלל לא חשוב לנושא הדיון כאן. כי אנחנו לא ארה"ב.
בישראל הארגון שלנו שם למטרה לספק למחזיקי נשק ברישיון בישראל מסגרת אימון איכותית ונגישה. ללא חסמי כניסה, ללא התחייבות יקרה, במתכונת מגוונת. יש לא מעט אנשים אצלנו שמגיעים אך ורק לאימוני בסיס וטכניים וכלל לא יורים מצבים. למה? כי זאת בחירתם. וכאן אני רואה את תרומתנו. אנשים רגילים שמחזיקים אקדח ברישיון במשך שנים, שירו במטווח חידוש הרישיון בלבד ולא נכנסו לירי מעשי בגלל... מה זה משנה בגלל מה? עובדתית - לא נכנסו... אז הם מגיעים בקצב שמתאים להם, מתאמנים ומשפרים את הרמה שלהם. בכמה? טוב, זה כבר תלוי בהשקעה. אבל בטוח שמצב כזה עדיף על היעדר אימונים שהיה לפני כן.
רוצה לשכנע אותם להגיע לירי מעשי? איך כתבת קודם - "אתם מוזמנים להוכיח".
יש הבדל מהותי בין IDPA בארה"ב לזה בישראל וחבל שאתה מתעקש לא להכיר בו.
כן, בארה"ב מדובר בענף ספורט. החוקים שלו, על פי התפישות שלהם, קרובים יותר לתפישות ושיטות עבודה במצבי הגנה עצמית. אתה לא מקבל זאת? זאת זכותך המלאה, גם אם אני לא מסכים איתך. זה כלל לא חשוב לנושא הדיון כאן. כי אנחנו לא ארה"ב.
בישראל הארגון שלנו שם למטרה לספק למחזיקי נשק ברישיון בישראל מסגרת אימון איכותית ונגישה. ללא חסמי כניסה, ללא התחייבות יקרה, במתכונת מגוונת. יש לא מעט אנשים אצלנו שמגיעים אך ורק לאימוני בסיס וטכניים וכלל לא יורים מצבים. למה? כי זאת בחירתם. וכאן אני רואה את תרומתנו. אנשים רגילים שמחזיקים אקדח ברישיון במשך שנים, שירו במטווח חידוש הרישיון בלבד ולא נכנסו לירי מעשי בגלל... מה זה משנה בגלל מה? עובדתית - לא נכנסו... אז הם מגיעים בקצב שמתאים להם, מתאמנים ומשפרים את הרמה שלהם. בכמה? טוב, זה כבר תלוי בהשקעה. אבל בטוח שמצב כזה עדיף על היעדר אימונים שהיה לפני כן.
רוצה לשכנע אותם להגיע לירי מעשי? איך כתבת קודם - "אתם מוזמנים להוכיח".
- סליקאי טיטניום
spy כתב: ולא נכנסו לירי מעשי בגלל... מה זה משנה בגלל מה? עובדתית - לא נכנסו...
בעיקר בגלל תג המחיר הגבוה ושזה מסגרת מחייבת.
די ברור שהרמה של רוב מי שיורה במסגרת ירי מעשי גבוהה.
מי שיורה במסגרת ירי מעשי לוקח על עצמו חברות במועדון, אימונים קבועים ו 5 תחרויות בשנה. שלא לדבר על השקעה בציוד, ביגוד וכו.
זו ליגה אחרת לגמרי, שפונה לקהל אחר לגמרי ואין בכלל כל מקום להשוואה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אני אחדד.
זה לא עניין של ליגה אחרת. זה עניין של הגדרתם העצמית כספורט הישגי. ומכאן נובע ההבדל התפישתי. אגב, גם IDPA בארה"ב זה ספורט הישגי (טוב, אמריקאים מסוגלים להפוך כל דבר לספורט הישגי, כולל איות מילים). אך לא בישראל. אנו מסגרת אימון בלבד. אכן אי אפשר להשוות ספורט הישגי עם מסגרת אימון. ולכן כל אחד בוחר את מה שמתאים לו יותר. או משלב.
אני עדיין חושב שעבור האזרח הממוצע שמחזיק אקדח נשיאה קומפקטי או סאב קומפקטי ומעוניין להתאמן בקצב שלו מבלי להיכנס להתחייבויות כבדות ומבלי להרגיש נחות ברמת הציוד "לא ייעודי" שלו - מסגרת אימון עדיפה על ספורט הישגי.
זה לא עניין של ליגה אחרת. זה עניין של הגדרתם העצמית כספורט הישגי. ומכאן נובע ההבדל התפישתי. אגב, גם IDPA בארה"ב זה ספורט הישגי (טוב, אמריקאים מסוגלים להפוך כל דבר לספורט הישגי, כולל איות מילים). אך לא בישראל. אנו מסגרת אימון בלבד. אכן אי אפשר להשוות ספורט הישגי עם מסגרת אימון. ולכן כל אחד בוחר את מה שמתאים לו יותר. או משלב.
אני עדיין חושב שעבור האזרח הממוצע שמחזיק אקדח נשיאה קומפקטי או סאב קומפקטי ומעוניין להתאמן בקצב שלו מבלי להיכנס להתחייבויות כבדות ומבלי להרגיש נחות ברמת הציוד "לא ייעודי" שלו - מסגרת אימון עדיפה על ספורט הישגי.
- סליקאי טיטניום
לי אין שום עניין לקדם את תחום הירי מעשי ובטח לא להילחם על כבודו, להיפך - פחות עומס בתחרויות עדיף לי אישית.
צרם לי שישר בפתיחת הפוסט קוטלג הענף בביטול תחת ״ 100% ספורט״, לצערי זו לא רק אמירה של אדם אלמוני שאיננו מכיר את התחום, אלא גם נחלתו של ראש אגף כלי יריה, שזה מה שהיה לו להגיד אחרי שטרח לבקר באיזו תחרות לקול מצהלות החברים.
אז תרשו לי לתקן אתכם שוב -
70% לפחות מהחברים בענף בארץ רחוקים מלהיות ספורטאים או יורים תחרותיים. אני אגב בינהם.
אלו אנשים שחלקם פשוט נהנים, חלקם מעוניינים להתמקצע בירי ולא סתם לשאת משקולת, חלקם נשארים כדי לשמר את רשיונות האקדחים תחת תבחין זה.
אם נשים בצד את עניין רשיונות הנשק שממילא לא קיים ב IDPA או כל מסגרת אחרת - אז אין שום מניעה לעבור קורס, להירשם למועדון, להגיע רק לאימונים מהסוג שהכי מתאים, להתאמן עם הציוד האישי בתנאי שהוא בטיחותי.
רוצה להתאמן עם גלוק 43 ? - אחלה ! רוצה עם אקדח תופי ? סבבה ! אז תוותר על אימונים של תרגילי ירי מעשי ותגיע רק לאימוני יסודות.
אני הגעתי במשך שנתיים רק לאימונים שהעביר אבישי במועדון ראשל״צ, לא זכור לי שום תרגיל ירי מעשי באימונים האלו. כל פעם היה מיקוד באלמנט או אלמנטים ספציפיים - בין אם זה מהירות שליפה והוצאת כדור ראשון /ירי על מטרות נעות/ ירי בתנועה לכל הכוונים/ ירי על פלייטים ומה לא. לפני תחרויות היו לעיתים גם אימוני הכנה לאלמנטים מתוך תרגילים שפורסמו.
מבחינת עלויות - רשמתי דוגמה למחירים ולפי החשבון שלי זה לא יקר יותר מאשר הקבוצות האחרות למי שמגיע ליותר מחמישה עד עשרה אימונים בשנה.
שוב - מי שלא צריך לשמר רשיון נשק, לא חייב להתחרות ולשלם מעבר לדמי החברות השנתיים במועדון, יכול להגיע ל 80 אימונים בשנה ויותר בעלות התחמושת בלבד, לבחור סוג אימון שמדבר אליו, להשתמש באקדח הנשיאה שלו עם הציוד היומיומי שלו מבלי שום השקעה נוספת בתנאי שהתפעול הוא בטיחותי. להשתמש בסמרטוט עור או בד שצריך שתי ידיים בשביל להכניס אליו אקדח - אסור. ככה גם ב IDPA.
צרם לי שישר בפתיחת הפוסט קוטלג הענף בביטול תחת ״ 100% ספורט״, לצערי זו לא רק אמירה של אדם אלמוני שאיננו מכיר את התחום, אלא גם נחלתו של ראש אגף כלי יריה, שזה מה שהיה לו להגיד אחרי שטרח לבקר באיזו תחרות לקול מצהלות החברים.
אז תרשו לי לתקן אתכם שוב -
70% לפחות מהחברים בענף בארץ רחוקים מלהיות ספורטאים או יורים תחרותיים. אני אגב בינהם.
אלו אנשים שחלקם פשוט נהנים, חלקם מעוניינים להתמקצע בירי ולא סתם לשאת משקולת, חלקם נשארים כדי לשמר את רשיונות האקדחים תחת תבחין זה.
אם נשים בצד את עניין רשיונות הנשק שממילא לא קיים ב IDPA או כל מסגרת אחרת - אז אין שום מניעה לעבור קורס, להירשם למועדון, להגיע רק לאימונים מהסוג שהכי מתאים, להתאמן עם הציוד האישי בתנאי שהוא בטיחותי.
רוצה להתאמן עם גלוק 43 ? - אחלה ! רוצה עם אקדח תופי ? סבבה ! אז תוותר על אימונים של תרגילי ירי מעשי ותגיע רק לאימוני יסודות.
אני הגעתי במשך שנתיים רק לאימונים שהעביר אבישי במועדון ראשל״צ, לא זכור לי שום תרגיל ירי מעשי באימונים האלו. כל פעם היה מיקוד באלמנט או אלמנטים ספציפיים - בין אם זה מהירות שליפה והוצאת כדור ראשון /ירי על מטרות נעות/ ירי בתנועה לכל הכוונים/ ירי על פלייטים ומה לא. לפני תחרויות היו לעיתים גם אימוני הכנה לאלמנטים מתוך תרגילים שפורסמו.
מבחינת עלויות - רשמתי דוגמה למחירים ולפי החשבון שלי זה לא יקר יותר מאשר הקבוצות האחרות למי שמגיע ליותר מחמישה עד עשרה אימונים בשנה.
שוב - מי שלא צריך לשמר רשיון נשק, לא חייב להתחרות ולשלם מעבר לדמי החברות השנתיים במועדון, יכול להגיע ל 80 אימונים בשנה ויותר בעלות התחמושת בלבד, לבחור סוג אימון שמדבר אליו, להשתמש באקדח הנשיאה שלו עם הציוד היומיומי שלו מבלי שום השקעה נוספת בתנאי שהתפעול הוא בטיחותי. להשתמש בסמרטוט עור או בד שצריך שתי ידיים בשביל להכניס אליו אקדח - אסור. ככה גם ב IDPA.
- סליקאי טיטניום
itamar כתב:על מה בכלל הויכוח?
א.
לגמרי כך!
כל אחת מהאפשרויות היא מעולה. גם לקחת הדרכה אישית ממדריכים מעולים זו אפשרות מעולה וזולה.
אנחנו צריכים להגיד על זה תודה לאלו שמשקיעים מזמנם וכספם כדי לאפשר את זה.
הבחירה תלויה בעיקר באיזור גיאוגרפי ושעות פנאי מתאימות ללו״ז של הקבוצות השונות, מי שיש לו בחירה מרובה בכלל מצבו טוב ומוגבל אך ורק על ידי תקציב ופנאי.
- סליקאי טיטניום
spy כתב:אני אחדד.
זה לא עניין של ליגה אחרת. זה עניין של הגדרתם העצמית כספורט הישגי.
לזה בדיוק התכוונתי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק