IDPA או חמוש מאומן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: IDPA או חמוש מאומן
שמעתי את בוב ווגל בראיון לא מזמן.
ששאלו אותו כמה הוא יורה בשבוע? התשובה היתה 200-300 כדור.
זה לא רק הכמות זו האיכות.
רוב האימון צריך להיות ביבש.
ובהדרכה מתאימה.
אני טעיתי שהגזמתי בירי.היתה לי האפשרות וההיזדמנות ושילמתי מחיר.
והיום המחיר הוא שיותר כואב לעשות יבשים מאשר לירות אש חיה
ששאלו אותו כמה הוא יורה בשבוע? התשובה היתה 200-300 כדור.
זה לא רק הכמות זו האיכות.
רוב האימון צריך להיות ביבש.
ובהדרכה מתאימה.
אני טעיתי שהגזמתי בירי.היתה לי האפשרות וההיזדמנות ושילמתי מחיר.
והיום המחיר הוא שיותר כואב לעשות יבשים מאשר לירות אש חיה
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
השאלה כמה מאסטר יש ב IDPA ISRAEL לא חשובה בעיני. לא בשביל זה הוקם המועדון. אצטט מתוך הפרסומים:
מה המטרה שלכם?
מועדון הירי ההגנתי אי.די.פי.איי ישראל מעוניין לאפשר למחזיקים ברישיון לאקדח להעלות את רמת המיומנות והבטיחות שלהם ולהתאמן להתנהגות נכונה במצבי אמת באקדחי נשיאה ובציוד יום יומי. כל זאת על ידי שיפור ובחינת המיומנות האישית בשימוש בנשק.
ובזה יבחן.
מה המטרה שלכם?
מועדון הירי ההגנתי אי.די.פי.איי ישראל מעוניין לאפשר למחזיקים ברישיון לאקדח להעלות את רמת המיומנות והבטיחות שלהם ולהתאמן להתנהגות נכונה במצבי אמת באקדחי נשיאה ובציוד יום יומי. כל זאת על ידי שיפור ובחינת המיומנות האישית בשימוש בנשק.
ובזה יבחן.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
הבחור תהה אם אריק שהיה אלוף ירי מעשי לפני 30 שנה ( וגם כיום אינו קוטל קנים) יגיע לרמת מאסטר ב IDPA בנסיון ראשון , כי לא התרשם מחברה אחרים מירי מעשי שניסו והגיעו רק לאקספרט.
אני לא מכיר את התרגילים הנ״ל ואת הרמה הנדרשת, לכן שאלתי מי מהיורים שאני מכיר הגיע לרמה הזו.
אחרי שהבנתי שיש אחד כזה בלבד בארץ שעבר ( ובמי מדובר) ומכאן שכל שאר היורים שאני מכיר לא השיגו את התוצאה הדרושה, אז אני יכול להעריך שהתשובה לשאלה היא לא.
עכשיו השאלות הן - האם אותו מאסטר גדל ב IDPA ? האם הוא מתאמן רק במסגרת הזו ? האם ניתן להגיע לרמה כזו במסגרת הזו בלבד ?
במסגרת IPSC ישראל יש יורים בליגה הזו והם לא בודדים, חלקם הגדול צמח מתוך הענף ללא רקע קודם או מקביל בכוחות בטחון או ענפים אחרים. זו לא פונקציה לינארית של מספר כדורים והאמירות האלו מעידות על חוסר הבנה של התחום.
אני לא מכיר את התרגילים הנ״ל ואת הרמה הנדרשת, לכן שאלתי מי מהיורים שאני מכיר הגיע לרמה הזו.
אחרי שהבנתי שיש אחד כזה בלבד בארץ שעבר ( ובמי מדובר) ומכאן שכל שאר היורים שאני מכיר לא השיגו את התוצאה הדרושה, אז אני יכול להעריך שהתשובה לשאלה היא לא.
עכשיו השאלות הן - האם אותו מאסטר גדל ב IDPA ? האם הוא מתאמן רק במסגרת הזו ? האם ניתן להגיע לרמה כזו במסגרת הזו בלבד ?
במסגרת IPSC ישראל יש יורים בליגה הזו והם לא בודדים, חלקם הגדול צמח מתוך הענף ללא רקע קודם או מקביל בכוחות בטחון או ענפים אחרים. זו לא פונקציה לינארית של מספר כדורים והאמירות האלו מעידות על חוסר הבנה של התחום.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב: . זו לא פונקציה לינארית של מספר כדורים והאמירות האלו מעידות על חוסר הבנה של התחום.
נו נו אז לאבישי פינדיס אין הבנה בתחום , הוא אמר לי בפירוש שע"י מינימום 2/3 אימונים בשבוע ברטוב ניתן להגיע לרמת מאסטר של IDPA ,פחות מכך זה בלתי אפשרי, ומן הסתם הוא לא התכוון ל-100 בכל אימון . כן זה פונקציה של תדירות ומס' כדורים וב.ר קיים זאת הלכה למעשה,
כי ב-IDPA הדגש הוא על דיוק יותר מאשר מהירות וזה דורש הרבה מאוד תרגול ברטוב
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
אני מניח שהשאיפה היא להעלות את רמת הקליעה והאימון.
ומי שמושך למעלה אלו היורים היותר טובים.
כאשר יש לך רק אחד כזה קשה יותר למצוא מודל לדוגמא.
ולדעתי אחת הסיבות שהוא יורה גם בירי מעשי זה שהוא גם שואף למעלה ומבין איפה יש לו להיתקדם.
ומי שמושך למעלה אלו היורים היותר טובים.
כאשר יש לך רק אחד כזה קשה יותר למצוא מודל לדוגמא.
ולדעתי אחת הסיבות שהוא יורה גם בירי מעשי זה שהוא גם שואף למעלה ומבין איפה יש לו להיתקדם.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
הדגש על דיוק זה אחד הבעיות בעיניי וזה אחד הדגשים של ספורט.
יורה יעדיף לירות לאט יותר ולפגוע במרכז גם שיש לו אפשרות לירות ועדיין לפגוע במרכז מאסה.
לפעמים עדיף להוציא כדור מהר שיש איכות מטרה פחות טובה מאשר להמתין לאיכות מטרה טובה.ולחטוף כדור.
אני אשתדל לשאול את אבישי מה היתה כוונתו.
אם אני מתרגל את הקסיליפייר פעמיים בשבוע אחרי כמה ניסיונות גם אני אהיה מאסטר
זה ממש לא חוכמה ליורה מנוסה
יורה יעדיף לירות לאט יותר ולפגוע במרכז גם שיש לו אפשרות לירות ועדיין לפגוע במרכז מאסה.
לפעמים עדיף להוציא כדור מהר שיש איכות מטרה פחות טובה מאשר להמתין לאיכות מטרה טובה.ולחטוף כדור.
אני אשתדל לשאול את אבישי מה היתה כוונתו.
אם אני מתרגל את הקסיליפייר פעמיים בשבוע אחרי כמה ניסיונות גם אני אהיה מאסטר
זה ממש לא חוכמה ליורה מנוסה
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
המטרה שלנו היא לעודד אנשים להתאמן, כל אחד יתקדם לפי יכולתו האישית הפנאי והכסף שהוא יכול להקדיש לזה.
לכן ספירת מאסטרים היא לא העניין.
לכן ספירת מאסטרים היא לא העניין.
IDPA Safety Officer
23933 כתב:ניר ל כתב:
, באופן כללי חושב שאימון טוב תלוי בעיקר במדריך, אם במסגרת הזאת ניתן להתאמן אצל אבישי פינדיס אז אני מאד ממליץ,
הרבה דובר על אבישי פינדיס , מה מייחד אותו ?
אז עכשיו אתה פתאום מכיר את אבישי ? אם הגעת להטריל אז אני פורש מהדיון ברשותך.
- סליקאי טיטניום
כל הדיון הזה מוטרל מלכתחילה.
במקום לברך על כך שסוף סוף יש שפע של מסגרות לכל דורש ולכל כיס זה הפך להיות ויכוח למי יש גדול יותר.
א.
במקום לברך על כך שסוף סוף יש שפע של מסגרות לכל דורש ולכל כיס זה הפך להיות ויכוח למי יש גדול יותר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
ניר ל כתב:23933 כתב:ניר ל כתב:
, באופן כללי חושב שאימון טוב תלוי בעיקר במדריך, אם במסגרת הזאת ניתן להתאמן אצל אבישי פינדיס אז אני מאד ממליץ,
הרבה דובר על אבישי פינדיס , מה מייחד אותו ?
אז עכשיו אתה פתאום מכיר את אבישי ? אם הגעת להטריל אז אני פורש מהדיון ברשותך.

לקח לך הרבה זמן....
פחות -לרוב זה יותר,,
itamar כתב:כל הדיון הזה מוטרל מלכתחילה.
א.
אנשים מדברים. מה הבעיה בדיוק?
IDPA Safety Officer
ניר ל כתב:אז עכשיו אתה פתאום מכיר את אבישי ? אם הגעת להטריל אז אני פורש מהדיון ברשות
אני לא מכיר אותו היה לי שיחת טלפון איתו,בקרוב אני אכיר אותו כי שוכנעתי שכדאי מדריך ברמה שלו לשיפור יכולות הירי , ותפסיק לקחת פנדל על כל דבר , אני חושב שתרמת הרבה תובנות בשרשור הזה להרבה אנשים רק נראה לי שהכעס שלך עליי מידי פעם היה קצת מוגזם ,נו מילא לא כולם נינוחים כאיתמר
וח"ו לא הטרלתי אף אחד אני ממש רחוק מכך
מוּטְרָל - הֻטְרַל, הווה
הטרילו אותו, פעלו כלפיו בצורה תוקפנית באינטרנט וברשתות החברתיות
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
חברים שלום
שמי איתן ברוגרדי למי שלא מכיר - אחד ממייסדי מועדון חמוש מאומן.
במשך כמה ימים , קראתי לא מעט פוסטים בשירשור הזה ושקלתי אם להניח לזה או להגיב והחלטתי לומר מספר מילים.
1) IDPA וחמוש מאומן לא אוייבות וחבל שכך זה מוצג כאן.
2) חמוש מאומן מציעה לחמוש 7 סוגי הדרכות מזדמנות מרמת קושי של בסיס ועד לרמות של יורה מאוד מיומן.
3) חמוש מאומן מציעה סדנת ירי מסודרת למי שמעוניין במתכונת של 10 מפגשים ומייצרת חמושים מאוד מיומנים בסיום הסדנא.
4) רק החודש נבחרת של חמוש מאומן התחרתה מול קבוצות של הימ"מ, לוט"ר ,רש"ת, ארזים וזכינו במקום שלישי עם יורים שהתאמנו במסגרת שלנו!!
5) הדרכה שמעל שעתיים לטעמי מאבדת מאיכותה ואין להתהדר באימון של 4.5 שעות שכן זה אימון לא אפקטיבי - לטעמי.
6) המחירים שהוצגו ע"י אנשי IDPA כאן לא זולים מהדרכה שלנו אם משכללים תחמושת במחיר שלכם.
חמוש מאומן מייצר הדרכות נוספות בתחום החוק, בתחום האידאולוגיה של א"י , לקחים מארועי עבר בסיורים, סימולציות של ארועי פח"ע ועוד.
אין לראות בקבוצות מתחרות ואין (בבקשה) לייצר מלחמות יהודים על כלום .
בברכה
איתן ברוגרדי
מייסד חמוש מאומן
שמי איתן ברוגרדי למי שלא מכיר - אחד ממייסדי מועדון חמוש מאומן.
במשך כמה ימים , קראתי לא מעט פוסטים בשירשור הזה ושקלתי אם להניח לזה או להגיב והחלטתי לומר מספר מילים.
1) IDPA וחמוש מאומן לא אוייבות וחבל שכך זה מוצג כאן.
2) חמוש מאומן מציעה לחמוש 7 סוגי הדרכות מזדמנות מרמת קושי של בסיס ועד לרמות של יורה מאוד מיומן.
3) חמוש מאומן מציעה סדנת ירי מסודרת למי שמעוניין במתכונת של 10 מפגשים ומייצרת חמושים מאוד מיומנים בסיום הסדנא.
4) רק החודש נבחרת של חמוש מאומן התחרתה מול קבוצות של הימ"מ, לוט"ר ,רש"ת, ארזים וזכינו במקום שלישי עם יורים שהתאמנו במסגרת שלנו!!
5) הדרכה שמעל שעתיים לטעמי מאבדת מאיכותה ואין להתהדר באימון של 4.5 שעות שכן זה אימון לא אפקטיבי - לטעמי.
6) המחירים שהוצגו ע"י אנשי IDPA כאן לא זולים מהדרכה שלנו אם משכללים תחמושת במחיר שלכם.
חמוש מאומן מייצר הדרכות נוספות בתחום החוק, בתחום האידאולוגיה של א"י , לקחים מארועי עבר בסיורים, סימולציות של ארועי פח"ע ועוד.
אין לראות בקבוצות מתחרות ואין (בבקשה) לייצר מלחמות יהודים על כלום .
בברכה
איתן ברוגרדי
מייסד חמוש מאומן
נערך לאחרונה על ידי איתן ב בתאריך 24 דצמבר 2018, 18:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
----------------------------------
תחילת תנועה במגמת סריקה
תחילת תנועה במגמת סריקה
- סליקאי ארד
ובהמשך לשיח
אנחנו פרוסים בכל הארץ
3 מטווחים בצפון לפחות-
מטה אשר בימי חמישי בערב ולא בימי שישי
רצ"ב לוח ההדרכות המתעדכן שלנו
https://www.hamush-meuman.org.il/training-schedule
איתן
חמוש מאומן
---------------------------
תחילת תנועה במגמת סריקה
אנחנו פרוסים בכל הארץ
3 מטווחים בצפון לפחות-
מטה אשר בימי חמישי בערב ולא בימי שישי
רצ"ב לוח ההדרכות המתעדכן שלנו
https://www.hamush-meuman.org.il/training-schedule
איתן
חמוש מאומן
---------------------------
תחילת תנועה במגמת סריקה
----------------------------------
תחילת תנועה במגמת סריקה
תחילת תנועה במגמת סריקה
- סליקאי ארד
מצטרף לדברים של איתן . נכון - יש הבדלי גישות, אמת - יש חילוקי דעות. אבל אין תחרות ובטח לא ״מלחמות יהודים״.
IDPA Safety Officer
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד