STIPLING ושיוף לידית אקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
STIPLING ושיוף לידית אקדח
שלום לכולם,
אני שוקל להחליף את האקדח שלי לגלוק 19, אבל הידית שלו עבה מדי ליד שלי. ראיתי שיש בארה'ב אפשרות ל-STIPLING, חריטה של הידית לטובת אחיזה חזקה יותר, ואף שיוף של הידית. בתהליך הזה בעצם ממלאים את החלל הריק מאחורי המחסנית בידית בחומר מסוים, ואז משייפים את האחורנית, כך שהידית נהיית צרה יותר, נוחה יותר, ועם אחיזה נכונה יותר ואצבע שמגיע יותר להדק. האם ישנם אנשים שעושים את זה בארץ?
זה כמובן לא פוגע ביכולת של האקדח לירות, מכיוון שהחלק המשויף אינו מכיל שום מנגנון.
להמחשה,תמונה וקישור לאתר שמסביר את התהליך:
https://www.luckygunner.com/lounge/hand ... eductions/
אני שוקל להחליף את האקדח שלי לגלוק 19, אבל הידית שלו עבה מדי ליד שלי. ראיתי שיש בארה'ב אפשרות ל-STIPLING, חריטה של הידית לטובת אחיזה חזקה יותר, ואף שיוף של הידית. בתהליך הזה בעצם ממלאים את החלל הריק מאחורי המחסנית בידית בחומר מסוים, ואז משייפים את האחורנית, כך שהידית נהיית צרה יותר, נוחה יותר, ועם אחיזה נכונה יותר ואצבע שמגיע יותר להדק. האם ישנם אנשים שעושים את זה בארץ?
זה כמובן לא פוגע ביכולת של האקדח לירות, מכיוון שהחלק המשויף אינו מכיל שום מנגנון.
- סליקאי ארד
Re: STIPLING ושיוף לידית אקדח
לא ראיתי שמישהו עשה עבודה כזאת בארץ.
- סליקאי טיטניום
משה87 כתב:שלום לכולם,
לא מבין אנשים שקונים אקדח ורוצים להפוך אותו למשהו לגמרי אחר.
תחפש לך אקדח שמלכתחילה יותר תואם את הצרכים והמידות שלך ויש לא מעט כאלה אם המודל הוא g19.
נכון גם לגבי זוגיות

WARLORD
- סליקאי זהב
לא היתי ממליץ לך להוריד עובי בידית של הגלוק.
את כל צורות החיספוס אפשר לבצע בלי בעיה כמעט על כל כלי עם ידית פלסטיק.
אל תשכח ,שמה ,שאתה רואה באתרים בחו"ל: אם משהו משתבש זורקים את זה לפח. כאן בארץ יש גם סיכוי , שתישאר גם בלי רישיון על השחתת כלי נשק.
את כל צורות החיספוס אפשר לבצע בלי בעיה כמעט על כל כלי עם ידית פלסטיק.
אל תשכח ,שמה ,שאתה רואה באתרים בחו"ל: אם משהו משתבש זורקים את זה לפח. כאן בארץ יש גם סיכוי , שתישאר גם בלי רישיון על השחתת כלי נשק.

- סליקאי זהב
למה לא לקנות דור 4 או 5?יש להם קת מודולרית.
הקת ללא אף אחד מהגבים שניתן להרכיב לה, היא כבר מהמפעל ברוחב המינימלי ביותר שניתן להגיע אליו מבלי לפגוע באמינות של האקדח.
א.
הקת ללא אף אחד מהגבים שניתן להרכיב לה, היא כבר מהמפעל ברוחב המינימלי ביותר שניתן להגיע אליו מבלי לפגוע באמינות של האקדח.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
Warlord כתב:משה87 כתב:לא מבין אנשים שקונים אקדח ורוצים להפוך אותו למשהו לגמרי אחר.
תחפש לך אקדח שמלכתחילה יותר תואם את הצרכים והמידות שלך ויש לא מעט כאלה אם המודל הוא g19.
נכון גם לגבי זוגיות
הצרכים והמידות הרצויות לך משתנים עם השנים

==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:Warlord כתב:משה87 כתב:לא מבין אנשים שקונים אקדח ורוצים להפוך אותו למשהו לגמרי אחר.
נכון גם לגבי זוגיות
הצרכים והמידות הרצויות לך משתנים עם השנים %3
========
אז מחליפים אותך,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
כי בוא נהיה כנים,חברים, האקדח הטוב ביותר בשוק כעט, מבחינת משקל, אמינות, תפעול ופשטות זה הגלוק. אולי לא הכי מדויק, אולי לא הכי יפה(עניין אישי),אולי לא הכי ולא הכי... אבל לא בכדי הוא הפך לשם דבר. ויש עוד סיבה לבחירה בו: כל הנרתיקים, וכל הפנסים,וכל האביזרים,הכל,כולם מתאימים לגלוק. כי הוא שולט בשוק מבחינת נתח מכירות, והיצרנים יודעים זאת ומתאימים את מוצריהם אליו.
אבל מה לעשות אם הידית שלהם, שהיא גדולה עלי (כולל ההחלפה לחלק האחורי של הידית הצר ביותר), לא מתאימה לכף היד שלי?
נכון, אפשר לעבור לגלוק 26, ידית קטנה,צרה,הכל טוב. אבל תוחלת מחסנית כמחצית מזו של הגלוק 19.אז לא.לא רוצה אקדח עם 8-10 כדורים.
למה,פשוט למה הם שמו את החלל המטופש הריק הזה בתוך הידית? ולמה זה יפגע בבטיחות האקדח למלא אותו ולשייף את האחורנית של הידית?!? מילה זהו אינו חלק פעיל בנשק!
לאנשים שלא הבינו על מה מדובר, הנה קישור לבחור שעשה את זה והעלה ליוטיוב:
https://www.youtube.com/watch?v=_mjhC5ULTY4
אבל מה לעשות אם הידית שלהם, שהיא גדולה עלי (כולל ההחלפה לחלק האחורי של הידית הצר ביותר), לא מתאימה לכף היד שלי?
נכון, אפשר לעבור לגלוק 26, ידית קטנה,צרה,הכל טוב. אבל תוחלת מחסנית כמחצית מזו של הגלוק 19.אז לא.לא רוצה אקדח עם 8-10 כדורים.
למה,פשוט למה הם שמו את החלל המטופש הריק הזה בתוך הידית? ולמה זה יפגע בבטיחות האקדח למלא אותו ולשייף את האחורנית של הידית?!? מילה זהו אינו חלק פעיל בנשק!
לאנשים שלא הבינו על מה מדובר, הנה קישור לבחור שעשה את זה והעלה ליוטיוב:
https://www.youtube.com/watch?v=_mjhC5ULTY4
- סליקאי ארד
אם דור 4 או 5 לא מתאימים לך ללא תוספת מאחור.
חפש אקדח אחר
אתה בעצם רוצה לשנות את הזוית של הידית .
מישהו ערב לך שזה יתאים.
קח אקדח שתואם ליד שלך.
דרך אגב גלוק 26 באותם המידות פרט לאורך
חפש אקדח אחר
אתה בעצם רוצה לשנות את הזוית של הידית .
מישהו ערב לך שזה יתאים.
קח אקדח שתואם ליד שלך.
דרך אגב גלוק 26 באותם המידות פרט לאורך
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אני לא הייתי אונס את הגלוק להיות cz, סמית׳ או זיג לצורך העניין, זה בדיוק איפה שגלוק מפסידים נתח שוק, וזה רק ילך ויתגבר כי היום יש אקדחים סטרייקר מעולים.
לצורך העניין, טויוטה קורלה הרכב הנמכר ביותר בעולם, הוא רכב מעולה, אבל הוא לא הכי טוב בעולם.
לא סתם אנחנו אומרים, תיבדקו אם האקדח נוח לכם ביד, אחי גלוק לא מתאים לך...
לדעתי נושא נשק להגנה עצמית לא צריך יותר מידי אביזרים או שיפורים, הכסף צריך להיות מושקע באימונים.
כשרק רכשתי את האקדח שלי התקשרתי למאיר רוט בבקשה לעצר מחלק מוגדל, היו יכולים להזמין לי מחו"ל ולהתקין לי, במקום זאת אמרו לי כך " אני לא חושב שזה נכון, תתאמן בנשק החדש איך שהוא"
אם הייתי יורה כמו אחד התותחים בירי מעשי\idpa\חמוש מאומן, ובאמת כבר מיציתי מבחינת יכולת אישית את האקדח, אז אולי יתאים, כי שיפורים לא משפרים את הירי כל כך הרבה ברמות הנמוכות של היורה.
לצורך העניין, טויוטה קורלה הרכב הנמכר ביותר בעולם, הוא רכב מעולה, אבל הוא לא הכי טוב בעולם.
לא סתם אנחנו אומרים, תיבדקו אם האקדח נוח לכם ביד, אחי גלוק לא מתאים לך...
לדעתי נושא נשק להגנה עצמית לא צריך יותר מידי אביזרים או שיפורים, הכסף צריך להיות מושקע באימונים.
כשרק רכשתי את האקדח שלי התקשרתי למאיר רוט בבקשה לעצר מחלק מוגדל, היו יכולים להזמין לי מחו"ל ולהתקין לי, במקום זאת אמרו לי כך " אני לא חושב שזה נכון, תתאמן בנשק החדש איך שהוא"
אם הייתי יורה כמו אחד התותחים בירי מעשי\idpa\חמוש מאומן, ובאמת כבר מיציתי מבחינת יכולת אישית את האקדח, אז אולי יתאים, כי שיפורים לא משפרים את הירי כל כך הרבה ברמות הנמוכות של היורה.
נהיה רגע פרקטיים-
כל שינוי/קטסטומיזציה כזו אומרת שהאקדח לא סחיר יותר. כשתרצה להחליף שלך ילך כנראה לפח כי אף אחד לא ירצה קומבינה.
בנוסף, יש סיכוי שעבודה כזו תהרוס את הנשק. סיכון בעיקר לנזק כספי.
עד כאן ההזהרה.
תכלס, כפי שכולם כתבו לך- אם הוא לא מתאים לך ליד לחלוטין רד ממנו.
יש חלופות אחרות שלא נופלות ממנו
( לטעמי הגלוק הוא פשרה, קורולה)
כל שינוי/קטסטומיזציה כזו אומרת שהאקדח לא סחיר יותר. כשתרצה להחליף שלך ילך כנראה לפח כי אף אחד לא ירצה קומבינה.
בנוסף, יש סיכוי שעבודה כזו תהרוס את הנשק. סיכון בעיקר לנזק כספי.
עד כאן ההזהרה.
תכלס, כפי שכולם כתבו לך- אם הוא לא מתאים לך ליד לחלוטין רד ממנו.
יש חלופות אחרות שלא נופלות ממנו
( לטעמי הגלוק הוא פשרה, קורולה)
השינוי הזה לא מזיק לאקדח אם הוא נעשה נכון,
במאמר מלאקי גאנר שבלינק הראשון רואים עבודה מקצועית, כאשר החלל מולא בפולימר, ההיקף אכן צומצם משמעותית ובוצע גימור יפה.
בלינק השני של החובבן - הוא יוצק אפוקסי וקצת מלטש את הגימור המקורי, לא ביצע שום שינוי מהותי בהיקף ויש מצב שזה לא יהיה סחיר.
כמו שכתבתי קודם, אני לא מכיר מישהו שמתעסק בזה בארץ, אבל אם תמצא דרך לבצע מילוי נכון שניתן לעבד ולשמור על התכונות של הקת - גם מבנית וגם אסתטית - לא הייתי שולל. הכוון צריך להיות בעלי מקצוע בתחום הפלסטיק.
במאמר מלאקי גאנר שבלינק הראשון רואים עבודה מקצועית, כאשר החלל מולא בפולימר, ההיקף אכן צומצם משמעותית ובוצע גימור יפה.
בלינק השני של החובבן - הוא יוצק אפוקסי וקצת מלטש את הגימור המקורי, לא ביצע שום שינוי מהותי בהיקף ויש מצב שזה לא יהיה סחיר.
כמו שכתבתי קודם, אני לא מכיר מישהו שמתעסק בזה בארץ, אבל אם תמצא דרך לבצע מילוי נכון שניתן לעבד ולשמור על התכונות של הקת - גם מבנית וגם אסתטית - לא הייתי שולל. הכוון צריך להיות בעלי מקצוע בתחום הפלסטיק.
- סליקאי טיטניום
בגלל הגישה בחוק לכלי ירייה בארץ, לא הייתי נכנס להרפתקה של שינוי בלתי הפיך בלי ירייה.
חוץ מהסיכון שבהשבתת האקדח, אם האקדח נפגם הוא לא יעבור חידוש רשיון.
נוח יותר מבחינת הגישה של הבט"פ היום להחליף לאקדח מתאים יותר ליד מאשר לבצע שינויים בלתי הפיכים.
חוץ מהסיכון שבהשבתת האקדח, אם האקדח נפגם הוא לא יעבור חידוש רשיון.
נוח יותר מבחינת הגישה של הבט"פ היום להחליף לאקדח מתאים יותר ליד מאשר לבצע שינויים בלתי הפיכים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
יש היום מבחר גדול, גם ביצרנים וגם בדגמים. אין סיבה לקנות משהו שלא מתאים לך מראש.
- סליקאי ארד
עם כל הצניעות, אני לא הייתי קונה אקדח ומכניס בו שינוי מג'ורי,
יש בשוק אקדחים מצויינים שיתאימו לך ליד ללא כל מיני קונצים.
נתח שוק? זה לא צריך להטריד אותך בבחירת כלי כ"כ אישי , חשוב יותר שיהיה לך נוח לאחוז ולתפעל אחרת הוא
סתם יעלה אבק בכספת.
אבל....
בסוף אתה מחליט
יש בשוק אקדחים מצויינים שיתאימו לך ליד ללא כל מיני קונצים.
נתח שוק? זה לא צריך להטריד אותך בבחירת כלי כ"כ אישי , חשוב יותר שיהיה לך נוח לאחוז ולתפעל אחרת הוא
סתם יעלה אבק בכספת.
אבל....
בסוף אתה מחליט
- מנהל הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד