ניסיון פיגוע בחברון - אזרח מגן על חיילים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ניסיון פיגוע בחברון - אזרח מגן על חיילים
spy כתב:כן?
גם חיילים בצומת עופרה לא ירו במחבל שהגיע למקום חמוש בנשק חם בגלל שפחדו מהפצ"ר?
גם גלעד שליט לא ירה במחבלים שתקפו את הטנק שלו וניסו לחטוף אותו בגלל שפחד מהפצ"ר?
גם השומר עם המחנה ליד מנחת גיבור בליל הגלשונים לא ירה במחבל בגלל "אפקט אזריה"?
בחיי שהבחור סיפק עכשיו תירוץ נוח לכל הפאשלות המבצעיות...
מניח שלמדת סטטיסטיקה.
מכיר את המונח מאורעות בלתי תלויים?
פשלות מבצעיות בגלל כל מיני סיבות היו ויהיו.
תוסיף עליהן סיבה נוספת, הססנות בגלל פחד מהליכים פליליים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
אי אפשר להתכחש לאפקט הפחד מהמשפטנים, הוא גורם לחיילים להססנות ובלבול.
אני גם רואה את זה אישית. באחד המילואים האחרונים שלי הביאו איזה פוץ שיסביר לנו לשמור על איפוק ולהשתמש בנשק רק כחוק וכד', כאילו שזה לא ברור מאילו, הרצאה שלא התקיימה עד כה באף מילואים קודמים.
ואם נטען שהסיבה היא תקלה מבצעית נטו, אז שהמפקדים יתכבדו וישפטו את החייל שלא ירה כשצריך כמו ששפטו החייל שירה כשלא היה צריך.
אני גם רואה את זה אישית. באחד המילואים האחרונים שלי הביאו איזה פוץ שיסביר לנו לשמור על איפוק ולהשתמש בנשק רק כחוק וכד', כאילו שזה לא ברור מאילו, הרצאה שלא התקיימה עד כה באף מילואים קודמים.
ואם נטען שהסיבה היא תקלה מבצעית נטו, אז שהמפקדים יתכבדו וישפטו את החייל שלא ירה כשצריך כמו ששפטו החייל שירה כשלא היה צריך.
- סליקאי ארד
Michael1 כתב:אי אפשר להתכחש לאפקט הפחד מהמשפטנים, הוא גורם לחיילים להססנות ובלבול.
וצריך רק לראות את פעולות האויב - הרוויית השטח במצלמות, פרובוקטורים על התחום האפור, "כתבים" ופעילי זכויות, כדי להבין כמה זה אפקטיבי ומשפיע על הפעילות המבצעית ועל ההחלטה לירות או לא.
אם זה לא היה יעיל האויב לא היה משקיע בזה.
באתי ללמוד
אי שליטה של חיילים בהוראות פתיחה באש באה מאותו מקור רקוב ממנו מגיעה גם אי הבנת אזרח חמוש של חוק ההגנה העצמית והיא - חוסר מקצועיות של אתה שהדריכו את אלה ואת אלה בתחום זה.
יש 2 מסמכים מאוד ברורים שנקראים הופ"א 1 והופ"א 8. מי שטורח וקורא אותו, מבין היטב מה מותר ומה אסור. הכללים האלה - סבירים והגיוניים מאוד.
יש 2 מסמכים מאוד ברורים שנקראים הופ"א 1 והופ"א 8. מי שטורח וקורא אותו, מבין היטב מה מותר ומה אסור. הכללים האלה - סבירים והגיוניים מאוד.
- סליקאי טיטניום
זה מזכיר לי את המקרה שבו נערה מרביצה, סוטרות ומביישת קצין צה"ל עם נשק ואפוד קרב כאשר לו אסור להגיב:
https://www.srugim.co.il/228626-%D7%A1% ... 7%A2%D7%A6
בנסיבות המקרה (ולדעתי) מכה הגונה עם קת הרובה היתה משיבה את ההרתעה.
https://www.srugim.co.il/228626-%D7%A1% ... 7%A2%D7%A6
בנסיבות המקרה (ולדעתי) מכה הגונה עם קת הרובה היתה משיבה את ההרתעה.
- סליקאי ארד
מציע לרדת מהשאיפה להרתיע אותם, זה לא יקרה. למשחק הזה אנחנו מגיעים עם נורמות בסקאלה אחרת לגמרי, גם בעלי הדעות הקיצוניות ביותר מביננו לא מסוגלים לבצע את מה שנדרש לכך.
טבעי שחיילים שלפני שנה עוד למדו בתיכון והרגו מקסימום בפורטנייט, לא שיחקו מגיל שלוש בהצגות בהן הם רוצחים ערבים ולא ישחטו את אחותם אם תתנשק עם מישהו לפני החתונה, יהססו לפני שהם יורים במישהו שספק מסכן אותם. אני מאמין שהיה להם ספק ולא בגלל חשש מהעמדה לדין. כשל מבצעי - יכול להיות, כמו שהודגם זה לא נדיר.
סה"כ אפשר להבין את מה שאמר הרמטכ"ל לגבי לרוקן מחסנית על בת 13 עם מספריים, גם כאן במקרה לא שנוי במחלוקת, לא השתוללו ובסה"כ נורתה יריה אחת בנוסף על זו של האזרח.
טבעי שחיילים שלפני שנה עוד למדו בתיכון והרגו מקסימום בפורטנייט, לא שיחקו מגיל שלוש בהצגות בהן הם רוצחים ערבים ולא ישחטו את אחותם אם תתנשק עם מישהו לפני החתונה, יהססו לפני שהם יורים במישהו שספק מסכן אותם. אני מאמין שהיה להם ספק ולא בגלל חשש מהעמדה לדין. כשל מבצעי - יכול להיות, כמו שהודגם זה לא נדיר.
סה"כ אפשר להבין את מה שאמר הרמטכ"ל לגבי לרוקן מחסנית על בת 13 עם מספריים, גם כאן במקרה לא שנוי במחלוקת, לא השתוללו ובסה"כ נורתה יריה אחת בנוסף על זו של האזרח.
- סליקאי טיטניום
הכל קשור להכנה המנטלית.
היום במקום להטמיע בחיילים את התודעה שמולם אויב צמא דם שטמוע היטב באוכלוסיה האזרחית, ושכל נערה תמימה עלולה להוציא מספריים או סכין ולשחוט אותם, מטמיעים בהם שהאוכלוסיה חפה מפשע ושהם מגיעים כדי "לשמור על הסדר".
היום במקום להטמיע בחיילים את התודעה שמולם אויב צמא דם שטמוע היטב באוכלוסיה האזרחית, ושכל נערה תמימה עלולה להוציא מספריים או סכין ולשחוט אותם, מטמיעים בהם שהאוכלוסיה חפה מפשע ושהם מגיעים כדי "לשמור על הסדר".
- סליקאי כסף
זה עובר להם מהר מאד אחרי שהם פוגשים את האוכלוסיה.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד