עוד פעם הילדים רבים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עוד פעם הילדים רבים

על ידי Gunslinger » 19 ינואר 2019, 23:57

עדיין אני חושב שחבירה של שני הקבוצות לא תפגע באידאולוגיה של אף אחת מיהם .
וכל דיון צריך להיות בין שני הקבוצות בפורום מצומצם ולא בפיסבוק .
וכן לאגד כמה שיותר קבוצות של בעלי רישיון
ירי מעשי וכל ענף אחר בלי לפגוע באף קבוצה .
אני מאמין שכל אחד מכיר מספר חמושים שלא חברים באף אירגון ומתאמנים אולי פעם בשנה. הכונה למצוא מסגרת לאחד את כולם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Gunslinger » 20 ינואר 2019, 00:02

יש פה כמה ותיקים glock34 אריק יורם וגוס
ועוד כמה שאני שוכח כרגע אני טועה או שזה תפוח אדמה חם ולא להתקרב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 20 ינואר 2019, 07:54

Gunslinger כתב:עדיין אני חושב שחבירה של שני הקבוצות לא תפגע באידאולוגיה של אף אחת מיהם .
.

הוא אשר אמרתי.
בארה"ב יש את ה-nra שהוא אירגון גג של כל תומכי הנשק. אירגון כזה הוא המכנה המשותף הנמוך ביותר שמאחד את כל מי שנשק ברשיון יקר לליבו.

אני מאמין שזה לא מפריע לאף אחד להיות חבר גם בירי מעשי, idpa, ועוד מליון ואחד אירגונים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gunslinger » 20 ינואר 2019, 10:26

בדיוק למצוא את המשותף לכולם ולא את השונה
המשותף נושא נשק ומפה להתקדם
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 20 ינואר 2019, 10:36

Gunslinger כתב:בדיוק למצוא את המשותף לכולם ולא את השונה
המשותף נושא נשק ומפה להתקדם

אין סיכוי..
הפילוג והסיעתיות מושרשים עמוק מאד בדנא של העם היהודח.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gunslinger » 20 ינואר 2019, 11:07

יש גם את
Gun Owners of America
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Gunslinger » 20 ינואר 2019, 11:12

יש גם את זה JPFO
יהודים למען שימור הבעלות על כלי ירייה הוא ארגון אמריקאי שמטרתו הבטחת שימור הזכות לבעלות אזרחית על כלי ירייה בארצות הברית.
רעיון שאני מאמין שכול חמוש מאמין בו ויכול להיות בסיס לאחדות ?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 20 ינואר 2019, 11:44

(*)חלק מהקבוצות המדוברות מנסות לקדם מדיניות רישוי כלי ירייה מול הבט"פ.(**)
מכאן הויכוח ואי ההסכמות.
לדעתי(***)

(*) לא להשתולל , הדגשתי את המילה "חלק".
(**) מדיניות של , מי שמאומן שיקבל (מה יקבל - כל אחד והשאיפה שלו) , רוב ההצעות: דרישות אימון עד מוות = הקלות רישוי.
(***)לא חייבים להסכים לדברים שכתבתי ... %3
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 20 ינואר 2019, 11:53

הבעיה אינה הרעיון הכללי, אלא דרך.
צריך לזכור, אנו לא ארה"ב. אין לנו חוקה המגדירה את הנשק כזכות ייסוד. יתרה מזאת, גם תומכים רבים בזכות לשאת נשק בישראל, לאחר בדיקה מעט יותר מעמיקה, מתגלים כמאמינים בזכות לשאת נשק לאנשים שחושבים ופועלים כמוהם, כל אחד וסיבותיו הוא. בנוסף, יש גם את אלה שמסכימים "להקריב" את אלה שלא מעוניינים להפוך את הנשק שלהם לתחביב משמעותי. זה מוגש, כמובן, תחת הרוטב של "שיפור כשירות" ו"מעגלי אבטחה". וכאן יש לי בעיה. במיוחד כשדעות אלה מוגשות תחת הצהרה על ייצוג של קהל החמושים, למרות שלא זכור לי שנתתי למישהו מנדט לייצג אותי.
רק להדגים את הנקודה, נייר העמדה שהגשתי לוועדה וגם הופעתי שם נפתחה במשפט: "הכותב הינו רב סרן במיל', מדריך אקדח הגנתי צבאי מוסמך ע"י ביה"ס ללוט"ר, מדריך ירי מוסמך ע"י המשרד לביטחון פנים, קצין בטיחות מוסמך ע"י האיגוד הבינלאומי לאקדח הגנתי (IDPA), משמש כיום כמדריך ירי בהתנדבות בעמותה IDPA Israel. הדעות המובאות בנייר עמדה זה הינן דעותיו האישיות של הכותב ולאו דווקא משקפות את דעותיהם של הארגונים הנ"ל.
. למה זה? כי אין לי את הדעה העצמית שגודל קבוצת הפייסבוק שלי מסמיכה אותי לייצג מישהו אחר, חוץ מאת עצמי. החיים בברית המועצות פיתוח אצלי אלרגיה חריפה כלפי אנשים שמתימרים לייצג אותי, כשבפועל הם מייצגים את עצמם.
מעבר לכך, ברמה הרגשית יותר, כן, אני לא אוהב כשבהתחלה יורדים על מה שאנו עושים באימונים שלנו ואז מתחילים לעשות את אותם הדברים באימונים של אחרים. לא עניין של זכויות יוצרים, חלילה, אני לא מרוויח מהאימונים שלנו כלום (לאומת...), פשוט לא יפה ברמה תרבותית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אלדר » 20 ינואר 2019, 12:39

ראשית כל, אם רוצים דיון ענייני כדאי להמנע מהתיחסות כאל ילדים. העמדה עצמית בתפקיד המבוגר האחראי לא תמיד מועילה.
אני לא. רואה שום מלחמה ושום ריב. אכן יש חלוקי דעות וזה מצב התקין. כל עוד מתיחסים לטיעונים ולא יורדים לרמה הנמוכה של argumentum ad hominem, הכל סביר.
אני לא יכול לקבל שמישהו מתימר לייצג אותי מול הרשויות ללא הסכמתי. אם מישהו מנסה לקדם מול הרשויות אג'נדה שלדעתי יכולה לפגוע בי, זכותי המלאה להביע בקורת כל עוד היא עניינית.
אני לא רואה שום צורך ושום דרך לאיגוד הקבוצות כי דרכינו שונות גם עם המטרה זהה.
IDPA הינה עמותה ללא כוונות רווח ואף אחד לא מקבל גרוש לכיס. הכל בהתנדבות.
חמוש מאומן יותר מועדון הלקוחות המארגן הנחות שטוב, הוא מגיע עם ההדרכות ללקוח ברחבי הארץ שמעולה, לכומתינו שצמודים יותר למקומות הקבועים.
אנו בidpa לא שואפים להיות כח פוליטי, כח מועדון קונים או כל דבר אחר.גם לא קורס רדיו או טיולים.
לכן, כל אחד ימשיך לעסוק במה שהוא חושב לנכון.
כמו כן אינני מאמין ביכולת של העם להתאגד, למדתי זאת היטב בהיותי בועד העמותה לקידום תרבות הנשק, שהייתי גם בין מייסדיה.
עוד יאמר לזכות חמוש מאומן שהם לא ישבו על הגדר, לא חילקו ביקורת על ימין ועל שמאל, אלא עשו משהו.
וכן, אם מתווכחים למי גדול יותר, מוכן להסכים שלי יש הכי קטן, לא איכפת לי. מעדיף לדון על הדברים החשובים
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Gunslinger » 20 ינואר 2019, 13:03

המטרה היתה ליצור דיאלוג לא לפגוע
בכותרת הילדים רבים
בקיצור אתם אומרים לי רד מהעץ לא יכול להיות
שום אפשרות שתאגד את כל נושאי הנשק בישראל
דבר שהיה יכול לעזור לכולנו
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 20 ינואר 2019, 13:08

spy כתב:. כאן יש לי בעיה. במיוחד כשדעות אלה מוגשות תחת הצהרה על ייצוג של קהל החמושים, למרות שלא זכור לי שנתתי למישהו מנדט לייצג אותי.
החיים בברית המועצות פיתוח אצלי אלרגיה חריפה כלפי אנשים שמתימרים לייצג אותי, כשבפועל הם מייצגים את עצמם.

מעבר לכך, ברמה הרגשית יותר, כן, אני לא אוהב כשבהתחלה יורדים על מה שאנו עושים באימונים שלנו ואז מתחילים לעשות את אותם הדברים באימונים של אחרים. לא עניין של זכויות יוצרים, חלילה, אני לא מרוויח מהאימונים שלנו כלום (לאומת...), פשוט לא יפה ברמה תרבותית.

אתה צודק ב-100%... אבל אני אשאל אותך שאלה.
נכון של-NRA אין שום מנדט או מעמד חוקי לייצג מול רשויות המדינה אף אחד אחר פרט לחברים הרשומים בו?
ובכל זאת..
למי חברי ועדות הקונגרס יקשיבו? ליו"ר ה-NRA?
או לאיזה ג'ו מטנסי שאמנם בעל נשק, אבל הוא מתנגד לסעיף 11.2.5 בתקנון ה-NRA וטוען (ובצדק) שה-NRA כלל לא מייצג אותו ואת דעותיו?
אתה כבר מבין לאיפה זה הולך...
ובמילים קצת יותר מפורשות, אתה לא צריך לייצג את כולם כדי שתהיה לך השפעה על מקבלי ההחלטות ודוגמאות מתחומים אחרים לא חסר.
אתה לא צריך להיות גם גוף בעל מס' חברים משמעותי... כל מה שאתה צריך זה להיות קולני מספיק כדי שיתייחסו אליך.

בעייה שגם מטרידה אותי מאד עוד מימי העמותה... אבל אני לא חושב שיש איזו דרך חוקית למנוע את זה.

ובקשר ללא יפה ברמה הרגשית... אני מתחבר מאד לתיסכול שלך.

אבל נכון שזה לא יפה שסמנסונג העתיקה את הרעיון של סמארטפון מאפל? וש-LG העתיקה מסמסונג...
ובסוף באו הסינים עם שיואמי העתיקו מכולם וגם הורידו את המחיר לרצפה.

לאף אחד אין מונופול ופטנט על שום דבר ביחוד בתחום הזה... ותחרות זה דבר בריא.

לדעתי אני עדיין חושב שיש מקום לאחד כוחות..אגו זה לא דבר טוב, ובסופו של יום כולם ירוויחו מזה.
ישראל עשתה שלום עם מצריים וירדן, היא מנהלת מו"מ עם החמאס - אין סיבה ששני הגופים האלה לא ימצאו מכנה משותף לשיתוף פעולה.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 20 ינואר 2019, 13:19

אין לי שו בעיה שיעתיקו מאיתנו. באמת. יש לי בעיה שבהתחלה יצחקו על מה שאנו עושים באימונים ואז יעתיקו מאיתנו.

לגבי ה-NRA, אני חושב שיש מרחק "קטן" בין NRA למה שיש כאן. אם כבר, אני יותר מקבל את הייצוג של העמותה לקידום תרבות הנשק, למרות שיש מספר תפישות שלהם שאני לא מסכים איתם. למה? כי למטרה זו הגוף הזה הוקם. קיים אסיפה, קיים בחירות לוועד. וגם בגלל שאף אחד מהם לא פועל מתוך אינטרס כלכלי כלשהו.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 20 ינואר 2019, 13:26

״ יאמר לזכות חמוש מאומן שלא ישבו על הגדר אלא עשו משהו״ קצת בעייתי, כי אני מבין שהחיכוך נובע מזה שמול הרגולטור עדיף היה לנו שישבו על הגדר ולא יכניסו לו רעיונות מזיקים לראש.
אבל חוץ מזה דעתי האישית קרובה לדעתם של spy ואלדר, אני גם מכיר אותם ויודע שאכן אין להם שום אספירציות מלבד להתעסק במה שהם אוהבים, לא להכניס לזה פוליטיקה, אידאולוגיה או למנף את זה לעמדת כח.

בסה״כ יש כאן מוטיב שחוזר על עצמו, כמו שהיו בזמנו הוויכוחים סביב האג׳נדה של העמותה - שבמקום לייצג את כלל נושאי הנשק חד צדדית מול הממסד, נכנסה לפינות של החמרת דרישות האימון ממחזיקי נשק.

איתמר, ביחס לפסקה האחרונה שלך - הם גם הבהירו את זה מספר פעמים כאן בדיון - לסגל idpa יש עניין בנושא אחד בלבד והוא האימונים. תאמין להם, הם אנשים מאד עסוקים בחיים האישיים , מדהים בעיניי הזמן שהם מקדישים לתחום בהתנדבות שלא לדבר על הממון במשך כל השנים האלה ואני לגמרי מזדהה עם הרצון שלהם לא להיכנס לפוליטיקה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אלדר » 20 ינואר 2019, 13:35

Gunslinger כתב:המטרה היתה ליצור דיאלוג לא לפגוע
בכותרת הילדים רבים
בקיצור אתם אומרים לי רד מהעץ לא יכול להיות
שום אפשרות שתאגד את כל נושאי הנשק בישראל
דבר שהיה יכול לעזור לכולנו

יש עמותה לקידום תרבות הנשק. כמה מבעלי נשק חברים בה?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד