שאלות של נושא נשק טרי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלות של נושא נשק טרי

על ידי naki220 » 25 ינואר 2019, 13:53

שלום לכולם, אני משתמש חדש באתר ואף עולם הנשק חדש לי.
הוצאתי את הרישיון בלהב ת"א, ויש לי רק דברים טובים לומר עליהם, מקצועיים וישרים..
על פי המלצתם וביצועי הירי שלי קניתי glock 19 gen 5

1) קניתי שני נרתיקים לנשק, פנימי (apn19) וחיצוני, שניהם של חברת fubos. בפועל אני הולך רק עם הפנימי..
שמתי לב שעם הנרתיק החיצוני אי אפשר לשלוף לך את הנשק מאחור (למרות שאין לו שום אבטחה)
ואת הפנימי עם משיכה חזקה אפשר... קיים בשוק נרתיק פנימי שמאובטח בצורה שאי אפשר לשלוף לי אותו מאחור?

2)יריתי בירי חופשי 200 כדור ואני פוגע יפה מאוד (לדעת המדריך ירי) אחרי קריאה קצרה הבנתי שקורס ירי מעשי מיועד לספורט, מה שאני לא מעוניין בו בשום צורה, ויש קורסים נוספים של חמוש מאומן וidpa. הקורסים הנ"ל מספיקים להביא לרמה גבוהה של שליטה באקדח ומיומנות ירי מבצעי גבוהה?
קורס ירי מעשי יעיל ביחסי עלות תועלת לאנשים כמוני המעוניינים להתמקצע בירי מבצעי בלבד?

3) לגבי המחסנית.. כל כדור קריטי, יש עניין לדחוף עד הכדור האחרון או שזה דופק את הקפיץ?

4) מוכר בחנות אמר לי שנשק חדש לא משמנים בחצי שנה הראשונה.. האומנם?..

5)לגבי בחירת הנשק עצמו, לאחר מעשה...
כשבאנו לקנות שאלו את כולנו איזה דגם אנחנו רוצים, אני רציתי בהתחלה glock 26. הסבירו לי שלצרכים שלי עדיף 19 ואני שמח מאוד על ההמלצה שלהם. כל השאר קנו Smith & Wesson M&P Shield 2.0. אמרו שם שזה האקדח הנמכר בעולם לשוק האזרחי, ובירי הוא נח הרבה יותר מglock. מניסיונכם אכן כך?

6) לגבי נשיאת נשק ביום יום... המגמה צריכה להיות כמה שיותר מוסלק? אזרחים נורמטיבים מרגישים "מאוימים" בקרבת נושא נשק?
הסליקה עדיפה על נוחות/ מהירות שליפה?
תודה רבה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלות של נושא נשק טרי

על ידי ניר ל » 25 ינואר 2019, 14:08

naki220 כתב:שלום לכולם, אני משתמש חדש באתר ואף עולם הנשק חדש לי.
הוצאתי את הרישיון בלהב ת"א, ויש לי רק דברים טובים לומר עליהם, מקצועיים וישרים..
על פי המלצתם וביצועי הירי שלי קניתי glock 19 gen 5

1) קניתי שני נרתיקים לנשק, פנימי (apn19) וחיצוני, שניהם של חברת fubos. בפועל אני הולך רק עם הפנימי..
שמתי לב שעם הנרתיק החיצוני אי אפשר לשלוף לך את הנשק מאחור (למרות שאין לו שום אבטחה)
ואת הפנימי עם משיכה חזקה אפשר... קיים בשוק נרתיק פנימי שמאובטח בצורה שאי אפשר לשלוף לי אותו מאחור?

אל תלך איתו מאחור אלא מהצד, במקום שיש לך שליטה עליו, מתחת לחולצה כדי שלא ימשוך תשומת לב. מנרתיק מאובטח מדי , גם אתה לא תצליח לשלוף בעת הצורך
2)יריתי בירי חופשי 200 כדור ואני פוגע יפה מאוד (לדעת המדריך ירי) אחרי קריאה קצרה הבנתי שקורס ירי מעשי מיועד לספורט, מה שאני לא מעוניין בו בשום צורה, ויש קורסים נוספים של חמוש מאומן וidpa. הקורסים הנ"ל מספיקים להביא לרמה גבוהה של שליטה באקדח ומיומנות ירי מבצעי גבוהה?
קורס ירי מעשי יעיל ביחסי עלות תועלת לאנשים כמוני המעוניינים להתמקצע בירי מבצעי בלבד?

קורס ירי מעשי הוא טוב כדי ללמוד לירות , בלי קשר לספורט, יש לעיתים הזדמנויות לעשות אותו בזול (סביב 2000 ₪, אבל בד״כ האופציות האחרות שרשמת יהיו עדיפות מבחינת עלות /תועלת, יש גם אפשרות לפגוש מדריך אישי במטווח למספר אימונים
3) לגבי המחסנית.. כל כדור קריטי, יש עניין לדחוף עד הכדור האחרון או שזה דופק את הקפיץ?

תמלא את המחסניות עד הסוף
4) מוכר בחנות אמר לי שנשק חדש לא משמנים בחצי שנה הראשונה.. האומנם?..
אתה יכול להשאיר את הגריז שנראה כמו חלודה על המסילות , גלוק משמנים מעט במספר נקודות שהיצרן מראה בחוברת ההדרכה, גם כשהוא חדש
5)לגבי בחירת הנשק עצמו, לאחר מעשה...
כשבאנו לקנות שאלו את כולנו איזה דגם אנחנו רוצים, אני רציתי בהתחלה glock 26. הסבירו לי שלצרכים שלי עדיף 19 ואני שמח מאוד על ההמלצה שלהם. כל השאר קנו Smith & Wesson M&P Shield 2.0. אמרו שם שזה האקדח הנמכר בעולם לשוק האזרחי, ובירי הוא נח הרבה יותר מglock. מניסיונכם אכן כך?
לאחר מעשה- קנית אקדח מעולה ואם נוח לך לשאת אותו, לשלוף אותו, לדרוך אותו ולירות איתו אז אין שום דילמה
6) לגבי נשיאת נשק ביום יום... המגמה צריכה להיות כמה שיותר מוסלק? אזרחים נורמטיבים מרגישים "מאוימים" בקרבת נושא נשק?
הסליקה עדיפה על נוחות/ מהירות שליפה?
עדיף להסליק בציבור מהרבה סיבות
תודה רבה!
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי 23933 » 25 ינואר 2019, 14:50

naki220 כתב:2)יריתי בירי חופשי 200 כדור ואני פוגע יפה מאוד (לדעת המדריך ירי) אחרי קריאה קצרה הבנתי שקורס ירי מעשי מיועד לספורט, מה שאני לא מעוניין בו בשום צורה, ויש קורסים נוספים של חמוש מאומן וidpa. הקורסים הנ"ל מספיקים להביא לרמה [b]גבוהה[/b] של שליטה באקדח ומיומנות ירי מבצעי גבוהה?
תודה רבה!

חד משמעי כן
ישנם שני מרכיבים להגיע לרמה שאתה מעוניין א.לימוד ב. תירגול (כולל בלחץ)
לימוד: עדיף אחד על אחד כשעתיים לפחות עם מדריך מהשורה הראשונה של מדריכים ,ואם כלכלית זה לא מאפשר, אז באימון בסיס קבוצתי לפחות פעמיים .
משוב מחברים מיומנים על הקו
תרגול : מינימום פעם בשבועיים ירי רטוב, טכני , מצבים ,
את הנלע"ד מתוך ניסיוני הקצר (כשנתיים ב-idpa ישראל) ועצות מחברים בפורומים השונים בסליק שיישמתי בשטח ,כתבתי
נערך לאחרונה על ידי 23933 בתאריך 26 ינואר 2019, 21:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי naki220 » 25 ינואר 2019, 15:17

תודה על התגובות.
עוד דבר שרציתי לשאול זה איפה יש חנות עם מגוון רחב של אביזרים משלימים (לדגם ספציפי שלי) שאפשר להתרשם..
אני צריך נרתיק כתף לטיולים שאפשר לשאת במקביל לתיק טיולים עם חגורות מותניים עבות... ואולי אמצא נרתיק פנימי נח יותר
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי עדקרן » 26 ינואר 2019, 20:34

naki220 כתב:

תודה רבה!

תמונה
תתחדש
IDPA ישראל לא מציע קורס אלא מגוון אימונים מסוגים שונים לאורך כל השנה. כך שאתה יכול להתאים לעצמך את הקצב לפי העניין, הזמן והכיס.
בתור התחלה כדאי להצטרף לאימוני הבסיס שלנו. לוח זמנים ודרכי הרשמה תמצא כאן https://idpa.org.il/2018/11/23/base2019/
נערך לאחרונה על ידי עדקרן בתאריך 27 ינואר 2019, 10:20, נערך פעם אחת בסך הכל.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Michael1 » 27 ינואר 2019, 07:43

תתחדש!
לדגם שלך יש אביזרים בכל החנויות וגם באינטרנט.
נרתיק כתף יכול להיות בעייתי בקיץ, אני גם מחפש פתרון לנשיאה עם תיק גב גדול.
ממליץ לך להגיע לאימון בסיס של IDPA.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי hk765 » 27 ינואר 2019, 15:08

6. להסליק.
רק לפני שבוע היה אירוע בו אדם הותקף בירושלים ע"י ערבים.
הלה רק הרים את החולצה להראות להם שהוא חמוש, והם ... הלכו מיד למשטרה להתלונן שאיים עליהם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד