הסיבה לכך שאין נצרה באקדח מודרני

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הסיבה לכך שאין נצרה באקדח מודרני

על ידי agabay » 24 פברואר 2019, 15:51

היום בכל רכב יש מעורבות מחשב בבלימה - ויש לא מעט רכבים עם בקרת שיוט אדפטיבית שלוחצת על הבלמים מתי שהיא רוצה
בנוסף לכך, בכל תותח משנות החמישים הנקירה היא חשמלית ולא מבוססת דריכת פטיש
עם ההתקדמות באלקטרוניקה, סוללות ואיכות הייצור לא רואה סיבה טובה למערך קפיצים המפואר שבסופו של דבר שומר את הפטיש מאחור ומשחרר את האנרגיה בזמן לחיצה
ברגע שמנתקים את הקשר הפיזי בין ההדק לנוקר, אפשר לעצב נשק דק יותר, ואולי גם שונה מבחינה ארגונומית
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 24 פברואר 2019, 17:14

שיכנעתם אותי, ואני כשלב מעבר מתחיל עם חרב האור של דארת ' ויידר, אבל ב9 ממ" חלול..
תודיעו על כל התפתחות בכיוון.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Boltik » 24 פברואר 2019, 17:25

agabay כתב:היום בכל רכב יש מעורבות מחשב בבלימה - ויש לא מעט רכבים עם בקרת שיוט אדפטיבית שלוחצת על הבלמים מתי שהיא רוצה
בנוסף לכך, בכל תותח משנות החמישים הנקירה היא חשמלית ולא מבוססת דריכת פטיש
עם ההתקדמות באלקטרוניקה, סוללות ואיכות הייצור לא רואה סיבה טובה למערך קפיצים המפואר שבסופו של דבר שומר את הפטיש מאחור ומשחרר את האנרגיה בזמן לחיצה
ברגע שמנתקים את הקשר הפיזי בין ההדק לנוקר, אפשר לעצב נשק דק יותר, ואולי גם שונה מבחינה ארגונומית

1. יש מעורבות מחשב בבלימה, אבל הבלמים הם אותם בלמים שהיו ברכבים מלפני עשרות שנים ויעבדו גם ללא חשמל במידת הצורך.
2. נקירה בתותח 155 מ''מ היא מכנית לגמרי.
3. עם כל ההתקדמות באלקטרוניקה אי אפשר לשכוח מפיזיקה פשוטה. קפיץ יעיל יותר לאגירת אנרגיה מכל הבחינות: מחיר, גודל, מחזורי עבודה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ddt48 » 25 פברואר 2019, 16:55

itamar כתב:
agabay כתב:בטנקים לדוגמה משתמשים בתחמושת עם תרמיל מתכלה כי יש בעייה להפטר מתרמיל של פגז בקוטר 120 ממ.
א.

הסיבה לשימוש בתרמיל מתכלה בטנק היא גם ששריפת התרמיל מוסיפה אנרגיה (מהירות) לפגז ובפגזי ח"ש (כמו APFSDS) כל טיפת אנרגיה נוספת עוזרת.
זו טעות לייחס לרשעות
מה שניתן להסביר כטיפשות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי blondie-the-kid » 26 פברואר 2019, 17:13

Ddt48 אתה יכול להפנות אותנו למקור ממנה שאבת את העובדה הזו?
או שזו רק השערה שלך?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 27 פברואר 2019, 10:41

המעטפת המתכלה של כדור תותח היא קרטון שהוספה לו ניטרוצלולוזה ע״מ שישרף היטב ויעלם.
זה חוסך משקל, חוסך מקום והתעסקות אחרי הירי,מונע בעיות חליצה אחרי הירי. אין לו משמעות לצורך הדיפת הקליע ככל הידוע לי. הפעלה חשמלית של הפיקה ויש מחולל זרם ידני למקרה שהחשמל נופל. אם היתה פיקת הקשה במקום חשמלית, הייתי נהרג מזמן עם כל הכדורים שהפלתי או נגחתי...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד