מיקרו רוני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מיקרו רוני
אני לגמרי בעד הסלקה מהסיבות הידועות, אבל אופי הטיולים שאני עושה לא כולל חיכוך עם זרים. לא יודע אם צריך להיסחף עד כדי כך שבעצירה בתחנת דלק או במסעדה אני אחביא את הנשק, זה לא יוצא דופן לראות אנשים חמושים בסיטואציה הזאת, גם ככה אני מטייל עם אקדח בנרתיק חיצוני לצורך נוחות ותחמושת רבה ככל האפשר שחלקה במחסניות על החגורה. אני לא מחפש לריב ולא מוצא ריבים.
אנקדוטה - אתמול בחדר מיון בזמן שאנחנו מתייבשים 12 שעות לצד הורים קשישים, בת של מאושפזת לידנו (סתם איזו חננה, לא ערסית ולא אגרסיבית) סיננה לעבר אחת האחיות שעכשיו היא מבינה למה אנשים מכים אותם ...
ביננו, לא היה שם שום עומס, לא צוות תשוש ולא שום דבר שמצפים ממה ששומעים בתקשורת - רק אחות חסרת רגישות עם גישה גועלית בצורה יוצאת דופן. אחרי מספר דקות הגיעו שבעה אנשי בטחון והאחות אומרת להם - ״היא מאיימת עליי״ יותר לא ראינו אותה שם וגם לא את שאר בני המשפחה, נראה לי שהזמינו לה משטרה.
זה קל להסתבך, גם אשתי רצתה להגיד את אותו דבר לאחות ההיא מספר דקות לפני כן והנאתי אותה מזה, צריך לדעת להבליג במצבנו, עדיף לאסוף את שקית הבמבה.
אנקדוטה - אתמול בחדר מיון בזמן שאנחנו מתייבשים 12 שעות לצד הורים קשישים, בת של מאושפזת לידנו (סתם איזו חננה, לא ערסית ולא אגרסיבית) סיננה לעבר אחת האחיות שעכשיו היא מבינה למה אנשים מכים אותם ...
ביננו, לא היה שם שום עומס, לא צוות תשוש ולא שום דבר שמצפים ממה ששומעים בתקשורת - רק אחות חסרת רגישות עם גישה גועלית בצורה יוצאת דופן. אחרי מספר דקות הגיעו שבעה אנשי בטחון והאחות אומרת להם - ״היא מאיימת עליי״ יותר לא ראינו אותה שם וגם לא את שאר בני המשפחה, נראה לי שהזמינו לה משטרה.
זה קל להסתבך, גם אשתי רצתה להגיד את אותו דבר לאחות ההיא מספר דקות לפני כן והנאתי אותה מזה, צריך לדעת להבליג במצבנו, עדיף לאסוף את שקית הבמבה.
- סליקאי טיטניום
itamar כתב:spy כתב:אין צורך באלפי שקלים.
ערכה עולה סביב 1000-1500.
כוונת באיכות מספקת - עוד 500-800. אין כאן צורך בעמודות כמו של כוונות מורכבות על צינה.
זהו.
דרכון זר? טוב, זה סוג התמודדות אחר לגמרי שאני... פחות מתחבר אליו.
1. אם כבר אני בוחר להשקיע בערכה כזו, אני לא אסתפק בכוונת סינית ב-500 - 800 שח. אני אשיג משהו באיכות של כוונות מארס שנמצאות בשימוש בצבא. או שלוקחים את העניין ברצינות או שלא.
2. אם המדינה על כל הצבא וזרועות הביטחון המפוארות שלה, הצליחה להביא אותי למצב שבו אצטרך ללכת עם נשק ארוך ברחוב כדי להגן על החיים שלי - סימן שקרה פה מחדל רציני.
עם כל הצער והכאב, ולמרות כל מה שהשקעתי פה אני לא רוצה להמשיך לחיות במקום כזה.
יש גבול לכל דבר.
א.
זאת כמובן אפשרות, אבל לא הכרח. כמו שאתה לא עושה יום מטווחים פעם בחודש כמו לוחם חי"ר, כמו שאתה לא יורה 1000 כדורים בשבוע באימונים כמו לוחם ימ"מ, אתה בהחלט לא חייב להשקיע בכוונת מילספק. כוונת לשימוש הגנתי אזרחי לא אמורה לעמוד בתנאיי קרב, חבטות בנגמ"ש או צליחת התעלה. אתה בהחלט יכול להשקיע, אבל ממש לא חייב. וגם אם כן, אז יאללה, בסביבות 1000-1500 ש"ח ואפשר לקנות כבר כוונות איכותיות מאוד (עדיין לא מילספק, אבל מעולות) מיד שניה.
המדינה וכל כוחות הביטחון שלה עושות, לדעתי, עבודה נהדרת. תסתכל סביב ותראה מה הולך באזור, אנלנו בהחלט עונים להגדרת "וילה בג'ונגל". תחושת הביטחון של אזרחים גבוהה כמו שלא הייתה בכל שנות קיומה של המדינה (גם אם כלי תשקורת מנסים לשכנע אותך אחרת). אבל אין דבר כזה "הגנה הרמטית ומוחלטת". תמיד יכול להיות מצב חירום. לא, אני לא מתכוון לאירועי סכינאות ברחוב בתל אביב, יותר כמו חדירת חוליית דע"ש באזור כביש 12, כמו שכבר היה בעבר. ואם אתא במקרה נמצא באזור ומוצא את עצמך מותקף, עדיף שיהיה לך משהו קצת יותר ארוך טווח מאקדח.
מה שכן, במצב בו לאזרח ממוצע יש אקדח אחד בלבד, השימושיות של ערכת הסבה הופכת להיות עוד יותר מוגבלת, שכן אם אתה מרכיב את האקדח בתוך הערכה, אז או שאתה מוותר על הסלקה או שאתה מוותר על מהירות תגובה. אלא אם יש 2 אקדחים ואז אחד נמצא בנרתיק מוסלק והשני - בערכה בתיק על הגב. לכל מצב יתרונות וחסרונות משלו.
אה, ועוד דבר, אני לא רואה מתפקידי לחנך אנשים זרים. זרקו שכית במבה? מפריע לי? ארים ואזרוק לפח. מול העיניים של מי שזרק. עובד נהדר.
- סליקאי טיטניום
Spy לגבי הפסקה השניה שלך - גם אתה לא באמת מאמין בזה.
אפשר להסתכל רק על מבחן התוצאה - הצלחנו לשרוד ולשגשג, מליונים בודדים מוקפים במאות מליוני אוייבים צמאים לדמנו, לעבור מלחמות, לשלש את שטח המדינה, שנואים ע״י כל העולם ונרדפים משך אלפיים שנה, כל זה במחיר של פחות מ- 24 אלף חללים על פני יותר משבעים שנה - הצלחה ! סביבנו נהרגים יותר בכל חודש.
אבל צריך להסתכל אובייקטיבית על ההתנהלות שלנו ולתחקר אותה, לחפש איפה נכשלנו, לתחקר קרבות ומלחמות, לתחקר מחדלים שקיימים בכל אחד ואחת מהם כדי להשתפר בפעם הבאה, כי לא לעולם חוסן ולא לנצח יהיו האוייבים שלנו יותר גרועים מאתנו. ניתן לאמר בוודאות שמספר החללים היה נמוך הרבה יותר אם היינו מקצוענים ולא פלנגות, כמו כן יהיה לנו יותר סיכוי להתקיים כאן בעתיד.
אפשר להסתכל רק על מבחן התוצאה - הצלחנו לשרוד ולשגשג, מליונים בודדים מוקפים במאות מליוני אוייבים צמאים לדמנו, לעבור מלחמות, לשלש את שטח המדינה, שנואים ע״י כל העולם ונרדפים משך אלפיים שנה, כל זה במחיר של פחות מ- 24 אלף חללים על פני יותר משבעים שנה - הצלחה ! סביבנו נהרגים יותר בכל חודש.
אבל צריך להסתכל אובייקטיבית על ההתנהלות שלנו ולתחקר אותה, לחפש איפה נכשלנו, לתחקר קרבות ומלחמות, לתחקר מחדלים שקיימים בכל אחד ואחת מהם כדי להשתפר בפעם הבאה, כי לא לעולם חוסן ולא לנצח יהיו האוייבים שלנו יותר גרועים מאתנו. ניתן לאמר בוודאות שמספר החללים היה נמוך הרבה יותר אם היינו מקצוענים ולא פלנגות, כמו כן יהיה לנו יותר סיכוי להתקיים כאן בעתיד.
- סליקאי טיטניום
אה, ועוד דבר, אני לא רואה מתפקידי לחנך אנשים זרים. זרקו שכית במבה? מפריע לי? ארים ואזרוק לפח. מול העיניים של מי שזרק. עובד נהדר.
הלוואי רק שקית במבה.
לפעמים אתה רואה מקרים כאלה של השחתה וונדליזם שאתה פשוט לא יכול לעבור על זה בשתיקה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
1. בתור בן חורין אתה לא צריך סיבה לרכוש מה שאתה רוצה, במיוחד אם זה עושה לך טוב בנשמה.
2. כיום אין לי רוני כי לא הייתי מספיק ליהנות ממנו. אני יורה יותר מהאדם הממוצע והחלק הכי יקר בתחביב הירי הוא זמן מטווח (על חשבון זמן עבודה וזמן משפחה). זה יכול להשתנות אם בירי מעשי יקימו מחלקת קרבין בארץ.
2. כיום אין לי רוני כי לא הייתי מספיק ליהנות ממנו. אני יורה יותר מהאדם הממוצע והחלק הכי יקר בתחביב הירי הוא זמן מטווח (על חשבון זמן עבודה וזמן משפחה). זה יכול להשתנות אם בירי מעשי יקימו מחלקת קרבין בארץ.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
FAB עומדים להוציא מוצר מעניין. אפשר לקרוא לו "מיקרו רוני לעניים".
https://www.facebook.com/FAB.Defense/vi ... 445332313/
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
עדקרן כתב:FAB עומדים להוציא מוצר מעניין. אפשר לקרוא לו "מיקרו רוני לעניים".
לי יש את הדור הקודם של קת לגלוק.
היא טלסקופית ולא מתקפלת.
פעם אחרונה שהשתמשתי בה הייתה בערך לפני 8 שנים או יותר.
מעניין אם הקת החדשה הזו של פאב מתאימה גם לדור 4 ודור 5 כי הם הקטינו משמעותית את החלל מאחורי המחסנית, בגלל העורפנים המתחלפים.
לי יש עדיין דור 3.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:עדקרן כתב:FAB עומדים להוציא מוצר מעניין. אפשר לקרוא לו "מיקרו רוני לעניים".
לי יש את הדור הקודם של קת לגלוק.
היא טלסקופית ולא מתקפלת.
פעם אחרונה שהשתמשתי בה הייתה בערך לפני 8 שנים או יותר.
מעניין אם הקת החדשה הזו של פאב מתאימה גם לדור 4 ודור 5 כי הם הקטינו משמעותית את החלל מאחורי המחסנית, בגלל העורפנים המתחלפים.
לי יש עדיין דור 3.
א.
די ברור שתהיה גרסה מתאימה, לא?
IDPA Safety Officer
spy כתב:. , יותר כמו חדירת חוליית דע"ש באזור כביש 12, כמו שכבר היה בעבר. ואם אתה במקרה נמצא באזור ומוצא את עצמך מותקף, עדיף שיהיה לך משהו קצת יותר ארוך טווח מאקדח.
י' ידידי אני חושב שהסיכוי לסיטואציה כזו במשך כל ימי חיינו עד 120 היא 1/10,000 לפחות .ויש שיאמרו אחד למליון .
הרי הסיכוי שבו אתה תהיה מעורב באירוע פח"ע הוא גם בסבירות מאוד נמוכה ,ק"ו בן בנו של ק"ו בסיטואציה שהבאת.
אם בשביל הכיף ניחא ,ואם בשביל כוננות צע"ג
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
צע"ג = צריך עיון גדול.
שתהיה בריא אתה שולח אותי ללמוד כל פעם משהו חדש...
שתהיה בריא אתה שולח אותי ללמוד כל פעם משהו חדש...
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
23933 כתב:י' ידידי אני חושב שהסיכוי לסיטואציה כזו במשך כל ימי חיינו עד 120 היא 1/10,000 לפחות .ויש שיאמרו אחד למליון .
הרי הסיכוי שבו אתה תהיה מעורב באירוע פח"ע הוא גם בסבירות מאוד נמוכה ,ק"ו בן בנו של ק"ו בסיטואציה שהבאת.
אם בשביל הכיף ניחא ,ואם בשביל כוננות צע"ג
ראשית, האירוע שהבאתי הוא כשמו כן הוא - דוגמה בלבד ובה לייצג מצב, בו הצד התוקף מצויד בנשק שהטווח היעיל שלו גדול יותר משמעותית מטווח של אקדח, אפילו בידיים מיומנות. התרגלנו קצת יותר מידי למצב, בו התוקף הוא אדם אחד, לרוב טיפה מתוסבך, החמוש בנשק קר או נשק חם מאולתר או משהו בסגנון. היו בעבר, וללא ספק יהיו גם בעתיד, אירועי פח"ע בו יהיה מחבל שחמוש בנשק תקני ארוך. מה לעשות במקרה כזה? לחטור למגע עד לטווח היעיל של האקדח שלי? לא, תודה, לא בא לי. אני מעדיף שתהיה לי את היכולת לנטרל אותו מטווח של 20-30 מטר מבלי להתקרב יותר מידיי.
אתה מציין כאן סיכוי להתרחשות האירוע. זה נכון, אבל זאת לא הדרך לנהל סיכון. לצד הסיכוי צריכים להופיע שני נתונים נוספים - חומרת התוצאה ואופן ההתמודדות. אז אם הסיכוי הוא נמוך, אך התוצאה האפשרית חמורה מאוד וההתמודדות יחסית פשוטה - אני בתפישתי מעדיף לנקוט בדרך של התמודדות עם הסיכון ולא לסמוך על זה שהסיכוי נמוך. וכפי שאתה יודע, אצלי זה לא בא במקום האימונים, אלא בנוסף. מה שכן, גם אופן ההתמודדות צריך להיות מאוזן עם הסיכוי מחד ועם ההשלחות ההתמודדות מאידך. כך, למשל, אני לא רואה ערך לשים כוונת מילספק כי הערכה לא מיועדת מבחינתי ללחימה מתמשכת ארוכה בתנאים קשים, אלא לטיפול באירוע בדיד. ואני גם לא רואה צורך להסתובב עם הערכה מוכנה לפעולה כי אז היא יוצרת בעיות אחרות. בתיק גב בתא מטען של רכב - מספק מענה טוב.
דרך אגב, הטיעון של "מה כבר הסיכוי שתזדקק לערכה" הוא הטיעון האהוב על המתנגדים "ריאליים, לוגיים ופועלים מתוך ידע". מה הם טוענים? שאין ספק שנשק אזרחי בידיים מיומנות יכול לעזור בסיקול אירוע פח"ע. אבל מה כבר הסיכוי שזה יקרה? עדיף שהנשק הזה לא יהיה ולא יסכן את כווולנו.
- סליקאי טיטניום
אכן זה לא אירוע בודד והיו כמותו,
לגבי הסיכויים - ברמה האישית הם זניחים, ברמה הלאומית צריך להסתכל על זה מהצד השני, כלומר - היה ומתרחש אירוע , מה הסיכוי שיהיה אזרח חמוש בסביבה המיידית ? יש הבדל גדול אם 1:100 חמוש או 1:10 .
יש עניין נוסף - יעילות התחמושת. תחמושת אקדח נחותה מאד מבחינת טווח ומבחינת חדירות, גם אם יורים אותה מתמ״ק לצורך העניין וניתן לפגוע למרחק רב יותר בפחות אימון. אקדח לא יהיה קראבין גם אם ילבישו אותו בתחפושת של קראבין. לשם כך פותחה תחמושת ביניים וכלים שיורים תחמושת כזו ויעילים למאות מטרים בעת הצורך. אם היינו באמת בני חורין, לא היה נמנע מאתנו להחזיק נשק יותר אפקטיבי.
לגבי הסיכויים - ברמה האישית הם זניחים, ברמה הלאומית צריך להסתכל על זה מהצד השני, כלומר - היה ומתרחש אירוע , מה הסיכוי שיהיה אזרח חמוש בסביבה המיידית ? יש הבדל גדול אם 1:100 חמוש או 1:10 .
יש עניין נוסף - יעילות התחמושת. תחמושת אקדח נחותה מאד מבחינת טווח ומבחינת חדירות, גם אם יורים אותה מתמ״ק לצורך העניין וניתן לפגוע למרחק רב יותר בפחות אימון. אקדח לא יהיה קראבין גם אם ילבישו אותו בתחפושת של קראבין. לשם כך פותחה תחמושת ביניים וכלים שיורים תחמושת כזו ויעילים למאות מטרים בעת הצורך. אם היינו באמת בני חורין, לא היה נמנע מאתנו להחזיק נשק יותר אפקטיבי.
- סליקאי טיטניום
אני ממש לא מתיחס כאן לרמה הלאומית. ברמה הפרטית שלי, אם השקעה של 1500 ש"ח והקדשת חלק מהאימונים שלי לנושא, יאפשרו לי להתמודד באופן סביר עם הסיכון - זה מספק אותי. כי אם אני יקלע לסיטואציה, אז הסיכוי עבורי באותו רגע יהיה 100%.
לגבי התחמושת - אין שום כוונה להפוך את האקדח לכלי שיעיל ל-150 מטר. אבל כדור אקדח יעיל בהחלט מבחינה אנרגטית בטווח של 50 מטר. הבעיה היא היכולת לפגוע בטווח כזה. וכאן הערכה באה לידי ביטוי.
לגבי התחמושת - אין שום כוונה להפוך את האקדח לכלי שיעיל ל-150 מטר. אבל כדור אקדח יעיל בהחלט מבחינה אנרגטית בטווח של 50 מטר. הבעיה היא היכולת לפגוע בטווח כזה. וכאן הערכה באה לידי ביטוי.
- סליקאי טיטניום
לא נראה לי שהבנת אותי,
אמרת שהמתנגדים לחימוש אזרחים טוענים שאין סיכוי סביר שנשק בידי אזרחים יסכל פיגוע לעומת הסיכוי לשימוש רע בנשק. הטענה הזאת לא נכונה כי מוכח מעבר לכל ספק שאזרחים/ אנשי בטחון חמושים שאינם בתפקיד נטרלו חלק גדול מאד מהאירועים ואם נוסיף חמושים במרחב - נגדיל את החלק הזה, כ״כ מספר התאונות/ שימוש פלילי בנשק חוקי הוא זניח לעומת מספר הפיגועים בהם נשק יכול להציל חיים.
זה לא סותר את זה שהסיכוי של אדם ספציפי להיקלע לאירוע הוא אפסי ובתוך אירוע כזה להזדקק ליותר ממחסנית או לערכת הסבה - עוד יותר אפסי. אני כאדם בודד, מנהל את הסיכונים שלי בהתאם - אם אני נוסע לטיול בנגב/יו״ש, מצטייד ביותר תחמושת ויותר אמצעים מאשר כשאני יוצא לעבודה או מסיע את הילדה לחוג במרכז ראשל״צ.
אמרת שהמתנגדים לחימוש אזרחים טוענים שאין סיכוי סביר שנשק בידי אזרחים יסכל פיגוע לעומת הסיכוי לשימוש רע בנשק. הטענה הזאת לא נכונה כי מוכח מעבר לכל ספק שאזרחים/ אנשי בטחון חמושים שאינם בתפקיד נטרלו חלק גדול מאד מהאירועים ואם נוסיף חמושים במרחב - נגדיל את החלק הזה, כ״כ מספר התאונות/ שימוש פלילי בנשק חוקי הוא זניח לעומת מספר הפיגועים בהם נשק יכול להציל חיים.
זה לא סותר את זה שהסיכוי של אדם ספציפי להיקלע לאירוע הוא אפסי ובתוך אירוע כזה להזדקק ליותר ממחסנית או לערכת הסבה - עוד יותר אפסי. אני כאדם בודד, מנהל את הסיכונים שלי בהתאם - אם אני נוסע לטיול בנגב/יו״ש, מצטייד ביותר תחמושת ויותר אמצעים מאשר כשאני יוצא לעבודה או מסיע את הילדה לחוג במרכז ראשל״צ.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד