מיקרו רוני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מיקרו רוני
שנה שעברה היו בערך 30 פיגועים - הסיכוי שיקרה פיגוע היום הוא 365/30 = 0.08
במדינה יש בערך 100,000 בעלי רשיון - הסיכוי שאחד מהם יהיה מעורב בפיגוע הוא 0.08X1/100,000 = 0.0000008
הסיכוי שבאותו הרגע יהיה לך ערכת רוני מורכבת על הנשק הוא?? אני לא יודע איך לכמת את זה אבל זה עוד מכפלה שתקטין את הסיכוי..
קיצר.. שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
אני תומך בגישה של ליאור 45, לא צריך שום סיבה לקנות משהו אם בא לך עליו...בא לך על משהו? פשוט תקנה.
החיים קצרים מדי מכדי להצטער.
ובסופו של יום כל אחד מנהל את הסיכונים שלו כראות עיניו.
את הקת לגלוק רכשתי מרועי 357 לפני המון שנים, עוד לא יצא לי אף פעם אחת ללכת איתה בשטח.
החסרונות של כלי חשוף לעיני כל גדולים בעיני על פני היתרונות היחסיים שבכזו ערכה.
א.
במדינה יש בערך 100,000 בעלי רשיון - הסיכוי שאחד מהם יהיה מעורב בפיגוע הוא 0.08X1/100,000 = 0.0000008
הסיכוי שבאותו הרגע יהיה לך ערכת רוני מורכבת על הנשק הוא?? אני לא יודע איך לכמת את זה אבל זה עוד מכפלה שתקטין את הסיכוי..
קיצר.. שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
אני תומך בגישה של ליאור 45, לא צריך שום סיבה לקנות משהו אם בא לך עליו...בא לך על משהו? פשוט תקנה.
החיים קצרים מדי מכדי להצטער.
ובסופו של יום כל אחד מנהל את הסיכונים שלו כראות עיניו.
את הקת לגלוק רכשתי מרועי 357 לפני המון שנים, עוד לא יצא לי אף פעם אחת ללכת איתה בשטח.
החסרונות של כלי חשוף לעיני כל גדולים בעיני על פני היתרונות היחסיים שבכזו ערכה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אילו היינו חיים בארץ כדוגמת שוויץ וכדו' שאירוע פח"ע הינו אחד ל50 שנה ,לענ"ד לא היה צורך נשק לביטחון האישי .אך דא עקא (גיל עוד משהו ללמוד)שאנו חיים בארץ שאחרים טוענים שגזלנו להם אותה (מהים ועד לירדן) ושוטפים את שכלם השכם והערב לשחוט את היהודים הכלבים עפ"ל ימ"ש .ולעתים די קרובות אתה ממש מתחכך עימם לדוגמה בעבודות בניה ,טיולים (אתמול בחרמון היו חצי דוברי השפה הערבית , כמו"כ במפלים הסמוכים ובכל פינות החמד בקרבת החרמון , והיה אף מקום אחד די נידח שכולם היו דוברי ערבית וגם שם טיילנו אני ואשתי ), מעבר דרך עריהם ,מגורים בשכונות מעורבות ,יפו ,חיפה ,ב-ש ,רמלה לוד . ואתה לא יודע מתי ה/יגיע סף הארס שמחדירים בהם לכדי ביצוע ,ואף שהסיכוי הוא אפסי כפי שחישב איתמר אבל למיחש מיהא בעי .והחשש כפי שהוכח במשך 70 שנה הוא לא מארוך אלא קר או קצר.
ואפילו לשיטתך י' אם הרוני נמצא בתא המטען של האוטו יצא שכרו בהפסדו , כי ממה נפשך אם יש זיהוי של ירי ארוך ממרחק אז לא מתקרבים ונסוגים כי בל נשכח שאנו לא חיילים בצללים בכוננות ,ואם ח"ו אתה נקלע למארב של ארוכים תמיהני אם יהיה באפשרותך ללכת ולהוציא את הרוני מתא המטען ולהשיב אש
ואפילו לשיטתך י' אם הרוני נמצא בתא המטען של האוטו יצא שכרו בהפסדו , כי ממה נפשך אם יש זיהוי של ירי ארוך ממרחק אז לא מתקרבים ונסוגים כי בל נשכח שאנו לא חיילים בצללים בכוננות ,ואם ח"ו אתה נקלע למארב של ארוכים תמיהני אם יהיה באפשרותך ללכת ולהוציא את הרוני מתא המטען ולהשיב אש
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
אתה לא פוליטיקלי-קורקט
23933 כתב: ואתה לא יודע מתי ה/יגיע סף הארס שמחדירים בהם לכדי ביצוע ,ואף שהסיכוי הוא אפסי כפי שחישב איתמר אבל למיחש מיהא בעי .והחשש כפי שהוכח במשך 70 שנה הוא לא מארוך אלא קר או קצר.
שלא יהיה לך ספק, לכשיגיע סף הארס, ואני אומר בכוונה לכשיגיע ולא אם יגיע, הם יוציאו את כל הארסנל.
ארוך, קצר, בודדת, אוטומט, קר, בוער ומתפוצץ.
טעימה מזה קיבלנו במהומות בוואדי ערה באוקטובר שנת 2000, ושם כן הופעל נשק על ידי ערביי ישראל נגד כוחות הביטחון.
זה רק עניין של זמן.
כל מה שצריך זה תקופה של רפיסות ידיים ואירוע מכונן שיצית את הגזרה.
בשנת 2000 זו הייתה עלייתו של אריאל שרון להר הבית.
האירועים האלה הם הסיבה העיקרית ל"מדיניות המכילה" של משטרת ישראל בנושא נשק במגזר הערבי.
אף מפכ"ל לא רוצה בלגן והרוגים במשמרת שלו, ובטח שלא לעמוד בפני כל מיני ועדות חקירה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אני מחדד.
לא התכוונתי למצב, בו אני נוסע ברכב, הוא מותקף ואז אני בצורה של קסם שולף מתא המטען את הקייפוס ותוך שניה מכניס פנימה את האקדח ומתחיל לירות, כל זה תוך מספר שניות. אבל כן יכולים להיות מתארים, בהם היכולת הזאת תהיה זמינה לי בהתראה של דקה שתיים.
מענה לאיום מיידי - אקדח בלבד.
לא התכוונתי למצב, בו אני נוסע ברכב, הוא מותקף ואז אני בצורה של קסם שולף מתא המטען את הקייפוס ותוך שניה מכניס פנימה את האקדח ומתחיל לירות, כל זה תוך מספר שניות. אבל כן יכולים להיות מתארים, בהם היכולת הזאת תהיה זמינה לי בהתראה של דקה שתיים.
מענה לאיום מיידי - אקדח בלבד.
- סליקאי טיטניום
אפשר דוגמא לתרחיש (אפילו היפותטי) של הבנה שבעוד דקה שתיים עדיף שהנשק יהיה מורכב בערכה?
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
GA1 כתב:אפשר דוגמא לתרחיש (אפילו היפותטי) של הבנה שבעוד דקה שתיים עדיף שהנשק יהיה מורכב בערכה?
מצבים כאלה אני אעדיף לירות אש רתק אפילו פחות מכוונת ואנסה לנתק מגע,
מאשר לנסות להרכיב את הרוני על האקדח.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
GA1 כתב:אפשר דוגמא לתרחיש (אפילו היפותטי) של הבנה שבעוד דקה שתיים עדיף שהנשק יהיה מורכב בערכה?
אני אתן לך תרחיש אמיתי לחלוטין.
הייתי בסיור בירושלים. באותו זמן התרחש פיגוע בישיבת "מרכז הרב". באותו זמן היה חשש שיש עוד מחבלים בזירה. לא היה מידע במה הם חמושים.
אז היה לי נשק ארוך. היום אין לי.
- סליקאי טיטניום
וואללה, אבל זה אומר אתה לוקח את זה איתך בתיק.
אחרת, לך תגיע לאוטו....
ולך תסביר בכותל למה יש לך שלד של רובה בתיק..
אחרת, לך תגיע לאוטו....
ולך תסביר בכותל למה יש לך שלד של רובה בתיק..
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אני אתן לך תרחיש אמיתי לחלוטין.
הייתי בסיור בירושלים. באותו זמן התרחש פיגוע בישיבת "מרכז הרב". באותו זמן היה חשש שיש עוד מחבלים בזירה. לא היה מידע במה הם חמושים.
אז היה לי נשק ארוך. היום אין לי.
ובמצב כזה כשכל הכוחות בשטח סורקים אחרי מחבלים נוספים,
אתה רוצה להסתובב באופן גלוי עם כלי מוזר שנראה כמו קרלו?
לדעתי זה בעייתי ביותר...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אכן, יש כאן אלמנט בעייתי, כמו כל עניין הנשק בזירה. אבל גם זה סיכון שצריך לנהל.
אין כוונה שאתחפש ל"כלב רועים", "מעגל אבטחה" ועוד כל מיני הגדרות של אנשים שממש רוצים להיות "לוחמים", אך לא רוצים להיות לוחמים, אלא להגן על עצמי ועל הסובבים באופן יעיל ביותר האפשרי
אין כוונה שאתחפש ל"כלב רועים", "מעגל אבטחה" ועוד כל מיני הגדרות של אנשים שממש רוצים להיות "לוחמים", אך לא רוצים להיות לוחמים, אלא להגן על עצמי ועל הסובבים באופן יעיל ביותר האפשרי
- סליקאי טיטניום
itamar כתב:אתה רוצה להסתובב באופן גלוי עם כלי מוזר שנראה כמו קרלו?
לדעתי זה בעייתי ביותר
1+
ועוד עם מחסנית של 30, ממש תואם קרלו
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
אין לי נסיון רציני עם הערכות האלו, אני רואה בימי שישי במטווח חברים, מנוסים מאד שבאים ומנסים לאפס את זה ממש ברצינות עם עזרים ומאתר - ממש כמו צלפים, רק למרחק 20 מטר. לא התרשמתי מהמקבצים שזה מזכיר במשהו נשק ארוך. אותי יותר מטריד תפעול מעצורים עם אביזר כזה ואם זה עלול לגרום ליותר מעצורים.
לגבי אש רתק עם אקדח - אני נושא כפול תחמושת ממה שמורשה לשאת בעל רשיון רגיל, לא הייתי מבזבז כדור אחד לאוויר. אם צריך אז מסתתר ומחכה, הזמן לטובתי, עדיף בסיטואציות כאלה שיחשבו שאין לך נשק ויתקרבו ללא חשש למרחק שתוכל לפגוע ביעילות. רוצה לעשות רעש - יש פירוטכניקה שעושה יותר רעש מאקדחים, בעיקר עכשיו לפני פורים.
לגבי אש רתק עם אקדח - אני נושא כפול תחמושת ממה שמורשה לשאת בעל רשיון רגיל, לא הייתי מבזבז כדור אחד לאוויר. אם צריך אז מסתתר ומחכה, הזמן לטובתי, עדיף בסיטואציות כאלה שיחשבו שאין לך נשק ויתקרבו ללא חשש למרחק שתוכל לפגוע ביעילות. רוצה לעשות רעש - יש פירוטכניקה שעושה יותר רעש מאקדחים, בעיקר עכשיו לפני פורים.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:, רק למרחק 20
את זה אנחנו עושים ב-idpa לקינוח כמעט בכל יום שישי ללא רוני בפלייטים קוטר 15 ס"מ,חוץ מהרבה מתארים במצבים וטכני וסטרינג 7 בקלאסיפייר מאחורי מחסה, ופגיעות די יפות של כלל היורים הוותיקים
- סליקאי זהב
אין לי ספק שכיורה מיומן אתה פוגע מצויין ב 20 מטר בפלייטים עם האקדח, בודאי שבמטרת דמות, אבל כשירוץ אליך מחבל שיורה לכוונך צרורות זה פחות יעבוד.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד