גניבת תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
גניבת תחמושת
אהלן חברים ,פרצו לי לבית כשהייתי בחופשה,ובין הדברים שבזזו היו גם 2 מחסניות עם כדורים.
א.האם אני צריך לדווח על כך למשטרה?
ב.האם הם ירצו לוודא שזה היה בתוך כספת?
מישהו מכיר את הסיטואציה תודה מראש .
א.האם אני צריך לדווח על כך למשטרה?
ב.האם הם ירצו לוודא שזה היה בתוך כספת?
מישהו מכיר את הסיטואציה תודה מראש .
- סליקאי ארד
Re: גניבת תחמושת
לא בקטע רע אחי, אבל יש שאלות שלא שואלים.
תבין מזה מה שתבין.
תבין מזה מה שתבין.
- סליקאי זהב
פתגם סיני עתיק אומר בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם מאוד מעניין מה ההבדל
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
הבנתי,תודה על התגובה,רק רציתי לחדד את העניין האם כדורים נחשבים בחוק כנשק?
- סליקאי ארד
על פי חוק אסור למכור/לקנות כדורים יד שניה
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
דובי32 כתב:הבנתי,תודה על התגובה,רק רציתי לחדד את העניין האם כדורים נחשבים בחוק כנשק?
כן. כדורים נחשבים בחוק כנשק.
מצד שני, ישנה פרשנות מחמירה של אנשים בענף שסבורים שגם נרתיק לנשק הוא חלק של נשק שמצריך רישוי ורגולציה (אני אגב, סבור שהם טועים). האם תלך לדווח אם גנבו לך נרתיק של נשק?
מצד שלישי, לא הייתי רוצה שתחמושת תגיע לגורמים עוינים.
מצד רביעי, תיפתח חקירה בנושא ברגע שתלך לדווח, ואיש אינו יכול לצפות מה יהיו ההשלכות שלה.
מצד חמישי, יש על הכדורים שנגנבו ממך מסט"ב או כל פרט זיהוי ייחודי אחר שיכול לקשור אותם אליך?
מצד שישי, נגנבה ממך כמות מסחרית של תחמושת, או איזה כמה כדורים מצ'וקמקים ובודדים בני 20 שלך תדע אם ירו או לא?
שוב, אני לא ממליץ על דרך פעולה כזו או אחרת, לא מעודד ולא משדל. מה שאתה מבין ממה שאני כותב הוא על אחריותך בלבד. אני לא בטוח שחייל הולך לדווח על כל כדור שנופל לו מהמחסנית, אלא פשוט הולך ומשלים אותם כשהוא מגיע לבסיס. אני באמת לא יודע מה אזרחים עושים במצב כזה.
- סליקאי זהב
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד