נו כנראה שיש משהו בהוראות פתיחה באש ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי נועם » 20 מאי 2003, 22:49

ברק,
הקורס כולל הכשרה בסיסית מסויימת בתחום הנשק ועוד.

להוראות ההתנהגות ונשיאת הנשק+הוראות השימוש בנשק, יש נוהל מסודר ואחיד לכל חברות השמירה. כולם פועלים ע"פ נוהל משטרת ישראל, וכל שומר /מאבטח חייב לחתום מול הקב"ט של חברת השמירה שלו, זה שמנפק לו את הנשק, על הוראות הפתיחה באש + נשיאה ובטיחות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי baraks78 » 20 מאי 2003, 23:09

הכשרה בסיסית אבל מקיפה וארוכה יותר מאשר למאבטחי מוסדות חינוך ( רק 3 ימים).
אני מדגיש שהקורס שהזכרתי היה מיועד אך ורק ומאבטחי בנקים והתכנים שהועברו היו מותאמים להם ולדרישות מהם.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 22 מאי 2003, 23:45

אתם הולכים סחור סחור
לא ביקשתי לדעת את סוג ההכשרה של מאבטחי הבנק מצידי שתהייה הכשרה של רמבו
אני מתכוון להוראה הספציפית בקשר לשוד בנק שהוא מטבע הדברים דבר "טבעי" שיכול להיות בבנק
אני יודע שההוראות פתיחה באש הם בעיקרון לפי "סכנה ברורה ומידית" והם תקפים גם למאבטח וגם לאזרח הפשוט
אני עבדתי בחברת שמירה (לא בבנק) וההוראות היו ברוח הדברים הנ"ל וכל פרשנות אישית היא שלך לטוב ולרע ( או לחילופין צל"ש או טר"ש )
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 23 מאי 2003, 00:06

קורן,

ואם אתה מתכנן לשדוד בנק, אתה באמת מצפה שיפרטו לך כאן את נהלי הפתיחה באש שלהם ?
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 23 מאי 2003, 17:56

לדעתי יש באשכול הזה כמה דברי טירוף לשמם.
מה יותר ברור מאדם רעול פנים/חבוש קסדה המכוון אקדח שלוף לעבר מאבטח ומכריז על שוד? מישהו צריך לקבל את זה בשלושה העתקים חתומים ע"י משטרת ישראל ופרקליטות המדינה? יש פה יותר מאחד שמנסה לשכנע אותנו שזה עדיין לא מסוכן, אם ככה רצוי להם להזדכות על נשקם או לעקר אותו לאלתר :twisted:
בשביל מה שולף שודד אקדח? בשביל להשוות דגמים ושיפורים? או אולי לקבל חוות דעת מקצועית מעובדי הבנק?
יש להבדיל בין שוד באמצעות פתק לבין שוד מזויין :!: בכל מקרה של עבירת רכוש המלווה בסיכון לשלמות גופו של אדם יש הצדקה לשימוש בנשק.
אנשים, תתעוררו :!: יש גבול לנאיביות :!:
גם אם הסיכוי להפגע ע"י שודד מזויין (תרתי משמע :wink: ) קטן, אנא חישבו מה היה על המאבטח אילו היה השודד הורג/פוצע אזרח תמים בשל המנעות המאבטח משימוש בנשק וטמינת ראשו בחול בשיטת ה"יהיה בסדר" :idea: אני הייתי מת מבושה :!:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 23 מאי 2003, 20:47

pilot אתה לא מעודכן, היום לא משתלם לשדוד בנק עדיף לפתוח קזינו אן לפרוץ כספות בנק בשעות הפנאי בשבת :wink:

ואמנון תחשוב על כך שאולי יכול להתפתח קרב יריות עקב פתיחה באש של המאבטח ואנשים היו נהרגים לא ההייתה מתבייש?
המקרה הספציפי הוא צל"ש או טר"ש כבר אמרתי את זה ומי שקבע שהפעם זה צל"ש יכול לקבוע פעם אחרת שזה טר"ש

ושאלת השאלות שלא ידועה לנו האם יכול להיות שלשודד היה אקדח פלסטיק????
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amnon » 23 מאי 2003, 22:24

מבחינה חוקית, גם שוד המתבצע בעזרת אקדח דמי נחשב כשוד מזוין לכל דבר. כמובן שפה יש להפעיל שיקול דעת ולא להרוג שודד לאחר שזיהית שהדפוק שודד בנק עם האקדח שנשאר לילד מפורים האחרון:)
יש הרבה "אם" בתרחיש כזה, אבל אם אתה נמנע משימוש בנשק בכל מחיר ומצהיר מראש שלא תשתמש בו גם מול איום מוחשי - למה לעזאזל אתה צריך אותו עליך :?: :!:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 24 מאי 2003, 12:01

amnon עלית על הנקודה
מכוון שאני מחשיב את עצמי לדי מיליטנטי (בחשיבה ) אני בעיקרון לא מסתובב עם הנשק אלא :
אם אני במשא"ז או בדרך למטווח או במקומות מסוכנים אני בעיקרון לא מסתובב עם הנשק כי אני מרגיש שהוא מגביל אותי בהתנהגות וכל דבר שאני יעשה (התנהגות רגילה ויום יומית ) יבחן בזכוכית מגדלת מצד האנשים סביבי (ולכן כאשר אני מסתובב עם הנשק אפילו שהוא מוסלק אני מנסה להיות יותר צדיק מהאפפיור)

מבחינתי אקדח הוא זכות ואני דוגל שלכל אדם ללא עבר פלילי ופסיכיאטרי (רצוי גם שרות בצה"ל ) תהיה הזכות להיות בעל נשק
כמו כן אני חובב נשק למינהו ,אחד אוהב לאסוף בולים אחר נחשים ואני נשק ,לא שיש באפשרותי אבל ה"גוק" קיים

דבר נוסף לא כל מה שאני אומר אני יבצע ולא כל מה שאני יבצע אני אומר
אני פשוט רוצה להראות גם את הצד השני של המטבע
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amnon » 24 מאי 2003, 18:01

:lol: :lol: :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי RoadRuner » 24 מאי 2003, 18:43

konen1 כתב: וכל דבר שאני יעשה (התנהגות רגילה ויום יומית ) יבחן בזכוכית מגדלת מצד האנשים סביבי (ולכן כאשר אני מסתובב עם הנשק אפילו שהוא מוסלק אני מנסה להיות יותר צדיק מהאפפיור)

זה תמיד טוב (עם או בלי קשר לנשק)
וזו מהות המוטו שלנו "חברה חמושה היא חברה מנומסת"
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד