אירוע אפריל 1979 נהריה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אירוע אפריל 1979 נהריה

על ידי גדעון מצגר » 16 דצמבר 2019, 00:04

במסגרת האירוע המוכר לכולנו וכבר דשנו וחרשנו בסדר הפוך כמובן בנושא נמנקודת ראות שלי ושהותי במקום ככוח משטרתי שהגיע ראשון לנקודת הדיווח על פורצים מפיו של מר סלע ליומן התחנה ממנו אלינו .
במסגרת התכנית רשימת חיסול הערב אחרי חדשות הערב .אני שוב מגיע לנושא מיטלטל ודי הולם בנפש.ומבחינתי די טראומטי עד היום.
אני רוצה ומבקש להעיר כמה הערות על אובייקטיביות .ושו'ת
העד שדיבר בתכנית סלע מנהריה לדבריו ירה בהם מחלונות ביתו בקומה הראשונה בעוזי שהיה בידיו .אינני מנסה להכנס לעימות איתו.אבל לנו לתחנה ביומן הוא הודיע על פורצים ולא על מחבלים-אתם תסיקו על מידת מהימנותו עקב כך.אנחנו הגענו למקום האירוע ליד וצמוד לוילה של סלע ערוכים להתקלות עם פורצים אילו היינו מודעים לכך שמדובר במחבלים היינו נערכים אחרת וג'יפ מג'ב שהיה אתנו נושא מקלע ושישה שוטרים מהם חמישה לוחמי מג'ב היה נערך שונה.והנושא היה נראה ונגמר אחרת.
לא היה שום ירי של תושבים משום מקום וזאת אני אומר באחריות אלו סיפורי פוגי.משום חלון או בית או מרפסת וכבר ציינתי את כל אלו בפעם הראשונה כשהעליתי את הנושא.נכון שהרבה תושבי נהריה החזיקו ועדיין לבטח נשק צבאי או אזרחי חוקי בביתם וזה הגיוני לאור המצב ששר אז .יתכן אולי שהעד חשב על הירי של לוחמי מג'ב שירו כתשובה ליריות הנבלות על שחר אבל לא לכיוון הנכון שישה רובי אם-16 לכיוון הפוך את כל התחמושת. כירי שכזה
אינני מערער ואין לי זכות לערער על מהימנותם של מפקדי הכוח אנשי הצבא והבטחון למיניהם אנשים מהימנים ונועזים לוחמים עזי נפש עם וותק ונסיון מוכח ועל עדותם שהיא לדעתי מהימנה נכונה ומחנכת מאוד ומכילה כדוגמא לכל דור לוחמי ההמשך והעתידי ולדורות הבאים
אבל נושא אחד מאוד מכעיס אותי עד כדי זעם לא נשלט על פי במקרה הזה על אצבעותי הכותבות
מדוע היום אחרי כל כך הרבה שנים אנשים מנסים לשנות ולספר על דברים שלא היו ולא נבראו ובמדייה לא בודקים לעומק.
.
מדוע אנשים שלא היו בכלל באירוע וספק אם היו בכלל בנהריה פתאום שותפים ומשתפים עצמם ומדובר גם על אנשי משטרה וגם על אזרחים מהשורה פתאום זה היה כאן וסייע לשם ועשה זה והכנס להוא זבנג ונאמר לו ללכת לעזור למעלה ועוד ועוד.מה זה עושה להם טוב על הנשמה? הלא בצ'יק אפשר להזים הכל.נו טוב עולם כמנהגו נוהג לא נחנו נשנה ונחנך ובטח לא נשמש לצורך העניין פסיכולוגים או פסיכיאטרים.....
אלוהים אדירים(יש דבר כזה שם למעלה?)עד מתי ?? חחחחח

חלקינו כשוטרים וכמשטרה לא עלה בכתבה כנראה מסיבה אובייקטיבית של מחבר התכנית .אין זה מענייני למרות שלמען האמת ציפיתי לאחר שלא מזמן רואיינתי לתכנית שאופיע .. אבל לאל הפתרונות .
לדור ההמשך שלי הנחלתי והם להמשך העתידני שאין יותר טוב מאשר האמת לאמיתה .וזו נחמתי אני אמשיך לכתוב שירים וסיפורים בפייסבוק
עד לאירוע ההחתמה על טופס טיולים בו אצטרך להזדכות על נשמתי.לפחות אעשה זאת בלב שכבר לא יתפקד אבל ישאר שלם .ואולי עוד יהיה מצב בו אכתוב לכם משם מ יודע חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חברים אין כמו הומור טוב ושלווה לנוכח העניין ההוא האמינו לי מנסיון. לילה טוב לכולם שמחות ובריאות %%$0066
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 23 דצמבר 2019, 18:20, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: אירוע אפריל 1979 נהריה

על ידי ניר ל » 16 דצמבר 2019, 08:26

לא מפתיע...
רובם של המיתוסים והמורק״ים שלנו הם סיפורי בדיות, במקרה הטוב פרי מוחם של לוחמים הלומים ובמקרה השכיח של כל מני כאלו שרצו והצליחו לקדם את הקריירות שלהם על סיפורי פוגי כפי שהגדרת.

היו גם גיבורים אמיתיים, ועוד איך, רק שאלו בד״כ אנשים שעושים ולא אנשים שמספרים , אז הם לא מחפשים תהילה וקידום ולא מתפרסמים. צריך לחפור כדי לגלות את סיפורי הגבורה האמיתיים.

פנה לך כל יום מספר שעות, כנס לערוץ של אורי מילשטיין יבדל״א. האיש החשוב הזה אסף אלפי עדויות מתועדות ומוקלטות על מרבית הקרבות והאירועים. הוא לא עובד עבור אף אחד, לא קיבל משכורת משום גורם אינטרסנטי (למעשה סולק מכל אקדמיה נתמכת ממסד עקב גילוייו ודבקותו בעובדות ) , לכן גרסאותיו הן הקרובות ביותר למה שאכן התרחש, במגבלות הזיכרון האנושי , הזמן ומספר העדויות שהוצלבו.

מקווה שיצא לי עוד החודש להצטרף לסיור באתרי קרבות שהוא עורך מדי פעם, החשיבות של מפעל חייו תזכה להכרה ממלכתית רק אחרי מותו ככל הנראה, חשוב לי לחזק אותו ולהודות לו עוד בחייו.

הסיבה לכך שאנשים יכולים למעשה לספר איזו גרסה שבא להם, היא שמעולם לא נערכו תחקירי קרבות אובייקטיביים אמיתיים, כאלו שנעשים מתור מטרה אחת בלבד- לנתח כשלים והפיק לקחים. החשש הוא שתחקיר אמיתי יסיים קריירות של מפקדים במקום לקדם אותן ולכן מטוייח. את המחיר של הטיוח אנחנו משלמים בדם ילדינו .
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 18 דצמבר 2019, 06:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 16 דצמבר 2019, 12:26

1++
מה שניר אמר.
אסור לשכוח שטלוויזיה זה בידור ובכלל זה גם כל תוכניות התחקיר למיניהן.
תוכניות התחקיר צריכות לספר מתח ודרמה בשביל אחוזי הרייטינג.
לכן הם מביאים את האנשים שיודעים לעבור מסך ולא דווקא את אלא שהיו שם בשטח.

אותו כנ"ל גם לגבי הצמדות לאמת ולעובדות.
אם זה משרת את המטרה - למה לא.
אבל אם לא, משפצים קצת את האמת לטובת הרייטינג.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר.ב » 18 דצמבר 2019, 10:53

גדעון אתה אשם.
אשם בכך שעדיין מצפה לדיווחי אמת מהתקשורת, %%$0077 בטח מפרשן צבאי
שהפך להיות פרשן פוליטי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 23 דצמבר 2019, 18:13

ניר.ב כתב:גדעון אתה אשם.
אשם בכך שעדיין מצפה לדיווחי אמת מהתקשורת, %%$0077 בטח מפרשן צבאי
שהפך להיות פרשן פוליטי.

יש הגיון בריא בדבריך בלי אבל ובלי כלום
יש בידי עיתון ידיעות של יום אחרי האירוע.ובו כותב אחד מעיתונאי העתון תושב נהריה איש מוערך מחנך במקצועו היומיומי על האירוע בסגנון מצ'ואי מאוד על התנהלות הצוות שלנו והריגתו של אלי שחר הי'ד .כבר אז הייתי צריך ללמוד שאמת במדיה זו האמת המסחרית .המוכרת יותר אקסמפלרים על חשבון דמם של גבורינו.ולא האמת האמיתית האוביקטיבית כנראה שאין משהו כזה.
אבל (בכל זאת כי זה מרתיח בנשמה בכנות)למרות זאת.שקר כל כך גס. שאילו היה נכון היינו חוסכים לעצמנו את הקרבתו על מזבח הבלופים.שסיפר סלע. של אלי שחר אדם משכמו מעלה לוחם שריון במקצועו הצבאי.ואיש מטרה מקצוען ומהימן שדרכו כבר הייתה סלולה לו לכיוון הקידום וקצינים.
קשה לסבול עד בלתי אפשרי סיפורי שקרים של הייתי גיבור עשיתי כך וכך.על חשבון דמים כנ'ל
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 24 דצמבר 2019, 00:45

לסגירת הנושא:
סתם בלופים ושקרים במדייה בונים לפעמים מיתוס שיש מי שגודל לאורו בצורה מעוותת ומעוותת.
+
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 24 דצמבר 2019, 01:53

ניר ל כתב:לא מפתיע...
רובם של המיתוסים והמורק״ים שלנו הם סיפורי בדיות, במקרה הטוב פרי מוחם של לוחמים הלומים ובמקרה השכיח של כל מני כאלו שרצו והצליחו לקדם את הקריירות שלהם על סיפורי פוגי כפי שהגדרת.

היו גם גיבורים אמיתיים, ועוד איך, רק שאלו בד״כ אנשים שעושים ולא אנשים שמספרים , אז הם לא מחפשים תהילה וקידום ולא מתפרסמים. צריך לחפור כדי לגלות את סיפורי הגבורה האמיתיים.

פנה לך כל יום מספר שעות, כנס לערוץ של אורי מילשטיין יבדל״א. האיש החשוב הזה אסף אלפי עדויות מתועדות ומוקלטות על מרבית הקרבות והאירועים. הוא לא עובד עבור אף אחד, לא קיבל משכורת משום גורם אינטרסנטי (למעשה סולק מכל אקדמיה נתמכת ממסד עקב גילוייו ודבקותו בעובדות ) , לכן גרסאותיו הן הקרובות ביותר למה שאכן התרחש, במגבלות הזיכרון האנושי , הזמן ומספר העדויות שהוצלבו.

מקווה שיצא לי עוד החודש להצטרף לסיור באתרי קרבות שהוא עורך מדי פעם, החשיבות של מפעל חייו תזכה להכרה ממלכתית רק אחרי מותו ככל הנראה, חשוב לי לחזק אותו ולהודות לו עוד בחייו.

הסיבה לכך שאנשים יכולים למעשה לספר איזו גרסה שבא להם, היא שמעולם לא נערכו תחקירי קרבות אובייקטיביים אמיתיים, כאלו שנעשים מתור מטרה אחת בלבד- לנתח כשלים והפיק לקחים. החשש הוא שתחקיר אמיתי יסיים קריירות של מפקדים במקום לקדם אותן ולכן מטוייח. את המחיר של הטיוח אנחנו משלמים בדם ילדינו .

השארתי לו הודעה לאורי מילשטיין נראה מה יצא מזה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 24 דצמבר 2019, 12:15

גידעון..
רוב החגים שלנו
פסח
פורים
חנוכה
ל"ג בעומר
סוכות