אומנות בנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אומנות בנשק
היום בזמן משמרת בית"מ עצרתי לבדיקה רכב, נגשתי לנהג ובקשתי רשיונות,
אני מקבל את רשיון הנהיגה ורואה שמולי יושב יגאל סטרניק שהיה יורה ירי מעשי במשך שנים רבות.
מפה לשם ניהלנו שיחה על נושאי נשק ויגאל ספר לי, שהוא כבר לא יורה מזה תקופה ארוכה ובמקום ירי הוא עבר לענף החץ וקשת.
המשכנו לדבר ויגאל הציג לי קשת מעשה ידיו להתפאר, קשת זאת יחודית ולא נתקלתי בכמוהה עד היום.
מפה לשם עלה גם שמו של אדוארד ז"ל שהיה מפתח כל מיני רעיונות יצרן סכינים ובעל ידי זהב.
אז למי שהכיר את אדוארד הנה נזכרנו בו היום וכמה חבל שהוא לא איתנו.
אני מקבל את רשיון הנהיגה ורואה שמולי יושב יגאל סטרניק שהיה יורה ירי מעשי במשך שנים רבות.
מפה לשם ניהלנו שיחה על נושאי נשק ויגאל ספר לי, שהוא כבר לא יורה מזה תקופה ארוכה ובמקום ירי הוא עבר לענף החץ וקשת.
המשכנו לדבר ויגאל הציג לי קשת מעשה ידיו להתפאר, קשת זאת יחודית ולא נתקלתי בכמוהה עד היום.
מפה לשם עלה גם שמו של אדוארד ז"ל שהיה מפתח כל מיני רעיונות יצרן סכינים ובעל ידי זהב.
אז למי שהכיר את אדוארד הנה נזכרנו בו היום וכמה חבל שהוא לא איתנו.
יובל,
לנשיאת סכין לא חוקית יש הגדרת אורך הלהב, ולא כל סכין נכלל בהגדרה זו.
הספיידר כארד, גודלו ככרטיס אשראי, ולפי דברייך, כל אזרח הנושא אולר שוויצרי בעל להב, מברג ופותחן בקבוקים, הינו עבריין.
יש לסייג את הדברים, לא כל נושא סכין הוא עבריין.
לנשיאת סכין לא חוקית יש הגדרת אורך הלהב, ולא כל סכין נכלל בהגדרה זו.
הספיידר כארד, גודלו ככרטיס אשראי, ולפי דברייך, כל אזרח הנושא אולר שוויצרי בעל להב, מברג ופותחן בקבוקים, הינו עבריין.
יש לסייג את הדברים, לא כל נושא סכין הוא עבריין.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
בבר,
אם ללמוד, אז רק מהמאסטר

אם ללמוד, אז רק מהמאסטר

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
יובל, חבל על היבלות שלי בקצות האצבעות אבל יש כמה דיונים בנושא ששם רשמתי אנציקלופדיות...
סכינים עלי, תמיד !!! מלבד במקומות שנאסר במפורש, טיסות, בתי משפט (
).
1. לדרמן SUPER TOOL. להזכיר יש לו 2 להבים סופר חדים וחודרים באורך של כ 10 ס"מ, כל אחד.
2. בנוסף כל סכיו אחר מהאוסף, לפי העונה והבחירה. לרוב סכין ברטיס של ספיידרקו או SOG, או סכין צוואר של BOKER או CRKT. לעבודה רצינית סכיני קליפס שונים.
כפי שכבר אמרו, הכל תלוי בסיטואציה. גם קידם או אטב יחשבו לכלי פריצה וגם מזלג לכלי נשק קר במידה ונעשה בהם שימוש לכך, או שישנה ראייה לכאורה לכך. אבל אני לא פורץ, לא בדוקאי, לא שותה, לא מעשן ולא משחק סנוקר, אז אין לי מה לחשוש גם מהמצאות של קטנה או הסכין של קרוקדיל דנדי עלי (וממילא יש לי נשק חם
).
3. כלי עבודה. בעבודתי אני נדרש לכלי עבודה, הכוללים פלייר, מברגים, קטר... כולם בנמצא בלדרמן, שהוא ארגז כלים נייד.
אז, כן, סכינים לא חוקיים אצל קטינים (אני לא, וגם זה לא מדוייק), אצל תלמידי בית ספר (כבר מזמן לא), במגרשי כדורגל (אני לא קומץ), בבתי משפט (אני מפקיד), בבית ראש הממשלה (עוד לא היה לי העונג)...
דרך אגב, יש לי קרן בג"צ בדיוק לנושא זה
ונחזור לנושא, ברדיצבסקי ז"ל, הרעיונות שלו (שרק מספר נחשפו לקהל הרחב, לצערי), קשתות ורובי קשת...

סכינים עלי, תמיד !!! מלבד במקומות שנאסר במפורש, טיסות, בתי משפט (

1. לדרמן SUPER TOOL. להזכיר יש לו 2 להבים סופר חדים וחודרים באורך של כ 10 ס"מ, כל אחד.
2. בנוסף כל סכיו אחר מהאוסף, לפי העונה והבחירה. לרוב סכין ברטיס של ספיידרקו או SOG, או סכין צוואר של BOKER או CRKT. לעבודה רצינית סכיני קליפס שונים.
כפי שכבר אמרו, הכל תלוי בסיטואציה. גם קידם או אטב יחשבו לכלי פריצה וגם מזלג לכלי נשק קר במידה ונעשה בהם שימוש לכך, או שישנה ראייה לכאורה לכך. אבל אני לא פורץ, לא בדוקאי, לא שותה, לא מעשן ולא משחק סנוקר, אז אין לי מה לחשוש גם מהמצאות של קטנה או הסכין של קרוקדיל דנדי עלי (וממילא יש לי נשק חם

3. כלי עבודה. בעבודתי אני נדרש לכלי עבודה, הכוללים פלייר, מברגים, קטר... כולם בנמצא בלדרמן, שהוא ארגז כלים נייד.
אז, כן, סכינים לא חוקיים אצל קטינים (אני לא, וגם זה לא מדוייק), אצל תלמידי בית ספר (כבר מזמן לא), במגרשי כדורגל (אני לא קומץ), בבתי משפט (אני מפקיד), בבית ראש הממשלה (עוד לא היה לי העונג)...
דרך אגב, יש לי קרן בג"צ בדיוק לנושא זה

ונחזור לנושא, ברדיצבסקי ז"ל, הרעיונות שלו (שרק מספר נחשפו לקהל הרחב, לצערי), קשתות ורובי קשת...
4 שנים העתקתי מיגאל סטרניק ב"אורט רחובות".
את רובה הדייזי (מחסנית 100 כדורי BB עם מזין מגנטי ובוכנה שכל ניפוח שלה מגדיל את הלחץ) שלי שקניתי ממאיר רוט בגיל 14 מכרתי לו בטיפשותי.
יגאל פיתח את הנרתיק היחודי שלו חירי מעשי. (שלצערי כנראה לא שווק נכון ולכן נעלם).
בקיצר, האיש הוא אנציקלופדיה מהלכת.
את רובה הדייזי (מחסנית 100 כדורי BB עם מזין מגנטי ובוכנה שכל ניפוח שלה מגדיל את הלחץ) שלי שקניתי ממאיר רוט בגיל 14 מכרתי לו בטיפשותי.
יגאל פיתח את הנרתיק היחודי שלו חירי מעשי. (שלצערי כנראה לא שווק נכון ולכן נעלם).
בקיצר, האיש הוא אנציקלופדיה מהלכת.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
- סליקאי זהב
ל Walker56
אני למדתי באורט החל בשנה הראשונה בה החליף את מזי"א האגדי - פלדי.
לא זכיתי להיות בין אלו שהכריחו אותם לכתוב בעת נובע
.
מאידך, לאחר דיסקוס בנושא עם פאפי (אף הוא מבוגרי המוסד הנ"ל) עלה בדעתי שהעיסוק בעט הנובע הביאו לייצר משהו דומה - הבלוקר
.
אני למדתי באורט החל בשנה הראשונה בה החליף את מזי"א האגדי - פלדי.
לא זכיתי להיות בין אלו שהכריחו אותם לכתוב בעת נובע

מאידך, לאחר דיסקוס בנושא עם פאפי (אף הוא מבוגרי המוסד הנ"ל) עלה בדעתי שהעיסוק בעט הנובע הביאו לייצר משהו דומה - הבלוקר

אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
לשאלתך עומר:
(וזה ציטוט מהחוק)
184. הגדרות:
"סכין" כלי בעל להב או כלי אחר שמסוגל לדקור או לחתוך;
"אולר" סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;
185. סחר, ייצור ויבוא סכין:
הסוחר, מייצר או מייבא סכין שלא נועדה לשמש במקצוע, במלאכה, בעסק, לצרכי בית או למטרה
כשרה אחרת, דינו - מאסר שבע שנים.
186. החזקת סכין שלא כדין:
(א) המחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקה למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.
(ב) לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה.
זה מה שיש לי לגבי סכינים....
כוונת סעיף 186(ב) היא שמניחים שהחזקת אולר היא למטרה כשרה, יעני אולר מותר
.
(וזה ציטוט מהחוק)
184. הגדרות:
"סכין" כלי בעל להב או כלי אחר שמסוגל לדקור או לחתוך;
"אולר" סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;
185. סחר, ייצור ויבוא סכין:
הסוחר, מייצר או מייבא סכין שלא נועדה לשמש במקצוע, במלאכה, בעסק, לצרכי בית או למטרה
כשרה אחרת, דינו - מאסר שבע שנים.
186. החזקת סכין שלא כדין:
(א) המחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקה למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.
(ב) לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה.
זה מה שיש לי לגבי סכינים....
כוונת סעיף 186(ב) היא שמניחים שהחזקת אולר היא למטרה כשרה, יעני אולר מותר

"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד