האם חוקי השימוש בכלי יריה באמת "דרקוניים"?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
דביר, אין צורך אמנם בסיבסוד תחמושת אבל איך יכול להיות מצב שבו תחמושת של תע"ש ( מפעל ממשלתי!!!) עולה לצרכן בארץ יותר מאשר היא עולה לקונה בחו"ל?
הגענו למצב שבו יותר זול ליבא תחמושת מצ'וקמקת מסרביה מאשר לקנות תחמושת מעולה של תע"ש כחול לבן.
אם הם רק היו רוצים אז היו מוכרים בזול יותר בארץ ומרוויחים עוד כמה מליוני שקלים שישארו בארץ במקום שילכו לסרביה...
הגענו למצב שבו יותר זול ליבא תחמושת מצ'וקמקת מסרביה מאשר לקנות תחמושת מעולה של תע"ש כחול לבן.
אם הם רק היו רוצים אז היו מוכרים בזול יותר בארץ ומרוויחים עוד כמה מליוני שקלים שישארו בארץ במקום שילכו לסרביה...
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
ברק,
אתה מפליא אותי...
הראה לי מוצר אחד (שהוא לא מוצר חקלאי, וגם זאת לא תמיד דוגמה טובה) המיוצר בארץ ועולה פחות מהיבוא המקביל לו מחו"ל.
את מצבה של המדינה ואת מצבם של המוצרים כחול-לבן אין צורך להציג, אין בכך כל חדש ומכיוון שהשוק האמריקאי רוכש בשנה כמות הגדולה עשרות מונים מהכמות הנרכשת בארץ (ע"י האזרחים והמדינה גם יחד) של תחמושת מתע"ש, הרי זה רק הגיוני שמחיר התחמושת שלהם יהיה זול יותר שם מאשר כאן.
אגב, לשם הבהרה בלבד: גם אני חושב שמחיר התחמושת שערורייתי, אך אני מנסה לבחון את העניין מנקודת מבט אובייקטיבית משהו...
אתה מפליא אותי...
הראה לי מוצר אחד (שהוא לא מוצר חקלאי, וגם זאת לא תמיד דוגמה טובה) המיוצר בארץ ועולה פחות מהיבוא המקביל לו מחו"ל.
את מצבה של המדינה ואת מצבם של המוצרים כחול-לבן אין צורך להציג, אין בכך כל חדש ומכיוון שהשוק האמריקאי רוכש בשנה כמות הגדולה עשרות מונים מהכמות הנרכשת בארץ (ע"י האזרחים והמדינה גם יחד) של תחמושת מתע"ש, הרי זה רק הגיוני שמחיר התחמושת שלהם יהיה זול יותר שם מאשר כאן.
אגב, לשם הבהרה בלבד: גם אני חושב שמחיר התחמושת שערורייתי, אך אני מנסה לבחון את העניין מנקודת מבט אובייקטיבית משהו...
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אני שמח שהגעתם לנושא החביב עלי - מחירי תחמושת.
לא צריך לסבסד את מחירי התחמושת, רק לתת לשוק החופשי לעבוד.
בעצם המגבלה שיש על רכישה חופשית נוצרת עליה חדה במחירים.
כאשר אדם יורה במטווח מסויים והוא חייב לרכוש שם את התחמושת - זה גורם לעליית מחירים.
אם איןקניה כמותית - מחיר היחידה יקר יותר.
למי שיורה 50 כדור ב3 שנים לחידוש הרשיון - רוב המוחלט של מחזיקי כלי היריה, אין שום משמעות למחירים הלו.
למי שיורה 200 כדור באימון שבועי - זה מאאאאאד משמעותי.
השינוי לא חייב לבוא בחקיקה. רוב ה"גזירות" הן גזירות שבע"פ ותקנות. תקנות שאפשר להסירם מהיום להיום ע"י השר הממונה.
לא צריך לסבסד את מחירי התחמושת, רק לתת לשוק החופשי לעבוד.
בעצם המגבלה שיש על רכישה חופשית נוצרת עליה חדה במחירים.
כאשר אדם יורה במטווח מסויים והוא חייב לרכוש שם את התחמושת - זה גורם לעליית מחירים.
אם איןקניה כמותית - מחיר היחידה יקר יותר.
למי שיורה 50 כדור ב3 שנים לחידוש הרשיון - רוב המוחלט של מחזיקי כלי היריה, אין שום משמעות למחירים הלו.
למי שיורה 200 כדור באימון שבועי - זה מאאאאאד משמעותי.
השינוי לא חייב לבוא בחקיקה. רוב ה"גזירות" הן גזירות שבע"פ ותקנות. תקנות שאפשר להסירם מהיום להיום ע"י השר הממונה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
או שלא הבנתי
או שאנחנו לא חיים באותה מדינה!
אני מצדיע לאלפי המילואימניקים המג"בניקים השוטרים ומעט הסדירים ששומרים על ביתי לילה ויום .
אבל רק בחודש האחרון הופרה שלוותי 4 פעמים בגלל ארועים בטחוניים סמוך לביתי. למרות גבול של שלום, 70% מירדן הם פלשתינאים ואי אפשר לסגור גבול בפקק כמו בקבוק. בשבילי נשיאת נשק היא הגנה עצמית = השרדות = אורח חיים ואני חושב שכתושב אזור גבול אני רשאי לקבל את הסבסוד הנ"ל גם לתחמושת.
שלא לדבר על תושבי השטחים שמצבם קשה משלי.
וגם הרבה אזרחים טובים בישובים שאינם זכאים חוששים לבטחונם.
המציאות (הלוואי ותשתנה) מאז סוכות תש"ס היא של לוחמה, והחברה הופכת להיות מגויסת.
תמה תקופת המחבל המבוהל שנכנס למשא ומתן על שחרור אסירים, הם באים להרוג ונושא הנשק הראשון שבו נתקלים מכריע במידה רבה את תוצאות האירוע.
חמרה מול בקעות או הארוע בקרית ארבע מול הארוע בעיר חברון.
ומי שמשתתף בתרומה זכאי לפחות לא לחטוף אותה.
או שאנחנו לא חיים באותה מדינה!
אני מצדיע לאלפי המילואימניקים המג"בניקים השוטרים ומעט הסדירים ששומרים על ביתי לילה ויום .
אבל רק בחודש האחרון הופרה שלוותי 4 פעמים בגלל ארועים בטחוניים סמוך לביתי. למרות גבול של שלום, 70% מירדן הם פלשתינאים ואי אפשר לסגור גבול בפקק כמו בקבוק. בשבילי נשיאת נשק היא הגנה עצמית = השרדות = אורח חיים ואני חושב שכתושב אזור גבול אני רשאי לקבל את הסבסוד הנ"ל גם לתחמושת.
שלא לדבר על תושבי השטחים שמצבם קשה משלי.
וגם הרבה אזרחים טובים בישובים שאינם זכאים חוששים לבטחונם.
המציאות (הלוואי ותשתנה) מאז סוכות תש"ס היא של לוחמה, והחברה הופכת להיות מגויסת.
תמה תקופת המחבל המבוהל שנכנס למשא ומתן על שחרור אסירים, הם באים להרוג ונושא הנשק הראשון שבו נתקלים מכריע במידה רבה את תוצאות האירוע.
חמרה מול בקעות או הארוע בקרית ארבע מול הארוע בעיר חברון.
ומי שמשתתף בתרומה זכאי לפחות לא לחטוף אותה.
מודה אני, לא הייתי כאן מאז אתמול בצהריים
אשכול זה הלך לו לכיוונים לא רצויים ולבקשתם של חלק מהחברים באתר, הוא נמחק ע"י נועם.
היום בבוקר עברתי עליו שוב, והחלטתי להחזירו, מכיוון שלדעתי הדיון שהתנהל בו היה פורה עד לשלב בו נכנסה הפוליטיקה לעניין.
את כל ההודעות שגרמו למחיקת האשכול כולו העברתי לאחסנה מקום בו הן לא יפריעו להמשך הדיון
- זה שכותבים "בלי לערב פוליטיקה" ושלוש מילים אח"כ מתחילים לדבר על פוליטיקה... זה לא חכם.
- אני מזכיר לכולם - הודעות פוליטיות או כאלה הנוגעות לנושא, ימחקו.
- מיכאל היקר, כמו שנועם אוהב להגיד: "כוס מים קרים - ולהרגע!".
אשכול זה הלך לו לכיוונים לא רצויים ולבקשתם של חלק מהחברים באתר, הוא נמחק ע"י נועם.
היום בבוקר עברתי עליו שוב, והחלטתי להחזירו, מכיוון שלדעתי הדיון שהתנהל בו היה פורה עד לשלב בו נכנסה הפוליטיקה לעניין.
את כל ההודעות שגרמו למחיקת האשכול כולו העברתי לאחסנה מקום בו הן לא יפריעו להמשך הדיון
- זה שכותבים "בלי לערב פוליטיקה" ושלוש מילים אח"כ מתחילים לדבר על פוליטיקה... זה לא חכם.
- אני מזכיר לכולם - הודעות פוליטיות או כאלה הנוגעות לנושא, ימחקו.
- מיכאל היקר, כמו שנועם אוהב להגיד: "כוס מים קרים - ולהרגע!".
Webart - דביר, מייסד הסליק
DONDUCK - יש בעיה להתחיל משפט במילים "בארצות הברית יש/אין" מכיוון שאי אפשר לדבר על "ארצות הברית" כישות חוקית בנוגע לענייני נשק, שכן כל מדינה חוקקה חוקים שונים לחלוטין מאחיותיה, בהתאם למסורת ולדרישות התושבים. כך, למשל, בלואיזיאנה יכול כל משלם מיסים לרכוש נשק, בעוד שבניו-המפשייר הוואספית, קיימים חוקי הסלקה ונשיאה מחמירים יותר.
נוסף על כך, הטענה כי אין הגבלת תחמושת אינה נכונה מכיוון שממשל קלינטו העביר תיקון פדרלי הקובע כי קיים איסור לשאת יותר מעשרה כדורים במחסנית. שוב, בעוד שישנן מדינות אשר מחייבות התאמות מיוחדות של המחסנית כך שלא ניתן יהיה לטעון בה יותר מעשרה כדורים, הרי שישנן מדינות שהחילו את התיקון הזה רק על רובים.
BAMBI - כל נסיון להשליך מהחוק בארה"ב לישראל הוא טעות שכן מערכת החוקים בין שתי המדינות, והעקרונות העומדים מאחוריהם, שונים לחלוטין. הזכות לשאת נשק מעוגנת בחוקת ארה"ב מכיוון שהתפישה השלטונית היא שהאזרח הוא משתתף פעיל בניהול המדינה, וככזה הוא רשאי ליטול חלק פעיל בשמירה על החוק, ומכאן זכותו לשאת נשק. בארץ התפישה היא כי האזרח בוחר את מנהלי המדינה, והם מקבלים מנדט לשמור על החוק. בארה"ב מושג ה"מנדט" לא קיים.
נוסף על כך, אף אחד לא מגביל אותך להשתתף בתחרויות ירי ומועדוני ירי מעשיים. אך מה הקשר בין זכותך להיות חבר אגודת קליעה ובין זכותך לשאת כלי יריה מסוכן?
נוסף על כך, הטענה כי אין הגבלת תחמושת אינה נכונה מכיוון שממשל קלינטו העביר תיקון פדרלי הקובע כי קיים איסור לשאת יותר מעשרה כדורים במחסנית. שוב, בעוד שישנן מדינות אשר מחייבות התאמות מיוחדות של המחסנית כך שלא ניתן יהיה לטעון בה יותר מעשרה כדורים, הרי שישנן מדינות שהחילו את התיקון הזה רק על רובים.
BAMBI - כל נסיון להשליך מהחוק בארה"ב לישראל הוא טעות שכן מערכת החוקים בין שתי המדינות, והעקרונות העומדים מאחוריהם, שונים לחלוטין. הזכות לשאת נשק מעוגנת בחוקת ארה"ב מכיוון שהתפישה השלטונית היא שהאזרח הוא משתתף פעיל בניהול המדינה, וככזה הוא רשאי ליטול חלק פעיל בשמירה על החוק, ומכאן זכותו לשאת נשק. בארץ התפישה היא כי האזרח בוחר את מנהלי המדינה, והם מקבלים מנדט לשמור על החוק. בארה"ב מושג ה"מנדט" לא קיים.
נוסף על כך, אף אחד לא מגביל אותך להשתתף בתחרויות ירי ומועדוני ירי מעשיים. אך מה הקשר בין זכותך להיות חבר אגודת קליעה ובין זכותך לשאת כלי יריה מסוכן?
- סליקאי זהב

יובל
נכון שבארה"ב לכל מדינה יש חוקי נשק משלה אבל ברוב המדינותהחוק מאד ליברלי ומאמץ מדיניות הנקראת SHELL GIVE - האזרח יקבל רשיון לנשק מוסלק אלא אם יש סיבה שלא לתת לו, בניגוד למדיניות SHELL NOT GIVE שאומרת שהאזרח לא יקבל רשוי לנשק מוסלק אלא אם יש סיבה לתת לו. (כמו בארץ) בנוסף ישנה וורמונט שאינה דורשת כלל רישוי לנשק מוסלק.
בנוגע ל"הגבלת התחמושת" של 10 כדורים במחסנית, לקרא לזה הגבלה זו התממות לשמה! אתה יכול לשאת עליך כמה מחסניות שתרצה וזה חוקי, או אם הייתה לך מחסנית רב כדורית אחת מלפני החלת החוק הרי שתוכל להמשיך ולהשתמש בה עד קץ הימים, כולל רכישת חלקי חילוף עבורה. אתה יכול לקנות אלפי כדורים ולהחזיקם בבית, לטעון תחמושת ומה לא. בקיצור, הייתי מאד שמח לאמץ את "ההגבלות" האלו כאן
איך אתה מצפה מיורה להתאמן ולהשתתף בתחרויות אם לא יוכל לקבל רשיון עבור האקדחים שלו? כל פעם ישכור לו אקדח זבל מהחנות? מי יביא לו את הכלים לתחרות? גם זו היתממות זולה! מה, חברות במועדון קליעה זו חברות של כבוד? לא ולא
חברות כזו דורשת בעלות על כלי נשק ואפשרות לתנועה איתם.
נכון שבארה"ב לכל מדינה יש חוקי נשק משלה אבל ברוב המדינותהחוק מאד ליברלי ומאמץ מדיניות הנקראת SHELL GIVE - האזרח יקבל רשיון לנשק מוסלק אלא אם יש סיבה שלא לתת לו, בניגוד למדיניות SHELL NOT GIVE שאומרת שהאזרח לא יקבל רשוי לנשק מוסלק אלא אם יש סיבה לתת לו. (כמו בארץ) בנוסף ישנה וורמונט שאינה דורשת כלל רישוי לנשק מוסלק.
בנוגע ל"הגבלת התחמושת" של 10 כדורים במחסנית, לקרא לזה הגבלה זו התממות לשמה! אתה יכול לשאת עליך כמה מחסניות שתרצה וזה חוקי, או אם הייתה לך מחסנית רב כדורית אחת מלפני החלת החוק הרי שתוכל להמשיך ולהשתמש בה עד קץ הימים, כולל רכישת חלקי חילוף עבורה. אתה יכול לקנות אלפי כדורים ולהחזיקם בבית, לטעון תחמושת ומה לא. בקיצור, הייתי מאד שמח לאמץ את "ההגבלות" האלו כאן
איך אתה מצפה מיורה להתאמן ולהשתתף בתחרויות אם לא יוכל לקבל רשיון עבור האקדחים שלו? כל פעם ישכור לו אקדח זבל מהחנות? מי יביא לו את הכלים לתחרות? גם זו היתממות זולה! מה, חברות במועדון קליעה זו חברות של כבוד? לא ולא
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
DONDUCK - ברמה העקרונית אין בינינו ויכוח. מטרתו הראשונית של האשכול היתה להראות כי בניגוד לדעה הרווחת כאן (ואצל בעלי נשק אחרים) ישראל היא בין המדינות הליברליות ביותר בנושאי נשק, אחרי ארה"ב. העובדה היא כי לא ידוע לי על דמוקרטיה (שוב, מלבד ארה"ב) החולקת איתנו את אותו מבנה שלטוני, אשר מאפשרת לאזרחים שלה לשאת נשק לפי תבחין "הגנה עצמית". הרי בכל מדינות הכתר הבריטי (שעל החוק בהן מתבסס החוק בארץ) נשק חם אסור באופן מוחלט, לאזרחים ולאנשי בטחון כאחד.
- סליקאי זהב

donduk שלום!
מכוון שבארה''ב מושג ה,,מנדט'' לא קיים יש להם ולו רק מסיבה זו חוקה ובה
מעוגנות גם זכויותיו של האזרח ובן היתר הזכות לשאת נשק והזכות להגנה על
חייו חיי מישפחתו ורכושו!!!
אני מדגיש בכוונה את נושא הרכוש מכוון שרכוש של אדם לפעמים הוא מיפעל
חיים שעלה בעמל רב ובשנים אין ספור.
במדינה שבה אין חוקה, את חובותך אתה ממלא עד תום וזכויותיך כאזרח הן נושא
להיתמקחות עם רשויות השילטון, נותנת המדינה לגיטימציה לכל בן בליעל
וביריון לחדור אל קודש הקודשים שלך(ביתך)ולעשות במיפעל חייך ככל העולה
על רוחו.
ואילו אנו חייבים להוכיח ''עבר ביטחוני'' מקום מגורים, עיסוק ,,וסכנת חיים''
כדי שנהיה ראויים לחיינו ,,ולמיפעל חיינו''...!
ובאשר אלינו,גם אצלינו מושג ,,המנדט'' כבר לא קיים,''הבריטים''כבר עזבו את
הארץ!!!
הגיע העת שגם במדינתינו תהיה חוקה ובה יקבעו כל אורחות חיינו,חובותינו
וזכויותינו כאזרחים ובן היתר הזכות לשאת נשק להגנה או ,,לתרבות פנאי''
והאמן לי יהיו חיינו בארץ הזאת טובים יותר ושלוויםהרבה יותר.
,,אם נשק יהיה מחוץ לחוק לאזרחים,אז רק לאזרחים שהם מחוץ לחוק יהיה נשק!!!''
נ.ב: גם במדינת ישראל מסייעים אזרחים שומרי חוק למוסדות השילטון בהגנה,
בשמירת החוק ובאכיפתו.(ראה ערך משא''ז)
תודה
bambi
מכוון שבארה''ב מושג ה,,מנדט'' לא קיים יש להם ולו רק מסיבה זו חוקה ובה
מעוגנות גם זכויותיו של האזרח ובן היתר הזכות לשאת נשק והזכות להגנה על
חייו חיי מישפחתו ורכושו!!!
אני מדגיש בכוונה את נושא הרכוש מכוון שרכוש של אדם לפעמים הוא מיפעל
חיים שעלה בעמל רב ובשנים אין ספור.
במדינה שבה אין חוקה, את חובותך אתה ממלא עד תום וזכויותיך כאזרח הן נושא
להיתמקחות עם רשויות השילטון, נותנת המדינה לגיטימציה לכל בן בליעל
וביריון לחדור אל קודש הקודשים שלך(ביתך)ולעשות במיפעל חייך ככל העולה
על רוחו.
ואילו אנו חייבים להוכיח ''עבר ביטחוני'' מקום מגורים, עיסוק ,,וסכנת חיים''
כדי שנהיה ראויים לחיינו ,,ולמיפעל חיינו''...!
ובאשר אלינו,גם אצלינו מושג ,,המנדט'' כבר לא קיים,''הבריטים''כבר עזבו את
הארץ!!!
הגיע העת שגם במדינתינו תהיה חוקה ובה יקבעו כל אורחות חיינו,חובותינו
וזכויותינו כאזרחים ובן היתר הזכות לשאת נשק להגנה או ,,לתרבות פנאי''
והאמן לי יהיו חיינו בארץ הזאת טובים יותר ושלוויםהרבה יותר.
,,אם נשק יהיה מחוץ לחוק לאזרחים,אז רק לאזרחים שהם מחוץ לחוק יהיה נשק!!!''
נ.ב: גם במדינת ישראל מסייעים אזרחים שומרי חוק למוסדות השילטון בהגנה,
בשמירת החוק ובאכיפתו.(ראה ערך משא''ז)
תודה
bambi
- סליקאי כסף

במבי,
רק שתי הודעות, ואתה כבר כותב כמו סליקאי ותיק. מצאת חן בעיניי, וקרוב לוודאי בעיני כותבים אחרים גם כן. תמשיך את העבודה הטובה! אבל מרוב שדבריך נכונים, אתה יכול לצפות לביקור לילי מ-Agent Smith.
יש ככל הנראה קומץ של מדינות חזקות בעולם בהן השלטון יכול להרשות לעצמו לסמוך על אמינותו של האזרח כברירת מחדל, דוגמת חלקים גדולים מארה"ב ושוויץ. כך לא המצב בישראל. אנו חדורים בחוצפה מזרח תיכונית.
מבחינתי, תכילתו של משרד הפנים הוא לשלול ממני ואחרים כמוני את הזכות לשאת נשק, עד ש"אוכיח את אמינותי בפני השלטונות". מה לעשות, המדינה מבוססת על צבא, אבל צבא שזקוק למשמעת ולסדר, ולא מיליציה עממית בה כל חייל הוא אפסנאי לעצמו.
גם בארה"ב, למלה מיליציה יש שלל פירושים לפי ההשקפות של המשתמש. ל-NRA ולדוגלי עקרונותיו מיליציה פירושה כלל האוכלוסיה שמסוגלת לשאת נשק ולהילחם, במקרה הצורך. לדברי הליברלים, מדובר במשמר הלאומי שהוקם בערך 130 שנים אחרי שכתבו את התיקון השני לכתב הזכויות.
על פני הרצף הזה, בישראל הדבר הקרוב ביותר למיליציה הוא המשא"ז: גוף של אנשים שאפשר לקרוא להם לשירות בתוך הודעה קצרה, ללא תמורה, שיש לו סמכויות נלוות לתפקיד, ואף היתרי נשיאת נשק נדיבים יותר מאשר שאר האוכלוסייה, כולל חיילי מילואים. ראו תבחין "מתנדב משא"ז", שכלל עד לא מזמן רובה צלפים בבעלות פרטית.
הוחלט בישראל, שהעם הוא אינו מיליציה אלא חבורה של נתינים חצופים.
רק שתי הודעות, ואתה כבר כותב כמו סליקאי ותיק. מצאת חן בעיניי, וקרוב לוודאי בעיני כותבים אחרים גם כן. תמשיך את העבודה הטובה! אבל מרוב שדבריך נכונים, אתה יכול לצפות לביקור לילי מ-Agent Smith.
יש ככל הנראה קומץ של מדינות חזקות בעולם בהן השלטון יכול להרשות לעצמו לסמוך על אמינותו של האזרח כברירת מחדל, דוגמת חלקים גדולים מארה"ב ושוויץ. כך לא המצב בישראל. אנו חדורים בחוצפה מזרח תיכונית.
מבחינתי, תכילתו של משרד הפנים הוא לשלול ממני ואחרים כמוני את הזכות לשאת נשק, עד ש"אוכיח את אמינותי בפני השלטונות". מה לעשות, המדינה מבוססת על צבא, אבל צבא שזקוק למשמעת ולסדר, ולא מיליציה עממית בה כל חייל הוא אפסנאי לעצמו.
גם בארה"ב, למלה מיליציה יש שלל פירושים לפי ההשקפות של המשתמש. ל-NRA ולדוגלי עקרונותיו מיליציה פירושה כלל האוכלוסיה שמסוגלת לשאת נשק ולהילחם, במקרה הצורך. לדברי הליברלים, מדובר במשמר הלאומי שהוקם בערך 130 שנים אחרי שכתבו את התיקון השני לכתב הזכויות.
על פני הרצף הזה, בישראל הדבר הקרוב ביותר למיליציה הוא המשא"ז: גוף של אנשים שאפשר לקרוא להם לשירות בתוך הודעה קצרה, ללא תמורה, שיש לו סמכויות נלוות לתפקיד, ואף היתרי נשיאת נשק נדיבים יותר מאשר שאר האוכלוסייה, כולל חיילי מילואים. ראו תבחין "מתנדב משא"ז", שכלל עד לא מזמן רובה צלפים בבעלות פרטית.
הוחלט בישראל, שהעם הוא אינו מיליציה אלא חבורה של נתינים חצופים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
- סליקאי כסף

- סליקאי כסף

- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד