ירי עם בעית ראיה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי עם בעית ראיה

על ידי אדי. » 06 יוני 2003, 23:14

אני בטוח שאני לא יחידי עם בעיה כזאת. פעם כשהראיה שלי הייתה טובה לא הייתה לי בעיה להתמקד על על מטרה ועל כוונות האקדח. היום יש לי בעיה לראות בבירור
את כוונות האקדח, לעומת זאת אם אני מרכיב משקפיים אני רואה את המטרה מטושטשת. אז שאלתי היא איך יורים אחרים מנוסים במצב כזה הסתגלו לבעיה זו.
כמו-כן אולי גם מדריכי ירי יודעים להמליץ על שיטות ידועות (אם יש).
:?: ..... :x .... :idea: .... :P !!!!
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 06 יוני 2003, 23:16

אדי,

האם אתה נעזר במשקפיים לטווח קרוב - משקפי קריאה ?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

גם אני יורה

על ידי GUNMAN 07 » 06 יוני 2003, 23:17

אני יורה עם משקפי ראיה ולפעמים קצת קשה לי לעשות פוקוס על הכוונת האחורית במיוחד ברובה באקדח זה לא ממש מפריע
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי נועם » 06 יוני 2003, 23:26

אישאקדח,

את מיקוד הראייה (פוקוס, בלעז.) יש לבצע בכל כלי ירייה על הכוונת הקידמית.

מרכיבי משקפי ראייה, בעיקר לטווח רחוק (לא משקפי קריאה) חייבים להקפיד על קו ראייה ישר, הפתרון ליישום הוא בהבאת כלי הירייה אלייך, ולא להוריד את הראש אל הנשק.

שמירת קו ראייה ("אופטיקה") אל המטרה והבאת הכוונת לגובה העין, יפתור לעיתים רבות בעיות המסווגות בטעויות מכוון או חשש של היורה כי איננו רואה טוב / מסוגל למקד את ראייתו.

לגבי מרכיבי משקפי קריאה, אנשים המרכיבים משקפי קריאה (המשמשות לטווח קצר, עד לטווח אורך הזרוע כאשר היא פשוטה לפנים, לערך) חייבים להתאמן בירי על ידי "זיכרון שרירים".
יש להתחיל את הירי באופן איטי עם משקפי הקריאה, ולאחר זיהוי הכוונות (שהרי את המטרה אמורים לראות באופן מטושטש יחסית, כמו גם את הכוונת האחורית.) ומיקוד הראייה על הכוונת הקידמית, יש להמשיך את הירי ללא המשקפיים עד ללימוד המוח את המרחק בין העין לבין היד (שהוא מרחק קבוע, כאשר היד פשוטה והמרפקים נעולים.) וזהו חלק מתהליך "זיכרון השרירים".
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי baraks78 » 07 יוני 2003, 18:16

היה לפני חודש בערך אשכול שעסק בנושא כוונות השלכה.
אחד הכותבים ( לא זוכר מי) ציין שכוונת כזו פתרה לו את הבעיה של ההתמקדות בכוונות עם המשקפיים, כי הוא לא צריך והתמקד בכוונות אלא פשוט רואה את הנקודה על המטרה.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 07 יוני 2003, 18:26

ברק,
מי שנעזר במשקפי קריאה (טווח קצר) ייאלץ לבצע את אותו תהליך למידה מכיוון שהמרחק בין העין לכפות הידיים לא השתנה עקב כוונת ההשלכה.
מעבר לכך, כוונת השלכה, אמנם פתרון טוב אך מחייבת אימון רב מאוד לרכישת הנקודה, למי שלוקה בראייתו, עלולה גם להיות בעייה לזהות את הנקודה האדומה (ואם מישהו חלילה עיוור צבעים, בכלל לא מתאימה לו.) והמחיר, המחיר הגבוה של הכוונת, איננו פיתרון מתאים לכל אחד. כוונת השלכה עולה סביב 2000 ש"ח לערך. (לא לתפוס אותי במילה, יש דגמים שונים ומחירים שונים.)

הפתרון לדעתי הוא אימון, מנסיון, אימנתי אנשים מבוגרים עם בעיות כנ"ל, וזה עובד. אפשר לעבוד בהתחלה הרבה על יבש, ואח"כ לעבור לכדורים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ArSh » 07 יוני 2003, 21:41

אדי,

צריך להפריד בין שתי בעיות בראיה. אדם שרואה חד למרחק אך מאבד עקב גילו המתקדם (+50) את יכולת המיקוד לטווח קרוב (קריאה, כוונות האקדח וכו') יהנה מאד מכוונת השלכה בגלל שאת המטרה יראה חד מכיון שהיא רחוקה ואת הנקודה האדומה יראה מושלכת על המטרה.

אדם שהוא קצר רואי (זקוק למשקפיים לראיה מרחוק, נהיגה, סרט וכו') יצטרך להרכיב משקפיים גם עם כוונת השלכה על מנת לראות את המטרה בצורה ברורה, אפילו אם הוא מסוגל לראות את כוונות האקדח בצורה חדה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אדי. » 07 יוני 2003, 22:09

ArSh ה... לא משנה. אני עוד לא עברתי את ה-50, אבל מתקרב. לשאלתך. אני נאלץ
להרכיב משקפי קריאה וכפי שציינתי מעלה כשאני יורה עם משקפיים את המטרה אני
רואה מטושטשת (לא נורא אבל לא נעים) לגבי המלצתכם שלך ושל ברק על כוונת
השלחה לא מתאים לי.
לעומת זאת הייתי רוצה להפגש עם נועם שיסביר לי יותר ברור עקרונות השיטה המוסברת על ידו.
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 07 יוני 2003, 22:29

את המטרה אני רואה מטושטשת (לא נורא אבל לא נעים)

כלומר והיה והצלחת לפגוע אז הורדת את השיפוצניק המסכן שכל חטאו היה בדיוק
לעבור בזירת הארוע ובידו מקדחה ...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ArSh » 07 יוני 2003, 22:37

אדי,
לפעמים עדשת העיין מאבדת את הגמישות ולא מגיעה למיקוד בקריאה גם לפני גיל 50. גם אם אינך מעונין בשלב זה להשקיע בכוונת השלכה, אני ממליץ לך להבדק אצל אופטומטריסט ולהתאים עדשות מולטיפוקליות. עדשות אלה מאפשרות למקד את הראיה מ-30 ס"מ עד אינסוף בצורה רציפה על יד שינוי האיזור בעדשה שדרכו אתה מסתכל - החלק התחתון מיועד לקריאה והעליון לראיה מרחוק. את המיקוד מבצעים ע"י הרכנת\ישור הראש. אם תמקד את הראיה על הכוונת הקדמית תראה גם את האחורית (קצת מטושטשת) וגם את המטרה (כנ"ל) ותוכל להציב את תמונת הכוונות על המטרה ולפגוע.

כמובן שמשקפיים מולטיפוקליות הן יקרות מהרגילות אבל תהנה מהן בשימוש יומיומי בניגוד לכוונת השלכה...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מולטי פוקל

על ידי מיכאל מס » 07 יוני 2003, 23:33

הכותב שהתיחס לנושא כוונת היה יהודה צ. ואכן רציתי לפגוש אותו ואת האקדח שלו ע"מ להתרשם.
אני מרכיב משקפיים הנקראים מולטיפוקל, כלומר בחלקה העליון של העדשה קיים פוקוס למרחק, ובחלק התחתון קיים פוקוס לטווח קריאה (כ-40 ס"מ לכל היותר). העובדה שאני פוגע לא רע הינה הוכחה לדבריו של נועם שתכליתם אימון רב.
מסקרן הפיתרון של כוונת השלכה ומדוע בעצם הכוונת פותרת את הבעיה.
חברינו האופטומטריסט, האם אתה יכול להתיחס קצת יותר בהיבט המקצועי אקדמאי ?
יתרונו של הפורום שלנו הוא תיעוד הדיאלוג וההתיחסויות המלומדות. האם אתה יכול להתיחס גם ליתרונות כוונת ההשלכה ?
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 08 יוני 2003, 09:29

גם מי שראייתו 6/6 לא יוכל למקד את עינו על הכוונת האחורית, הקדמית ועל המטרה גם יחד. לכן ההמלצה היא לפקסס,איפה, על הכוונת הקדמית. במצב זה המטרה תיראה מטושטשת, וכך גם האתנח. כל זה נכון בירי מדוייק למטרה רחוקה או קטנה ומיושם ע"י קלעים.

כשיורים למטרה של הגנה עצמית, מצב שעבורו מתאמנים רוב חברי הפורום, יש לפקסס את העיין או יותר נכון את העיניים על המטרה ולראות תמונת כוונות מעט מטושטשת. את זה משיגים ע"י אימון לזיכרון שרירים והבאת האקדח לקו הראיה עיניים - מטרה. מכיוון שירי מסוג זה הוא לטווחים קצרים זה עובד מצויין.

כוונות השלכה הם פתרון שבעיות רבות בצידו. אין שם בעיה עעל מה לפקסס כי רק המטרה אמורה להיות בפוקוס בעוד שהנקודה "צפה" לה במרחב. הבעיות הן בגודל הכוונת, ובמיומנות לרכישת הנקודה במהירות.
תקלה בכוונת זו, וזה קורה מסיבות מגוונות, מעבירה את היורה ישירות לאשכול העוסק בירי ללא כוונות.............
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יעקב » 08 יוני 2003, 12:51

היי

קודמי באשכול המליצו לעשות פוקוס על הכוונת הקדמית . אינני חולק עליהם כאשר מדובר בירי ספורטיבי (התוצאות מדברות עבור עצמם) .

אבל באירוע אמת ?

באירוע אמת , כאשר היורה אמור לקבל החלטה אים לעבור לשלב האל חזור (סחיטת ההדק) או לא , רצוי שההחלטה תתקבל כאשר הפוקס על הזירה ולא על הכוונת . במצב זה לבעלי ראיה חלשה אין את הלוקסוס שביכולת לשנות מיקוד כל כך מהר .

לפעמים צריך להחליט מה המטרה של המתאמן. אם מדובר בירי ספורטיבי אז הפוקס על הכוונת הקדימית אבל אם מדובר באימון לצורכי הגנה ... יש מקום לשיקולים אחרים .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 08 יוני 2003, 13:06

יעקב
אולי כדאי שתפקסס על.......ההודעה הקודמת לשלך?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ראובן טל » 08 יוני 2003, 13:08

donduck כתב:יעקב
אולי כדאי שתפקסס על.......ההודעה הקודמת לשלך?

:shock: פירוש??
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד