מי יודע שיש לך נשק?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Colonel » 18 ינואר 2003, 04:03

לצערי אין לי פנס כחול מהבהב ברכב שאין לי ... :cry:
את שאמרתי פשוט אמר לי שוטר תנועה (של מתנ"א) שאף הראה לי את ספר החוקים

החוק אומר שאין להתקין פנס מהבהב מחוץ לרכב גם אם אינו מופעל ואין להפעיל פנס
מהבהב גם בתוך הרכב אם אורו נראה מבחוץ
שים לב ! הגדרת החוק היא פנס מהבהב ולא פנס כחול מהבהב כך
שגם מי ששם על הגג פנס צהוב ללא היתר חתום של משרד התחבורה למעשה עובר על החוק.

הבהרה : הבאתי דברים בשם אומרם ואיך שאני ראיתי וקראתי בספר החוקים, מי שרוצה לדעת בוודאות את מספרי העבירות ואפילו את הקנס עליהן מוטב שיוועץ בגורם מוסמך.

ולעניין עצמו, באופן עקרוני לא רק שאין לי ויכוח איתך אלא אני גם פועל נגד זה...
רק לפני פחות משעתיים עצרתי לבדיקה רכב שהיה מונח על החלון כובע התערבות ולפני שבועיים רכב שהיה לי חשד (שלצערי לא הצלחתי להוכיח ובוחן תנועה לא היה זמין) של קיום ושימוש במערכת כריזה.
שימוש לרעה בסמכות הן על ידי שוטרים והן על ידי מתנדבים פוגעת גם באזרחים וביחסם למשטרה וגם בי כמתנדב וביחס המשטרה אלי.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amnon » 18 ינואר 2003, 22:14

קולונל, בא לא ניתמם.
מרבית אלו שמחזיקים פנס כחול "לצורך כוננות" דואגים להבליט אותו ואת יתר "ציוד הכוננות" (אפודים, כובעים וכו) טוב מאוד. נראה לי שהמטרה היא יותר פוזה על החברה מהשכונה וניסיון להמנע מדו"חות עיריה/ משטרה.
אפשר להיות בכוננות גם מבלי שכל החברה מהשכונה ידעו. אני לא חושב שצריך להסתיר את היותך מתנדב, אבל בטח לא לנצל את זה ליצירת רושם והשגת טובות הנאה מעצם החצנת היותך כזה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 18 ינואר 2003, 23:04

הרבה אזרחים נושאים ציוד משטרתי במכוניותיהם, חלק בסמכות וברשות וחלק לא

איך אני, האזרח התמים, אמור לדעת מי השוטר ומי המתחזה?
האם עלי להשמע לכל הוראותיו של אדם בלבוש אזרחי \ רכב אזרחי \ עם כובע זיהוי ופנס מהבהב שאולי קנה בחנות צעצועים ללא סמכות שעוצר אותי בלילה חשוך ללא שום סיבה נראית לעין?

ידועים מקרים של מתחזים שעצרו מכוניות רק ע"מ לשדוד את הנוסעים

לעניות דעתי אין המשטרה נותנת את הדעת למתחזים ולנזק שהם יכולים לגרום לה ולאזרחים. אין להתיר אחזקה של אמצעים משטרתיים בידי אזרחים ואפילו אלו הנימנים עם מתנדבי משא"ז. אלו יוכלו לקבל את הציוד החיוני לפעילותם עם התיצבותם למשמרת.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 18 ינואר 2003, 23:06

דון ידידי, הצדק עימך.

במקביל, אני חושב שעל כל מחזיקי הגאדג'טים המשטרתיים למיניהם, להצניע לכת.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Colonel » 18 ינואר 2003, 23:16

ידידי,
לא כולם מושלמים ותמיד יש את אלו שיעשו שימוש לרעה בציוד שניתן להם.
כמה דברים :
מניסיון, מתנדבי משא"ז הם מכפיל כוח משמעותי בעבודת המשטרה, אם באיזורי יש X שוטרים ו Y ניידות בלילה שבו באים מתנדבים יש 2X שוטרים ו 1.5Y ניידות, עוד עיניים ברחובות, עוד אורות כחולים להפגנת נוכחות, עוד רחוב מכוסה למענך ולמען ילדיך.
מניסיון, כיתת כוננות היא כיתת כוננות וחבריה אף מקבלים נשק ארוך לעיתים, נשק ארוך בניגוד לציוד אחר לא ניתן לקנות בחנויות.
שיש ארוע אמת לאף אחד לא יהיה זמן להחתים אותי על ציוד, לתדרך ולברך בדרך צלחה, מתקשרים אלי ומצפים שאגיע תוך מספר דקות נקוב, אקבל עדכון בשטח ואחבור לצוות לעבודה מיידית.

אכן מתנדבים מהמניין מקבלים ציוד בהתייצבות ומחזירים אותו בתום משמרת - אני מלכתחילה התייחסתי לכיתות כוננות בהן גיל, וותק ואישיות משחקים תפקיד מכריע.

אני באופן אישי מבקש מכל בעל תפקיד שיזדהה בפני על ידי תעודה, נכון שגם תעודה אפשר לזייף אבל אין לזה סוף.

למה משטרה ? בוא נלך בגדול, קנה אוזניה בצבע קרם של מוטורולה (אפשר להזמין מחו"ל בדיוק אותו דגם), מנורה כחולה, לבש חלק עליון של חליפה, מלמל לתוך הצווארון ולבש משקפי שמש ותתחזה לאיש שב"כ.

אלו עבריינים לכל דין ועניין בין אם הם אזרחים או אזרחים מתנדבים !

לגבי שימוש בהתנדבות לצורך קבלת טובות הנאה (ויתור על דו"חות) :
הצעה : אני מציע לכל מתנדב שיאמר לשוטר מתנ"א שיעצור אותו כי הוא מתנדב וינופף בתעודה או במנורה כחולה ... אותו מתנדב יקלל את הרגע שהוא התחיל להתנדב.

לגבי באופן אישי אני מסתיר את היותי מתנדב ומשתדל בזמן משמרת לא להכנס לשכונה שלי עם הניידת או להסתובב עם חולצה/מעיל וכו'... לא בגלל שאני מתבייש אלא למנוע בעיות, אני לא רוצה שום קשר ולו אף קשר קלוש של לזהות במכולת בן אדם שיתכן שאתקל בו בעת פעילות בנסיבות פחות נעימות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boltik » 18 ינואר 2003, 23:29

אני אישית,כשעוצר אותי שוטר עם רכב לא משטרתי (לוחית אדומה),מבקש ממנו תעודה.
משום מה אחרי שיציגו לי תעודה קיבלתי גם דוחות:))) אולי פעם הבא אני לא אבקש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 18 ינואר 2003, 23:31

קולונל
אין לנו ויכוח על חשיבות המתנדבים ליחידות המשטרה
שאלתי היא מדוע הם צריכים להחזיק ציוד משטרתי ברשותם במשך 24 שעות? גם שוטרים מין המנין (לא רוצה להגיד אמיתיים) אינם מחזיקים פנסי הבהוב, כובעים, ווסטים וכו' במכוניותיהם הפרטיות. האם המתנדבים "יותר יפנים מיפנים"?
מכוניות נגנבות ואיתם גם ציוד הכוננות. היה סמוך ובטוח שנעשה בו שימוש לרעה.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 18 ינואר 2003, 23:36

בוא ניקח את זה צעד קדימה,
למה מתנדבים צריכים היתר לאקדח ?!
שיקבלו קרבין בתחילת משמרת יחזירו בסופה ושלום על ישראל.
יותר מזה למה מתנדב צריך להחזיק בבית רובה צלפים ?!

אז מנורה ב 50 ש"ח מהום-סנטר לא ורובה צלפים כן ?!
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 18 ינואר 2003, 23:47

צר לי ידידי אך תשובתך אינה ענינית.

:(

נ.ב. הידעת שמבט לתוך מנורה מהבהבת כזאת יכולה יכול להוות TRIGER להתקף אפילפטי אצל הסובלים מהמחלה?
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 19 ינואר 2003, 00:02

סליחה ידידי ?! :?
שאלה פשוטה, למה להעניק היתר לאקדח ?
אתה נותן נשק חם לאדם שאתה לא סומך עליו שלא יעשה שימוש לרעה בסמכות ?
התגובה על אפילפסיה היא כן מהעניין ?

שוב פעם, אני מבקש שתקרא את הודעותי הקודמות ותראה שאני מסכים איתך לגבי רוב דבריך פרט לעניין של איסור גורף להחזיק ציוד כוננות.

מתנדבים שמוכנים לרתום את רכבם שעלה מאות אלפי שקלים לטובת חיפושים וסיורים בקו התפר, שבליל שישי במקום לבלות עם האישה/חברה יוצאים לאבטח איזורי בילוי והתקהלות, שמשתמשים בציוד חילוץ או צלילה על חשבונם, שמשתמשים במטוסיהם לסיוע (יח' בהקמה), שאת המטווחים בנשקם לשמירת כוננות עושים על חשבונם ולא על חשבונך כמשלם מיסים, שעברו קורסים במשך כמה חודשים בשעות הערב, שעוברים השתלמויות עזרה ראשונה ועוד אני יכול להמשיך ולפרט כאן...

בגלל כמה אידיוטים שיתכן שבגלל שנתקלת איתם יש לך דעה שלילית על מתנדבים אתה מכליל זה לא במקום...
אני לא מחפש את ה'תודה' של אף אחד את הסיפוק שלי אני מקבל מהעזרה שאני מעניק לאנשים, מתחושת הביטחון שאני נוסך בהם (לא פעם עצרו אותי בזמן סיור וביקשו עזרה) ומזה שראש המשמרת בתחנה אומר לי בסוף הערב 'תודה רבה עשיתם עבודה יפה' זה מספיק לי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 19 ינואר 2003, 00:17

ידידי הקולונל
למה אתה מתלהם כל כך?
מאין אתה שואב את זה שיש לי דעה שלילית על מתנדבים? אמרתי דבר כזה? ההיפך הוא הנכון.

כל מה שרציתי להגיד זה על "ציוד הכוננות".
גם ההערה לגבי האפי. נאמרה באופן הכי ידידותי שאפשר.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אביG19 » 19 ינואר 2003, 00:42

COLONEL
לפי דעתי ידידנו הברווז :wink: ניסה להבהיר משהו אבל לא הצליח כל כך.
הדגש על ציוד כוננות הוא על ציוד מזהה שניתן לקנותו בכל חנות.
כוונתי היא שאם ניתן לקנות בחנות רגילה פנס כחול או תג או בגד שמזהה אותך כשוטר, כך יוכלו לעשות כן גם גורמים פליליים או חבלניים ומכאן נוצר הצורך שלא לאפשר קניית ציוד זה בצורה שוטפת.
לגבי אקדחים או רובים (קרבין או צלפים ) , קצת קשה יותר להשיגם בצורה שוטפת ולכן לא נראה לי שתהיה עם זה בעייה שלמתנדב יהיה בבית.

הכוונה שלא המתנדבים ייגרמו לבעיות אלא אנשים שייקנו ציוד כזה בחנות וייתחזו לאנשי חוק.

בברכת המשך ערב נעים. :D
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מסכים עם Colonel

על ידי ליאור45 » 19 ינואר 2003, 11:38

לעניות דעתי, הזדהות כמתנדב משא"ז לצורך התחמקות מרישום דו"ח על עבירה שבוצעה - פסולה.
אבל, הזדהות כמתנדב משא"ז בפני שוטר שלא לצורך התחמקות כזו אינה פסולה.
לדוגמה: אני נהג למופת (זאת אומרת מעולם לא נתפסתי על עבירת תנועה כלשהי), וכאשר משטרת התנועה מורידה אותי לשוליים, ואני שואל אם מדובר בבדיקת רשיונות, אינני מתבייש להציג רשיון נהיגה משטרתי עם הפרטי. עד עתה, זה תמיד חסך ממני לחפש את תעודת הביטוח ורשיון הרכב של הכלי בו אני נוהג. פעם אחת עצרו אותי לביקורת שוטרים ברחוב, מאחר ונראיתי חשוד. במקום להתעכב עם מילוי דו"ח בדוקאים, בירור רישום פלילי, וכל חיפוש שתדמיינו, הצגתי תעודת מינוי משא"ז והשוטרים אמרו תודה.

והתמורה שאני באמת מקבל על ההתנדבות, על הלילה הלבן שאני עושה כל שבוע, היא מלת התודה משוטרים ממולחים ממני, חבריי למשמרת.

לגבי התבחין של מתנדב משא"ז לצורך זכאות לרשיון נשק - מחד אני רואה בכך פרצה בחוק הליברלי ששואף לבלעדיות של כוח אצל הממשל, היות ומתנדב שלא בתפקיד הוא אזרח לכל דבר, ולמשטרה לא חסרים כלי ירייה בסיסיים, אבל מצד שני, אפשר לקרוא להתנדבות מתמידה וממושכת תעודת יושר מיוחדת המצדיקה תבחין זה. אם מחר התבחין יבוטל, לדעתי יחול דילול משמעותי בשורות המשא"ז, ללא קשר לאמור בפסקה זו.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דניאל1 » 19 ינואר 2003, 13:03

שלום לחברים משני צידי המתרס,

א. למתנדבים: ראשית כל הכבוד לכם על כל מה שאתם עושים והזמן שאתם מקדישים מזמנכם ללא תמורה וכמובן לא לשכוח גם סיכון החיים שלכם (למי ששכח זה לא הכי נעים להיות נוכח בארוע בטחוני כזה או אחר). מי יתן ועוד הרבה אזרחים שיכולים יתנדבו מרצונם."עד שאתה לא עוזר או תומך בסביבה, אתה לא יודע מה זה הרגשה עילאית".
עם זאת, ניצול לרעה של הציוד (קטן או גדול) שהמתנדב מקבל מתוקף תפקידו כמתנדב ומשתמש בו, אפילו למרעית עין, הוא לא תקין (שלא לומר אפילו עבירה).
אז אם קיבלת ציוד כזה, כדאי שתסתיר אותו כשאינך בתפקיד כי אתה במידה מסויימת מסכן גם את עצמך (ואני אומר זאת מנסיון אישי ולא אפרט).

ב. לכלל, מאחר והרבה דברים פרוצים במדינה אז ככה היא ניראת ומי שצריך לעשות את עבודתו, כרגיל עושה דבר אחר.
ידידי, כל ציוד שמזהה אותך כאיש משטרה או איש חוק בעל סמכות, צריך להימכר ברשיון. כלומר,
א. שימכר בחנויות שקבלו רשיון לכך מהרשויות הממונות (כמו רשיון סוחר נשק).
ב. אזרח שנכנס לחנות ומבקש מנורה כחולה, בעל החנות צריך לענות לו "תן לי את האישור שקיבלת מהמשטרה או משרד הבטחון וכו' לרכוש ציוד זה".

ג. הישראלי כמו ישראלי מרגיש שהאגו שלו לא מספיק נפוח ואז הוא הולך וקונה לו צ'קלקה ורק שם אותה על המדף של האוטו מאחור כדי "שיחשבו" שהוא איש חשוב. כך גם לגבי מדבקה על החלון עם סמל של המשטרה ועוד ועוד.

אם אנחנו ככלל כאזרחים נפנה למשטרה ונגיש תלונה נגד אזרחים הנושאים ציוד כזה המצב יכול להשתנות. לאט אבל בטוח ישתנה.

יום נעים לכולם ותתייצבו מחר במפגש. בפקודה :lol:
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)

מי שלא מנסה, לא טועה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 19 ינואר 2003, 13:06

שימו מדבקות "הסליק", אין טוב מזה. :D
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד