תיבול אומצות

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

תיבול אומצות

על ידי ליאור45 » 19 יוני 2003, 17:00

משפחת ארנולד החלה לאחרונה להשקיע בתחום הסטייקים הביתיים.

מה ממליצים חברי הסליק כתיבול לסטייק אנטריקוט תוצרת בית (כמובן הפרה מיובאת מבחוץ)?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 5137
הצטרף: 05 ינואר 2003, 12:20
מיקום: LOCK UP YOUR GOATS

על ידי Webart » 19 יוני 2003, 17:39

אנטרקוט, אם הוא בגיל הנכון (ז"א מיושן כהלכה) ומהפרה הנכונה, לא צריך כלום חוץ מפלפל גרוס ומלח גס.
דבר איתי בפרטי, אמליץ לך על המקום הנכון לקנות אנטרקוטים, ממש קרוב לביתך.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר
 
הודעות: 5730
הצטרף: 29 דצמבר 2002, 13:11
מיקום: מלאבס, ישראל

על ידי Colonel » 19 יוני 2003, 19:14

webart, אין מילים ... 8)

רק להוסיף (למרות שוודאי webart יאמר לך זאת)
לא לחתוך, לא ללחוץ ולא להפוך יותר מדי (פעם אחת אמורה להספיק)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 2482
הצטרף: 05 ינואר 2003, 01:23
מיקום: Area 51

על ידי Hungarfield » 19 יוני 2003, 20:44

ואם, חלילה, אינו מיושן כהלכה, ניתן לתת לו לשחות לילה (או כמה שעות טובות) במקרר, בג'אקוזי הבא:
מעט שמן, חומץ טוב (בלסמי מוסיף, אבל יקר), יין אדום, שום כתוש (אני משתמש ב"דורות"), מעט רוטב סויה ומעט רוטב וורצ'סטר. לחובבי הז'אנר - עלה דפנה או שניים. תיבול - מעט פילפל, פפריקה (לא בקטע הונגרי - זה ממש מוסיף!) וטיפת שמן צ'ילי לחריפות.
אח"כ - על האש/מחבת, ואני כבר אגיע בדואר אוויר בעקבות הריח...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
_________________________________
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 838
הצטרף: 13 ינואר 2003, 17:44
מיקום: ישראל-תל אביב

על ידי Colonel » 19 יוני 2003, 21:30

ידידי ההונגרי ...

לא מתבלים סטייקים, לא נוגעים בהם, לא חותכים אותם ובאופן כללי לא מפריעים להם לחיות, עד...
לרגע האמת ! כשהם על פלטת העץ !

זו בכל אופן הגישה שלי ... :lol:
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 2482
הצטרף: 05 ינואר 2003, 01:23
מיקום: Area 51

על ידי pilot » 19 יוני 2003, 22:00

והופכים צד, רק כאשר הצד העליון מתחיל להזיע ממיים, ולא שנייה אחת לפני.
מי שמעוניין לטבלן, שיוסיף מעט מלח, אבל רק בצלחת שלו :wink:

נו...מתי יש טעימות ? :twisted:
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1808
הצטרף: 04 ינואר 2003, 19:15
מיקום: אזור א

על ידי טדי » 19 יוני 2003, 22:03

הרעיון בסטייק טוב הוא לגוון את טעם הבשר ולא לשנותו.
מרינדה היא דבר טוב, אך פחות מומלצת לסטייק.
שים לב: טגן כמה בצלצלים קצוצים דק דק.
הוסף פרוסות דקות של תפוז שטוף היטב - עם הקליפה (התפוז נותן חמצמצות מתוקה מרירה - מדהים - אך לא הכרחי), או תאנים יבשות קצוצות (טעם מתקתק ואנין שמשתלב נהדר עם הצ'ילי)
הוסף צ'ילי אחד קטן וחביב - שבור לשניים. - את כל אלו טגן היטב.
הוסף כעת חצי בקבוק יין אדום טוב.
את המרקחת הזו בשל עד שהיין מצטמצם לכחצי מכמותו המקורית.
העבר את כל זה למעבד מזון (אם אוהבים אפשר להוסיף כעת עלי נענע/בזיליקום...) ועבד את הנ"ל עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
החזר את התערובת לכמה רגעים על האש.
כעת - את הסטייק עשה כמו שצריך - התחל לצלותו כאשר הוא בטמפ' החדר, תן לו מכת אש חזקה מכל הצדדים (=סגור אותו) ואז העבר אותו לאש נמוכה עד להגיעו לדרגת הצלייה הרצוייה לך.
עכשיו חתוך לך ביס מן הסטייק, תן לו טבילה טובה ברוטב היין - והרי לך טעם שלא טעמת מימיך!!
וספר איך היה...
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 453
הצטרף: 08 מאי 2003, 21:24
מיקום: אשקלון

על ידי Colonel » 19 יוני 2003, 22:10

אתה מתחיל עם רטבים ?! :twisted:

פטרוזליה קצוצה דק - 2 צרורות
2 גבעולי סלרי - חתוך לקוביות קטנות
שן שום - לכתוש
חצי בצל קטן - חתוך לקוביות קטנות
לכסות בשמן (עדיף זית)
שתיים-שלוש כפות חומץ
מלח ופלפל - קמצוץ

(יש שמוסיפים מעט גמבה - אני לא ...)
8)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 2482
הצטרף: 05 ינואר 2003, 01:23
מיקום: Area 51

על ידי טדי » 19 יוני 2003, 22:26

OK... הנה המתכון של רוטב ה"טדיצ'ורי" המפורסם (בלי המרכיב הסודי כמובן... שניתן לקבלו בפרטי)

חצי צרור שמיר
חצי צרור פטרוזיליה (או פטרוסלינון ב"צפונית"...)
2 שיני שום
1 צ'ילי
מיץ מחצי לימון
כפית חרדל
שמן זית כתית מעולה
2 כפות יין לבן/חומץ בן יין
את כל אלו (+המרכיב הסודי) לבלנדר - עד לתערובת אחידה (לא בהכרח חלקה...).
את זה אפשר לאכול ככה חופשי או להטביל פנימה כל דבר שתרצו ואז לזרוק על האש!
אנשים ששונאים אוכל על האש פשוט ליקקו את האצבעות ודרשו את המתכון לאלתר!
מחכה לתגובות!
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 453
הצטרף: 08 מאי 2003, 21:24
מיקום: אשקלון

על ידי baraks78 » 19 יוני 2003, 23:35

לסטייק - תן לו לשחות ליליה בבירה+תבלין סטייק. גם נותן אחלה טעם וגם מרכך את הבשר.

לחזה עוף, מומלץ מאוד - לערבב קטשופ חריף+רוטב סויה+רטוב צ'ילי מתוק, למרוח טוב את החזה עוף, לתת לו לנוח כמה שעות ואז יאללה למנגל אבל שלא יתייבש!!!
ללקק את האצבעות.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1032
הצטרף: 28 ינואר 2003, 19:09
מיקום: פתח תקווה

על ידי GUSS » 20 יוני 2003, 05:01

לאור המומחיות השופעת ובגלל עניין רב שמגלה הציבור הרני להכריז על מיכרז
למנהל פורום,,,,נפגשים בסטק,,,

ואל תגבילו עצמכם,,מה עם הקציצות החמודות [קבבונים]
מתכונים של מה ,איך, מאיפה לקנות, למה לשים לב וכד'

בתאבון,,,
נ.ב. תחרות הכנת הטחינה הביתית תפתח עם פירסום המתכון הראשון,
ואנא בלי מרכיבים סודיים
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי
 
הודעות: 4059
הצטרף: 04 ינואר 2003, 20:26

על ידי trail_g19c » 20 יוני 2003, 08:12

סטייק
לא להוציא מהפריזר !!!
אכן ליישן במקרר ליום, במיצים של עצמו או עם בלילה עדינה מבוססת יין, שמן זית וחומץ וכמובן שום.

נכון שרצוי רק מלח ופלפל אבל בהחלט אפשר גם שום כתוש, תילי כתוש ותבלין גליל או סטייק. לאלו האוהבים קצת מתוק עם החריף גם וריציות שונות של רטבים עם דבש, כמו טריאקי חריף מתוק או סוייה חריף מתוק. אפשר במקום קצת רוטב סטייק או גריל של היינץ. נא לחסוך במלח, בשר מוכשר מומלח ממילא :cry:

ועוד דבר, בהעדר גריל, וגם בתור תחליף !!! מחבת ברזל יצוקה כבדה משומנת מראש (שמן שרוף שלא מורידים בשטיפה !) וקצת שמן על מחבת לוהטת).
זה יוצא מ ד ה י ם ואפילו יותר עסיסי מגריל, רק העשן בבית...

אז יש משהו טוב בכלי ברזל אחרי הכל :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 609
הצטרף: 04 ינואר 2003, 23:12
מיקום: אזור השרון

על ידי טדי » 20 יוני 2003, 14:20

רציתם טחינה - בבקשה:
טחינה גולמית, בואו נאמר כוס נדיבה.
מים בכמות שאתם אוהבים - כלומר הכמות שתשימו תוביל אתכם לסמיכות מסויימת.
כמה גבעולי פטרוזיליה
2-3 שיני שום מכובדות
מיץ מלימון אחד
ואגלה לכם גם את המרכיב הסודי - קמצוץ פצפון קטנטן של כמון טחון.
לא, אבל לא להוסיף מלח.
וכמובן - 2-3 כפות של שמן זית טוב.
שימו את כל זה במערבל - וחכו עד לקבלת טחינה יפה וטעימה!
רוצים שיפורים?! שימו בסיר קטן כמה גרגרי חומוס שטופים ומים (15-20 גרגרים ו - 2 כוסות מים).
הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. - כשהגרגירים רכים הוציאו חצי מהם והמשיכו לבשל את השאר עוד כ - 10 דקות שיהיו רכים מאוד.
השתמשו במים של החומוס עבור הטחינה (במקום המים הרגילים).
פזרו את הגרגירים (הרכים והרכים יותר) על הטחינה המוכנה, קצת עלי פטרוזיליה טחונים, פלפל אדום טחון ושמן זית. אם בא לכם, קחו פיתות ישנות, חיתכום אותן לרצועות וטגנו בשמן עמוק עד להשחמה.
נגבו עם הפיתות המטוגנות!
והנה לכם חוויה של מנת טחינה!
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 453
הצטרף: 08 מאי 2003, 21:24
מיקום: אשקלון

על ידי Hungarfield » 20 יוני 2003, 15:10

זה באמת הופך לגרעין של פורום חדש...
רעיונות לשם: הסליק-סיחון, מבשליק, כדורי בשר, משף-שפים, סטייק-לייט (גם טעים וגם מאיר בחושך, עשוי מבשר בקר מצ'רנוביל).
אני מבטיח לתרום את המתכון הסודי המפורסם שלי לגולש, ומנדב את עצמי להיות השופט הראשון בתחרות הבישול והמנגל של הסליק (שתתקיים במקביל לתחרות/מפגש הבא, אני מקווה).
הכישורים שלי כוללים נסיון של שלושים שנה באכילה (בוגר מסלול למיטיבי לסת), 10 שנים בבישול, ונטיה לחתוך בבשר החי.
בינתיים - מי שצריך משהו מהונגריה, יפנה אלי בפרטי ומהר, כי עוד שבוע אני בארץ.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
_________________________________
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 838
הצטרף: 13 ינואר 2003, 17:44
מיקום: ישראל-תל אביב

על ידי donduck » 20 יוני 2003, 18:16

בהמשך למתכון של טדי, צריך לציין שאיכות הטחינה הגולמית היא לא דבר שצריך לזלזל בו(מכירים את הפתגם: GARBIGE IN GARBIGE OUT).

הטובה ביותר, לעניות טעמי, היא אל ג'אמאל שמקורה בעיר האוהבת שכם, הלא היא נבלוס. לא להיבהל, יש חופשי בירושלים.

אותו הפתגם יפה גם לסטקים. בשר טוב לא צריך שום דבר. מכירים את המסעדות ששופכים שם כל מיני רטבים על הסטייק? ולא, אי אפשר לקבל אותו עם רוטב בצד? זה בא כדי להסוות את איכותו הבינונית - של הבשר. שומר סטקו ירחק מממסדים אלו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 4194
הצטרף: 04 ינואר 2003, 19:13

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד