רשיון לנשק קר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רשיון לנשק קר

על ידי יואב » 25 יוני 2003, 07:35

שלום לכולם,

ברצוני לספר לכם על מקרה מעניין שקרה לי:

בכניסה לקניון עצר אותי המאבטח בטענה שאין אני יכול להכנס לקניון עם נשק ללא רשיון.
ולאיזה "נשק" התכוון המשורר ?
ובכן הכוונה לסכין Spyderco עם להב באורך 3 אינטש שהייתה לתומה נעוצה בכיס המכנסיים.
לטענת המאבטח נדרש לסכין מסוג זה רשיון ועפ"י הנחיות המשטרה אסור להכנס לקניון עם נשק ללא רשיון.
הסברים וויכוחים גם עם הקב"ט הראשי לא הועילו והרי שסכינים מסוג זה נמכרות בחנויות בתוך הקניון...

לבסוף נכנסתי בשער אחר לאחר שהסלקתי את הסכין.

אני שואל את דעתכם בעניין ואם מישהו מכיר את החוק ואת הנחיות המשטרה אשמח להחכים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 25 יוני 2003, 07:44

נציגנו במשטרה, Sheven, יוכל לספר לך את אורך הלהב המדויק שמעליו סכין נחשב לכלי בלתי חוקי.

עקרונית אין צורך ברישוי להחזקת נשק קר בישראל, כולל חרבות סמוראי, אם כי החוק הפלילי מתייחס ל"נשיאת סכין או אגרופן שלא למטרה כשרה". ייתכן שהשומר סבר שאינך נושא את הסכין למטרה כשרה, אם כי לדעתי הגדלת הראש שלו או של הקב"ט קצת מוגזמת. אידך, משרד הפנים לעולם לא יחלק רשיונות לסכינים.

ייתכן שיש רציונל אחר: כמו שבמסעדות לא רוצים שתיכנס עם אוכל משלך ומתעקשים שתאכל את האוכל של המקום, ייתכן שבקניון רוצים שתעשה קרב סכינים רק עם סכינים הנקנים בתוך הקניון.

שוב, קניון זה עסק מסחרי למטרת רווח. אם אתה מרגיש לא רצוי, אתה יכול לעשות את הקניות שלך במקום אחר.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

היי יואב.

על ידי sheven » 25 יוני 2003, 20:04

ראשית, ל"נשק המסוכן" אותו אתה נושא עליך לא צריך רשיון, אבל ! אם חס-וחלילה תהיה מעורב באירוע פלילי ויימצא עליך הנשק הזה (סכין) תואשם גם בנשיאת פגיון שלא למטרה כשרה, תשאל מהי מטרה כשרה? אין תשובה ברורה על זה. נתון לשיקול דעת השוטר שבשטח ואח"כ נתון לשיקול דעת קצין החקירות שבפניו תובא להמשך החקירה ואח"כ בפני השופט שבפניו תובא להארכת מעצר\משפט וכד'.

רוצה לומר כי: המאבטח בקניון הגדיל ראש שלא לצורך והשיג למעשה תוצאה של עשיית צחוק מעצמו. (ייתכן כי היה בעיצומו של תרגיל הקב"ט שלו ורצה להראות עצמו מקצוען, ייתכן והוא סתם אידיוט).

החוק אומר כי נשיאת פגיון (השם הרישמי לסכין) בעל להב בן ארבעה ס"מ ומעלה אינה חוקית, אבל החוק לא נאכף אלא כאמור אם נושא הפגיון מעורב באירוע פלילי או שהוא קטין, לקטין אסור בכל מקרה לשאת פגיון.

לסיכום: לטעמי האישי המאבטח סתם "הגדיל ראש" ללא צורך (ראיתי כבר אנשים שנכנסו לקניונים עם מא"ג והמאבטח רק שאל:אתה נושא נשק? ובכלל לא בדק, ראיתי מאבטחים בודקים עם מגנומטר כבוי).

והערה אישית: במגרש כדורגל\כדורסל אין כניסה עם שום סכין\פגיון גם אם אורך הלהב הוא 0.4 ס"מ, ולמי שמגיע למקומות הללו, חבל על הוויכוחים בכלל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

לא, לא עם הסכין! עם הגרזן...

על ידי יוחנן המטביל » 26 יוני 2003, 09:36

שלום חברים,
שלא כחברי שלעיל אבקש להפריד קודם בין העובדות או בין לשון החוק לבין הפרשנות שאני מייחס להם; עיקר ההוראות בעניין נשיאת סכינים, מכירתם ושימוש בהם (ואכן אלו אינם טעונים רישיון מראש לצורך רכישתם) מצוי בחוק העונשין, התשל"ז-1977, ואלו הם עיקריהן:
""סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך;
"אולר" - סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא
ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;
185א.(א) בעל עסק או מי שעובד בעסק לא ימכור אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, לקטין; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שבע שנים...
186. (א) המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.
(ב) לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה. החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם..." [הערה: תקראו את התוספת ותבינו שהקניון יכול להיכלל בה...]
זו רק תמצית ההוראות הקבועות בחוק - פרשו ויישמו אותן כאוות נפשכם ועל אחריותכם האישית.
שבן: איני יודע מניין אתה שואב את המידע עליו אתה מסתמך, אבל לפחות תציג אותו בעירבון המוגבל הנדרש: איני יודע מניין המידע שלך בדבר מדיניות האכיפה של החוק הפלילי, וכאשר אתה מבקש להציגה בפני הציבור העלול להסתמך עליה, עשה אחד משניים: הבהר כי זו סברה שלך או, לחילופין, הצבע על אותו מקור חוקי ממנו שואב אתה את תוכן האמירה. אחת אתה עלול לטעות ולהטעות את הציבור הקורה את דבריך (בעיקר שעה שאתה מוצג כ"נציגנו במשטרה").
אגב, המילה "פיגיון" כמעט ואינה מופיעה בחקיקה הישראלית המודרנית (למיטב בדיקתי)... ולכן לא ברור לי למה "פגיון" הוא "השם הרשמי", לשיטתך, ל"סכין"...
אם יש קושי לשוני: מוצע לעיין בהגדרות המילוניות של המונחים השונים. בכל מקרה, החוק לא ממש הולך בדרך בה אתה מבקש ללכת.
חוץ מזה, למה לא מצאתם להעיר לשואל על כניסתו לקניון, שלא ברשות, לאחר הסלקת הסכין... לא נעים לי להגיד אבל חוקיותה של התנהגות שכזו מוטלת, לטעמי, בספק...
לא ממש ירדתי לסוף ההבחנה בין קניון למגרש כדורגל ולא ברור לי למה הביקורת על המאבטח שבסך-הכל מילא אחר ההוראות שניתנו לו, שאינן בלתי סבירות או מובנות בעליל.
בנוסף, מעט יותר סובלנות ופחות "חוכמולוגיות" לא יזיקו לאף אחד...
איזהו מכובד? המכבד את הבריות!
בקיצור: יואב, לך בדרכים טובות, ועזוב אותך מסכינים, אולרים, פגיונות, גרזינים ושאר ירקות;
שבן: כשאתה כותב, עשה מה שאתה עושה (כך אני מקווה) כשאתה יורה: כוון ודייק; ואם אתה לא בטוח: נצור ותן למי שיודע מה הוא עושה לפעול...
יום טוב ושקט
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דוד69 » 26 יוני 2003, 09:43

4 ס"מ????

כלומר כל אחד מאיתנו שנושא LETHERMAN, SOG או כל MULTI TOOL אחר או אולר בכיס בטיולים או ביום יום במידה ויעצר ע"י שוטר מאיזה שהיא סיבה או מישהוא יגיד שאיים עליו ובכליו ימצא "הפיגיון" (יש לי קוצץ ציםורניים גדול עם להב של 4.7 ס"מ) יוכל להעצר ולעמוד למשפט על "נשיאת פגיון"!?!?!?!?!

השתגענו/ תם?
סליקאי כסף

פשוט ולעניין.

על ידי ori » 26 יוני 2003, 11:41

יואב-
אני מבין את הצורך להסתובב עם סכין.
צורך זה נובע מהרגשת חוסר בטחון ורצון להיות עם אפשרות תגובה מינימלית למקרה הצורך (פח"ע, שוד וכדומה).
עליך להיות מודע למספר עובדות-
1.0.ברשותך כלי נשק המסוגל להרוג.
עליך להישמר מכל משמר מלבוא לידי שימוש בו אלא אם הדבר נעשה לצורך הגנה עצמית.
1.1 אומנם אין חובה לקבל רישיון לנשיאתו אולם עליך להבין שיש אנשים שאינם אוהבים שיש ברשות אנשים כלי נשק ללא רישיון ודבר זה מלחיץ אותם.
1.2. נסה להסליקו ולמנוע בעיות מיותרות(הסתובבתי במשך שנים עם סכין ובפעמים המועטות שכן ראו את הסכין אמרתי שהוא להגנה עצמית ובמקרה אחד הצגתי חוגר....).
2.0. המראה החיצוני קובע.
2.1. אנחנו בני אדם וחיים בחברה בה שופטים בני אדם לפי צורת לבושם. ככל שתראה יותר "רציני" בלבושך (לא צריך עניבה.... :wink: ) יתייחסו אליך יותר ברצינות.
3.0.המצב הבטחוני.
3.1.המצב הבטחוני מלחיץ (ובצדק ! ) את אנשי האבטחה, גם ככה יש להם מעל ומעבר דברים לדאוג בגללם.......נסה להבין את הצד שלהם.

בתקווה שהשימוש היחידי בסכין יהיה גילוף עץ....... :D
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 26 יוני 2003, 11:46

יוחנן, תודה על המובאות מהמקור, תמיד חשוב לדעת מה בדיוק כתוב, ללא פרשנות.
מצד שני, ונשיאת סכינים קרובה לליבי (תרתי משמע), הביקורת שלך בנושא נשיאה מוצדקת ברמה האישית שלך אבל אינה צריכה להשליך על כלל נושאי הסכינים. כל אחד יכול וצריך לבחור, אבל הבחירה של כל אחד, מעבר להכנסת כלי נשק למקומות אסורים על פי חוק, היא תקינה לחלוטין וללא שום כוונות רעות.

בעלי מקצוע רבים נזקקים לכלי עבודה, ולפי בחירתם הם יכולים להחזיק כלים זולים תוצרת סין או כלים יקרים תוצרת יפן, גרמניה... במילים אחרות, בעל מקצוע יכול להחזיק סכין יפנית שעולה 5 ש"ח או סכין יפנית שעולה 500 ש"ח, ועדיין לעשות את אותם הדברים. אין מקום לבקר אותו על נשיאת סכין יקרה מול סכין זולה. האם סכין יפנית בכיס חולצה הייתה מושכת אש? סביר להניח שכלל לא מפעילה מגנו, אז מה אז?

לגבי כניסה אל מקומות ציבוריים או פרטיים. פרטי זה פרטי, אין חובה להכניס כל אדם למעט פגיעה בחופש הפרט או זכויות מפורטות אחרות כמו גזענות.... באם מאבטח מוצא סיבה למנוע כניסה זכותו. נשיאת סכין הינה לגיטימית בעבורי ואני מוכן להעמיד זאת למבחן בכל בית משפט. אבל כניסה למקום מאובטח ופרטי היא על דעת המאבטח בלבד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: לא, לא עם הסכין! עם הגרזן...

על ידי סלבו » 26 יוני 2003, 20:05

יוחנן המטביל כתב:חוץ מזה, למה לא מצאתם להעיר לשואל על כניסתו לקניון, שלא ברשות, לאחר הסלקת הסכין... לא נעים לי להגיד אבל חוקיותה של התנהגות שכזו מוטלת, לטעמי, בספק...

חוקיותה של התנהגות זו היתה מוטלת בספק, אם אכן היה איסור חוקי להיכנס עם הסכין לקניון.

ואני כבר לא מדבר על טיפשות של שומר, שבגינה לא צריך אזרח לסבול ועוד לרמוז שהתנהגותו מוטלת בספק מההיבט החוקי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Boltik » 27 יוני 2003, 21:33

האם מותר לשאת אלות ברזל טלסקופיות?
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 28 יוני 2003, 00:15

חברים, סיפור אמיתי:
הייתי עד במו עיניי לשוטרת שעיכבה אדם משום שנשא פיגיון. לא הואילו הסבריו של האיש שכללו את הטיעונים הבאים:
1. האיש קצין בצבא קבע (רב-סרן).
2. האיש מחזיק ברשיון תקף לאקדח :!: (שלא היה עליו מטעמי העדר אפשרות להסלקה).

האדם לא היה מעורב בקטטה ולא נראה מאיים, השוטרת פשוט יישמה את החוק כלשונו מבלי להפעיל את הראש (החלול) שלה.
האיש עוכב לתחנת המשטרה ושם שוחרר (לאחר שביזבזו לו שעה מזמנו, הובילו אותו בניידת לתחנת המשטרה ואז היה צריך לחזור במונית למקום שבו הושאר רכבו).
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי JOSH » 28 יוני 2003, 00:26

למה אדם צריך להסתובב עם פיגיון :?
האם הפיגיון נתפס עליו כשהוא מוסלק / חשוף לעיני המתבונן :shock: .
האם האדם היה לבוד מדים באותו הזמן :?:
אדם המסתובב ברחוב עם פיגיון צריך לדעתי לתת הסברים גם אם הדבר גורם לו מעט עגמת נפש
יוסי

"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amnon » 28 יוני 2003, 00:47

אז הנה ההסבר שנתן: יצא לבלות, והעדיף שלא לקחת את האקדח איתו (לבוש בבגדים אשר היו מאלצים אותו ללכת עם נרתיק חיצוני ואקדח בולט ). תחת זאת הצטייד בסכין מתקפלת שהחזיק בכיס מכנסיו.
האם מי שמספיק אחראי כדי לא להשתמש באקדח באופן לא חוקי אינו מספיק אחראי כדי לשאת נשק קר :?: :!:

בנוסף, אין גורם בארץ אשר רשאי לשאת נשיאת נשק קר .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 28 יוני 2003, 00:52

amnon כתב:השוטרת פשוט יישמה את החוק כלשונו מבלי להפעיל את הראש (החלול) שלה.

אני לא מכיר את פרטי המקרה אלא רק צד אחד.
אם איני טועה אמנון אתה מתנדב וככזה הייתי מצפה ללשון יותר עדינה , אחרי הכל אתה מייצג את
המשטרה כלפי האזרח גם אם זה לא תפקידך במישרה מלאה וכפי שאמרת השוטרת פשוט יישמה את החוק כלשונו התוספת, לעניות דעתי, מיותרת.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amnon » 28 יוני 2003, 01:01

דווקא ככזה אני עירני לעוולות שנגרמות לעיתים לאזרחים שומרי חוק. אירוע כזה שבו השוטרת מתעלמת מהנסיבות המזכות ופועלת כמו רובוט (על מנת להגדיל את ההסטטיסטיקה שלה - כמות עצורים/מעוכבים לשבוע) הוא אחד הגורמים לאובדן האמון של אזרחים במשטרת ישראל. בשביל אותו אחד, כל הסיכולים ולכידות הגנבים ושאר הפושעים נשכחים בו ברגע שנגרם לו עוול. כל אדם הוא עולם ומלואו, והמטרה היא לשרת את האזרח ולא להתעמר בו! חלק קטן מהשוטרים שכח את זה מזמן ואני עד לזה!
תחשוב על זה כשאתה יוצא לפעילות הבאה שלך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 28 יוני 2003, 14:27

אמנון, אני רק יכול להצדיע לך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד