טיפים לבעלי אקדחים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

טיפים לבעלי אקדחים

על ידי pilot » 18 ינואר 2003, 20:57

חשבתי שבשיחה החדשה הזו, כל אחד יתן מספר טיפים להכנת "כלים" מכלום !!! מגיוור, זוכרים?

טוב אני אתן דוגמה:

כיצד להכין חותר לנשיאה בכיס (קטן ומתקפל, אפקטיבי שניתן לקחת לכל מקום, במיוחד לניקוי לאחר מטווח, ולנקיון הקנה בטיולים).

לוקחים שרוך של נעל, קושרים לאחת הקצוות שניים וחצי רצועות של פלנלית, תופסים את האקדח (כמובן לאחר פריקה ובדיקה) על עצר המחלק, משחילים את השרוך החופשי מבית הבליעה בכיוון הירייה, ומושכים בכוח.

חוטר ב 20 שניות...

אם יש לכם עוד "המצאות" וטיפים, אתם מוזמנים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 18 ינואר 2003, 23:01

טייס, ומה תעשה אם ייקרע השרוך? תישאר עם חסם בקנה ? (חסמב"ה :wink: )
עדיף לקחת חוטר פלסטי כדוגמאת החוטר הסטנדרטי של גלוק, עליו ניתן להרכיב גם מברשת ניילון עגולה. לגבי היכן ניתן להשיג? אפשר לשאול בחנויות הנשק.

טיפ נוסף לכל בעלי נרתיקי הפלסטיק של פובוס ואחרים. שימון בתרסיס סיליקון או ספריי סקאי של לוח השעונים ברכב, יעניק לנרתיק טיפול מבריק.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 18 ינואר 2003, 23:18

רוב המחסניות באקדחי הנשיאה הרגילים אינן בולטות מקצה הקת של האקדח.
מצב זה אינו מצב רצוי אם נרצה לבצע החללפת מחסנית מהירה שכן המכה על עקב המחסנית עלולה להעצר בקת האקדח והמחסנית לא תיכנס עד הסוף.

אנשי ירי מעשי, שהחלפת מחסנית לא טובה יכולה לעלות להם בכל התרגיל, משתמשים בעקבים ארוכים יותר למחסניות וע"י זה מודאים שזו אכן נכנסת למקומה .

ניתן לייצר לבד SLAMMING PAD כזה ע"י הדבקה של חתיכות עור עבות במידות עקב המחסנית. התקן זה גם ימנע נזק למחסניות שנופלות ארצה בעת החלפתן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pilot » 19 ינואר 2003, 08:47

נועם אתה צודק לגבי אם יקרע השרוך, ולכן אני ממליץ להשתמש בשרוח חרש ועבה (או חוט שפגת) חוץ מיזה, גם בצבא משתמשים במשחולות, ובל מנסיון אישי...מעולם לא נקרע לי השרוך. אם הוא יקרע, ניתן למשוך את הקצה שלו בעזרת כלי מתאים או לדחוץ את הפלנלית החוצה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 19 ינואר 2003, 09:34

אם כבר - אני ממליץ בחום על דבר שנקרא BORE SNAKE. זוהי מעין משחולת שלא תופסת מקום, וכוללת בתוכה מכרשת פליז שמנקה הכל, ושטח נקוי גדול בהרבה מזה של פלנלית מצויה.
חבר שלי נתן אחד לבן שלו בטירוניות - הנ"ל לא מכיר פילים!(בקנה)
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי שרקן » 19 ינואר 2003, 10:30

סליחה על השאלה אבל מה הדחיפות?

מדוע צריך לאלתר משחולת משרוך - שעלול להשאיר סיבי כותנה בתוך הנשק?

אם הירי בוצע במטווח, יש לנו מספיק זמן להגיע לנקודת ניקוי נשק תקנית (כולל שמן, מברשות חוטר וכו').

אם הירי בוצע בעת ארוע בטחוני / פלילי - אין מניעה להתעכב מס' ימים עד לניקויו (ובמיוחד אם דרושה בדיקה משטרתית של הכלי).

אילתורים בנשק הם מסוכנים!!!

נתקלתי כבר בנשק שהגיע אלי (למטווח) כשכולו "תפוס" והוא מסריח בצורה קיצונית. לאחר השרייתו בנוזל ממיס שומנים והחזרתו לחייים "הודה" בעליו ששימן אותו בשמן זיית.

נתקלתי באדם שסגר את הפתח התחתון בנרתיק ה"פנקייק" שלו (כך לא יכנס משם אבק) וגרם לאקדח להחליד עקב הלחות שנכלאה בתוכו.

נתקלתי כבר באדם שקשר שרוך לפטיש הנשק (לדבריו, בזמן השליפה השרוך אמור היה לדרוך את הפטיש).

נתקלתי בקנה סגור עם שעווה (כך לא יכנס לכלוך...) ועוד.

תאמינו לי, היצרנים המודרניים נותנים לנו טולרנס גדול מאד ע"מ שהאקדח ישרת אותנו כמעט בכל מצב.

אנא, אל תנסו להמציא את הגלגל (ואם כן, תתיעצו עם בעלי מקצוע ע"מ למנוע נזקים לכלי שעשוי להיות המגן של חייכם.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Colonel » 19 ינואר 2003, 10:57

חזק ביותר שרקן !!!

:lol: :lol: :lol:

אני במקומך הייתי מצלם את כל זה, זה תוספת מרשימה לקיר בחנות ובמטווח !!!
(שלבושתי עלי להודות שעוד לא ביקרתי בהם)

לגבי מה קורה עם נקרע שרוך/משחולת, אם נעשה ברחוב אחרי ארוע, לא נורא
אם במטווח, אפשר פשוט להכנס שוב לעמדת ירי, לדרוך ולירות וכך הוא יעוף החוצה.

:wink:
כן בטח ...

חברים ! תיקון חשוב !
לכל מי שלא הבין זה לא היה ברצינות :

אסור לירות במקרה זה עקב סכנה לפיצוץ הקנה !

השתמשו במברשת ניקוי או חוטר שעליו פלנלית ונסו לדחוף בעדינות מכיוון בית הבליעה לכיוון הלוע.

אגב הרעיון בא לי מהתרגיל הנחמד שעושים בטירונות במטווח הראשון לטירונים, תוקעים במטרה (אחרי המטווח) נוקר של m16 באחת המטרות ואז קוראים לטירון ושואלים אותו "מה זה ?!"
ומעלים השערות תוך כדי הקצנת 'עבירת הבטיחות' הנוראה : לא שמת פין פציל, לחצת חזק מדי על ההדק, ירית באוטמט, השתמשת בתחמושת חזקה מדי וכו... לא יפה אך משעשע...
נערך לאחרונה על ידי Colonel בתאריך 19 ינואר 2003, 14:45, נערך 5 פעמים בסך הכל.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דרור_ע » 20 ינואר 2003, 00:09

אני נתקלתי בסיפור הנוקר במטרה רק עם המכלול... בסוף הירי שואלים את הטירון הנבוך איפה המכלול (שתפוס על עצר המחלק). ובתוכחה שואלים: "אתה ירית את המכלול :?: :?: :?: "
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 20 ינואר 2003, 07:52

סביבת למידה חברים סביבת למידה
לוקחים טירון מכניסים ללחץ מבהילים ומפחידים צועקים עליו ורוצים שהוא גם ילמד. ואח"כ מתעסקים עם שטויות.
דחוף לחדש את מועדוני הקליעה של הגדנ"ע כמו בשנות ה70 על בסיס 0.22
ואת מערכת לימוד הקליעה להנחיל (כמו בשוויץ ואמריקה) ע"י מדריכים מקצועיים (כמו קורס צניחה וכו') בכמות התחמושת שתחסך אפשר להקטין את האבטלה בכמה עשיריות אחוזים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

נרתיקים מעניינים

על ידי נועם » 26 ינואר 2003, 15:54

בהמשך לאשכול "רשמים מהמפגש אצל מאיר".. והפיכתו לאשכול בנושא נרתיקים..

הנה נרתיק הסלקה מעניין.

תמונה
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי סלבו » 26 ינואר 2003, 16:13

PILOT, אתה משתמש בעצות שלי מפורום הייד פארק? אתבע אות על הפרת זכויות אקדח 8)

אני משתמש ב"משחולת" שהוכנה ממיתר בקו"ם (למי שזוכר), חזק במיוחד ולא נקרע (מה גם, שניתן לשים חתיכה גדולה של פלנלית והעסק עובד מצוין).

הסיבה היא, שלעיתים יותר נוח להעביר משחולת, מאשר לפרק את הנשק ולהציא את הקנה בשביל משהו שלוקח כמה שניות ועובד נהדר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד