האם הירי היה מוצדק?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי הצעדן » 27 יוני 2003, 00:06

כפי שציין נועם ובצדק רב, ראוי לו לכל כותב לשקול את מילותיו בקפידה רבה.
ישנם יותר מקומץ הקוראים את הכתוב בפורום בשקיקה ושדבריו של נושא תפקיד זה או אחר המתבטא בנושאי חוק או מפרש התרחשויות יהיו נר לרגליהם, במיוחד בנושאים בהם הידע אינו שגור.

באשכול זה הצלחתי לקרוא בבלילה אחת דעות, הצהרות לא מנומקות \ מוכחות בענייני חוק, רעיונות,לא מעט פרשנויות המוטלות בספק ו "עובדות" שעודכנו במהלך התפתחות האשכול.

ניתן להרהר בנושאים שונים ולהפוך בהם בד' אמות אולם לא לכל מחשבה יש לתת פומבי.
אנא מכם חברי היקרים (ולא בציניות), כפי שלא אחת התבקשנו ולמען כולנו, בואו נזהר ממתן עצות ופרשנויות שאינן נתמכות בכתובים.

לרוב, אירועים מהסוג שהוזכר אינם נגזרים בשחור ולבן והם מורכבים למדי מהאספקט המשפטי כפי שיוכל לספר (כמעט) כל מי שעבר תחקיר \ חקירת אירוע שכזה.
ברור שכולנו היינו רוצים לפשט את הדברים ולהגיע לנוסחא ישימה בכל מקרה שאנו עשויים להתקל בו (אם בכלל) אולם המציאות יותר מורכבת מקביעות חד משמעיות.
אם ההשרדות מונחת על כף המאזניים אינני רואה שאלה כלל ועיקר, אבל בכל מקרה אחר אין תחליף לשיקול דעת והתחשבות בגורמים הבאים לידי ביטוי בכל מקרה ומקרה.

אני מניח שאיש מבאי הפורום אינו מעוניין לעמוד במצב לבירור סוגיית צל"ש או טר"ש.

לגבי השאלות הקונקרטיות שהועלו בעניין חוקיות המרדף ובהקשר של כוחות הבטחון, בהחלט אשמח להצטרף לשיחה הפרטית ולספק את מעט הידע והנסיון שיש לי בנושא.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי trail_g19c » 27 יוני 2003, 11:26

מתוך MSN גל"צ / אינטרנט זהב, יום שישי 27.6

==================
מחקירת פיגוע הירי הרצחני שהיה אתמול בבקעה אל-גרבייה עולה כי איש "בזק" שנורה שם, כלל לא היה אמור להיות במקום על פי סידור העבודה של החברה. איש "בזק" והמאבטח הגיעו לעיר, לאחר שהמאבטח הבטיח לבעל חנות מקומי לסייע לו בתיקון תקלה בקו הטלפון.
וזאת בעקבות תיקון מכוניתו של המאבטח בידי בעל החנות לאביזרי רכב. מבזק נמסר בתגובה כי ייחקרו מעשי המאבטח בפרשה ונסיבות הימצאותו בבקעה אל-גרבייה עם הטכנאי שנרצח מיריות המחבל.
====

.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shlawaw » 27 יוני 2003, 14:01

הייתי רוצה להציג צד מעט שונה של הדברים (דעתי בלבד) -
לאחר שהטכנאי נורה והמחבל במנוסה, בריחה מהאזור והמנעות מאש נוספת הינה הפתרון הנכון.
המאבטח בחר לצאת מהרכב, לרוץ חשוף לחלוטין בשטח עויין ע"מ לבצע לא יודע מה (נקמה ?)...
ואם המחבל היה הורג גם אותו ?!
ואם לאחר שירה במחבל היה מעורר מחבלים אחרים והיתה נפתחת אש לעברו ?!
ואם המאבטח היה הורג מישהו אחר ?!
בריחה, במקרה ואפשרית קודם לארוע - מצויינת. אך גם אם היא אפשרית רק לאחר מכן - היא פתרון טוב יותר מירי (לדעתי, כל פתרון טוב יותר מירי).

אני לא מנסה להלהיט את הדיון ובטח לא להציג את המחבל כצדיק.
השורה התחתונה של הארוע הנוכחי היא: הרוג יהודי (כנראה) בלתי נמנע, מחבל הרוג וללא נזק סביבתי נוסף - ומכאן שהיא טובה. חשוב לזכור שלא כל ארוע ייגמר כך ולכן חובה להפעיל את הראש לפני היד השולפת.

הסתבכתי עם עצמי תוך כדי כתיבת השורות - אז אל תכעסו אם לא העברתי את המסר כמו שצריך...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יובל » 29 יוני 2003, 14:13

לא כל אוכף חוק הינו מיומן ורשאי במתן פרשנות לחוק, כשם שלא כל מ"פ (רמה טקטית) רשאי ומיומן בהפעלת שיקול דעת אסטרטגי.( משפט זה נכתב בלי אזכור ספציפי למושא ההערה, אם כי אני בטוח שהמכותב מבין שזה מיועד לו.)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי טדי » 30 יוני 2003, 07:45

הבוקר פורסמה התנצלות בגל"צ לגבי הסיפור הזה...
הרי דובר שהמאבטח והעובד עשו איזה "סידור" בתמורה לתיקון רכב או משהו....
מסתבר שלא כך היה אלא הכל היה מוסדר ועפ"י המותר בלבד.
חשבתי שיהיה נכון להביא עדכון זה לידיעת כולנו!
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד