סיפור על טיפשות ואטימות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ליעקוב
במידה וכתבת מה שכתבת רק בכדי לכתוב משהו שונה דיינו.
אבל עד שכותב ההודעה לא מאשר שקרא והפנים ועד שלא יסתיים הויכוח בין חברי הסליק אין שום סיבה לסגור את הנושא.
קרא טוב את כל ההודעות ותיראה שלא כולם הוקיעו את ההיתנהגות של הקצין וחבריו חלק דוקא צידדו בהם.
יום טוב
ירון
במידה וכתבת מה שכתבת רק בכדי לכתוב משהו שונה דיינו.
אבל עד שכותב ההודעה לא מאשר שקרא והפנים ועד שלא יסתיים הויכוח בין חברי הסליק אין שום סיבה לסגור את הנושא.
קרא טוב את כל ההודעות ותיראה שלא כולם הוקיעו את ההיתנהגות של הקצין וחבריו חלק דוקא צידדו בהם.
יום טוב
ירון
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
"FREE RON ARAD"
הודאה באשמה
4X4
אין שום חובה על פותח האשכול להגיב, להתפלמס , ולדעתך אפילו לעלות על דוכן
ולצעוק :" אני אשם"
האשכול נפתח בתיאור ארוע, המגיבים הגיבו, וכל אחד כולל יוזם האשכול, יישמו את אשר ניראה להם. אין לך שום זכות או לגיטמציה לדרוש "הודאה באשמה", ואף לציין ש"עד שכותב ההודעה לא מאשר שקרא והפנים"....
הקוראים הבינו, הפנימו והולכים לקרוא אשכולות אחרים.
אין שום חובה על פותח האשכול להגיב, להתפלמס , ולדעתך אפילו לעלות על דוכן
ולצעוק :" אני אשם"
האשכול נפתח בתיאור ארוע, המגיבים הגיבו, וכל אחד כולל יוזם האשכול, יישמו את אשר ניראה להם. אין לך שום זכות או לגיטמציה לדרוש "הודאה באשמה", ואף לציין ש"עד שכותב ההודעה לא מאשר שקרא והפנים"....
הקוראים הבינו, הפנימו והולכים לקרוא אשכולות אחרים.
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
Re: אני המום
yuval5 כתב:מהאירוע הזה למדתי משהו שמלווה אותי מאז.... לחשוש ממי שניראה הכי לא מתאים.
ועכשיו בלי ציניות:
צורת החשיבה הזו עלולה להיות בעוכרינו. כמה מקרים קרו שאזרחים חפים מפשע, נורו בידי מאבטחים (וחלק אפילו מאבטחים מהשורה הראשונה), שוטרים ואנשי מג"ב, או אפילו סתם אזרחים - "בגלל שהוא נראה חשוד", "בגלל שהוא לא הגיב" (כי הוא היה חירש), או "בגלל שהוא נסע בצורה פראית" (ע"ע מקרה פדרמן, שרק בדרך נס התבר כמקרה של צל"ש ולא של טר"ש...).
כאזרחי מדינת ישראל, כחיילים בסדיר ובמילואים, כנושאי נשק וכבני אדם, אסור לנו לסגל לעצמנו צורת חשיבה שעלולה לגרום נזק לסביבתינו התמימה, ואסור לנו להיכנס לקיבעון או ל"דרך חיים" התנהגותית מסוימת. אין מה לעשות, המציאות הטופחת על פנינו משתנה ללא הרף.
חברה,
בלי לשים לב, הפכנו את האשכול של "דעתנו על הארוע", לאשכול של "לרדת על JOSH".
הרבה דברים נכונים כתבנו אל JOSH ועליו, אבל רובן בטון כזה, ש-JOSH וגם אחרים לא יפנו אלינו יותר לקבלת חוו"ד !!!
וזה עוד בטרם יבש הדיו (האלקטרוני) מעל קריאתו של מיכאל ל"הודנה" !!!
בואו כולנו נשים לב לאיך שאנחנו כותבים (ולא רק ל-מה).
אפשר להביע את כל הדעות, אבל לא לתקוף, מפני שככה אף אחד לא ירצה לשמוע את דעתנו.
אני כותב מקרב ליבי ומקווה שכולנו נפנים את הילכות הכתיבה ב"סליק"...
בלי לשים לב, הפכנו את האשכול של "דעתנו על הארוע", לאשכול של "לרדת על JOSH".
הרבה דברים נכונים כתבנו אל JOSH ועליו, אבל רובן בטון כזה, ש-JOSH וגם אחרים לא יפנו אלינו יותר לקבלת חוו"ד !!!
וזה עוד בטרם יבש הדיו (האלקטרוני) מעל קריאתו של מיכאל ל"הודנה" !!!
בואו כולנו נשים לב לאיך שאנחנו כותבים (ולא רק ל-מה).
אפשר להביע את כל הדעות, אבל לא לתקוף, מפני שככה אף אחד לא ירצה לשמוע את דעתנו.
אני כותב מקרב ליבי ומקווה שכולנו נפנים את הילכות הכתיבה ב"סליק"...
"אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת" (פ. אלמוני)
- סליקאי זהב

חס וחלילה ירידה על אדם, הירידה היא על הגישה בכללותה, על תופעות כמו "סג"מת" ומיליטריזציה מחשבתית של הסביבה האזרחית, או השלכת סיטואציות צבאיות ופתרונן אל הסביבה האזרחית. כפי שנרשם, קצין מחוץ למסגרת צבאית הינו אזרח ככל אזרח אחר, והחובות של קצין הם קודם כל ומעל הכל להיות מנהיג, דוגמא ומופת.
פותח הדיון העלה נושא חשוב שיש לדון בו בכובד ראש, ועל כך תודתי. אין שאלה גרועה, יש מעשה רע שלא נעשה לאור שאלה שלא נשאלה, ונענתה. לעומת זאת, המצב כפי שהוצג
לא היה מצב יפה ועל כך ההערות.
בתקווה להבנה של הכותב ושל העונים.
פותח הדיון העלה נושא חשוב שיש לדון בו בכובד ראש, ועל כך תודתי. אין שאלה גרועה, יש מעשה רע שלא נעשה לאור שאלה שלא נשאלה, ונענתה. לעומת זאת, המצב כפי שהוצג
לא היה מצב יפה ועל כך ההערות.
בתקווה להבנה של הכותב ושל העונים.
ראשית תודתי על התשובות .
יכול להיות שפעלנו שלא כשורה וברצוני להזכיר שגם קצינים הם בני אדם וגם אנחנו לפעמים עושים טעויות.
התנהגות זאת לא הייתה מתוך רע לב אלה החלטות של בלהט הרגע .
קרוב לוודאי שתגובותי בפעם הבאה בארוע דומה יהיו שונות
כלובש מדים בשבע השנים האחרונות ומשירותי ביחידה לוחמת אנו רגילים לקבל יחס חם בכל פעם בו אנו ישנו חיכוך עם אוכלוסיה אזרחית , ארוע חריג זה אולי היה הטריגר להתנהגות לא נאותה
.
חשוב לציין כי שמירה כן הושארה ברכב ( היה יום חם ורצינו שהרכב יחנה בצל בכדי שהנהג יוכל לשהות לייד הרכב מבלי להיות חשוף לשמש , גם בזמן המועט בו שהינו בקניון ( אוכל וצידה לדרך ארוכה לצפון )
.
לבסוף אבקש את סליחת הפורום על ההתנהגות הבזוייה ואני מבטיח כי הדבר אינו אופיני לי או לשלוש חברי לארוע והלקחים נלמדו והוטמעו בקרבינו
.
תודה ושוב תודה
יכול להיות שפעלנו שלא כשורה וברצוני להזכיר שגם קצינים הם בני אדם וגם אנחנו לפעמים עושים טעויות.
התנהגות זאת לא הייתה מתוך רע לב אלה החלטות של בלהט הרגע .
קרוב לוודאי שתגובותי בפעם הבאה בארוע דומה יהיו שונות
כלובש מדים בשבע השנים האחרונות ומשירותי ביחידה לוחמת אנו רגילים לקבל יחס חם בכל פעם בו אנו ישנו חיכוך עם אוכלוסיה אזרחית , ארוע חריג זה אולי היה הטריגר להתנהגות לא נאותה
חשוב לציין כי שמירה כן הושארה ברכב ( היה יום חם ורצינו שהרכב יחנה בצל בכדי שהנהג יוכל לשהות לייד הרכב מבלי להיות חשוף לשמש , גם בזמן המועט בו שהינו בקניון ( אוכל וצידה לדרך ארוכה לצפון )
לבסוף אבקש את סליחת הפורום על ההתנהגות הבזוייה ואני מבטיח כי הדבר אינו אופיני לי או לשלוש חברי לארוע והלקחים נלמדו והוטמעו בקרבינו
תודה ושוב תודה
יוסי
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
ג'וש
התרגשתי למקרא דבריך , אשרי העם שאלו הם בניו.
שיהיה לך שירות נעים ומהנה והעיקר חזור בשלום .
WALK IN PEACE
ליוסי שלום
ראשית , רק אנשים גדולים יודעים להודות בטעות שלהם.
שנית , אל תקח את כל האשמה עליך. במהלך הימים האחרונים ניתחתי את הסיטואציה ביני לבין עצמי והגעתי למסקנה קצת שונה . הטעות שלכם הייתה אקט "המחאה" . אקט המחאה שכלל חסימת הכביש מתפרש כבריונות. אילו הייתם "סתם" מתעקשים להכנס בלי לעבור את התהליך המבזה היה אפשר ל"האשים" אותכם בתודעה צרכנית מפותחת ! ותו לא . גם אם התור אחריכם היה מתעכב כמו בקופה רושמת בסופר מרקט.
בניגוד למה שכתבתי במקונות אחרים , בעלי הקניון ונציגיו אינם רשאים לעשות ככל העולה על רוחם בשטח הקניון . כמו כן הם אינם רשאים להתנות כניסת אדם לקניון בתהליך מבזה . לדוגמה רקע מניי, עדתי , וגזעני . כמו כן הם אינם לרשאים להתנות כניסה לקניון בחיפוש גופני.
מכורח הנסיבות , הציבור והשלטון נתן בידיהם את הכוח לבצע חיפוש בכלי הנכנסים לפי הצורך. כורח הנסיבות גרם לכך החיפוש לפי הצורך לא יחשב כאקט מבזה אלא כאקט רצוי ומבורך. אבל כשמדובר ביוזמות מקומיות ומוזרות ? אינני סבור שהציבור חייב להשלים לקפריזות של מערכת האבטחה . אז מה אם יש למאבטחים משכורת נמוכה ?
לאסור הכנסת טובין לקניון כאשר אותו טובין נמכר ברחבי הקניון ? זו החלטה מוזרה . לאפשר לחיילי צהל להכנס עם נשקם לקניון אבל לחייבם לעבור חיפוש בתיקיהם ( הרי מה שלא ימצאו הרי יתנו להם להכנס , הלא כן ? ) זוהי החלטה מוזרה . החלטה שגויה התופסת טרמפ על עבודת הקודש של המאבטחים.
לסיכום , לולאי אקט המחאה שלכם הייתי אפילו מצדיק את ההתעקשות שלכם להכנס .
יעקב
ראשית , רק אנשים גדולים יודעים להודות בטעות שלהם.
שנית , אל תקח את כל האשמה עליך. במהלך הימים האחרונים ניתחתי את הסיטואציה ביני לבין עצמי והגעתי למסקנה קצת שונה . הטעות שלכם הייתה אקט "המחאה" . אקט המחאה שכלל חסימת הכביש מתפרש כבריונות. אילו הייתם "סתם" מתעקשים להכנס בלי לעבור את התהליך המבזה היה אפשר ל"האשים" אותכם בתודעה צרכנית מפותחת ! ותו לא . גם אם התור אחריכם היה מתעכב כמו בקופה רושמת בסופר מרקט.
בניגוד למה שכתבתי במקונות אחרים , בעלי הקניון ונציגיו אינם רשאים לעשות ככל העולה על רוחם בשטח הקניון . כמו כן הם אינם רשאים להתנות כניסת אדם לקניון בתהליך מבזה . לדוגמה רקע מניי, עדתי , וגזעני . כמו כן הם אינם לרשאים להתנות כניסה לקניון בחיפוש גופני.
מכורח הנסיבות , הציבור והשלטון נתן בידיהם את הכוח לבצע חיפוש בכלי הנכנסים לפי הצורך. כורח הנסיבות גרם לכך החיפוש לפי הצורך לא יחשב כאקט מבזה אלא כאקט רצוי ומבורך. אבל כשמדובר ביוזמות מקומיות ומוזרות ? אינני סבור שהציבור חייב להשלים לקפריזות של מערכת האבטחה . אז מה אם יש למאבטחים משכורת נמוכה ?
לאסור הכנסת טובין לקניון כאשר אותו טובין נמכר ברחבי הקניון ? זו החלטה מוזרה . לאפשר לחיילי צהל להכנס עם נשקם לקניון אבל לחייבם לעבור חיפוש בתיקיהם ( הרי מה שלא ימצאו הרי יתנו להם להכנס , הלא כן ? ) זוהי החלטה מוזרה . החלטה שגויה התופסת טרמפ על עבודת הקודש של המאבטחים.
לסיכום , לולאי אקט המחאה שלכם הייתי אפילו מצדיק את ההתעקשות שלכם להכנס .
יעקב
- סליקאי כסף

יעקב.
מבלי לפתוח את הסאגה הזאת מחדש, הדרישה לבדוק את הכבודה ברכב בכניסה לחניון סגור, היא דרישה של המשטרה.
היו מקרים שהמשטרה סגרה חניונים שהבידוק בהם לא עמד בקריטריונים ע"פ דעת מי שמופקד על-כך, להנהלת הקניון אין כל אמירה בענין.
אני מניח שאתה יכול לתאר לעצמך את המשמעות של החדרת "מטען" בן עשרות רבות של קילוגרמים בחלל סגור.
מהמשמעות הזאת נגזרת הבדיקה "המבישה" (לדעתך), ולטעמי, אני מעדיף שתתבייש 100 פעם תחת טעות (פאטלית) אחת.
להשתמע.
מבלי לפתוח את הסאגה הזאת מחדש, הדרישה לבדוק את הכבודה ברכב בכניסה לחניון סגור, היא דרישה של המשטרה.
היו מקרים שהמשטרה סגרה חניונים שהבידוק בהם לא עמד בקריטריונים ע"פ דעת מי שמופקד על-כך, להנהלת הקניון אין כל אמירה בענין.
אני מניח שאתה יכול לתאר לעצמך את המשמעות של החדרת "מטען" בן עשרות רבות של קילוגרמים בחלל סגור.
מהמשמעות הזאת נגזרת הבדיקה "המבישה" (לדעתך), ולטעמי, אני מעדיף שתתבייש 100 פעם תחת טעות (פאטלית) אחת.
להשתמע.
Heckler & Koch, וכל השאר !
יעקב כתב:בעלי הקניון ונציגיו אינם רשאים לעשות ככל העולה על רוחם בשטח הקניון .
עד כמה שידוע לי הקניון הוא שטח פרטי וכמו שבעל מסעדה יכול להתנות כניסה בחליפה ועניבה בלבד ,בעל דיסקוטק יכול להגביל את גיל הנכנסים וכו' כך בעל הקניון יכול להחליט שהוא מקפיד לבדוק כל רכב ורכב...
ומה אם בעל הקניון היה מחליט שבחניון התת קרקעי לא יחנו רכבים מסחריים לדוגמא אלא רק רכבים פרטיים ? היית תובע אותו ?
לעניין רכב צבאי, מה אם רכב צבאי מוביל חומרי נפץ לדוגמא ? מוקשים ? אז גם כאן כיוון שהוא רכב צבאי לא נבדוק אותו ומקסימום 'נתנחם' בעובדה שזו 'רק תאונה' ולא פיגוע ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד