מה אומרת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מה אומרת

על ידי GUNMAN 07 » 30 יוני 2003, 12:24

מה אומרת הכיתובית על קופסת תחמושת 9מ"מ משטרתית

תחמושת לאימונים בלבד ??

ממוחזר ??

אם ממוחזר אז לא טוב לגלוק

אם לא טוב לגלוק לא טוב לאבא

אני רק רוצה ליהיות רגוע
תודה
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

Re: מה אומרת

על ידי donduck » 30 יוני 2003, 14:41

GUNMAN 07 כתב:אם ממוחזר אז לא טוב לגלוק

מאיפה המצאת את הדבר הזה?
באמת, אם כל הכבוד, יש גבול למה שאפשר לכתוב באנטרנט, אפילו שזה בא מילדים (ואם אין אז צריך להיות !).
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUNMAN 07 » 30 יוני 2003, 14:54

זה לא אני אמרתי

היה כאן פעם דיון בנוגע לכך שבגלוק מסוכן לירות
reloaded

משהו עם תופעת ה"קאבום" כמו שקוראים לזה

בסדר אם טעיתי תקנו אותי לא צריך לתלות :o
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי baraks78 » 30 יוני 2003, 15:02

יש הבדל גדול מאד בין RELOAD פרטי - שאסור בארץ, לבין תחמושת ממוחזרת שמיוצרת בתע"ש לדוגמא.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 30 יוני 2003, 15:06

GUNMAN 07 כתב:מה אומרת הכיתובית על קופסת תחמושת 9מ"מ משטרתית

תחמושת לאימונים בלבד ??

ממוחזר ??

אם ממוחזר אז לא טוב לגלוק

אם לא טוב לגלוק לא טוב לאבא

אני רק רוצה ליהיות רגוע
תודה

אישאקדח,

התחמושת המסומנת על ידי המשטרה, וצבועה בצבעים שונים, ובמיוחד אם כתוב על האריזה באותיות קידוש לבנה "משטרת ישראל", מיועדת לכלי נשק של משטרת ישראל, אלא אם אבא שלך שוטר / מתנדב וקיבל את התחמושת לצרכי אימון במקום מסויים, וצריך להחזיר את היתרה שנשארה לאחר האימון, לנשק או לאדם שניפק אותה.

אני בכוונה לא עונה לשאלה האם התחמושת תקינה וטובה לכלי נשק (ולא משנה האם לגלוק או לברטה וכו'.) מכיוון שאתה (עם אבאל'ה) עוברים על החוק בכך שאתם עושים שימוש בתחמושת של מדינת ישראל, ובשם אחר, מכנים זאת "גניבה".

ודי לחכימא ברמיזה.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ניצן » 30 יוני 2003, 17:43

גם במשטרה יש גלוק ויורים בו תחמושת אימונים בדיוק כמו ביריחו וב FN , אין שום הנחיה לתחמושת שונה לגלוק.
כולנו בני אדם , וכולנו טועים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

נועם

על ידי GUNMAN 07 » 30 יוני 2003, 17:52

נועם
תשובה קצרה

אבא שלי מתנדב והוא קיבל את התחמושת לאימון מכיוון שזו פעם ראשונה שהוא הולך למטווח מטעם המשמר האזרחי אחרי ששיכנעתי אותו לתרום קצת חשבתי לשאול קודם כל את הסליקאים

זהו לא עבירה על החוק ולא כלום :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי נועם » 30 יוני 2003, 17:55

אישאקדח,

תגובה קצרה -

כתבתי מוקדם יותר -

אלא אם אבא שלך שוטר / מתנדב וקיבל את התחמושת לצרכי אימון במקום מסויים, וצריך להחזיר את היתרה שנשארה לאחר האימון, לנשק או לאדם שניפק אותה.

אז בכך שהוא קיבל את התחמושת, קיבלת גם תשובה לטיבה ואיכותה.

בהצלחה.
נועם.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי amnon » 30 יוני 2003, 19:33

נועם כתב:התחמושת המסומנת על ידי המשטרה, וצבועה בצבעים שונים, ובמיוחד אם כתוב על האריזה באותיות קידוש לבנה "משטרת ישראל", מיועדת לכלי נשק של משטרת ישראל, אלא אם אבא שלך שוטר / מתנדב וקיבל את התחמושת לצרכי אימון במקום מסויים, וצריך להחזיר את היתרה שנשארה לאחר האימון, לנשק או לאדם שניפק אותה.

אני בכוונה לא עונה לשאלה האם התחמושת תקינה וטובה לכלי נשק (ולא משנה האם לגלוק או לברטה וכו'.) מכיוון שאתה (עם אבאל'ה) עוברים על החוק בכך שאתם עושים שימוש בתחמושת של מדינת ישראל, ובשם אחר, מכנים זאת "גניבה". .

תגובה בהחלט לא אופיינית למי שבד"כ נוהג בדרכי נועם. הזדרזת להשתלח בחבר ששאל שאלה עיניינית, ולכנות אותו ואת אביו "גנבים" ברמיזה.
ול- GUNMAN 07 , תשובה עיניינית:
תחמושת המיועדת לאימונים עוברת בקרת איכות נמוכה יותר מכזו המוכרזת מבצעית. אין זה אומר שהיא עשוייה מחומרים ירודים יותר או בשינוי מהותי כלשהו. אתה יכול להשתמש בה ללא דאגה. והכי חשוב:
כל הכבוד לאביך על התרומה למשטרת ישראל ולמדינת ישראל. ירבו כמוך וכמוהו. :wink:
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 30 יוני 2003, 19:39

אמנון ידידי,

אל תסיק מסקנות באופן נמהר כל כך... אני והשתלחות, בד"כ לא הולך ביחד.

תגובה בהחלט לא אופיינית למי שבד"כ נוהג בדרכי נועם. הזדרזת להשתלח בחבר ששאל שאלה עיניינית, ולכנות אותו "גנב" ברמיזה.

עניתי -
אלא אם אבא שלך שוטר / מתנדב וקיבל את התחמושת לצרכי אימון במקום מסויים, וצריך להחזיר את היתרה שנשארה לאחר האימון, לנשק או לאדם שניפק אותה.

ובפתגם "די לחכימא ברמיזה" אין שום קריאה או כינוי ל"גנב". מכיוון שאני מחזיק ממך "חכימא",
אני מניח כי כנראה שלא הבנת את הרמיזה.

רק בשמחות, ובימי שישי.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

או

על ידי GUNMAN 07 » 30 יוני 2003, 19:54

או קיי תודה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי trail_g19c » 30 יוני 2003, 20:05

לכל התוהים, תחמושת ממוחזרת של תע"ש עבדה אצלי יפה מאד, 2000 ואף יותר. נכון להיום 4 מעצורים זהים בגלוק שלי, שכללו השבתה מוחלטת של הנשק עד להחזרת המחלק קדימה למקומו (וזה אחרי הוצאת מחסנית) בדפיקות אגרסיביות ביותר.

אין לי הסבר לזה, והמרווח בין מעצור למעצור בין עשרות לבין מאות (כ 1000Ò). מצד שני, לא היו עקרים או בעיות הזנה מעבר לזה. אני באמת חושב שמדובר ב4 מקרים שבתרמיל היה איזה זיז בולט שגרם לו להתקע בזווית יחסית לקנה שמנע כניסה שלו וגרם לתקיעה של המחלק.

תחמושת משטרה... באימון משטרה שהייתי בו ירו גם גלוקים פרטיים וגם נשקים אחרים, התחמושת הסגולה סופקה באימון לכולם.

לצערי, וכפי שרשמתי בעבר, מעטים ביותר המקרים בהם היו באזורי מטווחים מטעם המשטרה, האחרון היה ב 0.22 בלבד, או בתחמושת פרטית של בעלי הנשקים !!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 30 יוני 2003, 20:30

טרייל ,

נכון להיום 4 מעצורים זהים בגלוק שלי, שכללו השבתה מוחלטת של הנשק עד להחזרת המחלק קדימה למקומו (וזה אחרי הוצאת מחסנית) בדפיקות אגרסיביות ביותר.

1. אני מציע לבדוק היטב כל כדור ממוחזר המגיע באריזת תפזורת בד"כ, שהוא אכן עונה לסוג התחמושת המיועד לאקדח. לפני כחודש, במהלך אימון בו השתמשתי בתחמושת תע"ש ממוחזרת, אחד הכדורים היה בקוטר 9 מ"מ אך בעל תרמיל 21*9 ... מיותר לציין כי תרמיל כזה משאיר את המחלק פתוח, ללא כל אפשרות לסגירתו.

2. אין מה לעבוד בצורה אגרסיבית. נתקע הכלי ? עצור ובדוק, שלא תחמיר את המצב.
דרוך את המחלק ונעל אותו לאחור באמצעות עצר המחלק, הוצא מחסנית, ונסה לבדוק את מקור התקלה. מכות על המחלק עלולות לגרום לנזק ואף לפגיעה ביורה. כאשר המחלק אינו ננעל כיאות, בשל תקלת תחמושת, בד"כ מכה קלה על אחורי המחלק, פותרת את הבעייה. שוב, לא בצורה אגרסיבית, שעלולה להעלים מעינייך את הבעייה האמיתית. אולי נתקע לך קליע ? אולי ישנן שאריות של תרמיל בבית הבליעה ? עדיף לעצור ולבחון, כולל פירוק האקדח לאחר הפריקה, ומבט לתוך הקנה ובית הבליעה.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trail_g19c » 30 יוני 2003, 21:24

נועם שלום, מדובר בתקלה שכבר תוחקרה, גם כאן... רק כתבתי מחדש להשלים את הדיון על הנושא של תחמושת ממוחזרת, ואת העובדה כי אין מניעה זו או אחרת, להיפך, מלירות ממוחזרת של תע"ש גם בגלוק (כפי שנכתב, זה לא RELOAD ידני אלא תע"ש). תחמושת סגולה של משטרה... ירי של כמה עשרות בלבד, ללא שום תקלה או הבדל משמעותי.

לגבי הפתרון, אכן נעשו כל הדברים הדרושים כפי שכתבת, כולל ולפני הכל הוצאת מחסנית, עבודה מול חומת מפגע. הנשק לא נדרך כלל ולא ניתן היה למשוך את הצינה או לדחוף, נתקעה בערך חצי ס"מ לפני סגירה. מדריך הירי נאלץ להכות ביד על הצינה מלמעלה ומאחור על מנת לשחרר. המילה אגרסיביות מתארת משהו מעבר לטיפול במעצור רגיל של מכת מחסנית, מכה בצינה והמשך ירי. כמובן שלא היה מעורב משהו יותר קשה וחזק ממכות חוזרות בכך יד בלבד !!!!!! הנשק פורק ונבדק בעין על ידי המדריך ושב לירות עוד מאות ללא שום תקלה, עד להישנות התקלה הזאת בדיוק, באותה התחמושת בדיוק.

לתרמילים היה מעין זיז או בליטה בהיקף היכן שהקלע מתחבר לתרמיל. מעבר לזה, המעצורים היו בתחילת קורס ירי ו/או לאחר ירי רב כאשר ישנה אפשרות לאחיזה רפוייה. הכדורים הבעייתיים נורו מייד לאחר מכן ב FN של המדריך, ללא בעיית הזנה או ירי.

מעבר לזה, תחמושת כוננות לעולם לא מעורבת אצלי עם אימונים... למעט אותו מקרה מצער של ירי מחסנית SXT
:roll:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד