מי מהחי"רניקים זוכר את הכלי הזה ??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מי מהחי"רניקים זוכר את הכלי הזה ??
רק צעירים בבקשה (מתחת ל 30)

הצלפים
זהו M 14 נשק צלפים שיצא מהמערך הלוחם
במרץ 1996
ואת מקומו תפס ה
M 24 של רמינגטון
במרץ 1996
ואת מקומו תפס ה

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
M-14
זהו רובה צלפים בעל עוצמת אש גבוהה המסוגל "לגמור" מטרה ב- 1,000 מטר.
אני הייתי ממליץ לצייד את ישובי קו התפר ברובה זה ( כולל אימונים כמובן ).
אני הייתי ממליץ לצייד את ישובי קו התפר ברובה זה ( כולל אימונים כמובן ).
לפעמים צדק הוא רק כוכב
m-21 וטלסקופ אי אר טי של לדרווד
קח כמה כאלה שים אחד כל 600 מטר לאורך קוו התפר
ונראה מי יעבור.
וכמה זה כבר יעלה ?
מה עשו הרוסים כאשר רצו לשמור על צינור הנפט שעבר מאפגניסטן
לרוסיה.
????????????
ונראה מי יעבור.
וכמה זה כבר יעלה ?
מה עשו הרוסים כאשר רצו לשמור על צינור הנפט שעבר מאפגניסטן
לרוסיה.
????????????

מ 14 הישראלי שיוצר בארץ
[/url]http://www.isayeret.com/weapons/sws/m14/m14-
עצרו עצרו
רובה הצלפים הראשון של צה"ל זה לא היה ה 14-M
ה 14-M היה הרובה צלפים הזמני לזמן הארוך ביותר. הוא היה רומ"ט רגיל שהוסב בתע"ש לצליפה לאור לקחי מבצע ליטני ומתוך רצון לשדרג לטובת הדרגונוב. כל המידע הנ"ל נכתב בעבר בידיעות אחרונות בכתבה על רס"ן ירמי נוי שהניח את הדרגות על שולחן הרמטכ"ל. אני לא חושף סודות.
לגבי הטווחים אם תקחו טבלאות בליסטיות לקנה 7.62 בריחי !!! תחמושת מטץ' 178 גריין תראו שאחרי 900 מ' מציינים שהוא יוצא מהצנטרליסטיות, ומאבד ימינה למטה חזק. אז 1000 ? או 800 לרובה שאינו בריחי? בואו נשאיר את הטווחים היעילים לאנשי המקצוע. יש להם פתרונות. וזה לא ה 14- M ז"ל.
רובה הצלפים הראשון של צה"ל זה לא היה ה 14-M
ה 14-M היה הרובה צלפים הזמני לזמן הארוך ביותר. הוא היה רומ"ט רגיל שהוסב בתע"ש לצליפה לאור לקחי מבצע ליטני ומתוך רצון לשדרג לטובת הדרגונוב. כל המידע הנ"ל נכתב בעבר בידיעות אחרונות בכתבה על רס"ן ירמי נוי שהניח את הדרגות על שולחן הרמטכ"ל. אני לא חושף סודות.
לגבי הטווחים אם תקחו טבלאות בליסטיות לקנה 7.62 בריחי !!! תחמושת מטץ' 178 גריין תראו שאחרי 900 מ' מציינים שהוא יוצא מהצנטרליסטיות, ומאבד ימינה למטה חזק. אז 1000 ? או 800 לרובה שאינו בריחי? בואו נשאיר את הטווחים היעילים לאנשי המקצוע. יש להם פתרונות. וזה לא ה 14- M ז"ל.
אני לא חי"רניק וגם עברתי מזמן את ה-30
האשכול הזכיר לי נשכחות - הייתי במחזור האחרון בטירונות בה"ד 4 שהשתמשו ברומ"ט וביום סיום הטירונות הגיעו ה-M14 לנשקייה.
האם נכונה השמועה שכשהוחלט להוציא את ה-M14 משירות (אחרי זמן קצר מאד), בדקו את כל הרובים והמדוייקים ביותר הפכו לרובי צלפים?
אגב, אבי עשה מילואים בלבנון בתחילת שנות ה-80 והנשק שקיבל היה M14 ...
האשכול הזכיר לי נשכחות - הייתי במחזור האחרון בטירונות בה"ד 4 שהשתמשו ברומ"ט וביום סיום הטירונות הגיעו ה-M14 לנשקייה.
האם נכונה השמועה שכשהוחלט להוציא את ה-M14 משירות (אחרי זמן קצר מאד), בדקו את כל הרובים והמדוייקים ביותר הפכו לרובי צלפים?
אגב, אבי עשה מילואים בלבנון בתחילת שנות ה-80 והנשק שקיבל היה M14 ...
- סליקאי כסף
ה M-14 הגיע ברכבת אוירית תוך כדי מלחמת יום הכיפורים. הועבר ליחדות עורף (הג"א וסיוע ללחימה) ועם תחילת יצור הגליל נזרק למחסנים והקנים המשובחים הפכו להסבה לצלפים.לאחר מבצע ליטני. בשלום הגליל יחדות מילואים מצאו עצמם עם נשק זה ולא ידעו לתפעלו.
הדבר היפה שעשה רובה זה בשנת 80 ברחוב יפו בירושליים, איש הג"א שלב ב' בוגר בה"ד 4 עשה מילואים והבחין בזורק רימונים על אוטובוס.הוא כרע במשען לצד עמוד חשמל ודרך הכוונות הכניס לו אחד ישר בלב. מה שמנע ממנו לזרוק את הרימון השני שהתגלגל והתפוצץ מתחת לאוטובוס וכמעט לא גרם נזק.
אגב באירוע השתתפו שני אקדוחנים ברשיון. אחד עם תופי 0.38 5 כדורים לא נמצאו פגיעות במחבל והשני עם ברטה 7.65 ישן שנתקע בשלב הדריכה כיוון שהיה נצור. ולא ירה אפילו פעם אחת.
קצת מור"ק לטובתכם.
נ.ב.
היה ניסיון להעביר חלק מהם למדינה שלישית שחייב אישור אמריקאי.
לא יודע אם בסוף ניתן או לא ויתכן שרבים מהם עדיין מונחים אי שם באיזה מחסן.
הדבר היפה שעשה רובה זה בשנת 80 ברחוב יפו בירושליים, איש הג"א שלב ב' בוגר בה"ד 4 עשה מילואים והבחין בזורק רימונים על אוטובוס.הוא כרע במשען לצד עמוד חשמל ודרך הכוונות הכניס לו אחד ישר בלב. מה שמנע ממנו לזרוק את הרימון השני שהתגלגל והתפוצץ מתחת לאוטובוס וכמעט לא גרם נזק.
אגב באירוע השתתפו שני אקדוחנים ברשיון. אחד עם תופי 0.38 5 כדורים לא נמצאו פגיעות במחבל והשני עם ברטה 7.65 ישן שנתקע בשלב הדריכה כיוון שהיה נצור. ולא ירה אפילו פעם אחת.
קצת מור"ק לטובתכם.
נ.ב.
היה ניסיון להעביר חלק מהם למדינה שלישית שחייב אישור אמריקאי.
לא יודע אם בסוף ניתן או לא ויתכן שרבים מהם עדיין מונחים אי שם באיזה מחסן.
קצת תיקונים על ה - M14 צלפים:
עדסוף שנות ה - 70 נשק הצלפים בצה"ל היה המאוזר K98 אשר שופר והותאם לצליפה.
לקראת סוף שנות ה 70 התגבשה במערך החי"ר בצה"ל תפיסה שכונתה "צלף סער", אשר גרסה שהצלף הוא לוחם חי"ר רגיל לכל דבר, המסוגל לירות לטווחים יותר גדולים ובדיוק יותר גבוה, אך גם לרוץ בתעלה ולטהר אותה עם אותו נשק. לטובת זאת נבחר ה M14. נערכה בחינה לרובים אשר היו במחסנים מאז מלחמת יום הכיפורים, והרובים אשר הציגו רמת דיוק מעל הסף שנקבע הוסבו לרובי צלפים ע"י התאמת טלסקופ (נמרוד 6X40), החלפת קת העץ בקת פלסטיק, לקת נוספה תמוכת לחי ועקב גומי, הוספת דורגל ושפור הדק.
הרובים היו מדוייקים למדי (הצלף במחלקה שלי פגע במטרות ראש בטווחי 400מ' בצורה קבועה), ושרתו בצה"ל עד שנת 97 כאשר התפיסה שונתה, וכיום רובי הצלפים בצה"ל הם בריחיים. כיום ניתן למצוא M14 במג"ב וביחידות מילואים.
עדסוף שנות ה - 70 נשק הצלפים בצה"ל היה המאוזר K98 אשר שופר והותאם לצליפה.
לקראת סוף שנות ה 70 התגבשה במערך החי"ר בצה"ל תפיסה שכונתה "צלף סער", אשר גרסה שהצלף הוא לוחם חי"ר רגיל לכל דבר, המסוגל לירות לטווחים יותר גדולים ובדיוק יותר גבוה, אך גם לרוץ בתעלה ולטהר אותה עם אותו נשק. לטובת זאת נבחר ה M14. נערכה בחינה לרובים אשר היו במחסנים מאז מלחמת יום הכיפורים, והרובים אשר הציגו רמת דיוק מעל הסף שנקבע הוסבו לרובי צלפים ע"י התאמת טלסקופ (נמרוד 6X40), החלפת קת העץ בקת פלסטיק, לקת נוספה תמוכת לחי ועקב גומי, הוספת דורגל ושפור הדק.
הרובים היו מדוייקים למדי (הצלף במחלקה שלי פגע במטרות ראש בטווחי 400מ' בצורה קבועה), ושרתו בצה"ל עד שנת 97 כאשר התפיסה שונתה, וכיום רובי הצלפים בצה"ל הם בריחיים. כיום ניתן למצוא M14 במג"ב וביחידות מילואים.
I think, therefore I am. I think
נסיון אישי
טוב חברים אז לגבי ה מ14
דבר ראשון הוא עדיין נמצא בשימוש גם בצהל וגם במג"ב
ולכן סייג לחוכמה...
דבר שני
אפילו המרינס האמריקאים עדיין עובדים איתו והרבה
אז ז"ל זה לא .
דבר שלישי
מ 21 היה במלחמת המפרץ אחד מהרובים המועדפים
על צלפים רבים ב ארמי ובמרינס.
ויש עוד.
להמשיך
בבקשה לכו ללאתר של חברת ספרינג פילד
ותראו לאיזו היתפתחות הגיע הרובה ה"ז"ל" הנ"ל.
הוה מתחרה היום טוב גם עם הסטונר וגם עם ארמאלייט
למי שמכיר.
ולמי שלא יודע או הבין עדיין, כאשר לוקחים רובה
גם כאשר הוא מיושן וממשיכים בפיתוח שלו ומשפרים
את כל הבעיות הישנות שלו מקבלים אחלה תוצאה.
וקחו לדוגמה את חברת tci הישראלית שהלכה די רחוק
עם המנגנון של ה מ 14. והוציאה רובה בהחלט לא רע.
דבר ראשון הוא עדיין נמצא בשימוש גם בצהל וגם במג"ב
ולכן סייג לחוכמה...
דבר שני
אפילו המרינס האמריקאים עדיין עובדים איתו והרבה
אז ז"ל זה לא .
דבר שלישי
מ 21 היה במלחמת המפרץ אחד מהרובים המועדפים
על צלפים רבים ב ארמי ובמרינס.
ויש עוד.
להמשיך
בבקשה לכו ללאתר של חברת ספרינג פילד
ותראו לאיזו היתפתחות הגיע הרובה ה"ז"ל" הנ"ל.
הוה מתחרה היום טוב גם עם הסטונר וגם עם ארמאלייט
למי שמכיר.
ולמי שלא יודע או הבין עדיין, כאשר לוקחים רובה
גם כאשר הוא מיושן וממשיכים בפיתוח שלו ומשפרים
את כל הבעיות הישנות שלו מקבלים אחלה תוצאה.
וקחו לדוגמה את חברת tci הישראלית שהלכה די רחוק
עם המנגנון של ה מ 14. והוציאה רובה בהחלט לא רע.
M-14
בנוגע ל- 1,000 מטר ציטטתי מתוך מאמר של יוג'ין סוקוט בנוגע לרובה זה.
יוג'ין נחשב כמומחה בתחום הנשק והתחמושת.
להלן הציטוט : "ב-1978 צה"ל החל לגבש את תפיסת צלפי הסער, אשר אותה דחפו מספר קציני צלפים ומדריכי קליעה. רובי M-14 עברו מיון קפדני, בהתאם לנתונים שסיפק רס"ן ריצ'רד פטלק מהמעבדה הבליסטית של משטרת ישראל, הטובים שברובים נבחרו כדי לצייד את צלפי הסער החדשים"....."זהו נשק קשוח ואמין והבליסטיקה שלו מעולה, רובה זה מסוגל לגמור מטרה ב-1,000 מטר..."
דברים אלו פורסמו בבטאון "רומח" מס' 35 - ספטמבר 1991.
יוג'ין נחשב כמומחה בתחום הנשק והתחמושת.
להלן הציטוט : "ב-1978 צה"ל החל לגבש את תפיסת צלפי הסער, אשר אותה דחפו מספר קציני צלפים ומדריכי קליעה. רובי M-14 עברו מיון קפדני, בהתאם לנתונים שסיפק רס"ן ריצ'רד פטלק מהמעבדה הבליסטית של משטרת ישראל, הטובים שברובים נבחרו כדי לצייד את צלפי הסער החדשים"....."זהו נשק קשוח ואמין והבליסטיקה שלו מעולה, רובה זה מסוגל לגמור מטרה ב-1,000 מטר..."
דברים אלו פורסמו בבטאון "רומח" מס' 35 - ספטמבר 1991.
לפעמים צדק הוא רק כוכב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד