שאלה, מה יותר טוב, גלוק או "הקלר" ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חברים טובים הרבה תודות. אני מבין שההקלר אינו האקדח המתאים עבורי בין היתר בשל מחירו והעובדה שיש לו מעצורים? האם זה נכון שבאקדח כל כך יקר יהיהו מעצורים?
חבר טוב המליץ לי ללכת על אקדח עם תוף/תופי בקליבר 0.44 מאגאנום. הוא טוען שזמינות האקדח גבוהה והתקלות שואפות לאפס. אני צריך לדעתו לקחת כלי כמו של נהג מונית, אבל יותר גדול, כי אין לי בעיית החבאה של האקדח.
מה דעתכם ? אני בכל מקרה אקפוץ לאחת החנויות הקרובות בהזדמנות (הרבה עבודה.. אישרו תקציב לגדר..) ואבחן לי כלי.
תודה,
ויקטור.

חבר טוב המליץ לי ללכת על אקדח עם תוף/תופי בקליבר 0.44 מאגאנום. הוא טוען שזמינות האקדח גבוהה והתקלות שואפות לאפס. אני צריך לדעתו לקחת כלי כמו של נהג מונית, אבל יותר גדול, כי אין לי בעיית החבאה של האקדח.
מה דעתכם ? אני בכל מקרה אקפוץ לאחת החנויות הקרובות בהזדמנות (הרבה עבודה.. אישרו תקציב לגדר..) ואבחן לי כלי.
תודה,
ויקטור.

" מידותיך הטובות מר חסון, ידועות בכל הארץ....... "
מבלי לעורר את הארמיה בשעה כה מאוחרת ולפני שתצא מפה עם החלטה בדבר רכישת "נשר המדבר קומפקט"
גש ובדוק בראייה ( מישוש, טעימה, הרחה ).
" יתרון בעבור קמר"ש-הלורע יכול להיות חסרון בעבור תת מייג'ור ברגמן "

מבלי לעורר את הארמיה בשעה כה מאוחרת ולפני שתצא מפה עם החלטה בדבר רכישת "נשר המדבר קומפקט"
גש ובדוק בראייה ( מישוש, טעימה, הרחה ).
" יתרון בעבור קמר"ש-הלורע יכול להיות חסרון בעבור תת מייג'ור ברגמן "

החיים אינם נמדדים בכמות הנשימות שלקחת אלא בכמות הרגעים שבהם נעתקה נשמתך
חלפון
כבעל הקלר שירה אלפי כדורים למעט כדורים עקרים המילה מעצור לא מוכרת מאיפה השליפה?
לגבי תופי כל עוד הוא תקין אכן אין מעצורים המגבלה - משקל וצורך בהרבה מטענים מהירים (מיעוט תחמושת).
אני מציע שוב שתבוא לחנות טובה באזור מגוריך או עבודתך אפילו שתיים או שלוש ולאחר שתתנסה תחליט.
כאחד שעבד פעם בשטח בנהיגה ותתפלא גם על שופלים נראה לי ש 0.44 תופי מסורבל מדי.
כבעל הקלר שירה אלפי כדורים למעט כדורים עקרים המילה מעצור לא מוכרת מאיפה השליפה?
לגבי תופי כל עוד הוא תקין אכן אין מעצורים המגבלה - משקל וצורך בהרבה מטענים מהירים (מיעוט תחמושת).
אני מציע שוב שתבוא לחנות טובה באזור מגוריך או עבודתך אפילו שתיים או שלוש ולאחר שתתנסה תחליט.
כאחד שעבד פעם בשטח בנהיגה ותתפלא גם על שופלים נראה לי ש 0.44 תופי מסורבל מדי.
trail_g19c כתב:שמעתי שקוראים לזה Performance anxiety או חרדת ביצוע, לרוב לאחד מבני זוג בליל הכלולות....
טרייל יקירי, האם אתה ברצינות משווה ירי באקדח לליל הכלולות ??? (את מי אני משלה ?:-)).
וברצינות, המעצור נגרם בזמן ירי ע"י יורה שלא אחז אקדח מזה זמן רב וכפי הנראה האחיזה באקדח היתה נמוכה במקצת ולא "נעולה קדימה". התופעה קיימת ונפוצה למדי, ראיתי מעצורים רבים כאלה אשר לאחר תיקון האחיזה נעלמו כלא היו.
אני לא הצלחתי לשחזר את המעצור הנלוז הזה מעולם ככל שניסיתי, גם בירי מטחים רצוף ומהיר, להערכתי מדובר בנעילה של האקדח בציר התנועה.
אני לא מנסה לשמור פה על המעמד של HK אלא להסביר את התופעה ולנסות להביא לתודעת היורים הנתקלים במעצורים כאלה.
זכורה לי דוגמא למעצור כזה באקדח M5 ששני יורים פשוט נתקלו במעצורי חליצה קשים וחוזרים, ביצעתי ניסוי ירי בשתי ידיים, ביד אחת, ירי מהיר, ירי איטי, אחיזה חזקה, אחיזה חלשה ובקומבינציות שונות (300 כדורים לערך) ואף לא מעצור אחד הרים את ראשו.
לדעתי חלק ניכר מהמעצורים - לפחות על פי הנסיון - הם מעצור יורה.
תרגלו אחיזה נכונה, אפשרו לאקדח לבצע את מחזור הפעולה ללא ספיגה מיותרת של אנרגית הרתע ע"י היורה והמנעו ממעצורים.
יום נפלא לכולם

דוחס חנקן אמנותי לעומק.
ויקטור:
לא הייתי לוקח תופי, ובוודאי לא מגנום 44, מכמה סיבות:
הראשונה והחשובה למטרה בשבילה אתה צריך את האקדח - מיעוט תחמושת. מאחר והסיכון אליו אתה מתיחס הוא תקיפת מחבלים, 6 כדורים באקדח זה פשוט מעט מידי.
השניה - אקדח תופי הוא אקדח שנותן רתיעה גבוהה בהרבה (בוודאי במגנום 44), וקשה לירות אתו ירי מהיר (ושוב - אנחנו מדברים פה על ארוע בקו התפר - למחבלים יש נטיה להחזיק כלים עם קצב אש גבוה).
שלישית - עלות התחמושת גבוהה בהרבה - פחות אימון.
רביעית - אלא אם כן יש לך זמן וקור רוח לדרוך את הפטיש לפני כל יריה, לחיצת הדק של תופי היא ארוכה ונגררת - יותר קשה לפגוע.
לגבי ההקלר - רד מזה. אני לא מכיר כיום הקלרים חדשים למכירה, וגם המשומשים די נדירים.
קח גלוק, שטיר, סמית 99 או דומה, להערכתי הם יתאימו לך. (ואם תמצא הקלר USP - גם הוא מומלץ בחום).
לא הייתי לוקח תופי, ובוודאי לא מגנום 44, מכמה סיבות:
הראשונה והחשובה למטרה בשבילה אתה צריך את האקדח - מיעוט תחמושת. מאחר והסיכון אליו אתה מתיחס הוא תקיפת מחבלים, 6 כדורים באקדח זה פשוט מעט מידי.
השניה - אקדח תופי הוא אקדח שנותן רתיעה גבוהה בהרבה (בוודאי במגנום 44), וקשה לירות אתו ירי מהיר (ושוב - אנחנו מדברים פה על ארוע בקו התפר - למחבלים יש נטיה להחזיק כלים עם קצב אש גבוה).
שלישית - עלות התחמושת גבוהה בהרבה - פחות אימון.
רביעית - אלא אם כן יש לך זמן וקור רוח לדרוך את הפטיש לפני כל יריה, לחיצת הדק של תופי היא ארוכה ונגררת - יותר קשה לפגוע.
לגבי ההקלר - רד מזה. אני לא מכיר כיום הקלרים חדשים למכירה, וגם המשומשים די נדירים.
קח גלוק, שטיר, סמית 99 או דומה, להערכתי הם יתאימו לך. (ואם תמצא הקלר USP - גם הוא מומלץ בחום).
I think, therefore I am. I think
החזקתי אתמול אצל מאיר רוט סמיט .44" מגנום, וזה אולי האקדח הכי מאסיבי, כבד ומגניב שהחזקתי בחיים.....
לקו התפר לא הייתי לוקח אותו מכיוון שהוא מכיל רק ששה כדורים, מגושם ביותר, בעל הדף עצום, לוקח זמן לטעון אותו מחדש, ולפי מה ששמעתי אקדחי תופי מעיפים גיצים, שיכולים לעוף לעינייים ו.........
אני במקומך, ויקטור ידידי, הייתי רוכש לי גלוק, שהוא קל לתפעול, ומכיל 17 כדורים במחסנית, או שפשוט הייתי רוכש אקדח אשר היה נוח לנשיאה ולאחיזה עבורך, ועדיף שיהיה עמיד לחול ואבק (אידיאלי לקבלן כמוך....
)
בהצלחה !
לקו התפר לא הייתי לוקח אותו מכיוון שהוא מכיל רק ששה כדורים, מגושם ביותר, בעל הדף עצום, לוקח זמן לטעון אותו מחדש, ולפי מה ששמעתי אקדחי תופי מעיפים גיצים, שיכולים לעוף לעינייים ו.........
אני במקומך, ויקטור ידידי, הייתי רוכש לי גלוק, שהוא קל לתפעול, ומכיל 17 כדורים במחסנית, או שפשוט הייתי רוכש אקדח אשר היה נוח לנשיאה ולאחיזה עבורך, ועדיף שיהיה עמיד לחול ואבק (אידיאלי לקבלן כמוך....

בהצלחה !
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
P7M13 ניתן לרכישה כאקדח חדש, HK ממשיכים לייצר אותו במלוא המרץ ואף במספר קליברים נוספים.
בדיוק כמו ה-P99 של וולטר, גם את ה-P7 ניתן להשיג חדש עם קצת מאמץ (לרציניים בלבד, ניתן לפנות אלי ואתווך עבורכם הזמנה של אחד מהשניים - או שניהם יחד
).
בדיוק כמו ה-P99 של וולטר, גם את ה-P7 ניתן להשיג חדש עם קצת מאמץ (לרציניים בלבד, ניתן לפנות אלי ואתווך עבורכם הזמנה של אחד מהשניים - או שניהם יחד

Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
שאלה קטנה למר חלפון,
אחרי שיציעו לך איזה אקדח לבחור,
אתה מתכוון להזמין אותו בטלפון כמו פיצה או באינטרנט כמו ספר ?
שתי עצות :
כשימך כן אתה : ויקטור חלפון.
לא טומי לי ג'ונס ב us marshals ולא קלינט איסטווד ב dirty harry
אתה לא תלך עם האקדח כמו בנהג מונית ולא תירה ברחוב בנשק אוטומטי כמו בהיט.
עכשיו אחרי שנחתת :
קח דף חלק אותו ל 2 וכתוב מה חשוב לך ומה לא חשוב לך באקדח
(גודל, מחיר, משקל, כמות כדורים וכו')
לך לחנות תבקש לראות אקדחים שעונים על הדרישות
סנן את אלו שלא יושבים לך טוב ביד
קח את הנותרים למטווח
בחר את המתאים
נ.ב
לא ממש הפנמתי את כל האשכול, רישיון כבר יש לך ?

אחרי שיציעו לך איזה אקדח לבחור,
אתה מתכוון להזמין אותו בטלפון כמו פיצה או באינטרנט כמו ספר ?

שתי עצות :
כשימך כן אתה : ויקטור חלפון.

לא טומי לי ג'ונס ב us marshals ולא קלינט איסטווד ב dirty harry
אתה לא תלך עם האקדח כמו בנהג מונית ולא תירה ברחוב בנשק אוטומטי כמו בהיט.
עכשיו אחרי שנחתת :

קח דף חלק אותו ל 2 וכתוב מה חשוב לך ומה לא חשוב לך באקדח
(גודל, מחיר, משקל, כמות כדורים וכו')
לך לחנות תבקש לראות אקדחים שעונים על הדרישות
סנן את אלו שלא יושבים לך טוב ביד
קח את הנותרים למטווח
בחר את המתאים
נ.ב
לא ממש הפנמתי את כל האשכול, רישיון כבר יש לך ?

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
צעדן, הכל בהומור טוב (אני בטוח שאתה בטוח שלכך התכוונתי...) . סה"כ רשמתי מה יכול לקרות כשיותר מידי אנשים מצפים לניסים ונפלאות ו... יש מעצור באקט, אה סליחה, באקדח. כמו שאמרת - אוחז לא מנוסה או לא מאומן מזה זמן רב, אחיזה חלשה ושילוב של כמה חוקים פיזיקליים שונים ומשונים חברו יחדיו למעצור זה.
לאף אחד כאן אין שום מחשבות שליליות לגבי ה USP - הלוואי עלי כזה נשק בכל יום שאני בשטח, בטיול, במילואים או בפעילות.
לאף אחד כאן אין שום מחשבות שליליות לגבי ה USP - הלוואי עלי כזה נשק בכל יום שאני בשטח, בטיול, במילואים או בפעילות.
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
טרייל !!!! פיספסת את הפואנטה !!!!
המעצור לא היה ב - USP אלא ב P7, אני מניח שזה כ"כ לא יאומן עד כי פסחת על הסעיפים מבלי משים
.
כאמור, ברור שהדברים נאמרו בהומור
חסר לך שלא
וברצינות הראויה:
אחיזה חלשה מהווה פקטור בעניין אולם גורם הרבה יותר משמעותי הוא שבירת פרק היד המאפשר לאנרגית התנועה אחורה להיספג בחלקה ולהיות מומרת לתנועת ציר בחלקה האחר, באופן כזה אין מספיק תנע על מנת לייצר פעולת מכלול מושלמת ונעילה מתוזמנת היטב של המכלול.
המעצור לא היה ב - USP אלא ב P7, אני מניח שזה כ"כ לא יאומן עד כי פסחת על הסעיפים מבלי משים

כאמור, ברור שהדברים נאמרו בהומור

חסר לך שלא

וברצינות הראויה:
אחיזה חלשה מהווה פקטור בעניין אולם גורם הרבה יותר משמעותי הוא שבירת פרק היד המאפשר לאנרגית התנועה אחורה להיספג בחלקה ולהיות מומרת לתנועת ציר בחלקה האחר, באופן כזה אין מספיק תנע על מנת לייצר פעולת מכלול מושלמת ונעילה מתוזמנת היטב של המכלול.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מה לרכוש?
תודה על ההסברים הטובים, למדתי רבות.
לשאלה שנשאלה האם יש לי רשיון - קיבלתי אישור עקרוני וכעת אני צריך לרכוש את הנשק.
הייתי היום אחורי הצוהריים בחנות לנשק באזור מגורי בצפון והסתכלתי על כמה כלים.
יושבים לי טוב ביד גם גלוג וגם שתייר, אבל מצאו חן בעיני גם אקדחים אחרים שלא עשויים מחומרים פלסטקיים כמו סיזאד ויריחו ואפילו ברטה. יש לי יד גדולה (שופליסט.. איך לא..)
הייתי רוצה לשמוע מכם חוות דעת עקרוניות על הכלים ורצוי מתוך ניסיון אישי אם יש.
תודה,
ויקטור.
לשאלה שנשאלה האם יש לי רשיון - קיבלתי אישור עקרוני וכעת אני צריך לרכוש את הנשק.
הייתי היום אחורי הצוהריים בחנות לנשק באזור מגורי בצפון והסתכלתי על כמה כלים.
יושבים לי טוב ביד גם גלוג וגם שתייר, אבל מצאו חן בעיני גם אקדחים אחרים שלא עשויים מחומרים פלסטקיים כמו סיזאד ויריחו ואפילו ברטה. יש לי יד גדולה (שופליסט.. איך לא..)
הייתי רוצה לשמוע מכם חוות דעת עקרוניות על הכלים ורצוי מתוך ניסיון אישי אם יש.
תודה,
ויקטור.
עצתי לך ויקטור היא שתעשה קודם מה שהצעתי לך, כך שכאשר תיגש לחנות לא תהיה דעתך מוטית לכיוון זה או אחר.
אח"כ כמובן שכדאי לברר מה יחסם של אנשים לכלי הנבחר תוך כדי שימת לב למה הם אוחזים ולאינטרסים האישיים שלהם.
אחרי הכל זה הנשק שלך, הכסף שלך ויותר חשוב החיים שלך
לכן חשוב שזו תהיה בחירה שלך שמתאימה לך.
ולבילן א
אני לא קונסול, לא שגריר ולא ציר
Colonel - קולונל
קשה לך לכתוב ?! תעשה cut n paste.
אח"כ כמובן שכדאי לברר מה יחסם של אנשים לכלי הנבחר תוך כדי שימת לב למה הם אוחזים ולאינטרסים האישיים שלהם.
אחרי הכל זה הנשק שלך, הכסף שלך ויותר חשוב החיים שלך
לכן חשוב שזו תהיה בחירה שלך שמתאימה לך.
ולבילן א
אני לא קונסול, לא שגריר ולא ציר
Colonel - קולונל
קשה לך לכתוב ?! תעשה cut n paste.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד