דריכה -תלאות מצב נשיאה 3

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

דריכה -תלאות מצב נשיאה 3

על ידי ליאור45 » 11 יולי 2003, 21:08

מדריכי ירי מלמדים כל מיני דברים.

לפני שנה הורגלתי ולמדתי לדרוך על ידי לפיתת הצינה בכף היד, ארבע אצבעות בצד אחד, והאגודל בצד האחר...

ואז מדריך ירי אחר אמר שזה לא בסדר כי יד היורה חוסם את פתח הפליטה. הוא הראה והסביר לי כיצד דורכים צמוד לחזה, עם אגודל ואצבע בלבד.

היות ואני שמאלי, ויריתי באותו יום באקדח FN, הגעתי למסקנה שדריכה בשתי אצבעות עושים לשתי מטרות:
1. לקרוע את האצבעות של היורה עד זוב דם (או עד מיח העצם בקורסים כ"דיים יותר).
2. להפעיל את הנצרה על מנת שלא ניתן לירות בנשק אחרי שדורכים, על מנת שמחבלים גם יספיקו לצחוק לפני שהם מרססים אותך.

אז מהר רצתי (אחרי פריקה) להחליף את האקדח ביריחו, ונעלמה הבעיה של נצירה תוך כדי דריכה. אני בכל זאת מעדיף את שיטת הדריכה בכף יד - זה יותר קל ונוח. ושתי נקודות ליריחו לעומת FN - גם נצרה יותר ידידותית (בצינה), וגם תחושה מעולה של חידוש קשר, דבר שלוקה בחסר ב-FN.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חנן אוחיון » 11 יולי 2003, 21:38

ארנולד ידידי
כמדריך ירי נהנתי לראות אך הגעת למסקנה הנכונה (לפי ענייות דעתי)גם אני מלמד בשיטה שאימצת אך דע לך שלא משנה הדרך הכול נבדק במיומנות הביצוע בזמנו כמורה לחינוך גופני למדתי בשעור כדור סל את הזריקה הקלסית לסל ולימים התודעתי לשחקן בשם לו סילבר שנהג לזרוק לסל בדרך מאוד משונה אבל כל זריקה הייתה בפנים(שחקן מכבי תל אביב לשעבר) לכן
נכון ש2+2=4 אבל גם 3+1 גם =4 וכדי להוציא אותך מבולבל לחלוטין אגלה לך שיטת דריכה
העולה על שתי השיטות גם יחד אך מצריכה מיומנות גבוהה מאוד ולכן מעט מאוד יורים משתמשים
בה והיא (נסה לדמיין )דריכת הצינה מהחלק התחתון שלה עם סיום הדריכה היד הדורכת מצטרפת באופן אוטומטי ליד האוחזת את האקדח למעשה הידיים לא עוזבות את האקדח והאקדח לא משנה את מצבו ממצב של אקדח צידי למצב של אקדח מאוזן לדריכה מסוג זה צריך האקדח להיות עם קפיץ מוביל מאוד רך וחלש לא מתאים לכל האקדחים אני מבטיח לך ברגע שתראה את סוג הדריכה תבין את הפוטנציאל האדיר הגלום בה.חלק מיורי ירי מעשי משתמשים בשיטה הזאת לדרוך את האקדח כדי לבצע פריקה
אשמח להדגים לך שיטה זאת אם תזדמן למטווח בול
בכבוד רב חנן
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי donduck » 11 יולי 2003, 23:52

גם אני מעדיף את שיטת 4 האצבעות כי היא מבטיחה אחיזה טובה יותר בצינה, במיוחד עם ידיים מזיעות בחום של ארצנו. לחסימה של פתח ההפלטה אין משמעות כי לא אמור להיפלט משם דבר, אלא אם מבצעים דריכה לצורך בדיקה\פריקה של הנשק, ואז יש להטות את האקדח עם פתח ההפלטה כלפי מטה והכדור מבית הבליעה יפלט לו ישר לכף היד.

דריכת 2 האצבעות מתאימה לאקדחים עם קפיץ מחזיר חלש דוגמת 0.22 שמשם כנראה אמצו אותה.

לצערי, דריכה עם 4 אצבעות אינה אפשרית באקדח עם כוונת אופטית, כי פשוט אין איפה להכניס כל כך הרבה אצבעות. במצב זה אנו נשארים עם 2 אצבעות אבל האחיזה בצינה הפוכה (האצבע בצד החזק והאגודל בצד החלש).

מי ששאל את עצמו לפשר פסי הדריכה בקידמת הצינות באקדחים התחרותיים, הם שם כדי לאפשר את מה שתאר חנן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אני לא בטוח שאני מבין נכון...

על ידי יובל20 » 12 יולי 2003, 10:10

אני טווח בגלוק 19, אם אני מבין נכון מה אתם אומרים (לגבי שיטת 4 האצבעות) זה כשהאגודל נמצא משמאל לאקדח, 4 אצבעות מימין לאקדח והצינה יושבת בכף היד. אני משתמש בצורה זו לפריקה של הנשק (בגלוק זה מאוד פשוט כי באותה הזדמנות פשוט מעלים את עצר המחלק ואפשר לבדוק מה שרוצים) אבל בדריכה מבצעית?! זה לא גוזל הרבה זמן בשליפה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 14 יולי 2003, 14:14

לפני כשלוש שנים עברתי קורס מדריכי ירי בווינגייט. גם שם תרגלנו בעיקר דריכה עם 2 אצבעות, וגם שם השתמשנו ב-FN. נכון, שהדריכה קורעת את האצבעות, אך הדבר קורה רק אם "מחפפים" בדריכה. אחרי 3 שבועות של אימנים אימצתי לי את שיטת 2 האצבעות. על אחת כמה וכמה השיטה נוחה באקדח Glock (הפרטי) וב Sig228 (הצבאי) - אקדחים עם פסי דריכה גסים וצינה רחבה.
היתרון בשיטה (לדעתי, כמובן) במניעת אפשרות התפסות האצבע/קצה שרוול בפתח פליטת התרמילים (וראיתי דברים כאלה במטווחים שהעברתי). לא נתקלתי בבעיית נצירה לא רצונית בדריכת 2 אצבעות.
בסופו של דבר - בדומה לסוגיית עמידה בירי (שיטה "ישראלית"/שיטת וויבר) כל אחד בוחר את מה שנוח לו, מה שהוא מתורגל בו ומה שמתאים למתאר ספציפי אותו הוא מבצע.

תודה
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ori » 14 יולי 2003, 18:13

spy כתב:לפני כשלוש שנים עברתי קורס מדריכי ירי בווינגייט. גם שם תרגלנו בעיקר דריכה עם 2 אצבעות, וגם שם השתמשנו ב-FN. נכון, שהדריכה קורעת את האצבעות, אך הדבר קורה רק אם "מחפפים" בדריכה. אחרי 3 שבועות של אימנים אימצתי לי את שיטת 2 האצבעות. על אחת כמה וכמה השיטה נוחה באקדח Glock (הפרטי) וב Sig228 (הצבאי) - אקדחים עם פסי דריכה גסים וצינה רחבה.
היתרון בשיטה (לדעתי, כמובן) במניעת אפשרות התפסות האצבע/קצה שרוול בפתח פליטת התרמילים (וראיתי דברים כאלה במטווחים שהעברתי).
תודה

לגבי דריכה ב-2 אצבעות :
1.אין סיבה להפעיל כח.כל מה שעושים עם 2 האצבעות זה להחזיק את הצינה.
היד השניה רצה קדימה והיא זו שמבצעת את פעולת הדריכה.
2.הרי בכל מקרה אנו רוצים להביא את האקדח למצב של ירי (מצב 3 ) אז זו הדרך הקצרה ביותר.....מין מסלול טבעי בדרך להצבעה.
3.אין לי ספק שהחשיבות העליונה היא נוחות.לא נוח אל תעשה.
4.והכי חשוב.....לפגוע !
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

דריכה ב-2 אצבעות.

על ידי ori » 14 יולי 2003, 18:16

שכחתי לציין שאני "חכם" גדול.....
יש ברשותי זיג 226....
מאוד נוח לסיטואציה שהזכרתי.
בכלל-
אני ממש מרוצה ממנו !!
עד עכשיו החיסרון היחיד שמפריע לי הוא הקלות בה הוא מחליד.
חוץ מזה-
ס-ו-כ-ר !!!
:lol: :D :lol: :D :lol:
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי baraks78 » 14 יולי 2003, 20:58

ori כתב:

להביא את האקדח למצב של ירי (מצב 3 ) !

לפי מה שידוע לי מצב 3 אומר אקדח טעון (מחסנית בהכנס ולא דרוך) בתוך הנרתיק, ולא "מצב ירי"
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ori » 15 יולי 2003, 09:02

baraks78 כתב:
ori כתב:

להביא את האקדח למצב של ירי (מצב 3 ) !

לפי מה שידוע לי מצב 3 אומר אקדח טעון (מחסנית בהכנס ולא דרוך) בתוך הנרתיק, ולא "מצב ירי"

מצב 1- אקדח בנרתיק,מחסנית בהכנס,יד נשלחת לכיוון האקדח ולופתת אותו.
מצב 2- אקדח מוצא מהנרתיק,מובא לחזה.
מצב 3- אקדח נדרך תוך כדי הצבעה.

זה מה שלימדו אותי.זה מה שאני יודע.
בכל מקרה.....הסדר הוא אותו סדר.....אני מניח שאולי המספרים שונים.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 15 יולי 2003, 09:28

אורי,
אתה מתאר את שלבי התרגול משליפה לירי בהצבעה, שלימדו אותך (חלוקה לשלושה מצבים ושילוב שלושתם לפעולה רציפה), ברק לעומת זאת, מדבר על מצבי כוננות ונשיאת הנשק, המוכרים מעולם המושגים של הירי המעשי.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ori » 15 יולי 2003, 09:59

נועם כתב:אורי,
אתה מתאר את שלבי התרגול משליפה לירי בהצבעה, שלימדו אותך (חלוקה לשלושה מצבים ושילוב שלושתם לפעולה רציפה), ברק לעומת זאת, מדבר על מצבי כוננות ונשיאת הנשק, המוכרים מעולם המושגים של הירי המעשי.

נועם.

אשמח אם תפרט את המצבים השונים .....
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 15 יולי 2003, 10:09

אורי,

בירי מעשי, מקובלים המצבים הבאים :

מצב 0 - אקדח טעון, דרוך, אינו נצור.
מצב 1 - אקדח טעון, דרוך ונצור.
מצב 2 - (אינו בשימוש בד"כ, מכיוון שמוכוון לאקדחי DA) - אקדח טעון, דרוך, והפטיש מושמט.
מצב 3 - אקדח טעון (מחסנית בהכנס) בלבד.
מצב 4 - אקדח פרוק - מחסנית מחוץ לכלי. (פטיש מושמט, לא נצור.)

בדוגמה שהעלית אתה, ההתייחסות הינה לפירוק תרגול לשליפה (1) / דריכה (2) / הצבעה (3) כאשר כל שלב מוגדר על ידי המדריך ולאחר מכן, משלבים את הפעולה לרציפה על ידי אות הזנקה שונה.

:)
נועם.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 15 יולי 2003, 10:54

נועם כתב:מצב 2 - (אינו בשימוש בד"כ, מכיוון שמוכוון לאקדחי DA) - אקדח טעון, דרוך, והפטיש מושמט.

נועם,
למה אינו בשימוש?
כל יורה ירי מעשי המשתמש באקדח DA שאינו סלקטיבי (כמו CZ, יריחו ודומיהם) מחויב בנשיאה במצב 2, כאשר שאר היורים נמצאים במצב אחד.

בארה"ב שם הנושא מקובל יותר מאשר אצלנו, נראה שימוש גדול יותר גם באקדחי DAO ובאקדחי תוף, שניהם נמצאים במצב 2 כאשר היורה מקבל פקודת "טען והתכונן".
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 15 יולי 2003, 11:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נועם » 15 יולי 2003, 11:12

למה אינו בשימוש?
כל יורה ירי מעשי המשתמש באקדח DA שאינו סלקטיבי (כמו CZ, יריחו ודומיהם) מחויב בנשיאה במצב 2, כאשר שאר היורים נמצאים במצב אחד.

מה הקשר בין אקדחי DA ועובדת היותם סלקטיביים או לא , למצב 2 ? בירי מעשי (ובכלל) הרי שבישראל, ירי ממצב DA (פטיש מושמט, לחיצת הדק ראשונה ארוכה וקשה) כמעט ואינו מקובל, אם בכלל.. וגם אלו נכחדו, כמו הדינוזאורים.

האקדחים שציינת - מבוססי מנגנון CZ, יכולים לשמש גם בהיותם DA, כאקדחי SA על פי רצון היורה. מעבר לכך, ישנם אקדחים מבוססי מנגנון CZ ,שהיריחו, הוא נגזרת של ה CZ, הפועלים בתצורת SA (השינוי על ידי נשק המחליף את מנגנון ההדק) . גם היריחו וגם ה CZ הינם סלקטיביים כל עוד הם פועלים תחת מערכת הדק DA, על ידי השמטת פטיש בשיטת decocking עם האגודל או על ידי מנוף הנצרה (דגמי 941 ביריחו, עם נצרה על המחלק, והדגמים החדשים ב CZ בעלי מנוף השמטת פטיש משולב עם נצרה, על הגוף.)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 15 יולי 2003, 11:25

האקדחים שציינת - מבוססי מנגנון CZ, יכולים לשמש גם בהיותם DA, כאקדחי SA על פי רצון היורה.

משמע, שהם סלקטיביים, בדיוק כמו שאמרתי, והיורה יכול להשאירם במצב 1 ללא צורך בשימוש במצב 2, ועל זה אין ביננו כל מחלוקת.

הבעיה היא עם אקדחי DA שאינם סלקטיביים, אלו מחייבים אותך להיות במצב 2, עדיין ישנם יורים המעוניינים (ואני לא יודע למה) לירות בתחרויות עם אקדחים כגון זיג, סמיט 99 או כל אקדח אחר המצוייד ב-Decocker, כל אלו מחוייבים בירי במצב 2 והם אינם ניתנים לנצירה כאשר הפטיש (או הנוקר) בהם דרוך לאחור.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד