האם אנחנו סנובים?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

האם אנחנו סנובים?

על ידי ליאור45 » 16 יולי 2003, 18:21

סליקאים יקרים,

מדינת ישראל בהחלט מצטיירת כמדינה חמושה, שביטחונה נובע מקנים של כלי ירייה. מרבית כוח האש נמצאת בידי לובשי מדים, הפועלים בשביל המדינה.

עם השנים, חוקי כלי הירייה הבריטיים לפיקוח על הימצאות נשק בידי אזרחים עברו שינויים, חקיקות, ועדות, וכו', וקיבלנו את המצב של היום. המדינה קובעת מי רשאי ומי לא רשאי להחזיק ולשאת נשק על פי קריטריונים.

הדעה הרווחת בפורום הסליק היא, שטוב שלא מחלקים נשק (ברשיון) לכל אזרח המבקש זאת, וכי יש לאזרח הקטן הלא-מתובחן (מלשון תבחינים) לא מגיע להיות חמוש. מבלי לחפש ציטוטים, דברים אלה נאמרים על ידי אנשים שהמערכת מאפשרת להם לשאת נשק.

אז למה לנו מותר ולאחרים לא? האם זו לו גישה סנובית קצת, או אפילו צבועה? או שמא זוהי פריבילגיה שמיועדת לתגמל את האזרח החי באזורי עימות, המשרת בכוחות הביטחון יותר ממה שהוא חייב לפי חוק, וכו'?

אני לא בא לקטול אף אחד מבין חברי הפורום, ואני אישית מבסוט שאנשים לא מתנהגים בנשק כמו שהם מתנהגים בהגה.

מה דעתכם?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: האם אנחנו סנובים?

על ידי amnon » 16 יולי 2003, 20:07

ארנולד כתב:הדעה הרווחת בפורום הסליק היא, שטוב שלא מחלקים נשק (ברשיון) לכל אזרח המבקש זאת, וכי יש לאזרח הקטן הלא-מתובחן (מלשון תבחינים) לא מגיע להיות חמוש. מבלי לחפש ציטוטים, דברים אלה נאמרים על ידי אנשים שהמערכת מאפשרת להם לשאת נשק.

ארנולד, לדעתי לא פירשת נכון את רוח הדברים שנכתבו בסליק. אני לא יכול לייצג את ה"דעה הרווחת" כיון שאני יחיד, ולכן אייצג רק את עצמי :wink:
ראשית, כולנו "אזרחים קטנים" - נשיאת נשק ברשיון אינה הופכת אף אחד ל"אישיות חשובה".
הלך הרוח שאני הצלחתי לזהות בדברי הסליקאים הוא דווקא לכיוון הקלות במתן רשיונות מצד אחד, והחמרת הקריטריונים בנושא אימונים ובקיאות השימוש בנשק מאידך.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי figi » 16 יולי 2003, 21:18

אמנון,
אולי זה ישמע קצת טיפשי, אולי סנובי ומתנשא, אבל האנשים פה בסליק נושאי הנשק (ובעצם גם אלו שלא) שעליהם דיברת, מדברים וקוראים לא לתת הקלות בתבחינים לרישיון נשק לא מתוך התנשאות לדעתי, אלא מתוך בגרות ושיקול דעת ו"הכרת עם ישראל". אותו שיקול דעת ובגרות, שמאפשר להם לראות את הסכנות האורבות בכך שכל "ארחי פרחי" יקבל נשק ליד, הוא לפחות חלק מהסיבות שאותם אנשים גם נמצאו מתאימים ע"י משרד הפנים לשאת נשק.
רוצה לומר, האנשים שמתבטאים פה בפורום, אינם סתם אנשים שמחזיקים נשק ביד ורוצים לשמור על היותם אליטה מצומצמת (של כ-150,000 בעלי רשיון), אלו אנשים שבעצמם משקיעים זמן וכסף רב בכדי לשמור על רמה גבוהה של תפעול נשק כמו גם מחנכים את עצמם לנהוג באחריות כיאה לנושאי נשק, אך יודעים שלא כל נושאי הנשק הנוכחיים בארץ הם כאלו ויודעים גם שמתן הקלות בתבחינים רק יחמיר את ה"אנרכיה".
זו דעתי.
:D
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 16 יולי 2003, 22:46

אתה מכוון למישהו ספציפי ארנולד ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי fiveseven » 17 יולי 2003, 21:26

אני חושב שוודי אלן אמר פעם "לא הייתי רוצה להשתייך למועדון שמוכן לקבל אנשים כמוני" ואני חושש שזה נכון, אנשים רבים מצדדים בהקלה בקריטריונים לרשיון לכלי יריה עד לרגע שבו הם מקבלים את הרשיון - בשלב הזה הם הופכים פתאום "בוגרים ושקולי דעת"

דרך אגב, אני לא זוכר שמשרד הפנים ביקש ממני הוכחות ל"בגרות ושיקול הדעת" שלי כשהגשתי בקשה לרשיון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 17 יולי 2003, 21:44

לא וודי אלן, אלא גראוצ'ו מרקס אמר את זה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Mellon » 17 יולי 2003, 23:53

הייתי רוצה להגיד כאן שאני מסכים אם ארנולד בנושא. בהחלט (בין אם זה בסדר או לא) הלך רוח כזה קיים בסליק.

זה לא מה שמעניין. המעניין הוא שאני מסתובב בפורומים של יורים אמרקיאים (www.thehighroad.org) , חתום לmailinng-lists בריטיים, רוסים, קנדיים, וגישה כמו שצויירה ע"י ארנולד ראיתי רק פה. אין ברצוני להביע דעה שלילית או חיובית שנושא, אלא רק שנדמה לי ש"הכרת" עם ישראל שלנו היא פסימית מידי...

למרות זאת, הינה דעתי האישית: זה נכון שיש מקומות כמו ארה"ב ששם מחזיקים נשק כמעט בחופשיות וזה לא גורם בעיות (החוקר את נושא האלימות בארה"ב יגלה שנוכחות כלי ירייה איננה הגורם המוביל לקח) אבל לא ממש נראה לי שטוב לעשות מעבר מיידי לשיטה האמריקאית, לא בגלל איזו "הכרת עם ישראל" אלא בגלל משהו קטן שנקרא "תרבות נשק", שהיה קיים פעם באירופה ושהומד ע"י חקיקה חסרת-בסיס בנושא (המחקרים ש הרציניים הראשונים בנושא הופיעו רק בסוף שנות ה-70, זמן רב אחרי הנחת הבסיס לחוקי נשק מודרנים). כיום, חוץ מכמה מדינות בעולם, רוב הציבור אינו מודע ל"תרבות הנשק". כך שכרגע, לעבור לחוק נשק בסגנון וורמונט או שוויץ תרום 1997, זה אסור, וכל ליברלזציה בנושא חייב להיעשות בזהירות רבה מכל הבחינות ותוך כדי חתירה לשחזור "תרבות נשק". לקח הרבה זמן להביא אותנו לפה (חוק כלי הירייה 1949 הוא מבוסס על חוק בריטי מ-1920), כך שהgun control שלנו הוא בן 83.

ואני מצטער אם עצבנתי מישהו.
סליקאי ארד לנצח

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד