ואנחנו מתפלאים למה מקשים על קבלת רישוי לנשק....

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Mellon » 24 יולי 2003, 14:58

הכל פשוט ידידי - נשק קיים "רק כדי להרוג" ולכן יש להגביל את רכישתו, וכל המרבה להגביל, הרי זה מצוין. :roll:
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי הכנרתי » 24 יולי 2003, 16:56

מלון: א. אתה סותר את עצמך בחתימה ובתגובה. ב. לכי מה שהבנתי הפורומים של הסליק זה מקום רציני ומכובד שבו אנשים לא כותבים דברים במטרה לעצבן. ויתקנו אותי אחרים אם טעיתי.
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: האשכול

על ידי ליאור45 » 24 יולי 2003, 17:25

yuval5 כתב:
מן הראוי הוא שכל אותם מאבטחים עם כל הכבוד לעבודה שהם עושים מן הראוי שבתום משמרת יאסף נישקם ע"י האחראי.

עם כל הצדק של הדעה הנ"ל, אשתדל לנתח את המציאות:
חברות שמירה נתפסות בעיני הציבור והרשויות כמעין השלמה של כוחות הביטחון, וכדבר טוב שניתן להעלים עין מהחריגות שלו.

1. על אף שלחברות שמירה אין סמכות ברשות הרבים, יש להן הרבה פלישות לרשות הרבים וקבלת סמכות שלא במקום פרטי. להלן שתי דוגמאות מזדמנות:

א. יש אולם אירועים באזור מגוריי שכביש ציבורי משני מוביל אליו ולאזור תעשייה קטן. בלילה בזמן פעילות האולם, השומרים מציבים רכב שמירה ועורכים חיפושים במכוניות של באי האולם בכביש ציבורי.
ב. בחוף ציבורי בנתניה יש פאב שמרשה לעצמו לחסום את הטיילת ולבדוק כל מי שבא, על אף שזה מקום ציבורי.
יש עוד דוגמאות, אבל מה שאני רוצה להגיד כאן שבשל "תועלת לציבור" מתעלמים מהפלישות הללו.

כמו-כן, התירוץ של "סיוע לשוטר" לעתים מקנה למאבטחים סמכות חיפוש במקום ציבורי.

2. חברות שמירה אזרחיות יכולות לקבל אישור להחזיק נשק אוטומטי וארוך לשימוש על ידי שומריה. התוצאות מקדשות את האצמעים, רבותיי.

3. העובד בחברת שמירה מקבל אישור לנשק שמהווה הלכה למעשה רשיון, אלא אם משכילים להגביל את היקף הנשיאה
א. בשונה מהמשא"ז, בו יש בסיסי הפעלה קבועים ופתוחים בגמר הפעילות, אין לחברות שמירה "סידור נוח" להפקדת כלי נשק בסוף המשמרת של כל עובד, ואף אחד לא השכיל לדרוש מהן לעשות זאת.
ב. הימצאות נשק בידי רבבות שומרים, ללא פיקוח מיידי של אחראי משמרת / קב"ט מהווה סתירה ישירה למדיניות המצמצמת של משרד הפנים בנושא רישוי נשק.
ג. ההכשרה המינימלית לנושא נשק במסגרת חברת שמירה דומה להכשרה המינימלית הניתנת לבעל רשיון פרטי, היינו בלתי מספקת בעליל, ולעתים סכנה לציבור. מהראוי שהשלטונות ידרשו ששומרים יהיו מיומנים בשימוש בנשק, ושהנשק יהיה תקין ומוכן לירי. פעמים רבות ראיתי שומרים שמחזיקים נשקים שאפשר היה לחשוב שהושבתו.

4. כאשר שומר מעכב גנב במקום פרטי או ציבורי, המשטרה אוטומטית חושבת שהשומר צודק, משום שהוא בתפקיד.

אז בינתיים, שלטונות המדינה לא מצאו לנכון להגביל חברות שמירה, משיקולי עלות ותועלת. זו לא הפעם הראשונה או השנייה שבעל נשק מחברת שמירה משתמש בו שלא כדין. אילו היה נוהל הפקדה מסודר, אותם המאבטחים הסורחים היו נאלצים לרצוח ולנסות לרצוח באמצעות כלי משחית אחרים. מאידך, אי הפקדה אפשרה לשומר אחד לעבוד בעבודה חלטוריסטית במועדון בתל אביב ולהרוג מחבל שהתכוון לתקוף את המועדון בתרחיש פיגוע דריסה.

זמנים מסובכים, רבותיי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Mellon » 24 יולי 2003, 17:29

הכנרתי כתב:מלון: א. אתה סותר את עצמך בחתימה ובתגובה. ב. לכי מה שהבנתי הפורומים של הסליק זה מקום רציני ומכובד שבו אנשים לא כותבים דברים במטרה לעצבן. ויתקנו אותי אחרים אם טעיתי.

היה בתגובה שלי קצת מן האירוניה המרה...
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי ירון » 24 יולי 2003, 17:30

אני פתחתי את האשכול כמו שפתחתי כי כול פעם שאיזה חלאת אדם מרשה לעצמו להסלים מצב רק בגלל שהוא נושא נשק לשלוף וליפגוע בזולת שמתווכח איתו, ואז אני מוצא את עצמי בוש וניכלם בשייכותי לחבורת נושאי הנשק (אפיל שאצלי זה נטו נגד פח"ע).
אני מתבייש.
וביום כזה אני מצטער שלא עושים לכולנו (נושאי הנשק) מבחנים פסיכולוגים או משהוא בסיגנון שאולי זה יוכל למנוע את הטרוף הזה, ולא תעזורנה הטענות "הוא רק מאבטח" או גם מכוניות הורגות או סכו"מ פינצטה ומחט. אקדחים נועדו לדבר אחד להרוג. לא לאכילה, נהיגה,תיכון בגדים וכו....
ולכול הצנזוריסטים למניהם, מה קרה ?, דעה שונה אז בוא נמחק?, רק לכם מותר? , מי שלא מישר קו נוציאו לרחוב ונירגום אותו באבנים?

ירון
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Mellon » 24 יולי 2003, 17:40

אני מצטער, ירון, אתה טועה. נשק הוא בעיקר כלי להגנה עצמית, בין עם באמצאות קטילת התוקף ובין אמ (כמו ברוב המקרים) בידי שימוש ביכולת
להרוג כדי להרתיע תוקף. להרוג זאת לא המטרה.
למנ יש לך את האקדח? כי אתה רוצה להרוג? נכון, אתה לא רוצה להרוג. You don't shoot to kill, you shoot to stay alive.

חוץ מזה, כן, סכינים הורגים. יותר נכון, אנשים הורגים, וכלי ההרג לא חשוב. המעשה חשוב. אם מישהא חושב שנוכחות הנשק החוקי היא שגרמה פה למקרה הזה - הוא טועה ובגדול.
סליקאי ארד לנצח

על ידי GUSS » 24 יולי 2003, 18:14

משעמם אה,, משעמם לכם אה,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד