ראוי לשאת נשק? (מאירועי בית המשפט).

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ראוי לשאת נשק? (מאירועי בית המשפט).

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 21:02

תכננתי להביא את זה מוקדם יותר, אך זה נדחה מקוצר זמן.

ציטוט מדו"ח שבועי של משמר בתי המשפט:

בימ"ש *******
ב 9.7.03 אזרח הגיע לביהמ"ש וברשותו אקדח. האזרח הוציא את נשקו על מנת לפרוק אותו והמאבטח הסביר לו כי את הנשק יש לפרוק מחוץ לביהמ"ש. האזרח דרך את נשקו והחל מתעמת עם המאבטח. לאחר ויכוחים ניאות לצאת מביהמ"ש, ובעמדת הפריקה נקר. האזרח נשאל מה הוא עושה, ובתגובה החל צועק ומתגרה: "מה תעשה לי? מה, תירה בי? אני שולף מהר יותר".
האזרח ***************************************

מצאתי לנכון לא לכתוב באיזה בית משפט זה קרה ואת צורת הטיפול (שורה אחרונה), משום שאני לא מכיר את הבימ"ש מקרוב, ולא מעוניין לפתוח דיון על צורת הטיפול באזרח (לטוב או לרע).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 24 יולי 2003, 21:18

סלבו ידידי!
תאר לךאת סיפור כיפה אדומה והזאב הרשע,,,מה היה קורה אם לא היו מספרים לנו מה עשה הזאב לסבתא'לה,,ומה הצייד עשה לזאב,, ולמה הצייד חשק בכיפה אדומה
ומה כיפה אדומה רצתה מהצייד,,,
היה נשאר סיפור כמו הסיפור שלך ,,,בלי מוסר השכל ,בלי מסקנות,, ובלי ענין :cry:
תן פרטים אם זה לא סודי :roll: ואם זה כן סודי ,,,אז לאן הגענו,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 21:42

סודי? לא, אין שום דבר סודי.

ציטטתי במדויק את מה שהופיע בדו"ח מודיעין. השמטתי את הבימ"ש ואת צורת הטיפול באזרח.

המטרה היא להביא את האמור, ולא לפתוח פה דיון על איך המאבטחים התנהגו וטיפלו במקרה, ומה הם היו צריכים או לא צריכים לעשות.

משנה לך אם היית יודע שמדובר בבימ"ש - נתניה/ חדרה/ ת"א/ חיפה, או כל בית משפט אחר?

משנה לך אם היית יודע שהמאבטחים עיכבו/ עצרו/ ירו באזרח?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 24 יולי 2003, 21:49

סלבו כתב:המטרה היא להביא את האמור, ולא לפתוח פה דיון על איך המאבטחים התנהגו וטיפלו במקרה, ומה הם היו צריכים או לא צריכים לעשות

אם המטרה לא היתה לפתוח דיון אז למעשה היכן המטרה? אנו כאן כדי לנהל דיון ולא כדי לשלוח כתבות בלבד.
סלבו כתב:משנה לך אם היית יודע שמדובר בבימ"ש - נתניה/ חדרה/ ת"א/ חיפה, או כל בית משפט אחר?

אכן, ממש לא משנה.
סלבו כתב:משנה לך אם היית יודע שהמאבטחים עיכבו/ עצרו/ ירו באזרח?

משנה מאוד! הטיפול באדם המאיים למעשה בנשק על מאבטח מאוד רלוונטי לעניין.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Mellon » 24 יולי 2003, 21:49

זה דווקא די חשוב, אבל יותר מעניין אותי איך הם התנהגו קודם לכן. מנ עצבן אותו כל כך?
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 21:57

Mellon כתב:מנ עצבן אותו כל כך?

מה עיצבן אותו???

אני לא הייתי שם, ואפילו לא דיברתי עם המאבטחים, אבל גם אם היו גורמים לו להתעצבן בצורה הכי קיצונית - זו צורת התנהגות ראויה לנושא נשק?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מה משנה איך הם התנהגו?

על ידי sheven » 24 יולי 2003, 22:03

גם אם נאמר שהמאבטחים התנהגו לא בסדר, האם זו סיבה לדרוך נשק? האם זו סיבה לפתוח בצעקות?

האיש פשוט אידיוט ו\או חמום מוח וכך צריך להתייחס אליו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:10

דביר כתב:

אם המטרה לא היתה לפתוח דיון אז למעשה היכן המטרה? אנו כאן כדי לנהל דיון ולא כדי לשלוח כתבות בלבד.

המטרה היא לפתוח דיון על כל מה שקשור בציטוט למעלה, למעט התנהגות וצורת הטיפול של המאבטחים באירוע! הבאתי כאן מקרה שקרה, זהו לא דו"ח אירוע על צורת התנהגות לקויה של מאבטחים או לחילופין ציון לשבח על התנהגות של מאבטחים - אלא על אזרח נושא נשק שהתנהג בצורה שאני לא יודע כיצד להגדיר אותה.

דביר, אני בטוח שאתה וכולם מסוגלים להפריד את הטפל מהעיקר.

דביר כתב:

משנה מאוד! הטיפול באדם המאיים למעשה בנשק על מאבטח מאוד רלוונטי לעניין.

למה?
כדי שאם מי מקוראי הפורום (ולאו דוקא חברי הסליק) יקראו את זה, ידעו אם זה בסדר להתנהג כך עם נשק ומה צפוי להם?
כדי שאם מישהו מעצבן אותם, ידעו שכדאי/לא כדאי לשלוף ולאיים עם הנשק - כי כבר קרה מקרה כזה וטיפלו בו בצורה שטיפלו בו?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי טדי » 24 יולי 2003, 22:10

שאלה לי אליכם?
וכבר העליתי את הנושא במקום אחר.
מה גורם לכם לחשוב שכל נושא נשק (חייל/בעל חנות יהלומים/סוחר נשק/נהג רכב ציבורי/מתנחל וכו'...) הוא איש מנומס ובעל הליכות אשר מקבל על עצמו את כל אותם חוקים ונורמות שאנו נוהגים בהם?!
הרי איש לא בודק את אופיו ונשמתו של אף אחד לפני שהוא מקבל רשיון לנשק - מלבד בדיקה לגבי עבר פלילי ואיזושהי בדיקה רפויה של משרד הבריאות.
מישהו פעם העביר אתכם שאלון/ראיון פסיכולוגי? מבחן אישיות? דינמיקה קבוצתית? או כל דבר דומה?
אז אתה נהג מונית? קח נשק...
מתנחל? קח נשק...
קצין? קח נשק...
יהלומן? כנ"ל... (היה לי ארוך לכתוב שוב פעם "קח נשק"...)
אולי לאחר מקרים כאלו יתחילו לתת או לא לתת רשיונות למי שצריך בלבד, ואז אולי יהיו פחות מקרי ירי בהולכי רגל/ נהגים /בעלי כלבים וכו'...
לא כך?!
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:14

טדי, לצערי הרב לא נגיע למצב בו יתנו נשק רק למי שצריך. יותר פשוט לקבוע אי אילו תנאים, מאשר לבדוק כל אחד בצורה דקדקנית ומעמיקה.

למה המערכת צריכה "לשבור את הראש" ולבדוק למי היא נותנת רשיון - ניתן למי שניתן ו"שיהרגו אחד את השני"...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 24 יולי 2003, 22:15

אני מסכים עם סלבו...
הנה סיפור שקרה לי שבוע שעבר שהגעתי לאוניברסיטת ***** **** ** השומר בשער נימנם אז כדי להעיר אותו שלפתי את ה************* אוויר **** **** * ** ******** ריאות**** *** *** **** עוד שומרים יורים צרורות ****** ******* ****** מחבל **** ****** ******* ניידות משטרה מכל עבר ומסוק חג באוויר לפני שאני מספיק **************** מגיע טנק !!! ויורה פגזים לעבר הבוטקה ***************** שני מיגים שאחרהם רדפו רביעיית F 15 והתחילו ***** **** **** ** טיל ***** ******* ****** בוער *********** ישר לתוך הקפטיריה !!!!

מה אני אגיד לכם... והכל התחיל מזה שהשומר אמר **************** ************* ******* ******* ************* *********** ואני עניתי לו ************ ***** ********* ************ *********** ********* *

בניגוד לסלבו אני אספר מה קרה בסוף ...
השעון צילצל והתעוררתי... עוד יום לימודים החל...

:roll:
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי טדי » 24 יולי 2003, 22:18

אוי קולונל!!!
אני יושב פה מול המחשב וצוחק כמו מטורף...
אני מקווה שאף אחד לא צילם אותי כי אז יוכל להגיש נגדי תלונה בטענה שאני לא שפוי אך נושא נשק... :lol: :lol: :lol:
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:20

קולונל, ממש מטריף אותך לדעת מה קרה בסופו של דבר? אתה לא מסוגל להתעלות מעל הסקרנות הזו ולהתייחס לאדיוט שהחליט שהוא עצבני ושולף נשק?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

טדי.

על ידי sheven » 24 יולי 2003, 22:22

נכון מה שאמרת אבל, כשאדם מקבל רשיון לכלי נשק, וכשהוא רוכש אותו ונושא אותו עליו יום יום הוא צריך לדעת כי בידו כלי עם עצמה רבה ולכן הוא עצמו צריך להפוך לשקול יותר.

מכיר המון אנשים שמתמחים בתורות לחימה שונות, אנשים אלו לומדים (בד"כ) לשלוט בעוצמה שבידם ולא לנצלה לדברים אסורים, כשאיש כזה נתקל במהומה או בריב לעולם לא ינצל את הידע שלו כדי לכסח מישהו אחר, תמיד ישלוט בעצמו.

אנחנו נושאים נשק, אנחנו בעלי העוצמה ולכן עלינו להיות השקולים והשולטים בעצמינו. איש שנושא נשק ומתנהג כמו הטיפש ההוא בבימ"ש ראוי לו להחזיר את רשיון הנשק למשרד הפנים ולהפסיק לשאת נשק
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי טדי » 24 יולי 2003, 22:22

גם אני חושב שאתה צריך לספר!
נו מה יש? מה זה? דו"ח של השב"כ? מבקר המדינה?
ספר כבר!!!
אני חושב שתגובתו של קולונל פשוט גאונית!
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד