ראוי לשאת נשק? (מאירועי בית המשפט).

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Webart » 24 יולי 2003, 22:23

סלבו,
לגבי הארוע, אין ספק - ארוע חמור, כל נושא נשק המאיים על זולתו ללא שעשה זאת כדי להגן על חייו, ראוי שישלל ממנו רשיונו לאלתר.

לגבי סיום הארוע, הייתי שמח לדעת כי אותו אזרח עוכב, אקדחו נלקח ממנו ונחסכה מאיתנו ידיעה עתידית בעיתון על "אזרח שהחזיק אקדח ברשיון וירה במאבטח בתי המשפט שעצבן אותו".

לעומת זאת, אם אותם מאבטחים נקטו בשיטה סודית להרגעת הרוחות, אפשרו לאותו אדם להכנס בכל זאת לתוך בית המשפט, הציעו לו משקה קר ובזאת סיימו את הארוע, הייתי שמח לו אותם המאבטחים היו נותנים על כך את הדין בכך שלא מנעו אסון עתידי כמעט ודאי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

Re: מה משנה איך הם התנהגו?

על ידי Mellon » 24 יולי 2003, 22:25

sheven כתב:גם אם נאמר שהמאבטחים התנהגו לא בסדר, האם זו סיבה לדרוך נשק? האם זו סיבה לפתוח בצעקות?

האיש פשוט אידיוט ו\או חמום מוח וכך צריך להתייחס אליו.

ואוליי דרך את הנשק מסיבה אחרת, בטעות כלשהי?

לא כתוב שם האיש שלף על המאבטח או נופף בנשק בצורה מאיימת. נכון, הוא דפוק, אבל מעניין איך התפתחה התקרית מן ההתחלה...

אם אנחנו רוצים להבין, כמובן.
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:25

sheven, לא יכולתי לבטא יותר טוב את שאמרת, ואתה לא יודע עד כמה נכונות הדוגמאות שהבאת.

טדי, זה רק מראה, שברגע שאנשים נתקלים במשהו שלא מספרים להם, אז גלגלי המוח שלהם מתחילים להיכנס לעודף עבודה. מה שנקרא בסלנג: "אכולי סרטים".
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:30

טוב, נשברתי:

לאחר שיפוט מהיר שלא בפניו, הוחלט להחרים לאזרח את הנשק, לשלול את רשיונו לאלתר ולחתוך לו את האצבע היורה.

וקצת רכילות זולה:
לאחר אותו מקרה, אשתו של אותו אזרח החליטה שהיא מתגרשת ממנו, בגלל שהיא פוחדת שבכל פעם שלא תסכים *******, אז הוא יכה אותה. (נערך ע"י מנהל האתר)

זהו, עכשיו שהכל ברור, אפשר ללכת להירגע, להתייחס למקרה הספציפי וללכת לישון את שנת הישרים (אחרת, איך היה אפשר להירדם בלילה, אם לא היינו מספקים את יצר הרכילות?!)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

וזה קרה השבוע בחדרה

על ידי sheven » 24 יולי 2003, 22:33

מקרה נוסף של אלימות קשה בכבישים
מאת כתב גלי צה"ל

הולך רגל בן 54, תושב העיר, נורה ונפצע אתמול באורח קשה, במהלך ויכוח עם נהג על זכות קדימה.
האיש ביקש לחצות את מעבר החצייה בכביש, ובינו לבין נהג רכב שחלף במקום התפתח ויכוח, שהפך לקטטה אלימה. בשלב מסוים שלף הנהג אקדח, ירה בהולך הרגל בחזהו ונמלט מהמקום. הוא נלכד כעבור זמן קצר, וטען בחקירתו כי נמלט לאחר הירי משום שנבהל. הבוקר יובא היורה להארכת מעצרו.

אז מה? גם פה הולך הרגל "עיצבן" את הנהג?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: מה משנה איך הם התנהגו?

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:34

Mellon כתב:
sheven כתב:
לא כתוב שם האיש שלף על המאבטח או נופף בנשק בצורה מאיימת. מן ההתחלה...
.

וכשהוא אמר - מה תעשה? תירה בי? אני שולף יותר מהר - הוא בעצם התכוון לפתוח בשיחה על כלי נשק ולהזמין את אותו מאבטח לתחרות הסליק הקרובה...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

סלבו , לילה טוב

על ידי sheven » 24 יולי 2003, 22:38

לך לישון, מחר יום עמוס , יש מפגש ולא ייתקבלו תירוצים שאתה לא פוגע במטרות כי לא ישנת בלילה בגלל הדיון פה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 24 יולי 2003, 22:38

מצד שני ניתן לפרש את המשפט כ"אם תחליט לשלוף ולירות בי, אשלוף גם אני, אחריך, אך עדיין אספיק לפגוע בך קודם ולממש את זכותי להגנה עצמית".
לפי התאור, אני מסיק כי הוא אמר את המשפט כשהאקדח היה בנרתיקו, או שמא טועה אני?
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:39

דביר, נניח שאותו מאבטח שמע את האזרח צועק, נבהל מצעקותיו, ירד על ברכיו והתחנן שיקבל את כל מבוקשו בתנאי שלא יצעק - האם זה מעלה או מוריד מחומרת המקרה של האזרח?

ושוב אני שואל: הדיון נסוב על "כיצד נוהגים מאבטחים באירועי שליפת נשק" או "עוד מקרה של חוליגן נושא נשק"?

אגב, לגבי הכוכביות שצינזרת בהודעה שלי - האמת שרציתי לשים אותם מלכתחילה, משום שאני לא נוהג להתתבטא בצורה כזו - בטח שלא מעל דפי הרשת, אבל חששתי שיאשימו אותי בעודף "שושואיסטיות" וששוב אנשים יתהפכו על משכבם למראה כוכביות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Mellon » 24 יולי 2003, 22:41

וובארט, את זה בדיוק רציתי להגיד...
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי Mellon » 24 יולי 2003, 22:45

סלבו כתב:דביר, נניח שאותו מאבטח שמע את האזרח צועק, נבהל מצעקותיו, ירד על ברכיו והתחנן שיקבל את כל מבוקשו בתנאי שלא יצעק - האם זה מעלה או מוריד מחומרת המקרה של האזרח?

.

לא.

מצד שני, תגובת המאבטח מעידה לנו על אופיו ויכולה לרמוז על התנהגותו הקודמת.
סליקאי ארד לנצח

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:45

Webart כתב:מצד שני ניתן לפרש את המשפט כ"אם תחליט לשלוף ולירות בי, אשלוף גם אני, אחריך, אך עדיין אספיק לפגוע בך קודם ולממש את זכותי להגנה עצמית".
לפי התאור, אני מסיק כי הוא אמר את המשפט כשהאקדח היה בנרתיקו, או שמא טועה אני?

דביר, תקרא שוב - הוא שלף את האקדח, נקר, וכשנשאל מה הוא עושה הוא התחיל לצעוק ולאיים.

"ניתן לפרש את המשפט - כאקט של הגנה עצמית"?
ומה אם הוא היה יורה בו, כי חשב שמאבטח שפונה אליו בעצם בטוח שהוא מחבל ואז הוא עלול לירות בו - ולכן הקדים תרופה למכה והרגו?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סלבו » 24 יולי 2003, 22:48

Mellon, התנהגותו הקודמת של מי?

ואגב, SHEEVEN, לצערי אני לא מגיע מחר למטווח, יש לי השכמה בדיוק בעוד 4 (!) שעות, כך שנמשיך את הדיון הזה מחר אחה"צ.
(מה שבטוח, שכל מי שלא יכל לישון - עכשיו כבר רגוע ומכיר את כל הסיפור...).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: ראוי לשאת נשק? (מאירועי בית המשפט).

על ידי Mellon » 24 יולי 2003, 22:49

סלבו כתב:: "מה תעשה לי? מה, תירה בי? אני [b]שולף מהר .

[b[/

שימו לב למילה "שולף", כלומר, האקדח לא היה שלוף באותו רגע.

אני מבין שהוא נקר אותו והחזיר אז את האקדח לנרתיק. :shock:

אנחנו בהחלט לא יודעים מספיק.
סליקאי ארד לנצח

על ידי Webart » 24 יולי 2003, 22:50

אני קורא שנית ומבין את העניין הבא (ואפילו לא מנסה טיפונת להצדיק את האידיוט):
1. הוא הוציא את האקדח מנרתיקו ופרק אותו.
2. הוא התבקש לסיים את הפריקה מחוץ למבנה.
3. הוא יצא החוצה, סיים את הפריקה (בשחרור נקירה, כנדרש).
4. הוא נכנס לויכוח עם המאבטח, כשלא מצויין אם היה עם האקדח בידו או בנרתיקו לאחר סיום הבדיקה.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד