שאלה בנוגע למשתיק קול

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי שלומי גרינבלט » 27 יולי 2003, 18:33

איך יכול להיות נכון אבל הפוך????
(1) הירי היחיד שיותר מדויק מאש אויב הוא אש ידידותית
(2) לא משנה כמה פעמים בדקת את הנשק – תמיד יש עוד כדור אחד
(3) אפודים קרמיים אינם חסיני כדורים. (הם גם מיוצרים על ידי זה שהגיש את ההצעה הנמוכה ביותר במכרז)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 27 יולי 2003, 18:35

אין הבנה...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

חובבי שקט יקרים

על ידי משה לוי » 27 יולי 2003, 20:45

רוב המשתיקים שקראתי עליהם דווקה העלו במ"ס מטרים בודדים לשניה את מהירות
הלוע' למה?

לפי מיטב הבנתי ,תוספת האורך לקצה הקנה מוסיפה זמן קצר שבו כנראה
הקליעה עדיין מושפע מדחיפת הגזים ולכן מקבל תוספת מהירות כלשהי ,
ניתן לראות את התופעה במידה ורואים את טבלאות ההשוואה בין מהירות
הקליע עם ובלי המשתיק ולפי המהירות של כל סוג קליע בנפרד.

ניתן לקבל טבלאות אלה אצל הייצרנים המוכרים בשוק העולמי .
0.2 $ שלי
RY
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

לא הגיוני

על ידי GUNMAN 07 » 27 יולי 2003, 21:41

לא הגיוני
משתיק קול מבפנים בנוי מבוכנות או תאי גז שבהם הגז מתפשט לכן הלחץ מאחורי הקליע נמוך מאוד כשהוא עובר בתוך המשתיק לכן גם הגאזים יוצאים במהירות איטית יחסית שהיא מתחת למהירות הקול ולא גורמים לרעש נפץ לכן הלחץ של המשתיק על הקליע כל עוד הוא עובר דרכו יכול להאט את מהירותו
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי fiveseven » 27 יולי 2003, 22:35

יופי של דיעה יש לך שם, טרחת לבדוק את העניין בצורה עצמאית?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

טרחתי

על ידי GUNMAN 07 » 28 יולי 2003, 12:22

טרחתי לקרוא הרבה הרבה 8)
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי יובל » 28 יולי 2003, 13:24

לגבי הויכוח בין נועם לשלומי גרינבלט: כמו ב-90% מהויכוחים, נראה לי ששניכם צודקים, ומתארים שני צדדים שונים, אך של אותו מטבע (אם נתעלם ממספר שגיאות עובדתיות של שלומי). ה"מיתוס" הקובע כי כדור הנורה מאקדח בעל משתיק הינו בעל עוצמה נמוכה יותר נובע מהעובדה כי ברוב המקרים, כאשר נעשה שימוש במשתיק, משתמשים גם בקליע תת-קולי (אחרת יופחת רעש פליטת הגאזים, אך הבום העל קולי ישמע בהחלט), הנחשב איטי יותר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שלומי גרינבלט » 28 יולי 2003, 14:44

יובל תודה על התגובה ( :evil: ) אך לפי דעתי אני ויובל נמצאים משני צידי המתרס בסוגייה זו.
מה גם שהויכוח כרגע עומד על האם המשתיק מהווה חלק מהקנה ואז מהירות הלוע נמדדת מקצהו או שאינו חלק מהקנה ומהירות הלוע נמדדת מקצה הקנה.

בנוסף אני שואל את נועם על בוקר והוא משום מה עונה לי על חצי לילה...
(1) הירי היחיד שיותר מדויק מאש אויב הוא אש ידידותית
(2) לא משנה כמה פעמים בדקת את הנשק – תמיד יש עוד כדור אחד
(3) אפודים קרמיים אינם חסיני כדורים. (הם גם מיוצרים על ידי זה שהגיש את ההצעה הנמוכה ביותר במכרז)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יובל » 28 יולי 2003, 16:45

ובכן, שלומי, גם הפעם התשובה אינה מוחלטת. ישנם שני סוגי "השתקות". ישנו משתיק המחובר לאקדח, ומהווה חלק בלתי נפרד ממנו, כחלק מתהליך היצור במפעל, וישנו משתיק המותאם לקנה בבית מלאכה מיוחד. מטבע הדברים, המשתיק הראשון יעיל יותר. אולם חשוב לציין כי עוצמת הקליע היא זניחה בטווחים אליהם מיועד האקדח. רק ברובי צלפים, למשל, זהו שיקול שיש לתת עליו את הדעת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArSh » 28 יולי 2003, 20:41

לגבי מהירות הלוע של קליע שעובר דרך משתיק:
ברור שאין שינוי במהירות הקליע בזמן שהוא עוזב את הקנה אבל הכוונה במהירות לוע היא - מהירות הקליע הראשונית כשהוא יוצא מאקדח (עם כל התוספות שמותקנות עליו). לתוספת המהירות עקב התקנת משתקי קוראים FREEBORE BOOST. היא קיימת רק בחלק מהמשתיקים ובכל מקרה היא זניחה כך שחבל על הויכוח (בין שלומי לנועם).

רצ"ב ציטוט http://matrix.dumpshock.com/raygun/basics/suppress.html
בפסקה על SIDE EFFECTS:
Freebore boost. The phenomenon known as "freebore boost" occurs in particular suppressor designs and sometimes requires a particular loading of ammunition. It is caused a primary expansion chamber ahead of the barrel's muzzle, which acts as a barrel extension as a bullet passes through it. Propellant gases continue to expand inside the chamber and push the bullet through the baffle stack at a slightly increased velocity. The suppressor can actually increase bullet velocity up to about 40 feet per second (12.1 m/s) depending on the design.

מצטער, התמונה לא עולה, אז הורדתי את הקישור.

כלומר שכאשר המשתיק בנוי עם תא לחץ מייד לאחר הקנה, המשתיק מתפקד גם כמאריך קנה ומעלה את מהירות הקליע, אמנם במידה זניחה של כ-3% לפי המקור המצוטט.
נערך לאחרונה על ידי ArSh בתאריך 28 יולי 2003, 22:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ACSman » 28 יולי 2003, 22:47

אם יותר לי לתרום את שני הסנט שלי, נסכם את כל הנושא בצורה די פשוטה...
בגדול ישנם מספר סוגי משתיקים, אינטגראליים ומורכבים, לכל אחד מאולו ישנם תתי סוגים שונים.
פעולת "המשתיק" שהוא עמעם בעברית [ Suppressor ולא Silencer] מבוססת על לכידת גזי הפליטה בתוך חללים מובנים בעמעם, ושחרור הגזים באופן "משוכך" ופחות "אלים" מאשר בחלל האויר ביציאה מהקנה.
עקרון הפעולה זה מתממש ע"י כך שגזי הפליטה היוצאים מקדח הקנה אל חלל העמעם "מקבלים" חלל בו יוכלו להתפשט ולאבד לחץ (תוך יצירת תת לחץ עם המעבר לתא)
במקרים בהם העמעם הינו בנוי בצורה מקצועית במפעל, התאים הינם מורכבים ולא סתם תא בעל חלל אחיד, אלא החלל מחולק לתאי משנה בהם הגזים עוברים אל פניל התא דרך סדרת "קירות שיכוך" ואיבוד לחץ הגז תוך כדי כך.
ברגע שגז בעל לחץ גבוהה עובר תהליך איבוד לחץ בסדרת התאים המורכבים במבנם, בסוף התהליך מהירות הגז והלץ בו הוא יוצא מהעמעם, הינה נמוכה באופן משמעותי מגזי פליטה שיצאו מהקנה, ללא תהליך שיכוך לחץ הגז.
דבר זה גורם לכך שעוצמת הקול יורדת בדציבלים רבים.
אכן יש משמעות רבה לתחמושת תת קולית [כחולה למי שמכיר] (שאז בעמעם טוב, ישמע קול לחישה קל)
או לתחמושת "רגילה" העל קולית שאז ישמע קול בעל עוצמה גבוהה יותר, אבל גם כאן עקב איבוד הלחץ בתהליך שיכוך הלחץ בתאי העמעם, לא ישמע ה"בום" העל קולי החזק.

ישנם עמעמים אשר יעלו את מהירות הקליע באופן זניח (בד"כ אינטגראליים) וישנם כאלו אשר יפחיתו את מהירות הקליע... כך שהויכוח האם מהירות הלוע / קליע / עולה או יורדת אינו רלוונטי. הכל תלוי בסוג העמעם... {קאפיש? :wink: }

רק לעשות סדר, תפקידו של העמעם הוא להפחית במידת הניתן [לפי סוג העמעם והתחמושת] את עוצת הקול הנגרם ע"י יציאת הגזים מהקנה [חלל צר הפתוח בצד קדח הקנה ומעבר לחלל הגדול של האויר הפתוח, וזה הגורם ל"בום" המוכר]
אין העמעם מפחית את עוצמת הרעש המכני ממכלולי הנשק בזמן פעולתם (פטיש מכה בנוקר, נוקר מכה בפיקה, צינה הנעה על מסילת ונעצרת בנקישה, וכד')

מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.
ולא - אל תבקשו ממני פרטים טכניים של "איך בונים עמעם / משתיק בבית באופן עצמאי... :wink:
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoni162 » 29 יולי 2003, 00:38

קודם כל תודה רבה על ההסבר הממצה..רק שאלה אחת: אין רעש שנגרם מנחיתת הפטיש על הכדור - פיצוץ חומר הנפץ של הכדור?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי sixfinger » 29 יולי 2003, 05:08

אכן, את הרעש המכאני של הנשק קשה מאוד להשתיק, ואני לא נתקלתי בשום דבר שמתיימר לעשות את זה.
רעש ה"פיצוץ" כפי שאתה מכנה אותו נוצר לא מבעירת האבש"ר, אלא מהתפשטות הגזים המהירה, והטיפול בכך הוסבר קודם.

יצא לי לראות סרטון (לא ברשת, צר לי) שבו ירי של עוזי מושתק. אכן, הדבר היחיד שנשמע הוא תנועת הסדן והחלקים הפנימיים של הנשק.

אריאל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד