תיירים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תיירים
1. האם לתייר אמריקאי נושא נשק (ברשיון) מותר לשאת נשק בישראל? (אני מניח שהתשובה ברורה, אבל מכיוון שנשאלתי - וזה לא תחום העיסוק שלי, הבטחתי לוודא...)
2. האם תיירים מורשים לירות במטווחים בארץ?
מי יודע?
2. האם תיירים מורשים לירות במטווחים בארץ?
מי יודע?
לאף אחד אין זכות להיות מאושר.
נתחיל מהסוף, אין כל בעיה לתייר או לכל אדם אחר לירות במטווח, מכיוון שהחוק קובע כי ישנו פטור מחובת אחזקת רשיון נשק במטווח, בקיצור... יכול לירות.
לגבי השאלה הראשונה, קצת לא ברורה אבל אנסה:
אם המדובר ברשיון זר, ודאי שאסור לו לשאת נשק בארץ.
אם מדובר בתייר המחזיק נשק ברשיון ישראלי (נשמע משונה ואיני יודע אם אפשרי בכלל) - למה לא? שישא את הנשק עליו יש לו רשיון.
לגבי השאלה הראשונה, קצת לא ברורה אבל אנסה:
אם המדובר ברשיון זר, ודאי שאסור לו לשאת נשק בארץ.
אם מדובר בתייר המחזיק נשק ברשיון ישראלי (נשמע משונה ואיני יודע אם אפשרי בכלל) - למה לא? שישא את הנשק עליו יש לו רשיון.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אחמז, קבל את תשובותיי הלא מוסמכות שאני מרשה לעצמי לירות מהמותן (והסותרים מוזמנים).
1. קראתי פעם ב-FAQ על עלייה אם יהודי ארה"ב רשאים לעלות ארצה עם הארסנל הפרטי. התשובה החד-משמעית היא לא (דרישת סף לרשיון נשק -שהייה של שלוש שנים רצופות בארץ בטרם הוצאת הרשיון), ואני חושב שאימוץ התיקון השני במגילת הזכויות היה מעלה את שיעורי העלייה מארה"ב (אם כי הוא היה מעלה את שיעור הירידה שאולה).
2. לדעתי גם אסיר ביטחוני בחופשה יכול לירות בנשק במטווח, כל עוד שהמטווח יכול להציג פרטים מזהים אודות יורה התחמושת, מתוך מסמך מזהה רשמי המנופק על ידי מדינה כלשהי.
1. קראתי פעם ב-FAQ על עלייה אם יהודי ארה"ב רשאים לעלות ארצה עם הארסנל הפרטי. התשובה החד-משמעית היא לא (דרישת סף לרשיון נשק -שהייה של שלוש שנים רצופות בארץ בטרם הוצאת הרשיון), ואני חושב שאימוץ התיקון השני במגילת הזכויות היה מעלה את שיעורי העלייה מארה"ב (אם כי הוא היה מעלה את שיעור הירידה שאולה).
2. לדעתי גם אסיר ביטחוני בחופשה יכול לירות בנשק במטווח, כל עוד שהמטווח יכול להציג פרטים מזהים אודות יורה התחמושת, מתוך מסמך מזהה רשמי המנופק על ידי מדינה כלשהי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
חברים.
איזה תייר יכול לעמוד בקריטריונים הבסיסיים לקבלת רשיון נשק בישראל???
תבחיני משרד הפנים קובעים בפירוש:
וזאת בנוסף לכל הקריטריונים שאנו מכירים.
תייר אינו תושב קבע (לתושב קבע יש תעודת זהות ישראלית -אולם אין לו אזרחות).
כל אדם רשאי לפנות למטווח ולבקש לטווח בו, גם אם אינו תושב או אזרח המדינה. זכותו של מנהל המטווח/מדריך הירי במטווח לאשר לאדם לירות או לא.
ישנם מטווחים שאנו מכירים שבגלל כל מיני תקריות שקרו בו מעדיפים לסרב לירי את מי שאינו תושב המדינה או מי שלא שירת בצבא, ויש מטווחים שהכסף חשוב להם יותר מהכל, ולא אכפת להם מי יורה.
כל מנהל מטווח וגישתו שלו, כל מטווח ונהליו הפנימיים שלו.
אין בחוק דבר האוסר על מי שאינו אזרח ישראלי לירות במטווח.
איזה תייר יכול לעמוד בקריטריונים הבסיסיים לקבלת רשיון נשק בישראל???
תבחיני משרד הפנים קובעים בפירוש:
תושב קבע השוהה בישראל לפחות שלוש שנים ברציפות לפני מועד הגשת הבקשה.
המבקש הינו בן 21 ומעלה.
וזאת בנוסף לכל הקריטריונים שאנו מכירים.
תייר אינו תושב קבע (לתושב קבע יש תעודת זהות ישראלית -אולם אין לו אזרחות).
כל אדם רשאי לפנות למטווח ולבקש לטווח בו, גם אם אינו תושב או אזרח המדינה. זכותו של מנהל המטווח/מדריך הירי במטווח לאשר לאדם לירות או לא.
ישנם מטווחים שאנו מכירים שבגלל כל מיני תקריות שקרו בו מעדיפים לסרב לירי את מי שאינו תושב המדינה או מי שלא שירת בצבא, ויש מטווחים שהכסף חשוב להם יותר מהכל, ולא אכפת להם מי יורה.
כל מנהל מטווח וגישתו שלו, כל מטווח ונהליו הפנימיים שלו.
אין בחוק דבר האוסר על מי שאינו אזרח ישראלי לירות במטווח.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

רשיון יבוא לצורך תחרות קליעה דרך התאחדות הקליעה - לתייר.
לעולה ניתן לייבא ולהפקיד במטווח / מועדון עד קבלת רשיון הקבע.
ועדת חריגים שמעתם?
עולים שקיבלו פחות מ 3שנים בארץ
דימה רסקין
אלכסנדר דנילוב
שלא לדבר על היסטוריה - כי אז באמת היו קריטריונים שונים!
כל תחרות ירי מעשי או אולימפית בי"ל והנושא יטופל ע"י ההתאחדות מול משרד הפנים - לא תותתר נשיאה!
לידיעתכם אילן
נ.ב
היו גם תקדימים של רשיון זמני לצורך אימונים ולא תחרויות (סטודנט קלע ממדינה זרה)
לעולה ניתן לייבא ולהפקיד במטווח / מועדון עד קבלת רשיון הקבע.
ועדת חריגים שמעתם?
עולים שקיבלו פחות מ 3שנים בארץ
דימה רסקין
אלכסנדר דנילוב
שלא לדבר על היסטוריה - כי אז באמת היו קריטריונים שונים!
כל תחרות ירי מעשי או אולימפית בי"ל והנושא יטופל ע"י ההתאחדות מול משרד הפנים - לא תותתר נשיאה!
לידיעתכם אילן
נ.ב
היו גם תקדימים של רשיון זמני לצורך אימונים ולא תחרויות (סטודנט קלע ממדינה זרה)
איני מכיר את הנהלים באשר לרשיונות לאקדחים לתירים בארץ ועל כן אני נוטה לקבל את מה שכתבו באשכול .
בעבר הייתי בקשר עם ניספח צבאי של אחת המדינות והוא החזיק ברישיון לאקדח, לרובי צייד ואף לרובה סלילי שבארצו משמש לצייד. אבל מדובר באיש סגל דיפלומטי ובשנות השמונים. יתכן ודברים השתנו מאז.
באשר לרובי צייד... הכרתי בעבר קבוצה שמנתה ארבעה אזרחים איטלקים, תיירים לכל דבר, אשר החזיקו בארץ ברישיון ברובי צייד וגם ברישיון צייד. הם היו מגיעים בעונת הצייד לארץ לסופי שבוע והיו צדים פה.
WALK IN PEACE
תירות צייד
היו שנים, ולא מזמן שבהן ארצנו הקטנה והשחונה היתה משופעת בחגלות,ארנבות,דרבנים ושאר בע"ח של מה שקוראים: small game . בעוד שבאירופה המעטירה הצייד הפך נדיר.
כיום, ממכלול סיבות שלא פה המקום להרחיב ולפרט, נמצאות אוכלסיות בע"ח אלו בירידה מתמדת וכבר שלש שנים אסורים בצייד.
WALK IN PEACE
הזכרתם לי סיפור שקרה לי לפני שנה:
בבית הקפה של אשתי ("הברונית" קפה ומסעדה חלבית כשרה במטולה, הכי טובה בעולם, 20% הנחה לחברי הסליק - ובלי פרסומת סמוייה...
) ישבו שני תיירים ודיברו על צייד.
רעייתי ששמעה את השיחה, הקפיצה אותי למקום על מנת לייחצ"ן את עצמי ואולי אף להביאם למטווח.
במהלך השיחה שהתנהלה בנושא רובי צייד וסוגי תחמושת, ביקשו השניים להצטרף לצייד בגליל (סירבתי, אני נגד צייד חיות) והתפלאו לשמוע שאצלינו אסור לצוד עם רובה סלילי אלא רק עם קנה חלק.
כל נסיונותיי להיות פטריוט ולהסביר את היתרונות (המועטים) של השיטה הישראלית לא צלחו כשלפתע אחד מהם שאל:
"אבל לכל הרוחות, איך לעזאזל אתם צדים דובים עם הכלים הללו?"
בבית הקפה של אשתי ("הברונית" קפה ומסעדה חלבית כשרה במטולה, הכי טובה בעולם, 20% הנחה לחברי הסליק - ובלי פרסומת סמוייה...
רעייתי ששמעה את השיחה, הקפיצה אותי למקום על מנת לייחצ"ן את עצמי ואולי אף להביאם למטווח.
במהלך השיחה שהתנהלה בנושא רובי צייד וסוגי תחמושת, ביקשו השניים להצטרף לצייד בגליל (סירבתי, אני נגד צייד חיות) והתפלאו לשמוע שאצלינו אסור לצוד עם רובה סלילי אלא רק עם קנה חלק.
כל נסיונותיי להיות פטריוט ולהסביר את היתרונות (המועטים) של השיטה הישראלית לא צלחו כשלפתע אחד מהם שאל:
"אבל לכל הרוחות, איך לעזאזל אתם צדים דובים עם הכלים הללו?"
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
לעיתים בורות של אנשים משעשעת...
בכל מקרה הצייד בארץ ,למעט חזירי בר, אינו מצריך רובים סלילייים .
הצייד באמצעות רובה צייד יש בו יותר מן האתיקה של הצייד.
מבלי להכנס להיבט הפוליטי ורק כדי לסבר את האוזן אחת הסיבות שבגללה הגבילו גם את צייד חזירי הבר רק לרובים חלקים מתחילה, היה הרצון למנוע החזקת רובים סליליים ע"י ציבור הציידים שברובו היה ועודנו מבין המיעוטים.
למרות זאת ,בשנים בהן כל מי שרצה יכול היה לקבל רישיון לרובה 0.22 , השכילו סוחרי הנשק בארץ לייבא ולמכור הרבה רובים בקוטר 0.22 מגנום או הורנט [הורנט זה כבר center-fire
ולא rim-fire כשאר 0.22] ונשק זה בכמויות נמכר חוקית בזמנו.
צייד חזירי בר ע"י רובי צייד חלקי קנה ותחמושת LG או 00B למיניה מביאים לא אחת לפציעה של החיה וכתוצאה ממנה סבל לבע"ח. ולא אחת כשצדנו חזיר בר מצאנו בו כדוריות ישנות בכיבים מלאי מוגלה. י.
WALK IN PEACE
חזק ואמץ לכל אוהבי הקליעה והסולדים מצייד של בע"ח חסרי ישע
אני לא מקנא במי שינסה לצוד חזיר בר עם רובה 0.22 אפילו הורנט. החזיר כבר יסגור איתו חשבון.
אישית, אני מקווה שעונת היובש בצייד תימשך לנצח.
ואם כבר מדברים על תיירים או תושבים ארעיים אז יש גם את הפן ההפוך: האם ישראלי תייר בחו"ל יכול לקנות לו כלי נשק או לירות במטווחים?
ובכן, באירופה כל אחד יכול לקנות רובי אוויר כאוות נפשו ללא צורך בזיהוי ולירות בכל מקום.
בארה"ב יש מדינות שלא צריך "מספר ביטוח לאומי" ע"מ לרכוש רובה, כך שכל אחד יכול. לגבי ירי במטווחים - אין שום מגבלה כולל שכירה של תמק"ים חביבים מדגם MP5 SD
אני לא מקנא במי שינסה לצוד חזיר בר עם רובה 0.22 אפילו הורנט. החזיר כבר יסגור איתו חשבון.
אישית, אני מקווה שעונת היובש בצייד תימשך לנצח.
ואם כבר מדברים על תיירים או תושבים ארעיים אז יש גם את הפן ההפוך: האם ישראלי תייר בחו"ל יכול לקנות לו כלי נשק או לירות במטווחים?
ובכן, באירופה כל אחד יכול לקנות רובי אוויר כאוות נפשו ללא צורך בזיהוי ולירות בכל מקום.
בארה"ב יש מדינות שלא צריך "מספר ביטוח לאומי" ע"מ לרכוש רובה, כך שכל אחד יכול. לגבי ירי במטווחים - אין שום מגבלה כולל שכירה של תמק"ים חביבים מדגם MP5 SD
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד