חברה מנומסת?!
ברור שבמקרה כזה יש רצון עז לעשות את מה שעשה גיבור של סרט ''אמריקה X'' כשניסו לגנוב לו את האוטו
אבל צריך תמיד לזכור שזה טוב רק לסרטים. לצערינו במחוזינו ישנה רק האופציה לנסות להבריח את הגנבים בתקווה שלא הספיקו לפרק את מבוקשם (שלא יברחו איתו). הכי חשוב להתאפק ולא לסכן את הבריאות והחופש של עצמך.

מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!
***__ מדריך ירי __***
***__ מדריך ירי __***
אין דבר יותר מכעיס ומקומם מגילוי פריצה / גניבה והידיעה שמישהו חדר ל ד' אמותיך ללא רשותך.
אני כותב שורות אלו 10 שעות לאחר שפרצו לבית הקפה של רעייתי וגנבו את תכולת הקופה (סה"כ 100 ש"ח ששימשו כעודף ליום המחרת).
למרות האמור לעיל, למרות אזלת היד (לעיתים) של המשטרה ולמרות הכעס על כך שהפושעים לא באו על עונשם, אסור לנו אפילו לרמוז על רצון להשתמש בנשק.
אמנם חז"ל כתבו ש"סוף גנב לתליה" אך אנו לא מוציאים לפועל של חז"ל, איננו שופטחם ואיש לא מינה אותנו למחסלי עבריינים.
הנשק ניתן לנו להגנה עצמית ורק לצורך זה.
עבריין שפורץ לרכב / בית / עסק צריך לעמוד לדין ואולי אף לשבת שנים ארוכות בכלא אך עדיין לא ניתן ליגזור עליו עונש מוות בידי קורבנו.
אני כותב שורות אלו 10 שעות לאחר שפרצו לבית הקפה של רעייתי וגנבו את תכולת הקופה (סה"כ 100 ש"ח ששימשו כעודף ליום המחרת).
למרות האמור לעיל, למרות אזלת היד (לעיתים) של המשטרה ולמרות הכעס על כך שהפושעים לא באו על עונשם, אסור לנו אפילו לרמוז על רצון להשתמש בנשק.
אמנם חז"ל כתבו ש"סוף גנב לתליה" אך אנו לא מוציאים לפועל של חז"ל, איננו שופטחם ואיש לא מינה אותנו למחסלי עבריינים.
הנשק ניתן לנו להגנה עצמית ורק לצורך זה.
עבריין שפורץ לרכב / בית / עסק צריך לעמוד לדין ואולי אף לשבת שנים ארוכות בכלא אך עדיין לא ניתן ליגזור עליו עונש מוות בידי קורבנו.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
- סליקאי זהב
הורא''פ באש אזרחיות
צהוריים טובים לכל חברי הסליק!
התאוררה אצלי שאלה (לאחר ריבוי סיפורי הדקירה על רקע פלילי). האם נשק שניתן להגנה עצמית יכול לשמש גם כהגנה בנושא פלילי (מקרה של נסיון דקירה/אונס, איום בעלה וכו'). אשמח לקבל תשובות מבוססות על החוק והמשפט ולא על השארות. מודה מראש על התובות כי להבדיל מהורא''פ במקרה פח''ע הנושא של פלילים לא ממש ברור לי.
התאוררה אצלי שאלה (לאחר ריבוי סיפורי הדקירה על רקע פלילי). האם נשק שניתן להגנה עצמית יכול לשמש גם כהגנה בנושא פלילי (מקרה של נסיון דקירה/אונס, איום בעלה וכו'). אשמח לקבל תשובות מבוססות על החוק והמשפט ולא על השארות. מודה מראש על התובות כי להבדיל מהורא''פ במקרה פח''ע הנושא של פלילים לא ממש ברור לי.
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!
***__ מדריך ירי __***
***__ מדריך ירי __***
הרקע לארוע לא צריכה לעניין אותך. היא מעניינת את הסטטיסיקאים של משטרת ישראל. אם מישהו מנסה לדקור אותי, אני אשלוף אקדח ואשאל אותו "מה הרקע?", מה פתאום. הנשק ניתן להגנה עצמית. כל סוג של הגנה עצמית.
כמובן שאם היית בפאב, ויצאת שיכור כלוט, הכנסת מכות לאיזה עארס, והא שלף סכין וניסה לדקור אותך - יהיה לך קשה לטעון להגנה עצמית.
כמובן שאם היית בפאב, ויצאת שיכור כלוט, הכנסת מכות לאיזה עארס, והא שלף סכין וניסה לדקור אותך - יהיה לך קשה לטעון להגנה עצמית.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
אז לפני כשש שנים גרנו בקומה ב' של בית דירות יפה וגדול בעיה"ק פ"ת
אני, כמשתמש מכור של המחשב שוטטתי לי ברחבי האינטרנט ונהניתי מהשקט ששורר בבית בשעה ארבע לפנות בוקר.
לפתע שמעתי רישרוש מכיוון חלון צרפתי גדול שהיה מאחרי... בלחישה נזפתי במשי [הכלבה] שחשדתי בה שהיא מחטטת במשהו.. משנישנה הרישרוש ולא היתה עדות למשי בסביבה הרמתי את עיני ולתדהמתי ראיתי שתי כפות ידיים שחורות מסיטות בעדינות ולאט לאט את החלון.
דבר ראשון חשתי במירוץ אדיר של אדרנלין בגוף..ישבתי קפוא לרגע ושקלתי את האפשרויות העומדות בפני..
1. לקחת את האקדח שהיה בפאוץ' לידי...ולעשות מעשה...[אפשרות שמיד נישללה כי לא הותקפתי פיזית]
2. להתגנב לחדר השינה ולהוציא מהכספת ביונט [כידון] של רמינגטון ארוך ולקצוץ את האצבעות באיבחה ,או לחילופין לשפד את הפורץ מחדר האמבטיה.. [גם אפשרות זו נישללה מיד ועל הסף]
בחרתי בדרך שניראתה לי מקורית גם להניס את הפורץ וגם לגרום לו נזק כלשהו , מה שיחפה על הזעם שחשתי עקב הניסיון לחדור לביתי [שהוא גם מבצרי].
קמתי בשקט בשקט ניגשתי לצד השיני של החלון , המתנתי שניות מספר, וברגע ששתי ידיו היו על המשקוף סגרתי בכל כוחי את החלון........ תוך שאני פורץ בזעקות: גנב... גנב.. פושע..ושאר קללות שעלו .
התוצאה: זעקה חנוקה [כניראה אולי בגלל כובע גרב], פירפור והתחבטות וחבטות של נפילת גוף דרך מיסתור הכביסה שהתעקם.
בית פרצה מהומה תוך נביחות של משי ומיד הרמתי טלפון למישטרה.
ענתה לי יומנאית בקול משועמם ובמקום לשלוח מיד ניידת התחילה חוקרת ודורשת ויורדת לפרטים. לאחר שנבחתי עליה התרצתה ושלחה ניידת.
העיר בשעות אילו שוממת...פ"ת. המרחק לתחנת המישטרה אולי 200 מטר..
ניידת טראנזיט חבוטה הגיעה אחרי כרבע שעה. בתוכה שוטר אחד!!! שלשיבחו יאמר ,שאל שאלה או שתיים וביקש ממני להצטרף אליו כי טען שאינו רוצה להיות לבד.
יחד ערכנו סיור ברחבות החניה של הבנין ולאחר מכן משך כשעה ברחובות הסמוכים.
אולם הכל לשווא. התנחמתי בעובדה שאולי גרמתי לו נזק כלשהו.
אבל אני מבין את הזעם שחשים אנשים [חמושים או לא] כשניתקלים במצב כזה.. זו הרגשת אין אונים.
יחד עם זאת התברכתי ששלטתי בעצמי ולא הגבתי כמו שרציתי... י.
WALK IN PEACE
כנראה שתקופת הקיץ עושה זאת לאנשים...
קבלו סיפור מנומס להפליא מיום שני האחרון:
אחת משכנותי לבניין, אישה מבוגרת משהו בשנות ה - 50 לחייה, התארגנה לה ויצאה לתומה מהבית, אל תוך מכונית הגולף שלה ונסעה לה אל חוף הים.
עצרה היא באחד מחופי העיר, הניחה את חפציה באופן מוצנע על גבי מגבת,והתרחקה כדי 4 מטרים אל תוך המים הנעימים...
לאחר דקות ספורות חזרה לה אל המגבת אשר נפרסה וספגה מעט שמש בוקר טובה.
ומה אח"כ? טוב צריך לחזור הביתה... אספה הגברת את חפציה ופנתה אל מכוניתה...
ופנתה ופנתה ופנתה... ומכונית?! אין!! פישפשה בתיקה וגילתה כי צרור המפתחות נגנב ועימו המכונית...
הנימוס כמובן מתבטא בכך שלא ליכלכו את תיקה ו/או המגבת בחול, נכנסו למכונית בשקט, ל עשו "חרקות" ונעלמו בשקט כשם שבאו...
והאוטו?! עדיין איננו, והיום אני כבר מקווה בשבילה שלא ימצאו אותו...
קבלו סיפור מנומס להפליא מיום שני האחרון:
אחת משכנותי לבניין, אישה מבוגרת משהו בשנות ה - 50 לחייה, התארגנה לה ויצאה לתומה מהבית, אל תוך מכונית הגולף שלה ונסעה לה אל חוף הים.
עצרה היא באחד מחופי העיר, הניחה את חפציה באופן מוצנע על גבי מגבת,והתרחקה כדי 4 מטרים אל תוך המים הנעימים...
לאחר דקות ספורות חזרה לה אל המגבת אשר נפרסה וספגה מעט שמש בוקר טובה.
ומה אח"כ? טוב צריך לחזור הביתה... אספה הגברת את חפציה ופנתה אל מכוניתה...
ופנתה ופנתה ופנתה... ומכונית?! אין!! פישפשה בתיקה וגילתה כי צרור המפתחות נגנב ועימו המכונית...
הנימוס כמובן מתבטא בכך שלא ליכלכו את תיקה ו/או המגבת בחול, נכנסו למכונית בשקט, ל עשו "חרקות" ונעלמו בשקט כשם שבאו...
והאוטו?! עדיין איננו, והיום אני כבר מקווה בשבילה שלא ימצאו אותו...
אם שותים... לא צמאים...
לפני שבע שנים לערך לילה לפני בחינת הסמכה חשובה במכללה יצאתי לשאוף אויר
להפתעתי גיליתי אדם יושב בתוך רכבי , מניע את הרכב ונוסע כשהפרוייקט עיליו הייתי אמור להבחן היה בתוך הרכב .
לאחר כשעתיים נמצא הרכב כשהוא חונה בתוך עץ וללא מערכת השמע .
לשמחתי שמח השוטר להעביר לי את ספר הפרוייקט ואת הדגם בכדי שאוכל להבחן ביום שלמחרת .
אכן נושא החדירה לפרטיות ולשטח האישי שלנו הינו נושא מעצבן ומרתיח .
למרות כל זאת אין לקחת את החוק לידיים או לתת לחוק פרשנויות מקלות מצידינו .
מהבנתי משלל ההודעות באשכול יש להשאיר את העבודה לאנשי המשטרה גם אם לפעמים היא לא לרוחינו .
יום טוב
להפתעתי גיליתי אדם יושב בתוך רכבי , מניע את הרכב ונוסע כשהפרוייקט עיליו הייתי אמור להבחן היה בתוך הרכב .
לאחר כשעתיים נמצא הרכב כשהוא חונה בתוך עץ וללא מערכת השמע .
לשמחתי שמח השוטר להעביר לי את ספר הפרוייקט ואת הדגם בכדי שאוכל להבחן ביום שלמחרת .
אכן נושא החדירה לפרטיות ולשטח האישי שלנו הינו נושא מעצבן ומרתיח .
למרות כל זאת אין לקחת את החוק לידיים או לתת לחוק פרשנויות מקלות מצידינו .
מהבנתי משלל ההודעות באשכול יש להשאיר את העבודה לאנשי המשטרה גם אם לפעמים היא לא לרוחינו .
יום טוב
יוסי
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
Re: חברה מנומסת?!
טדי כתב:"חברה חמושה היא חברה מנומסת", כך נאמר...
האם מברג נכלל בהגדרה של "חמושה"![]()
![]()
ובכן היום, בין השעה 1530 ל - 1600, נפרץ רכבו של קרוב משפחתי (עימו הייתי 200 מטר מהרכב, בבית...) בעזרת מברג...
הם היו מנומסים מספיק בשביל להשאיר את האיסוזו, אך לקחו את כל הקשור במערכת השמע!
בנימוס מופתי ובשקט, מבלי להפריע למנוחת הצהריים של השכנים, ניפצו את החלון, ניטרלו את האזעקה (כנראה ע"י דלי מים) ועשו ברכב כבשלהם!
פשוט לא יאמן!
גם הפעם, יצאתי מהבית רבע שעה לפני בעל הרכב - ובזמן זה התבצעה הפריצה.
זו הפעם הרביעית שאני נתקל בפריצות האלה (פעמיים הרכב של אימי, פעם אחת של אחי, ועכשיו זה...) ותמיד אני תוהה מה עלי לעשות כחמוש ומנומס לאנשים מסוג זה במידה ותפסתי אותם "על חם"?!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
אני מניח שהמקרה התרחש באשקלון ?
לצערי זה קורה בכל הארץ......
לגבי תגובה-
כמו שאמרו רבים וטובים לפני : אין רכוש בעולם השווה את סיכון חייך והדגש הוא על סיכון.בטח ובטח שאין רכוש השווה חיים !!
טדי-
* בשביל מה יש ביטוח אם לא בשביל מקרים כגון אלו ?
* ממליץ בחום להתחיל ללמוד טאי-צ'י.......מרגיע מאוד !
והעיקר הבריאות........
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
מה כן אפשר לעשות ..
במקרה בו מתבצעת למול עינייך עבירה מסוג פשע (עבירה ברת מעצר שהיא עבירת אלימות, התפרצות, גניבה, גרימת נזק של ממש וכד') החוק מתיר לבצע "עיכוב אזרחי" שהוא מעין הכלאה בין סמכויות העיכוב והמעצר שקיימות לשוטר.
מי מכם שהינו מתנדב משא"ז ודאי יודע שסמכות העיכוב, שקיימת לשוטר ומתנדב משא"ז בתפקיד, אינה כוללת סמכות נילווית לשימוש בכוח (שבאה רק בצמוד לסמכות המעצר), עם זאת בעיכוב האזרחי אותו אזרח אשר ראה את העבירה ברת מעצר מתבצעת, רשאי לעכב את החשוד עד להגעת המשטרה תוך שימוש בכח סביר שהוא הכח המינימלי הדרוש ע"מ לממש את סיבת העיכוב - הגבלת חופש התנועה של המעוכב, שימו לב שאם אין התנגדות של המעוכב לעיכוב, אסור להשתמש בכח.
האזרח במקרה הנ"ל "חזק" יותר ממתנדבי המשא"ז מאחר ואלו מחוייבים ע"פ תקנות המשטרה להעדיף את סמכות העיכוב (אלא אם הם פועלים ביחד עם שוטר) שבה אסור להם להשתמש בכח, ורק אם חל סרוב לעיכוב (החוקי כמובן) אז מותר להם לממש את סמכות המעצר ללא צו ולהשתמש בכח.
לפעמים לא להזדהות כמשטרה יתן חופש פעולה גדול בהרבה ...
מי מכם שהינו מתנדב משא"ז ודאי יודע שסמכות העיכוב, שקיימת לשוטר ומתנדב משא"ז בתפקיד, אינה כוללת סמכות נילווית לשימוש בכוח (שבאה רק בצמוד לסמכות המעצר), עם זאת בעיכוב האזרחי אותו אזרח אשר ראה את העבירה ברת מעצר מתבצעת, רשאי לעכב את החשוד עד להגעת המשטרה תוך שימוש בכח סביר שהוא הכח המינימלי הדרוש ע"מ לממש את סיבת העיכוב - הגבלת חופש התנועה של המעוכב, שימו לב שאם אין התנגדות של המעוכב לעיכוב, אסור להשתמש בכח.
האזרח במקרה הנ"ל "חזק" יותר ממתנדבי המשא"ז מאחר ואלו מחוייבים ע"פ תקנות המשטרה להעדיף את סמכות העיכוב (אלא אם הם פועלים ביחד עם שוטר) שבה אסור להם להשתמש בכח, ורק אם חל סרוב לעיכוב (החוקי כמובן) אז מותר להם לממש את סמכות המעצר ללא צו ולהשתמש בכח.
לפעמים לא להזדהות כמשטרה יתן חופש פעולה גדול בהרבה ...
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
riko כתב:
למען בדיוק, עבירה מסוג פשע מוגדרת כעבירה אשר העונש עליה הינו מעל 7 שנים. סמכות העיכוב בידי אדם פרטי קמה כאשר בוצעה בפניו עבירה מסוג פשע או עבירת אלימות, גניבה או או עבירה שגרמה לנזק של ממש לרכוש, עבירות שחלקן הינו מסוג עוון, דהיינו העונש עליהן פחות משבע שנים.
עוד יש להוסיף כי ניתן לעכב אדם עד בואו של שוטר אולם לא יותר מאשר 3 שעות, שכן אחרת עלול המעכב להיות מואשם בכליאת שוא.
במקרה בו מתבצעת למול עינייך עבירה מסוג פשע (עבירה ברת מעצר שהיא עבירת אלימות, התפרצות, גניבה, גרימת נזק של ממש וכד') החוק מתיר לבצע "עיכוב אזרחי" שהוא מעין הכלאה בין סמכויות העיכוב והמעצר שקיימות לשוטר.
למען בדיוק, עבירה מסוג פשע מוגדרת כעבירה אשר העונש עליה הינו מעל 7 שנים. סמכות העיכוב בידי אדם פרטי קמה כאשר בוצעה בפניו עבירה מסוג פשע או עבירת אלימות, גניבה או או עבירה שגרמה לנזק של ממש לרכוש, עבירות שחלקן הינו מסוג עוון, דהיינו העונש עליהן פחות משבע שנים.
עוד יש להוסיף כי ניתן לעכב אדם עד בואו של שוטר אולם לא יותר מאשר 3 שעות, שכן אחרת עלול המעכב להיות מואשם בכליאת שוא.
- סליקאי כסף
עוז'ר,
ראשית עבירות מסוג פשע עונשן שלוש שנות מאסר ומעלה (חטא - עד שלושה חודשים, עוון - משלושה חודשים ועד שלוש שנים).
שנית, אכן אתה צודק שחלק מהעבירות אותן הזכרתי יכולות להיות מוגדרות כעוון - תלוי בתנאים בהם הן נעברו, עם זאת אין לכך משמעות כי החוק מתיר עיכוב אזרחי על כל "עבירה ברת מעצר" - ואלו כל העבירות למעט חטא ..
ולגבי פרק זמן העיכוב - אכן לגבי עיכוב שמתבצע ע"י שוטר יש הגבלת זמן של 3 שעות, לעומת זאת לגבי עיכוב אזרחי נאמר - עד להגיעו של שוטר למקום, כך שניתן להתווכח לגבי פרק הזמן
ראשית עבירות מסוג פשע עונשן שלוש שנות מאסר ומעלה (חטא - עד שלושה חודשים, עוון - משלושה חודשים ועד שלוש שנים).
שנית, אכן אתה צודק שחלק מהעבירות אותן הזכרתי יכולות להיות מוגדרות כעוון - תלוי בתנאים בהם הן נעברו, עם זאת אין לכך משמעות כי החוק מתיר עיכוב אזרחי על כל "עבירה ברת מעצר" - ואלו כל העבירות למעט חטא ..
ולגבי פרק זמן העיכוב - אכן לגבי עיכוב שמתבצע ע"י שוטר יש הגבלת זמן של 3 שעות, לעומת זאת לגבי עיכוב אזרחי נאמר - עד להגיעו של שוטר למקום, כך שניתן להתווכח לגבי פרק הזמן
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
ריקו,
אתה צודק באשר להגדרת עבירת הפשע (מאסר מעל 3 שנים ולא מעל 7 שנים) ואני מקווה שאף אחד מן המרצים שלי לא משתתף בפורום הזה...
יחד עם זאת, אכן עיכוב על ידי שוטר אסור שיעלה על 3 שעות (סעיף 73(ב) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים) תשנ"ו - 1996), ואולם גם עיכוב בידי אדם פרטי אסור שיעלה על 3 שעות (שם, סעיף 75(ב) :"חשוד שעוכב לפי סעיף קטן (א), יימסר לשוטר ללא דיחוי, ובלבד שהעיכוב לא יעלה על שלוש שעות (ההדגשה כמובן אינה במקור...)
אתה צודק באשר להגדרת עבירת הפשע (מאסר מעל 3 שנים ולא מעל 7 שנים) ואני מקווה שאף אחד מן המרצים שלי לא משתתף בפורום הזה...
יחד עם זאת, אכן עיכוב על ידי שוטר אסור שיעלה על 3 שעות (סעיף 73(ב) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים) תשנ"ו - 1996), ואולם גם עיכוב בידי אדם פרטי אסור שיעלה על 3 שעות (שם, סעיף 75(ב) :"חשוד שעוכב לפי סעיף קטן (א), יימסר לשוטר ללא דיחוי, ובלבד שהעיכוב לא יעלה על שלוש שעות (ההדגשה כמובן אינה במקור...)
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד