תבחינים לקבלת רשיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ליאור45 » 05 אוגוסט 2003, 14:10

Mellon, תבוא איתי ביום חמישי בלילה למשמרת במשטרת נתניה, תראה קטטה המונית באחד ממועדוני העיר, ואח"כ תראה את הנפגעים בבי"ח לניאדו ומאיר, ותגיד לי אחר כך שאלה אנשים ללא רישום פלילי שמגיע להם לקבל נשק פרטי ולשאת אותו ללא הגבלה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Mellon » 05 אוגוסט 2003, 14:23

ארנולד: אז אתה מתכוון שאנשים אלו הם בעלי רישום פלילי?

או שאתה מתכוון שיש להתיר להם לשאת נשק לאחר רישום של מעשים כאלו? אני דבר כזה לא אמרתי. מצד שני, אני (ואף אחד שאני מכיר) לא הייתי ולא מכוון להיות חלק מקטטה המונית. :lol: [/code]
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי ליאור45 » 05 אוגוסט 2003, 14:29

מלון, אלה אנשים ללא רישום פלילי. להפך. אלה אנשים שבאו ליהנות. שמשרתים בצבא ובמשמר הגבול. אחרי קצת בירה ומשחקי כבוד, הם מתחילים לחפש את מי לפוצץ.

דיברנו על זה בעבר. ברגע שהחברה הישראלית יותר מנומסת, ואני מתכוון שכולם יעמדו בתור, במיוחד בלשכות האזוריות של משרד הפנים, ולא יגיבו ל-[תשובה] עם המשפט הדבילי והצעקני "מה [תשובה]?", אז אני בטוח שיהיה ניתן לחמש אותנו בצורה גורפת יותר. עד אז, התבחינים מגינים יותר מאשר הורסים.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Mellon » 05 אוגוסט 2003, 14:34

הייתי רוצה לראות קצת סטטיסטיקות של המשטרה על מי מבצע את רוב התקיפות והפשעים האלימים (מבחינה של רקע פלילי).

הבעיה היא, מבחינתי, שאין לנו כאו gun culture. צריך לפתח אותו, ולא נוכל לעשות זאת, אלא בליברליזציה הדרגתית ושוב אני אומר הדרגתית של התבחינים.
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי ארנון » 05 אוגוסט 2003, 16:46

אני רוצה לזרוק רעיון לאויר:

כמו שישנו המכון הארצי לתחבורה, ניתן להקים רשות פרטית ללימוד שימוש בטוח בנשק פרטי.
רשות זו תדאג לזמן נושאי נשק להשתלמויות ריענון בשימוש ובטיחות בנשק.
רשות זו תשתף פעולה עם כל המטווחים המוכרים בארץ, לביצוע בפועל של ההשתלמויות.
כך ניתן יהיה לתת יותר רישיונות נשק, ועם זאת להעניק אימון מעמיק ומקיף יותר, ובנוסף, להוריד את הלחץ ממשרד הפנים, כי לרשות פרטית יהיה אינטרס לתת שרות מהיר, זמין וטוב.

מה דעתכם?
"אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת" (פ. אלמוני)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 05 אוגוסט 2003, 18:11

ארנון,
לחילופין, להגדיל ולחזק את המינהל לשרותי חרום ותפקידים מיוחדים / רישוי כלי ירייה, מכיוון שהאגף הנ"ל כבר מטפל בו. להקצות מפקחים (מעבר לקיים כיום) מטעם המשרד, על מנת לוודא ולפקח את הפעילות, לפתח ולשמר רמה מקצועית גבוהה של המדריכים, המפקחים (והכוונה לאלו שאינם עוסקים במקצוע, אלא שומרים על התעודה.), מנהלי המטווחים ובעקיפין גם את צוותות העובדים בהם, במתכונת השתלמויות שנתיות, בנושאים מקצועיים. (בנושאי השירות, כל עסק ינהל את עצמו, כמו כל חברה עיסקית אחרת.)

אבל הכל מתחיל בנקודה קטנה ... צריך לקבל החלטות.

צריך (מדינת ישראל) להכיר בחשיבות הנושא. אם נשווה זאת למכון לבטיחות בדרכים, למועצה הלאומית למניעת תאונות ושאר המכונים למיניהם, שפעולתם איננה מורגשת, חבל מלכתחילה על ההשקעה הכלכלית והזמן של האנשים. (נראה יותר כמו מכון לסידור ג'ובים למקורבים.)

השינוי צריך לבוא מצד בעלי הנשק, נושאי הנשק ברשיון צריכים לגלות בגרות ואחריות, ומאידך, המדינה צריכה לחייב אותם לבוא למבחן שנתי, ממש כמו מבחן שנתי לרכב. פעולה זו תבטיח כי נושאי הנשק יהיו בעלי רמה מקצועית מסויימת (טובה יותר מהקיימת כיום) ותוודא כי כלי הירייה שנושאים אותם אזרחים, עוברים בדיקה שנתית. (ישנם רבים המגלים רק בחידוש הרשיון, כי הנוקר שבור, הכוונות אינן מאופסות / חסרות / לא תקינות ועוד תקלות רבות בנשק ובציוד ההיקפי.) דרישה זו של המדינה, תייצר מקומות עבודה בענף, תגרור מטווחים שאינם מקפידים על רמת תחזוקה נאותה, לעמוד בתקנים ולשמור על רמת כשירות מקצועית - מדריכים והמתקן עצמו, נאותה.

בנוסף, יש לחייב מבקשי רשיון (לאחר שאושרה בקשתם באופן עקרוני, ולהגמיש בהתאם את התבחינים הדרקוניים) בהכשרה מסודרת, שעיקרה במקצועיות ובטיחות, שתארך בין 20 ל 40 שעות, ובסיומה יערך מבחן על ידי בוחן מטעם המדינה.

ישנם עוד רעיונות, רק צריך לחשוב חיובי ולא לכסת"ח. (כמו שנוטים אנשים מסויימים לעשות.)

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 05 אוגוסט 2003, 19:04

נועם ידידי, לדעתי יש כיום בעיה של מימון.

בשונה לבטיחות בדרכים, שם יש הרבה תאונות, מקרי מוות, שיקומים בבית לוינשטיין, ונזקי רכוש, כמות האבידות בנפש והרכוש כתוצאה מנשק פרטי המוחזק כחוק זניחה. ייתכן שחסר גוף שיממן לימוד / בטיחות מוסדר יותר.

מי שמחפש מידע היום על גדנ"ע קליעה לא ימצא כמות עצומה של מועדונים המרחיקה את הנוער מהרחוב ומהנרגילות. גדנ"ע קליעה, לדעתי, הוא המקום הטוב ביותר ליצירת תרבות נשק גנטלמנית.

אז אם יהיה מימון, הוא יהיה חייב לבוא מבעלי נשק "פעילים ונדיבים" ומרצון.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 05 אוגוסט 2003, 19:08

רצתי דוקא לדבר על כמה מאת אנשים שממחר שוב ישאו אזה נשק שבא להם
(לרוב M16 עים דורגלים וטלסקופ).
אבל החלטנו שלא מדברים פוליטקה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 אוגוסט 2003, 21:09

למי שבאמת מתעניין ...

http://www.mevaker.gov.il/serve/content ... 800&hw=530

יש לבחור בפרק על משרד הפנים, ניתן להוריד את הקבצים במתכונת PDF או RTF .

קריאה מהנה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Mellon » 05 אוגוסט 2003, 21:36

נועם, תודה.

איפה אפשר למצוא יותר מידע (במיוחד על האתירה לבג"ץ שמוזכרת שם).
סליקאי ארד לנצח

על ידי נועם » 05 אוגוסט 2003, 21:47

1.מוזכרת עתירה בהקשר לרישוי עבור מלווי טיולים.
2.לעניות דעתי מידע בנושאים המתנהלים בבתי המשפט, ניתן להשיג .. בבתי המשפט :wink:
3.מעבר לכך, יש לשים לב כי הדו"ח נכתב עבור שנים 96-7 , ומאז השתנו אי אילו דברים בנושא.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Mellon » 05 אוגוסט 2003, 22:33

3.ודווקא משום שהשתנו הדברים ביקשתי מידע נוסף. ושוב תודה רבה.
סליקאי ארד לנצח

על ידי Mellon » 06 אוגוסט 2003, 00:04

אגב, מי קרא את הכתבה בבלייזר בנושא?
סליקאי ארד לנצח

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד