יחיד מול רבים -ההזדמנות האחרונה שלנו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ראובן טל » 07 אוגוסט 2003, 20:15

Colonel כתב:מה זאת אומרת - ובשלב זה תהא הסיבה באשר היא - כלומר בינהם יש שהתגלה שהם חולי נפש, עבריינים, איבדו את הנשק, התעוורו, עברו מן העולם לא עלינו וכו' ... אבל כרגע זה לא משנה... לא יודע מה אתכם ... לי זה כן משנה !
הנקודה שניה שאינה נהירה לי היא יורים מעשיים שאינם פעילים וקיבלו את רישיונם על סמך היותם יורים ספורטיביים, המדינה סמכה על רמתם הגבוהה על פי הצהרתם זו ולכן זכו גם לרישיון נשיאה...

המפקד, מה אתה מתעסק בזוטות? בסך הכל חולי נפש ועבריינים (או סתם גברים מכים) מחזיקים נשק ברישיון. מה זה לעומת הזכות להגנה עצמית?
לקחת נשק ממי שעברו קורס ירי מעשי והם אינם פעילים - ממש חוצפה. אז מה אם העילה לאחזקת כלי נשק פגה? זו סיבה לקחת להם נשק?
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GYM9 » 07 אוגוסט 2003, 20:24

COLONEL,
אתה מתכווןן למה ייצא לנו מזה?
את התשובה המפורטת תוכל לקרוא בכל דפי הפורום שנכתבו בעבר ועוד ייכתבו בעתיד.
האם חוקה וזכות ההגנה העצמית הבסיסית אומר לך משהו? אני מקווה שכן.

ACSMAN
בהמשך לבקשתך, הנני מתכוון לפנות לאבי מור ולבקש את המידע שיאיר את עיני כולנו.
תודה על ההתענינות.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 07 אוגוסט 2003, 20:25

1. משנת 1997 ועד 2003 בוטלו רשיונות ל כ 85,000 בעלי רשיון לנשק (ובשלב זה תהא הסיבה באשר היא).
מתוכם עשרות אלפים שלא טרחו לחדש את רישיונותיהם, לא עברו את ההכשרות הנדרשות, ויתרו מרצון על כלי נשק מסיבות כלכליות, בריאותיות או פציפיסטיות.

2. בימים אילו פועל משרד הפנים לבטל כליל את רשיונם של כ 12,000 בעלי רשיון לנשק שקיבלו את נשקם לאחר סיום קורסי ירי מעשי אך לא היו פעילים בענף.
כל יורה אשר קיבל את רשיונו עקב עילת "יורה פעיל בירי מעשי" ולא עוסק בספורט בפועל ובצורה אינטנסיבית - ראוי ודרוש כי ישלל ממנו רשיון הנשק שלו, מכיון וכל אחד מהם מהווה פגיעה בענף הספורט המוכה והדואב הזה, מי שלא פעיל - לא פעיל וזאת סיבה מספקת לשלול ממנו רשיון שניתן לו על בסיס זה. אגב, כל אחד מ-12,000 היורים הלא פעילים מוזמן לחזור לפעילות בכל רגע.

3. מתוך ה 12,000, כמה מאות בודדות של מתאמנים פעילים יקבלו רשיון ל'החזקה' בלבד, משמע, נסיעת הנשק בקופסא, מזוודה מאובטחת מהבית למטווח ובחזרה ולא יותר להם לשאת את הנשק על גופם או להשתמש בנשק למטרות הגנה עצמית למרות מיומנותם הגבוהה.
מיומנות גבוהה או לא - יורה ספורטיבי לא אמור לשאת את כלי הנשק שלו על גופו, אלא אם הרשיון שניתן לו הינו להגנה עצמית, כמו שקלע רובה אולימפי או יורה אקדח חופשי אינם נושאים את הנשק שלהם ב"הצלב" או בנרתיק.
אני מניח שאף יורה ירי מעשי "רציני" אינו נושא את כלי הנשק התחרותי שלו על גופו במהלך היום ולכן סוגיה זו מצמצמת את קהל היעד של סעיף זה לאותם בודדים, יורי סטנדרט אשר משתמשים באקדח שניתן להם למטרות ספורטיביות למטרות הגנה עצמית.
עלי לציין שאלו היורים סטנדרט ומשתמשים באקדח שניתן להם ממילא להגנה עצמית, אינם נכללים בקטגוריה זאת.

4. חיבור המספרים מביא אותנו קרוב מאוד ל 100,000 איש שאיבדו את רשיונם ב 5 השנים האחרונות.
100,000 שכנראה ולא עמדו בהגדרות הראויות (לפי הגדרות משרד הפנים, נכון לרגע זה) ואם רשיונם נשלל מהם בגלל שלא עמדו תנאי רשיונם, אני משתתף בצערם.

לוגיקה פשוטה,
בהיותו חבר כנסת הצטרף שר הפנים הנוכחי לבג"צים שהגישה נעמ"ת ובכך טירפדו יוזמות של שני שרי פנים (אלי ישי ומאיר סוויסה) להרחיב את התבחינים הקיימים ולהקל את מתן רשיון לנשק למי שיעמוד באותם קריטריונים (וכל זאת בהתאם למצב ששרר אז ולצערינו שורר היום).
כיום אותו חבר כנסת מכהן כשר פנים ויפעל עוד רבות לאיסוף וצימצום הנשק שבידי הציבור בצורה הרבה יותר רצינית מזו שידענו עד היום.

אז למה לא הצבעת ש"ס בבחירות האחרונות?

נוסיף לזאת את דוח מבקר המדינה האחרון בנושא הנשק שיקפיא את חיוכם של רבים מחברי אתר זה ומחוצה לו.
יש לציין כי לחץ רב מופעל בימים אילו על משרד הפנים ליישם את (לפחות חלק) ההמלצות הקשות (לטעמי) בדוח מבקר המדינה מאחר ובשנים האחרונות לא יושמו ההמלצות במלואן (רפתן מחזיק בדוח - לכל המעוניין).

את הקישור לדו"ח הציג נועם לפני יום-יומיים, כל אחד יכול לעיין בהמלצות מבקר המדינה, המלצות... אתם יודעים עוד כמה המלצות נשארות בגדר המלצות בדו"ח זה? מעניין אם קראתם את שאר מיליון ואחד הסעיפים בדו"ח? האם הפסקתם לשתות מים מהברז? האם אתם לא הולכים לים? האם ראש העיר שלכם מתפקד בדיוק כפי שנדרש ממנו בדו"ח זה? נו... אז כתבו, ואולי זה היה עובר בשקט מופתי אם לא היו עושים על זה כל-כך הרבה רעש.

ועכשיו לפרקטיקה,
תמים מי שחושב שעל ידי חברות באתר, הפגנת תרבותיות, כנסים ותחרויות הוא ישנה את מדיניות משרד הפנים טועה ומטעה בגדול.

אינני יכול לתאר לעצמי את האמהות החד הוריות מוחות ונלחמות בגזירות משרד האוצר על ידי פעילות שוטפת בפורום זה או אחר.

קשה לי גם לראות מגזרים אחרים מנהלים את מאבקם בגלישה באינטרנט תו כדי הבאת עמדות.

מעניין באמת... מי מהאמהות החד-הוריות נפגשה עם השרים האלו והאחרים? ויקי כנפו או שמא מנהיגת האמהות מירושלים אשר דרשה, בדיוק כמוך, לנקוט ביד קשה ובדרך אגרסיבית... אין לי ספק שבדרך לה אתה מטיף יש סיכוי גבוה ביותר לזכות באהדתו של שר הפנים, ראש הממשלה ועוד ח"כים שאוהבים שורפי צמיגים למיניהם.

אינני מזלזל בשום פורום או דרך כל שהיא אלא עלינו להבין שבמדינתינו בה ההחלטות לא תמיד מונחות הגיון יש להפעיל גם את הרגליים, במילים אחרות לקום ולעשות, ובמקביל לדבר.

אין לי ספק שאינך מזלזל, אחרת לא היית מביע את דעתך דווקא כאן... רק שדעתך עמוסת זילזול בכל פסיק ופסיק ממנה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

תמיהה

על ידי מיכאל מס » 07 אוגוסט 2003, 20:48

GYM9
יצאת בהכרזות בומבסטיות שלמקרא התגובות, באמת לא נשאר מהן כלום.
אבי מור נחשב למומחה ענק בתחום הנשק , ונראה לי שלא למוצר שלך הוא התכוון.
ממש לא מעניינים אותי אותם אלה שבצדק נלקח מהם רשיונם. בוא לתחנות המשטרה ותחזה בארסנל המופקד שם ע"י חנטרישים שמזלזלים בחוק, לא מחדשים רישיון ופוגעים בך, בי, בנו.
אתה לוקח כל דבר כהתקפה אישית עליך, ואין הדבר כך. הדרמטיות מוגזמת, ואני ממש לא מתחיל לבכות על יורי ירי מעשי שמחממים את כורסותיהם במקום להמשיך ולעמוד בתבחין.

מדוע אדם שלא מתגורר יותר באזור המקנה לו זכות לשאת נשק חייב להחזיר את נישקו בגין תום עמידה בתבחין, ואיךו יורה ירי מעשי עצלן , ימשיך לשייך את עצמו באופן מפוקפק לקהילת נושאי הנשק?
גם העמותה הערטילאית, שרבובי " שמור במערכת" , והזכרת שמות ועיתונים , אינה מוסיפה לעיסוק בנושא זה נופך רציני.
זוהי מדינת חוק, ועל תושביה למלא אחר החוקים גם אם אינם לרוחם.

נוח לי באופן אישי שיהיו בארץ הזו פחות רשיונות מפוקפקים או נושאי נשק שלא בצדק.
נוח לי באופן אישי שנפסיק לשחק את תפקיד המודאגים והחרדים מהבאות.
נוח לי באופן אישי שהפורום הנקרא הסליק על חבריו נושאי התעודה המאוגדים היטב , יהווה גוף לסיעור מוחות ולא עמותות שלא ראיתי עדיין את המדבקה שלהם על שום רכב (!)
נוח לי באופן אישי שתפסיק לקרוא לכל אחד שחושב אחרת ממך... מתלהם. (אולי גם אני?)

מותר לך להביע את דעתך מעל גלי הפורום כי גם אתה חבר כמונו, וגם לך מותר לכתוב, אך חושבני שהפעם , קצת התפספס...
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 07 אוגוסט 2003, 21:11

אשכול עמוס, טעון וקשה לעיכול.

מתוך היכרות אישית עם GYM9 אני יכול להעיד כי אינו מציג את דבריו או דברי אבי.מ. מתוך כוונה לקדם מטרתו למגזין זה או אחר. אני בהחלט שמח שהדיון שבתחילתו נשא גוון של תגובות נוסח SPEED ROCK - קרי שליפה מהמותן - התפתח לכלל דיון ענייני יותר בנושא (קולונל, 12 נקודות על ניסוח ההודעה מחדש).

אני סבור שהאמת התיאורטית נמצאת אי שם באמצע, במקום טוב בין המתדיינים בדבר, אולם ריאלית - כפי שכבר טרחתי להביע את דעתי בפני GYM9 - הסיכוי דה פקטו להביא את מדיניות משרד הפנים לשינוי מהותי והקלה במתן רשיונות הנו נמוך עד כדי בלתי סביר לפחות בטווח הקרוב והבינוני.

על מנת לדבר על הטמעת תרבות נשק (בניגוד לתת תרבות) אפשר לדבר כאשר הקרקע פוריה ומאפשרת התאגדות מסודרת ומקצועית וקהל היעד להתאגדות שכזו מורכב מאנשים בעלי עניין משותף ובסיס התעניינות מקצועי מינימלי. לצערי אני יכול להעיד כי נסיוני אומר אחרת, מרבית נושאי הנשק בארץ (שאני נתקלתי בהם) אינם מגלים נטיות לפתח את נשיאת הנשק לכלל תרבות ואף אינם מביעים כל רצון לעשות זאת בעתיד. תרבות החפיף הזו מאוד בעייתית בעיני ובמיוחד כאשר נשק הוא הנושא.
תהליך האמור להביא לכדי התפתחות שכזו מחוייב לעבור דרך ותהליך ארוכים ואינו תבשיל אינסטנט, אני מוצא עצמי מאוד סקפטי ואע"פ שהייתי שמח להתבדות, החזון נראה בעיני אוטופי מכדי יישום ובוודאי שאינו מתאפשר ביישום מיידי.

בכל אופן, הדברים אינם בשחור ולבן ויש מקום להתדיין על כך, אם כי יש ליישם את האמירה הנודעת ביידיש: שוואיה שוואיה (ובתרגום סימולטני: לאט לאט).

משרד הפנים נמצא היום תחת לחצי דו"ח מבקר המדינה עקב אי יישום המדיניות המצמצמת של מתן רשיונות הנשק, מי שקרא את הדו"ח יכול להבין עד כמה.

נטל ההוכחה עומד היום במגרש שלנו, ואם נמצא את עצמנו שועטים כנגד קיר בטון או אחד כנגד השני נגלה כי לא רק הקיר התפרק. ראוי לדעתי ללמוד בראש ובראשונה את המשמעויות העומדות מאחורי כל צעד וצעד שכל אחד מאתנו עשוי לרצות לקדם ולפעול מתוך משנה מסודרת ובדוקה.

ברמה העקרונית אני עומד לכאורה בפני דילמה, האם "להצביע" בעד מדיניות מצמצמת שעשויה למנוע מאנשים אשר יתכן כי אינם ראויים לשאת נשק את נשיאתו אך יחד עם זאת לאיים על יכולתי לשאת נשק (ומי שעשה זאת במשך שנים באדיקות יודע למה כוונתי), או שמא "להצביע" בעד מדיניות מקלה ולקוות שיהיה בסדר?!

כתב מיכאל והיטיב לנסח:
נוח לי באופן אישי שהפורום הנקרא הסליק על חבריו נושאי התעודה המאוגדים היטב , יהווה גוף לסיעור מוחות

אני סבור שבשלב זה סיעור מוחות הוא כל מה שנוכל לעשות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי GYM9 » 07 אוגוסט 2003, 21:26

דביר ומיכאל,
מיכאל,
אני מתפלא עליך הרי על תגובות דומות של חברי הפורום באשכול מלפני מספר חודשים קראת להודנא וחלק גדול מחברי האתר נענה בחיוב, כנראה שההודנא שלנו נסתיימה הרבה לפני זו של שכנינו.
דביר,
נראה שאתה וחלק מחברי הפורום החמצתם את הרעיון המרכזי, הנושא אינו תבחין זה או אחר הרי מי שבאמת מאמין לדוגמא שתבחין 96 יימשך לנצח הרי משול הוא לבת יענה שטומנת ראשה בחול.
תבחין 96 אינו למעשה תבחין אמיתי אלא זמני עקב אילוצים טכניים ואילוצי תקציב אך עקב הצמצום הניכר ברשיונות הנשק יימצא כוח האדם שיתחיל בטיפול (האילוץ הטכני) וכן יימצא התקציב כי לפחות בשלב זה יירד מספר בעלי הרשיונות בשליש.
ואז מה? תישא את האקדח במזוודה?

הנושא הרחב הנו זכות ההגנה העצמית הבסיסית לאזרחים שומרי החוק.
המאבק הוא על הזכות לשאת נשק בתנאים מגבילים וחידושים שנתיים לכל אילו שיעמדו בקריטריונים.
חלק גדול מחברי הסליק מאמינים כי חברה חמושה הנה חברה מנומסת? האם 200,000 נחשבים לחברה או לאחוז מסויים מחברה זו?
לא כולם פושעים ולא כולם אנסים וברור שלאלה שאינם שומרי חוק לא מגיע למרות שפורעי החוק בישראל יוכלו לשים ידם על נשק לא חוקי ברוב המקרים.
האם לא מגיע הזכות לאישה להגן על עצמה מבעלה הדולק אחריה בסכין מטבח? האם לא מגיע לבעל משפחה להגן על משפחתו בטיילת בתל אביב או כשפורץ חמוש נכנס לביתו?
האם נימנע ממשפחה שומרת חוק להגן על עצמה בטיול ביערות הכרמל?
הצבא ושרותי הבטחון לא יכולים להיות בכל מקום בכל רגע נתון ועל האזרחים שומרי החוק להגן על עצמם ובני משפחתם.
ואין זה סתם כי בתחילת שנות ה90(באם אינני טועה) עקב גל הסכינאות שהלך וגבה קרא יצחק רבין המנוח לאזרחים לשאת את נישקם עליהם ולהגן על עצמם וסביבתם?
ומה בדבר אילה שלא יכלו? לצערינו הם שילמו את המחיר כי אפשרות ההגנה שלהם היתה מוגבלת ביותר.
דביר בכנות,
האם בטיולים המשפחתיים נוהג אתה לשאת את נישקך עליך? למה אתה כן יכול להגן על היקרים לך ושכנך שומר החוק (שאינו חולה ואו בעל עבר פלילי) לא תינתן לו אותה הזכות?
האם דמו יקר מדמם של אילה הנושאים בנשק - התשובה ברורה לכולנו.
אנו חיים במדינה בה הטרור הנו מעבר לפינה בנוסף לעלייה באלימות ובפשע וההני משוכנע כי היית מתנסח אחרת לולא היה ברשותך רשיון לנשק.
בוא נפסיק להתפס לדברים הקטנים, ננקה עצמינו מפוליטיקה ושאר ירקות ונסתכל על כל התמונה.
וכשבאמת ישרור שלום, ורמת הפשע תרד למינימום ושוב יהיה בטוח להסתובב בכל מקום אזי נהפוך חרב לאת.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ahmz » 07 אוגוסט 2003, 21:37

הצעדן כתב:ברמה העקרונית אני עומד לכאורה בפני דילמה, האם "להצביע" בעד מדיניות מצמצמת שעשויה למנוע מאנשים אשר יתכן כי אינם ראויים לשאת נשק את נשיאתו אך יחד עם זאת לאיים על יכולתי לשאת נשק (ומי שעשה זאת במשך שנים באדיקות יודע למה כוונתי), או שמא "להצביע" בעד מדיניות מקלה ולקוות שיהיה בסדר?!

המדיניות לא צריכה להיות "מצמצמת" ולא צריכה להיות "מקלה".

המדיניות צריכה להיות נכונה!

תרגום למונחים מעשיים:

הזכות לשאת נשק, כמו הזכות להגנה עצמית, עומדת לכל אדם.

ניתן למנוע את הזכות רק ממופרעים נפשית, בלתי כשרים פיזית, ועבריינים פליליים. חובה להתנות את מימוש הזכות ברכישת מיומנות בשימוש בנשק, ובשמירה על מיומנות זו, בדיוק כמו שהזכות לנהוג, ומכוניות הן כלי קטלני בהרבה מאקדחים, מותנית ברכישת מיומנות בנהיגה...

פעולה "נכונה" ע"פ עקרונות אלו תהיה גם צודקת כלפי כל אדם המעוניין לממש את זכותו לשאת נשק, וגם תשמור על מספר נושאי נשק מוגבל - מכיוון שממילא רכישת הנשק, רכישת המיומנות והשמירה עליה לאורך זמן, דורשים השקעת כסף ואנרגיה בכמויות שיסננו החוצה את מרבית הציבור.

אלו בעלי הכישורים, והנכונות להשקיע, יוכלו לשאת נשק בלי להיות תלויים בחסדי הפקידים, בלי טובות, תחנונים ותחמונים, ובלי תבחינים מצוצים מהאצבע.

הסיכויים בפועל? כתבה פעם ההסטוריונית ברברה טוכמן, אני מצטט מהזיכרון, כי "ממשלות לעתים קרובות נוקטות בפעולה הנכונה, רק לאחר שניסו את כל שאר האפשרויות..."

:) :( :)
נערך לאחרונה על ידי ahmz בתאריך 07 אוגוסט 2003, 21:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
לאף אחד אין זכות להיות מאושר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 07 אוגוסט 2003, 21:43

המדיניות צריכה להיות נכונה!

עם זה כולם יסכימו, אבל לאו דווקא עם הפרשנות. ואתה יכול לומר בוודאות מהי המדיניות הנכונה ?! הרי הבעיה נובעת מאי הסכמה בסיסית על המדיניות הנכונה, אם איננו יכולים להסכים על כך קל וחומר שלא נוכל לפעול על מנת לקדמה.

ואני מפנה לחתימתי...
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Webart » 07 אוגוסט 2003, 21:48

תגובתייך הינן גיבוב של ציטוטים מאתרי "התיקון השני" הקיימים למכביר בארה"ב. לנו אין חוקה, אין תיקון שני ולא לכל אחד הזכות לשאת נשק.
הייתי אומר את אותו הדבר אם לא היה לי נשק ואם לא הייתי עומד בתבחינים ונדרש ע"י משרה"פ למסור את כלי הנשק שלי מכיוון שכך גורס החוק, הייתי נאלץ (תחת מחאה אמנם) למסור את האקדחים שברשותי.

אם כל מטרותיך מסתכמות בקיצור הדרך שבתהליך המוכר לנו המתחיל מביצוע הפשע, המעצר, המשפט והעונש לתהליך מקוצרר של "ראיתי שהוא לוקח את ה-DVD שלי ויריתי לו בראש כי מגיע לו", אזי כנראה באמת אסור לחלק רשיונות לכל אדם.

משום מה נראה לי קצת משונה שאתה יודע יותר טוב מכולם, כולנו לא מבינים, לא יורדים לסוף דעתך, שיכורים שאינם מרגישים שהמדינה גונבת להם את כל זכויותיהם הבסיסיות מבלי שישימו לב או כל הגדרה אחרת, האם אתה שם לב לכך?

האם כל שאתה מסוגל לעשות הוא להתקיף אישית ולא רעיונית? מה הקשר לאיך אני מבלה עם משפחתי, חמוש או לא? מדינת ישראל החליטה בטובה להעניק לי רשיון לנשיאת נשק... אז מה? לחבר שלי היא העניקה רשיון לנהיגת רכב ציבורי והוא קנה מרצדס חדישה בלי מיסים, אז מה? אולי גם אני רוצה, זה אומר שיהיה לי?

יש לי הרגשה משונה שרשיונך ניתן לך על סמך אותו תבחין "ירי מעשי" ולא להגנה עצמית, וחששך האמיתי הוא שמכיוון שרשיון זה ניתן לך על מנת לעסוק בספורט, תאלץ לשאת את הנשק שלך במזוודה.
אומר לך את האמת, גם לי יש אקדח שתפקידו לשמש אותי בתחרויות בלבד, אך זהו אקדח שאני נושא תחת רשיון שניתן לי בעבר להגנה עצמית, בכל מקרה, למרות רישיוני, אני נושא את האקדח הזה בתיק ולא בחגורתי, אם משרד הפנים מבקש ואם לאו, מכיוון שכך אוכל לשמור עליו בצורה האופטימלית ומכיוון שאקדח זה משמש אותי לספורט ולא להגנה עצמית.

כדאי שתחליט, אתה שומר על 12,000 יורי ירי מעשי לא פעילים? שומר שלא ישימו לך את האקדח במזוודה? או מנסה להשיג לכל עם ישראל (חוץ מהעבריינים והלא שפויים) רשיונות לנשק?

והכי חשוב, כדאי שתחליט שאתה עונה על הטענות שאנשים מעלים כאן ולא תתמיד בניגון המנטרה הלעוסה של "זכותו של כל אדם וכו'" - כאן לא ארה"ב, כאן זה ישראל וכמו שבניו יורק לא סוגרים את המסעדות בערב ט' באב, כאן לא נותנים נשק לכל מי שבא לו.

עניתי לכל טיעון וטיעון שלך, תשובה מנוסחת ועיניינית, אבל אתה מאמין עדיין שההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה (בדיוק כמו שרצת לירות בגנב ה-DVD, שממילא היה מקבל עונש מוות, נכון?).
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ahmz » 07 אוגוסט 2003, 21:50

הצעדן כתב:ואתה יכול לומר בוודאות מהי המדיניות הנכונה ?! הרי הבעיה נובעת מאי הסכמה בסיסית על המדיניות הנכונה, אם איננו יכולים להסכים על כך קל וחומר שלא נוכל לפעול על מנת לקדמה...

רק המוות ומס הכנסה הם בגדר וודאות... (מתנצל על שיטפון הקלישאות...) :)

אני יכול להביע רק את דעתי, ולא ראיתי שנימקת מדוע אתה חולק עליה, והיכן לדעתך אני טועה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי doron-30 » 07 אוגוסט 2003, 22:04

מתוך הכרות וחברות עם gym9 ,אני יכול לומר שאין לו שום אינטרס,כעושה דבריו של אבי מור,
וגם לא במגזין בלייזר או כל מגזין אחר.

כואב לי לראות תגובות קשות ,על חבר כמונו שמאיר עינינו בכך שהוא מעונין שנראה את כל התמונה בשלמותה על מה שמשרד הפנים מנסה לעשות,ודוגמא טובה לכך היא ההחלטה
שהעביר משרד הפנים לגביי מחזיקי רישיון של ירי מעשי,גם תבחין 96 בסכנה,זו המטרה שלהם
לשלול כמה שיותר רשיונות.
חברים אם לא נשב על המשמר ונגן על האינטרסים שלנו ,ולא נפקח עינים משרד הפנים יגיע
אלינו מהדלת האחורית ,זה מה שניסה להציג חברי gym9 ,ועל זה תקפתם אותו שלא לצורך.

צודק גם באומרו שאתר זה לא יכול להשפיע על החלטות של גוף ממשלתי כמו עמותה, ויסלח
לי בבקשה דביר על מה שכתבתי במשפט זה,אבל זו האמת גם אם היא כואבת.

להית'

דורון
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ahmz » 07 אוגוסט 2003, 22:04

דביר,

אלא אם כן יש דבר מה אישי בינך לבין GYM9, הרי תגובותיך לא מובנות לי.

האיש לא טען כי הנשק דרוש להגנה על ה-DVD, (לפחות לא באשכול זה) וברור כי גם אם אין בישראל חוקה המסדירה את זכויות האזרחים, אין בכך לשלול את הטענה כי הזכות לשאת נשק קיימת, וראויה להגנה במסגרת החוק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 07 אוגוסט 2003, 22:12

שום דבר אישי, ידידי, אין לי כל סיבה לכך, לא אני זה שהתקפתי על בסיס אישי ולא רעיוני, לא אני זה שפניתי ואמרתי: "דביר בכנות, האם בטיולים המשפחתיים נוהג אתה לשאת את נישקך עליך? למה אתה כן יכול להגן על היקרים לך ושכנך שומר החוק (שאינו חולה ואו בעל עבר פלילי) לא תינתן לו אותה הזכות?"

ואני מצטט את GYM9: "האם לא מגיע לבעל משפחה להגן על משפחתו בטיילת בתל אביב או כשפורץ חמוש נכנס לביתו?"
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 07 אוגוסט 2003, 22:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Webart » 07 אוגוסט 2003, 22:23

doron-30 כתב:צודק גם באומרו שאתר זה לא יכול להשפיע על החלטות של גוף ממשלתי כמו עמותה, ויסלח לי בבקשה דביר על מה שכתבתי במשפט זה,אבל זו האמת גם אם היא כואבת.

א. אין סיבה לסלוח, כי אין סיבה לבקש סליחה, לא נפגעתי.
ב. אין לי ספק שעמותה שנמצאת בקומה כבר שנים יכולה להשפיע על החלטות של גוף ממשלתי, או כמו שאומר ידידי טדי: "בבדאיייי".
ג. נו, ברצינות, להקים עמותה זאת הבעיה? או לחשוב מה צריכה לייצג העמותה הזאת? עמותות צצות כפטריות לאחר הגשם ונעלמות באותה המהירות, זה מצביע משהו על יכולתה של עמותה להשפיע על גוף משלתי?
ד. לך תבדוק באתר רשם העמותות כמה עמותות נמצאות בתהליכי סגירה או שנסגרו... אם אינני טועה "עמיחי" - עמותה ישראלית לחובבי ירי, מס' עמותה: 58-000282317 נמצאת ברגע נתון זה בתהליכי מחיקה אצל רשם העמותות, או שמא אני טועה? ולכן לא הייתי מתחיל לחגוג סביב עגל הזהב אותו הציגו בפני חברי האתר.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

בזמן שישנת

על ידי מיכאל מס » 07 אוגוסט 2003, 22:24

דורון
גם אני מכיר את GYM9 וחושב כמוך.
בזמן שישנתי (סריקת מחשב לוירוסים , תולעים וקוקיס) האשכול הזה מתנפח ומתנפח...
או שמתכנסים לדבר על כך... או שדי כבר עם גן הילדים של "הוא התחיל"

הנושא כבד וחשוב,
אופן הדיון , מכובד,
הכוחות והמשימות נשענים על מודיעין שגוי
מסקנה, המשימה מבוטלת יוצאים לחמשוש.
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד