מיצמוץ
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מיצמוץ
בעבר הייתי בקורס של משרד הביטחון שם למעשה נפגשתי באופן אינטסיבי עם האקדח.
לאחרונה חזרתי לטווח לאחר הפסקה ארוכה, שמתי לב שיש לי בעיה עם מיצמוץ לפני ירי של אחרים.
אין לי בעיה אם הירי שלי אך העיניים ממצמצות (מההדף? פחד?) עוד לפני הירי של
זה שעומד לידי
דבר שגורם לי ל"יציאה מהמטרה" ומקבץ גדול מידי.
יש לציין שבזמנו בקורס לא סבלתי מהבעיה הזאת (אולי בגלל הירי האינטסיבי?)
בכל מקרה כיצד אני יכול לפתור את הבעיה הזאת?
תודה רבה
לאחרונה חזרתי לטווח לאחר הפסקה ארוכה, שמתי לב שיש לי בעיה עם מיצמוץ לפני ירי של אחרים.
אין לי בעיה אם הירי שלי אך העיניים ממצמצות (מההדף? פחד?) עוד לפני הירי של
זה שעומד לידי
דבר שגורם לי ל"יציאה מהמטרה" ומקבץ גדול מידי.
יש לציין שבזמנו בקורס לא סבלתי מהבעיה הזאת (אולי בגלל הירי האינטסיבי?)
בכל מקרה כיצד אני יכול לפתור את הבעיה הזאת?
תודה רבה
- סליקאי ארד
ליטון, ראה קישור בנושק

ממילות החוכמה של הפורום הראשון:
http://1021.hydepark.co.il/hydepark/Topic.asp?topic_id=184752
בהצלחה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
עצות
שלום .
קרוב לוודאי שמדובר בפחד מסוים .בשל רמת המיומנות הגבוהה שהורגלת אליה במשרד הביטחון ,סף החשש וחוסר הביטחון שלך מהיורים "שלא ברמתך" מעלים סוג של חרדה שגורם לך להגיב בצורה של מיצמוץ .
א. בצע בדיקת שמיעה וראייה ובדוק שאין כל בעייה רפואית .
ב. רכוש אוזניות איכותיות מבודדות בדציבל גבוה כמו פלטור 10 .
ג. תירה לבד . בדוק את עצמך בירי לבד . תוודא שאכן הבעייה היא עם יורים אחרים בלבד.
ד. בדרך כלל העניין הוא להתרגל לרעש בגובה דציבל מסוים שגורם לרתיעה . אצלך האינסטינקט של עצב העין מושפע מכך .
ה. אותי לימדו שלהתמודד עם פחד הוא להתייצב מולו . גש למטווח אחה"צ שלם עלות כניסה והצטרף לקבוצת יורים פעילים , ללא ירי . בדוק את התגובות שלך . אני מבטיח לך שלאחר שהגוף שלך יקלוט מספיק דציבלים גבוהים וכמות נעימה של אבש"ר ותראה שאחרים יורים בביטחה ובהנאה ,תוכל לבצע ירי לצידם ללא כל מצמוץ .
ו. באם כל זה לא עוזר כנראה שאינך כשיר יותר לשאת כלי יריה ,שכן באם תאלץ לבצע ירי מבוקר בנוכחות אנשים אחרים , הנך עלול חלילה לגרום לנזק מאשר לתועלת .
מקווה שעזרתי .
קרוב לוודאי שמדובר בפחד מסוים .בשל רמת המיומנות הגבוהה שהורגלת אליה במשרד הביטחון ,סף החשש וחוסר הביטחון שלך מהיורים "שלא ברמתך" מעלים סוג של חרדה שגורם לך להגיב בצורה של מיצמוץ .
א. בצע בדיקת שמיעה וראייה ובדוק שאין כל בעייה רפואית .
ב. רכוש אוזניות איכותיות מבודדות בדציבל גבוה כמו פלטור 10 .
ג. תירה לבד . בדוק את עצמך בירי לבד . תוודא שאכן הבעייה היא עם יורים אחרים בלבד.
ד. בדרך כלל העניין הוא להתרגל לרעש בגובה דציבל מסוים שגורם לרתיעה . אצלך האינסטינקט של עצב העין מושפע מכך .
ה. אותי לימדו שלהתמודד עם פחד הוא להתייצב מולו . גש למטווח אחה"צ שלם עלות כניסה והצטרף לקבוצת יורים פעילים , ללא ירי . בדוק את התגובות שלך . אני מבטיח לך שלאחר שהגוף שלך יקלוט מספיק דציבלים גבוהים וכמות נעימה של אבש"ר ותראה שאחרים יורים בביטחה ובהנאה ,תוכל לבצע ירי לצידם ללא כל מצמוץ .
ו. באם כל זה לא עוזר כנראה שאינך כשיר יותר לשאת כלי יריה ,שכן באם תאלץ לבצע ירי מבוקר בנוכחות אנשים אחרים , הנך עלול חלילה לגרום לנזק מאשר לתועלת .
מקווה שעזרתי .
אין פחד ירי (פחד זה דבר משתק או מבריח) יש תגובת ירי וזוהי תגובה אינסטינקטיבית בלתי נשלטת התלויה ברגישות שלנו. כמו מצמוץ כשחרק עובר ליד העין.
תגובת ירי נגרמת בד"כ לאחר שהכדור עזב את הקנה (אז חלה הרתיעה/קפיצה)
אם יש פיזור כדאי לבדוק אם הוא לא נובע מתגובה מקדימה לתגובת הירי (מוכר כפלינץ') מדריך או מאמן טוב ודאי יעזרו.
בהצלחה
תגובת ירי נגרמת בד"כ לאחר שהכדור עזב את הקנה (אז חלה הרתיעה/קפיצה)
אם יש פיזור כדאי לבדוק אם הוא לא נובע מתגובה מקדימה לתגובת הירי (מוכר כפלינץ') מדריך או מאמן טוב ודאי יעזרו.
בהצלחה
תודה לכולם..
אני אנסה לסכם הכל סליחה על הבלאגן:-)
טווחתי במטווח והיה שלב מסויים שעמדתי כ"צופה מהצד" בזמן שמעביר המטווח ירה
שמתי לב כי לאחר כמה יריות שהוא ירה העין שלי כבר חזתה מראש את הירי ומיצמצה עוד לפני הירי שלו..
מעיין "פחד מההדף" או משהו..
אין לי פחד מרמתם של היורים האחרים בגלל "רמתי הגבוהה" שרכשתי בקורס, אני לא משלה את עצמי..
הייתי בקורס לפני שנתיים בערך ומאז כמעט שלא טווחתי, אין לי ספק שרמתי צנחה כמעט לנקודת ההתחלה..
גיליתי אצלי עוד כמה בעיות, אבל איתם אני יכול להתמודד המצמוץ לא ממש בשליטתי..
לסיכום:
-אני אכן רוצה לטווח עם מדריך ירי שיבחן את הבעיות שלי מהצד ויעזור לי להתגבר עליהם אבל שוב.. בעיניין המצמוץ אני לא יודע מה הוא יוכל לעזור, אולי באמת קצת עמידה במטווחים ירגילו חזרה את העין להדף..
שמתי לב כי עמידת המוצא שלי ומין הסתם עוד כמה דברים שונים ממה שאחרים מבצעים (כולל מדריך ירי שהיה שם) מה שלימדו אותי בקורס יותר דומה ל"ירי מעשי" (נראה לי שככה קוראים לזה) ואם אכן ארצה לטווח עם מדריך מה שאני למדתי והוטמע בי שונה ממה שהוא למד ואני חושש שזה יצור בעיה לא?
-עוד בעיה.. זה הכסף... יקר...יקר..יקר...
כאן משרד הביטחון לא דואג לתחמושת..כאן זה מהכיס שלי.. וזה מרושש...
מקווה שסיכמתי הכל:-)
שוב..
תודה לכולם
טווחתי במטווח והיה שלב מסויים שעמדתי כ"צופה מהצד" בזמן שמעביר המטווח ירה
שמתי לב כי לאחר כמה יריות שהוא ירה העין שלי כבר חזתה מראש את הירי ומיצמצה עוד לפני הירי שלו..
מעיין "פחד מההדף" או משהו..
אין לי פחד מרמתם של היורים האחרים בגלל "רמתי הגבוהה" שרכשתי בקורס, אני לא משלה את עצמי..
הייתי בקורס לפני שנתיים בערך ומאז כמעט שלא טווחתי, אין לי ספק שרמתי צנחה כמעט לנקודת ההתחלה..
גיליתי אצלי עוד כמה בעיות, אבל איתם אני יכול להתמודד המצמוץ לא ממש בשליטתי..
לסיכום:
-אני אכן רוצה לטווח עם מדריך ירי שיבחן את הבעיות שלי מהצד ויעזור לי להתגבר עליהם אבל שוב.. בעיניין המצמוץ אני לא יודע מה הוא יוכל לעזור, אולי באמת קצת עמידה במטווחים ירגילו חזרה את העין להדף..
שמתי לב כי עמידת המוצא שלי ומין הסתם עוד כמה דברים שונים ממה שאחרים מבצעים (כולל מדריך ירי שהיה שם) מה שלימדו אותי בקורס יותר דומה ל"ירי מעשי" (נראה לי שככה קוראים לזה) ואם אכן ארצה לטווח עם מדריך מה שאני למדתי והוטמע בי שונה ממה שהוא למד ואני חושש שזה יצור בעיה לא?
-עוד בעיה.. זה הכסף... יקר...יקר..יקר...
כאן משרד הביטחון לא דואג לתחמושת..כאן זה מהכיס שלי.. וזה מרושש...
מקווה שסיכמתי הכל:-)
שוב..
תודה לכולם
- סליקאי ארד
צורת ירי
אם אתה יורה ופוגע כמו שצריך בתנוחה שבה אתה יורה אז אני לא רואה שום סיבה שהמדריך יצטרך ללמד אותך מחדש את הנושא,
נכון שישנם מספר תורות לחימה אבל לפי דעתי מה שנחשב היום יותר הוא מבחן התוצאה על המטרה.
נכון שישנם מספר תורות לחימה אבל לפי דעתי מה שנחשב היום יותר הוא מבחן התוצאה על המטרה.

אוכל לעזור?
ידידי
אל תילחץ, הבעיה ידועה ומופיעה לעיתים קרובות גם אצל יורים מנוסים .אם אתה בסביבת אשקלון אשמח לעזור לך.
אני מנהל את מטווח אשקלון. אם תרצה וזה חשוב לך אוכל לעזור במטווח.
קו יורים מטחים שלושה!!! זוכר את המשפט???
ולכן אם אכן בעזרה חפצת אוכל לעזור
אבי
אל תילחץ, הבעיה ידועה ומופיעה לעיתים קרובות גם אצל יורים מנוסים .אם אתה בסביבת אשקלון אשמח לעזור לך.
אני מנהל את מטווח אשקלון. אם תרצה וזה חשוב לך אוכל לעזור במטווח.
קו יורים מטחים שלושה!!! זוכר את המשפט???
ולכן אם אכן בעזרה חפצת אוכל לעזור
אבי
אבי לגמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
- מדריך ירי מעשי
אגב, לפני מס' שנים ניסו 2 מדריכי ירי לשווק בארץ (ובעולם) התקן שחבק את הדק האקדח ועליו היה חומר בעל תחושה ספוגית.
להתקן קראו "פלינץ' אוף" ותפקידו היה "לרמות" את היורה ולנטרל אותו מהציפיה לפליטת הכדור (ההתקן טישטש את התחושה של ההדק) ובכך למנוע את הפלינצ'ים.
בשנים האחרונות לא ראיתי את המוצר.
להתקן קראו "פלינץ' אוף" ותפקידו היה "לרמות" את היורה ולנטרל אותו מהציפיה לפליטת הכדור (ההתקן טישטש את התחושה של ההדק) ובכך למנוע את הפלינצ'ים.
בשנים האחרונות לא ראיתי את המוצר.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
הגיע הזמן לתלות נעליים ?
שלום !
תרשו לי להיות אופוזיציה קטנה לכל קולגות המדריכים שהגיבו .
אינני מסכים איתכם .
פלינץ בירי ניתן לפתור ביותר מדרך אחת .
האיש סובל מטיקים בעייניים שנגרמים לו כתוצאה מגורם אוביקטיבי /סוביקטיבי שבעבר לא היה קיים.
אינני מתימר להיות פסיכולוג או רופא . אני "כולה" מדריך כמותכם שאימן אלפי אזרחים בעשור האחרון .יש מצבים שבהם צריכים להגיד לאזרח "שמע חביבי - אינך יכול לשאת כלי ירייה עקב ... "
כתבתי לאזרח שורה של פעולות שאותם הוא אמור לבצע . והיה וביצע ועדיין סובל .מה ? בכח ?
לקשור לו את האצבע ? להחזיק אותו מאחור ? ללטף לו את הראש ?
אולי אני טועה , אבל במקום שיש ספק - אין ספק .
מדריך טוב יודע מתי להגיד סטופ .
ואולי אני טועה ...
אשכול מצויין דרך אגב .
גיא
תרשו לי להיות אופוזיציה קטנה לכל קולגות המדריכים שהגיבו .
אינני מסכים איתכם .
פלינץ בירי ניתן לפתור ביותר מדרך אחת .
האיש סובל מטיקים בעייניים שנגרמים לו כתוצאה מגורם אוביקטיבי /סוביקטיבי שבעבר לא היה קיים.
אינני מתימר להיות פסיכולוג או רופא . אני "כולה" מדריך כמותכם שאימן אלפי אזרחים בעשור האחרון .יש מצבים שבהם צריכים להגיד לאזרח "שמע חביבי - אינך יכול לשאת כלי ירייה עקב ... "
כתבתי לאזרח שורה של פעולות שאותם הוא אמור לבצע . והיה וביצע ועדיין סובל .מה ? בכח ?
לקשור לו את האצבע ? להחזיק אותו מאחור ? ללטף לו את הראש ?
אולי אני טועה , אבל במקום שיש ספק - אין ספק .
מדריך טוב יודע מתי להגיד סטופ .
ואולי אני טועה ...
אשכול מצויין דרך אגב .
גיא
ליטון שלום !
לאבחן את הבעייה שלך "מעל גלי האתר" לא יהיה הדבר הנכון ביותר לעשות.
עלייך להפגש עם אחד המדריכים המציעים את עזרתם ואני ביניהם, (מתי שתרצה.) לשוחח ולבחון לעומק. רק כך, תוכל לקבל תשובות האם הדבר עשוי להפתר באימון ותרגול.
חברי הפורום בעלי תעודת המדריך, חלקם מאבות המדריכים בארץ, בעלי נסיון רב, ישמחו לסייע לך. צור קשר בהודעה פרטית עימי ו"אשדך" בינך לבין מדריך בקרבתך.
אני מצידי, אשמח לסייע לך באזור המרכז.
בהצלחה.
נועם.
לאבחן את הבעייה שלך "מעל גלי האתר" לא יהיה הדבר הנכון ביותר לעשות.
עלייך להפגש עם אחד המדריכים המציעים את עזרתם ואני ביניהם, (מתי שתרצה.) לשוחח ולבחון לעומק. רק כך, תוכל לקבל תשובות האם הדבר עשוי להפתר באימון ותרגול.
חברי הפורום בעלי תעודת המדריך, חלקם מאבות המדריכים בארץ, בעלי נסיון רב, ישמחו לסייע לך. צור קשר בהודעה פרטית עימי ו"אשדך" בינך לבין מדריך בקרבתך.
אני מצידי, אשמח לסייע לך באזור המרכז.
בהצלחה.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד