יחיד מול רבים -ההזדמנות האחרונה שלנו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Colonel » 09 אוגוסט 2003, 15:41

אופ טופיק :

ahmz, למה אתה כותב בצבע כחול ולא כמו כולם ?

:|

נכון שלא נוח לקרא ? :?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ahmz » 09 אוגוסט 2003, 15:59

כי שכחתי את המדים בבסיס (לפני 20 שנה...) והיום אני על אזרחי...

:) :) :)

ובאופן מהותי - כחול כן נוח לקריאה. צהוב לא.
לאף אחד אין זכות להיות מאושר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 09 אוגוסט 2003, 16:08

הודעה זו נמחקה מכיוון שאחד ממשתתפי הפורום ראה עצמו נפגע ממנה.
הודעה זו נמחקה ע"י Webart.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ahmz » 09 אוגוסט 2003, 16:10

סליחה?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yuval5 » 09 אוגוסט 2003, 17:57

לא אריאל. אין זה אירוני כלל. ואני מתפלא על ההנהלה שנתנה לאשכול הזה להתנהל עד כה.
זה אתר :פרטי ובתור שכזה הבעלים יגידו מה מותר ומה אסור. [מפאי, מה לעשות]
האמת שלא הייתי רוצה שכל בר ביי רב ישא נשק.
מקצת הניסיון שיש לי בעניני גופים ועמותות שניסו ללכת נגד,או לשנות החלטות של מירדי ממשלה נוכחתי שלפעמים גופים אלו "מענישים" קולקטיבית. ואישית אין לי חשק להענש בגלל מרדנות או דעות של פרט זה או אחר.

וסתם מתוך התענינות גרידא.. מה איכפת לך,קולונל, באיזה צבע כותב משתמש זה או אחר?
WALK IN PEACE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יעקב » 09 אוגוסט 2003, 18:13

שלום לכולם .

אריאל
-------
מבין אותך ומסכים איתך . גם חווית השתתפות שלי נפגעה במעבר משוק הנשק לסליק .

גק
---
תשעה העובדות הראשונות שכתבת עליהם הן בעצם שתי עובדות . ושתיהם נוצרו בשוק הנשק והסליק ירש אותם .

אם זאת לזכותו של הסליק יאמר ש :
1. העובדות הנ"ל טופחו במסגרת הסליק מעבר ליכולת של שוק הנשק .
2. מבנה הסליק מאפשר לאתר בקלות את בעלי הידע .
3. אתר הסליק מכיל יותר כתבות וכדומה אשר בפורם בהייד פארק אי אפשר היה לפרסמם.

קולונל
-------
נכון שנושא הבטיחות מדוגש באתר. חבל רק שאנו לא לומדים גם את נסיונם ולקחיהם של מדריכי ירי מארצות אחרות. גבי מאתר "צלחות החרס" סיפר שבארה"ב ביטלו את הנקירה שבתהליך הפריקה במסגרת הפקת לקחים .

צנזורה
-------
אין ספק שחייבת להיות צנזורה להגנה על הדרוש הגנה. אבל לפעמים באה דרישה מגוחכת לצנזר משהו מטופש רק בגלל שיש בו שמץ ניחוח של משהוא בטחוני. אי לכך ברצוני להרגיז קמעה את הצנזור הצדקני הלז ואפרסם ש "רוב רובם של כוחות הבטחון לובשים תחתונים" . ממש לא אכפת לי איזה רעיונות האוייב יקבל מזה.

נעדרתי מהסליק תקופה ארוכה (פרנסה וחופשה) וכנראה שאעדר תקופה ארוכה לא פחות. אז יש כאלה שיכולים לנשום לרווחה :)

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 09 אוגוסט 2003, 19:43

ahmz.

אין לי ספק שהנהלת האתר אינה פטורה באופן אוטומטי רק משום שיקום מישהו שיגיד אני אחראי.

ממש לא נתכוונתי להוביל פה דיון בסוגיות משפטיות על הסיכונים והסיכויים המשפטיים הכרוכים בניהול אתרים ברשת.

הדבר היחיד אותו ניסיתי להאיר הוא כי יש מי בציבור המכובד כאן שחש כי חופש הביטוי ניטל ממנו למגינת ליבו, וציפור נפשו נפגעה עד כדי פגיעה אמיתית בחווייה שבקריאה. אולם בשום אופן לא יהיה מוכן לקחת על עצמו גרם אחד של אחריות לגבי דברים שנכתבים באתר באשר הם.

sixfinger, ויעקב.

חוויות ההשתתפות והקריאה שלכם נפגעו ?, אתם בהחלט מוזמנים לשנות זאת. למשל ע"י החוויה שביצירה. תציעו את עזרתכם, תנו כתף, תעזרו לשאת בנטל, מן הסתם תוכלו גם להשפיע ע"פ הבנתכם.

להשתמע.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

לאריאל

על ידי מיכאל מס » 09 אוגוסט 2003, 20:05

לאריאל

חשבתי לתומי שדווקא אתה שקיבל כל כך הרבה במובן האישי, מבלי שאף אחד (כולל דביר) בדק בציציותיך , לא תוציא חוצנך בצורה כזו.
אם אתה כ"כ מתגעגע לפורומים אחרים, שחרר אותנו מנוכחותך ולך לך למקומות בהם תרווה נחת.
אם לא הייתי מכיר אותך באופן אישי , לא הייתי כותב לך דברים אלה. הסליק נתן לך בית , באת למיפגשים, קיבלת אקדחים ותחמושת ממספר חברים , ואתה מעז לצאת כנגד בעל הבית.
דמוקרטיה או לא , לא הייתי רוצה להפנות אליך גב , אני כבר לא בוטח בכוונותיך. גיס חמישי הינו מושג הקשור גם לעונשים.
הסליק הינו אתר בבעלות אדם פרטי ! אשר פועל יחד עם סליקאים מתנדבים למען קהילת נושאי הנשק. המורה לא מוצא חן בעיניך , עבור לבית ספר אחר.

וזה , עדיין ללא התיחסות לנושא האשכול.
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ahmz » 09 אוגוסט 2003, 20:44

volunteer כתב:ahmz.

אין לי ספק שהנהלת האתר אינה פטורה באופן אוטומטי רק משום שיקום מישהו שיגיד אני אחראי.

ממש לא נתכוונתי להוביל פה דיון בסוגיות משפטיות על הסיכונים והסיכויים המשפטיים הכרוכים בניהול אתרים ברשת.

עושה רושם שלידידנו הקולונל תהיה בקרוב הזדמנות לנהל את הדיון הזה, תחילה מול עורך דין טוב, ואח"כ מול שופט.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי volunteer » 09 אוגוסט 2003, 20:50

ahmz.

לא ממש הבנתי מה אתה רוצה להגיד. אני מקווה שאתה כן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי ראובן טל » 09 אוגוסט 2003, 20:52

אחרי שקראתי שוב את האשכול מתחילתו ועד סופו אני מגיע למסקנה שמי שרוצה לקדם את התחום צריך להתאגד תחת גוף ציבורי. הסליק, חביב ככל שיהיה (והאמינו לי שאני נהנה מכל השטויות שנכתבות פה) אינו יכול לשמש "פÆה" לציבור שלם מאחר והוא אתר פרטי לחלוטין. מי שרוצה לקדם את תחום הנשק מול גורמים ממשלתיים ואחרים צריך להצטרף לעמותה ציבורית. יתרונה של עמותה שהיא מאגדת תחתיה אנשים רבים שיש בינהם מחלוקות, אבל המשותף רב על המחלק. המחלוקות מוכרעות בדרך דמוקרטית בתוך העמותה.

כמה הערות נוספות:

1. לגבי הצנזורה - אתר הסליק עוסק בנשק. כל מה שנכתב באתר (כולל בפורום החידות) יכול לעניין גורמים עויינים. צריך למצוא את שביל הזהב בין חופש הביטוי לבין פרסום דברים שיש בהם פגיעה ממשית בביטחון המדינה, ולא פורסמו עד כה (לדוגמא פצצת המימן שפותחה לאחרונה עם שיפורים רבים... :wink: ).

2. היחס לאתר צריך להיות מוגבל. אל לנו לצפות שכתוצאה מהשתתפותנו באתר, ירים מחר שר הפנים טלפון לדביר וישאל אותו לדעתו. האתר מקדם את תחום הנשק בכך שאנו נחשפים ליותר מידע מקצועי.מעבר לכך, זהו אתר פרטי. כולנו אורחים. כדאי לנו להתנהג בנימוס כדי שבעל הבית לא יזרוק אותנו.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ahmz » 09 אוגוסט 2003, 20:58

volunteer כתב:ahmz.

לא ממש הבנתי מה אתה רוצה להגיד. אני מקווה שאתה כן.

קרא במעלה העמוד.

האיש ייחס לי שגעון גדלות ללא שום סיבה וללא שום התגרות.

ע"פ החוק גם שימוש בלשון מבזה או משפילה הינו בגדר הוצאת לשון הרע, ובכוונתי לתבוע את האדון הקולונל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ראובן טל » 09 אוגוסט 2003, 21:01

דביר נראה לי שזה הזמן הנכון לסגור את האשכול הזה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ראובן טל » 09 אוגוסט 2003, 21:04

ראובן טל כתב:מעבר לכך, זהו אתר פרטי. כולנו אורחים. כדאי לנו להתנהג בנימוס כדי שבעל הבית לא יזרוק אותנו.

הגעתי לרמות של נרקסיזם, שאני מצטט את עצמי. ניתן להבין מדברי כאילו כל יום מועפים מכאן חברים. האמת היא, שבעל הבית נוהג כאן בעדינות (יתר) רבה מאוד. שומע את השמצותיו ומבליג.

על זה נאמר "הנעלבין ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים... עליהם הכתוב אומר כצאת השמש בחופתו".

דביר תודה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 09 אוגוסט 2003, 21:15

ahmz.

אם עקב שטות כזאת או אחרת אתה מחליט להיעלב ולא פחות לתבוע את עלבונך בבית המשפט רחמנא ליצלן, הרי אתה במו קולמוסך שומט את את הקרקע מחברים כמו sixfinger הטוענים לעודף צנזורה, ופגיעה בחופש הביטוי.

אשר לך, אם אלה הדברים שמעסיקים המעסיקים אותך, הרי ממש משעמם לך. (תאר לך שמחר ירשמו עשרה משתמשים חדשים, וכל אחד מהם "יעלוב" בך בשטות כזאת או אחרת, מה תעשה?, תצא למסע ציד אחריהם ?. בהצלחה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד