זמן ,,,הכל יחסי,
זמן ,,,הכל יחסי,
צפיתי היום בחלק מהתחרות במטווח אימפריאל בית נאבלה]
השתתפו לפי הערכתי מעט מעל ל100 מתחרים +שופטים,
התחרות נמשכה שעות ארוכות
דבר שפוגם ביכולת של היורים וגם של השופטים,
מה יקרה אם יבואו לתחרות 200 איש האם תהפוך התחרות לדו יומית?
האם מקצוע שענינו דיוק ומהירות ונמדד בעשריות שניה,,,דינו להמתח לפרקי זמן כה ארוכים עד כי הם פוגעים במתחרים?
השתתפו לפי הערכתי מעט מעל ל100 מתחרים +שופטים,
התחרות נמשכה שעות ארוכות

מה יקרה אם יבואו לתחרות 200 איש האם תהפוך התחרות לדו יומית?
האם מקצוע שענינו דיוק ומהירות ונמדד בעשריות שניה,,,דינו להמתח לפרקי זמן כה ארוכים עד כי הם פוגעים במתחרים?
פחות -לרוב זה יותר,,
אהלן גס
לצערנו אין לירי מעשי "מטווח (אולימפי?) משלו !
לכן נאלצים להדחס בקיים!
השאלה שאני שואל תמיד את המבקרים (ובטוח שהבקורת נכונה).
איפה היית בשלב ההכנות הארגון ההקמה השיפוט והחיסול?
זאת לדעת שהעבודה נעשית ע"ימ מתנדבים. ואם היית בעמדת המתנה היה לך המון זמן לחשוב על כל הפשלות (מה שבטוח לא היה לצוות התחרות).
אני בטוח שכל פניה לחמי או נחום עם הצעת יעול או הצעת כתף תענה בברכה ובשמחה.
ותחשבו על זה (אנחנו בתקופת חשבון הנפש לא?)
אז שתהיה לכולנו שבת שלום, ומועדים לשמחה.
אילן.
לצערנו אין לירי מעשי "מטווח (אולימפי?) משלו !
לכן נאלצים להדחס בקיים!
השאלה שאני שואל תמיד את המבקרים (ובטוח שהבקורת נכונה).
איפה היית בשלב ההכנות הארגון ההקמה השיפוט והחיסול?
זאת לדעת שהעבודה נעשית ע"ימ מתנדבים. ואם היית בעמדת המתנה היה לך המון זמן לחשוב על כל הפשלות (מה שבטוח לא היה לצוות התחרות).
אני בטוח שכל פניה לחמי או נחום עם הצעת יעול או הצעת כתף תענה בברכה ובשמחה.
ותחשבו על זה (אנחנו בתקופת חשבון הנפש לא?)
אז שתהיה לכולנו שבת שלום, ומועדים לשמחה.
אילן.
שלום ל-גס,
לפי מניין לא רשמי, ייתכן ובתחרות היו קצת מעל 160 יורים, ןלא 100...
היפה הוא, שכולם סיימו לירות לפני(!!) רדת החשיכה, בסביבות השעה 17:45.
ממה שחוויתי בתור מתחרה ובתור שופטת, הבעיה העיקרית בעיינה נשארת: מתחרים שחושבים שפופרים מרימים את עצמם ומטרות סוגרות חורים לבד.
אם כל אחר היה מסתובב עם סליל מדבקות ביד, והולך לסתום מטרה אחת, הכל היה נע בצורה מהירה יותר - פחות עיכובים, פחות לחכות => סיום מוקדם יותר.
ובל נשכח, כי השופטים עושים עבודה קשה ומעייפת, ובהתנדבות! כאשר חסרים שני שופטים, זה עושה את כל ההבדל... אז בכדי שסקווד לא יחכה, מצטרפים יורים ושופטים לעזרה. התוצאה היא, שהקלדת התוצאות מחכה... אמנם זה לא לוקח הרבה זמן, אבל מישהו צריך לעשות את זה...
בקיצור, וזה לכולנו: אם כל אחר יעשה קצת יותר, לכולנו יהיה הרבה יותר כיף, פחות חם, ולא נגיע הביתה ב-20:00 ביום שישי...
יעל.
לפי מניין לא רשמי, ייתכן ובתחרות היו קצת מעל 160 יורים, ןלא 100...
היפה הוא, שכולם סיימו לירות לפני(!!) רדת החשיכה, בסביבות השעה 17:45.
ממה שחוויתי בתור מתחרה ובתור שופטת, הבעיה העיקרית בעיינה נשארת: מתחרים שחושבים שפופרים מרימים את עצמם ומטרות סוגרות חורים לבד.
אם כל אחר היה מסתובב עם סליל מדבקות ביד, והולך לסתום מטרה אחת, הכל היה נע בצורה מהירה יותר - פחות עיכובים, פחות לחכות => סיום מוקדם יותר.
ובל נשכח, כי השופטים עושים עבודה קשה ומעייפת, ובהתנדבות! כאשר חסרים שני שופטים, זה עושה את כל ההבדל... אז בכדי שסקווד לא יחכה, מצטרפים יורים ושופטים לעזרה. התוצאה היא, שהקלדת התוצאות מחכה... אמנם זה לא לוקח הרבה זמן, אבל מישהו צריך לעשות את זה...
בקיצור, וזה לכולנו: אם כל אחר יעשה קצת יותר, לכולנו יהיה הרבה יותר כיף, פחות חם, ולא נגיע הביתה ב-20:00 ביום שישי...
יעל.
אחת הנקודות שהבחנתי בהן,
ישנן קבוצות עם מס' יורים לא שווה, כלומר קבוצה עם כמות יורים גדולה גורמת
ל"פקק" כי קבוצה קטנה יותר סיימה את הסקווד שלה נאלצת להמתין לסיום הסקווד של הקבוצה הגדולה,,, בתרגילים מסוימים "הצתברו" גם שתי קבוצות בהמתנה !
האם לא היה יעיל יותר לחלק את הקבוצות למס' יורים קבוע.נניח 15 איש/ה כך לפחות לא היה נגרם ביזבוז הזמן הלא הכרחי ,,
לגבי פופרים ובוברים שקמים לבד..
אולי מי ממציאי הסליק ירשום פטנט על מתקן כזה,,,
הכל ברוח טובה ונסיון לשפר ולא לקטר,,,
ישנן קבוצות עם מס' יורים לא שווה, כלומר קבוצה עם כמות יורים גדולה גורמת
ל"פקק" כי קבוצה קטנה יותר סיימה את הסקווד שלה נאלצת להמתין לסיום הסקווד של הקבוצה הגדולה,,, בתרגילים מסוימים "הצתברו" גם שתי קבוצות בהמתנה !
האם לא היה יעיל יותר לחלק את הקבוצות למס' יורים קבוע.נניח 15 איש/ה כך לפחות לא היה נגרם ביזבוז הזמן הלא הכרחי ,,
לגבי פופרים ובוברים שקמים לבד..

הכל ברוח טובה ונסיון לשפר ולא לקטר,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
היה חם אתמול.
התחרות התארכה אל מעבר למקובל, הן בגלל מספר היורים והן עקב מורכבות התרגילים.
היו יותר סקוודים מאשר תרגילים, ומטבע המתמטיקה תמיד תהיה קבוצה אחת שתחכה ב0 מעשה. מורכבות התרגילים ואורכם היוו גם צואר בקבוק. היה רק תרגיל אחד קצר, וכל השאר היו בינוניים ויותר לכיוון הארוכים.
לגבי השימוש במטרות קופצות, היה שימוש באחת כזאת בתרגיל מס' 1 (בובר), אבל עדיין צריך להדביק אותה ולהציב אותה מחדש.
סביר להניח שהתרגילים בתחרות הבאה יהיו פשוטים וקצרים יותר.
התחרות התארכה אל מעבר למקובל, הן בגלל מספר היורים והן עקב מורכבות התרגילים.
היו יותר סקוודים מאשר תרגילים, ומטבע המתמטיקה תמיד תהיה קבוצה אחת שתחכה ב0 מעשה. מורכבות התרגילים ואורכם היוו גם צואר בקבוק. היה רק תרגיל אחד קצר, וכל השאר היו בינוניים ויותר לכיוון הארוכים.
לגבי השימוש במטרות קופצות, היה שימוש באחת כזאת בתרגיל מס' 1 (בובר), אבל עדיין צריך להדביק אותה ולהציב אותה מחדש.
סביר להניח שהתרגילים בתחרות הבאה יהיו פשוטים וקצרים יותר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אבל כאן צריכה להישאל השאלה הבאה:
מדוע לא מאפשרים לכל יורה שנרשם לקבל מעיין "מספר" בתרגיל מסויים ולא להיות תלוי בקבוצה שלו. ככה יורים ידחפו עצמם לתרגילים, הם יסיימו תרגיל X, חפנו לשופט בתרגיל Y ויקחו מספר, אם יש טור גדול הם יעברו הלאה....רבותי, תורת הטורים..(אפילו באורנג' ובקופ"ח יישמו את זה)
מדוע לא מאפשרים לכל יורה שנרשם לקבל מעיין "מספר" בתרגיל מסויים ולא להיות תלוי בקבוצה שלו. ככה יורים ידחפו עצמם לתרגילים, הם יסיימו תרגיל X, חפנו לשופט בתרגיל Y ויקחו מספר, אם יש טור גדול הם יעברו הלאה....רבותי, תורת הטורים..(אפילו באורנג' ובקופ"ח יישמו את זה)
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
פיילוט ידידי
אל תשכח שלכל תרגיל שמגיעים, היורה צריך לקבל תדרוך על מהות התרגיל וכמו כן מומלץ לעשות כמה יבשים לפני,,,
בדרך שאתה מציע שבו התרגיל יהיה בצורה של סרט נע, השופט או שיצטרך לחזור על ההסבר כמה פעמים או שיווצר מצב שלא תהיה אפשרות לבצע "יבשים".
הדרך הטובה ביותר לקצר את משך ההמתנה היא פשוט שכל היורים באותו תרגיל יקומו וידביקו את המטרות כשצריך. בתחרות האחרונה כבר ראיתי קבוצה שהיה צריך "לדרבן" אותן שיקומו להדביק את המטרות ואילו גם ראיתי קבוצה שכל מדביק היה צריך לסתום רק שתי פגיעות וזאת בגלל שכל הקבוצה קמה והדביקה את המטרות ולכן הזמן בין כל מקצה התקצר בצורה משמעותית.
להת'

אל תשכח שלכל תרגיל שמגיעים, היורה צריך לקבל תדרוך על מהות התרגיל וכמו כן מומלץ לעשות כמה יבשים לפני,,,
בדרך שאתה מציע שבו התרגיל יהיה בצורה של סרט נע, השופט או שיצטרך לחזור על ההסבר כמה פעמים או שיווצר מצב שלא תהיה אפשרות לבצע "יבשים".
הדרך הטובה ביותר לקצר את משך ההמתנה היא פשוט שכל היורים באותו תרגיל יקומו וידביקו את המטרות כשצריך. בתחרות האחרונה כבר ראיתי קבוצה שהיה צריך "לדרבן" אותן שיקומו להדביק את המטרות ואילו גם ראיתי קבוצה שכל מדביק היה צריך לסתום רק שתי פגיעות וזאת בגלל שכל הקבוצה קמה והדביקה את המטרות ולכן הזמן בין כל מקצה התקצר בצורה משמעותית.
להת'

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
אבי היי,
עניין ההדבקה הוא נכון,אך האי סימטריות בכמות היורים בין הקבוצות היא הגורמת ל"פקק",,גם בתרגיל קצר,, כש מעל ל20 יורים צריכים לסיים לירות ולהדביק,,
נושפים בעורפם חברי קבוצה קטנה יותר,שבאופן טבעי מסיימים קודם ,,
לא יתכן מצב בו 2 קבוצות נאלצות לחכות שקבוצה גדולה [כמות]תסיים לירות,,
גם תדריך קל יותר להעביר לקבוצה של 15 איש וגם להם יותר נח לעשות יבשים מאשר בקבוצה גדולה משמעותית,,
זה לא אני זו המציאות,,,
עניין ההדבקה הוא נכון,אך האי סימטריות בכמות היורים בין הקבוצות היא הגורמת ל"פקק",,גם בתרגיל קצר,, כש מעל ל20 יורים צריכים לסיים לירות ולהדביק,,
נושפים בעורפם חברי קבוצה קטנה יותר,שבאופן טבעי מסיימים קודם ,,
לא יתכן מצב בו 2 קבוצות נאלצות לחכות שקבוצה גדולה [כמות]תסיים לירות,,
גם תדריך קל יותר להעביר לקבוצה של 15 איש וגם להם יותר נח לעשות יבשים מאשר בקבוצה גדולה משמעותית,,
זה לא אני זו המציאות,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS
אתה צודק בהחלט.
אני פשוט התייחסתי רק להצעה שטיייסנו העלה.
הרעיון שלו נחמד אבל לצערי לא נראה לי שיוכל להתקיים במציאות.
אתה צודק בעניין גודל הקבוצות אבל עדיין יהיו בעיות בנושא אורך התרגילים כי הפקק יהיה תמיד בתרגיל הארוך.
אולי הפתרון הטוב ביותר הוא הסבלנות
, אין מה לעשות
נ.ב: מתי כבר נראה אותך מתחרה.
להת'
אבי
אתה צודק בהחלט.
אני פשוט התייחסתי רק להצעה שטיייסנו העלה.
הרעיון שלו נחמד אבל לצערי לא נראה לי שיוכל להתקיים במציאות.
אתה צודק בעניין גודל הקבוצות אבל עדיין יהיו בעיות בנושא אורך התרגילים כי הפקק יהיה תמיד בתרגיל הארוך.
אולי הפתרון הטוב ביותר הוא הסבלנות

נ.ב: מתי כבר נראה אותך מתחרה.
להת'
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
חברים יקרים,
1. סקוודים - בתחרות הדירוג הנוכחית חולקו היורים לסקוודים לפי סדר
הגעתם כאשר בכל סקווד 15 יורים... ברור שפה ושם אנשים לא אהבו, הצליחו
להדחף לסקווד ולהגדיל את מספר יוריו אך הדבר זניח... בעיקרון כמות היורים
בסקווד היתה זהה... הבעיה הגדולה היתה וגם תמיד תהיה שזמן ביצוע התרגילים
הוא לא זהה... לא יתכן וכל תרגיל יתוכנן ל- 25 שניות בממוצע... אין דבר כזה..
יש תרגילים קצרים, בינוניים וארוכים...
2. סגירת מטרות וכד' - לצערינו הרב ישנם כמה חברים בספורט זה שפשוט
הדבר הזה לא מדבר אליהם... כל מה שהם רוצים זה לעשות מדיטציה עד
שמגיע תורם לירות (תחרות רבותי תחרות) ואחרי שהם יורים הם פשוט עוברים
לנוח בתרגיל הבא... מה לעשות יש כאלה... מעבר לכך נכון מה שטענו קודמי
אנשים בדר"כ לא קמים ומתפעלים במהרה את העניין למען יוכל היורה הבא
להתחיל את התרגיל ואף זה יוצר עיקוב בלוח הזמנים הצפוף ממילא...
לעניות דעתי כל היורים בסקווד חייבים לבצע הדבקה/הרמה/הצבה וכד' של
האלמנטים מחדש... פטור מהפעולה הזו ניתן ליורה עצמו ולזה שאחריו אולי 2 אחריו וזהו (בכל זאת לא
מצפה מיורה שעומד לבצע תרגיל להלך בשמש , מותר וצריך שיהיה לו הזמן להתרכז)...
הכי מקומם הם אותם יורים אשר אחרי שביצעו התרגיל מבחינתם הסתיימה "העבודה" וזה לא משנה שהחבר שלהם עומד בשמש וממתין בשקיקה לתורו בעוד 3 יורים... מה אכפת להם, הם ירו.. זהו... אפשר להמשיך הלאה...
פשוט חבל להרוס ענף ספורט זה בהתנהגות כל כך לא ספורטיבית ואנטי חברתית
כמתואר, בניגוד לזה רבים וטובים מוותיקי היורים בארץ, מהעלית שבמדריכי
הירי המעשי בארץ, קמים לאחר סיום תרגיל והולכים לסגור מטרות, להרים פופרים
וכד'... חבל שחלק נכבד מאותם אלה שלא מזיזים את עצמם לא לוקחים דוגמא
מהעליתה בתחום ובעיקר בתחום הספורטיבי / חברי בדיונינו זה.
נקווה לשיפור בתחרויות הבאות.
1. סקוודים - בתחרות הדירוג הנוכחית חולקו היורים לסקוודים לפי סדר
הגעתם כאשר בכל סקווד 15 יורים... ברור שפה ושם אנשים לא אהבו, הצליחו
להדחף לסקווד ולהגדיל את מספר יוריו אך הדבר זניח... בעיקרון כמות היורים
בסקווד היתה זהה... הבעיה הגדולה היתה וגם תמיד תהיה שזמן ביצוע התרגילים
הוא לא זהה... לא יתכן וכל תרגיל יתוכנן ל- 25 שניות בממוצע... אין דבר כזה..
יש תרגילים קצרים, בינוניים וארוכים...
2. סגירת מטרות וכד' - לצערינו הרב ישנם כמה חברים בספורט זה שפשוט
הדבר הזה לא מדבר אליהם... כל מה שהם רוצים זה לעשות מדיטציה עד
שמגיע תורם לירות (תחרות רבותי תחרות) ואחרי שהם יורים הם פשוט עוברים
לנוח בתרגיל הבא... מה לעשות יש כאלה... מעבר לכך נכון מה שטענו קודמי
אנשים בדר"כ לא קמים ומתפעלים במהרה את העניין למען יוכל היורה הבא
להתחיל את התרגיל ואף זה יוצר עיקוב בלוח הזמנים הצפוף ממילא...
לעניות דעתי כל היורים בסקווד חייבים לבצע הדבקה/הרמה/הצבה וכד' של
האלמנטים מחדש... פטור מהפעולה הזו ניתן ליורה עצמו ולזה שאחריו אולי 2 אחריו וזהו (בכל זאת לא
מצפה מיורה שעומד לבצע תרגיל להלך בשמש , מותר וצריך שיהיה לו הזמן להתרכז)...
הכי מקומם הם אותם יורים אשר אחרי שביצעו התרגיל מבחינתם הסתיימה "העבודה" וזה לא משנה שהחבר שלהם עומד בשמש וממתין בשקיקה לתורו בעוד 3 יורים... מה אכפת להם, הם ירו.. זהו... אפשר להמשיך הלאה...
פשוט חבל להרוס ענף ספורט זה בהתנהגות כל כך לא ספורטיבית ואנטי חברתית
כמתואר, בניגוד לזה רבים וטובים מוותיקי היורים בארץ, מהעלית שבמדריכי
הירי המעשי בארץ, קמים לאחר סיום תרגיל והולכים לסגור מטרות, להרים פופרים
וכד'... חבל שחלק נכבד מאותם אלה שלא מזיזים את עצמם לא לוקחים דוגמא
מהעליתה בתחום ובעיקר בתחום הספורטיבי / חברי בדיונינו זה.
נקווה לשיפור בתחרויות הבאות.
טל
------------------------------------
לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת
רק כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם
Gabriel Jose Garcia Marquez
לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת
רק כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם
Gabriel Jose Garcia Marquez
תחרות
חברים,
זה היתה תחרות טובה, ובעלת תרגילים עם דמיון, חשוב לציין כי ניכר שהמארגנים עמלו
על הכנת התחרות ועל זה כל הכבוד.
נכון, צריך להרים פופרים ולהדביק מטרות אבל העיקוב הרציני היה ביגלל ממוצע אורך תרגילים
גדול יותר (תרגילים מורכבים יותר), לא נורא בילינו קצת יותר אחד בחברתו של השני.
לפי דעתי כל יורה בתחרות צריך להפנים שכל היום מיועד לתחרות ובמידה והיא היסתימה מוקדם יותר הירווחתה ואים לא אז לא.
בהצלחה בפעם הבאה
יניב
זה היתה תחרות טובה, ובעלת תרגילים עם דמיון, חשוב לציין כי ניכר שהמארגנים עמלו
על הכנת התחרות ועל זה כל הכבוד.
נכון, צריך להרים פופרים ולהדביק מטרות אבל העיקוב הרציני היה ביגלל ממוצע אורך תרגילים
גדול יותר (תרגילים מורכבים יותר), לא נורא בילינו קצת יותר אחד בחברתו של השני.
לפי דעתי כל יורה בתחרות צריך להפנים שכל היום מיועד לתחרות ובמידה והיא היסתימה מוקדם יותר הירווחתה ואים לא אז לא.
בהצלחה בפעם הבאה
יניב

מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
שלום לכולם
קצת עובדות: בתחרות דורגו 126 מתחרים. התרגילים היו קצת יותר ארוכים, היה חם והיו חסרים שני שופטים. כל זה בתוספת חוסר מוטיבציה בסתימת מטרות, גרמו להארכות התחרות קצת מעבר למתוכנן.
עד שהתחילה הליגה בירי מעשי, ממוצע ההשתתפות בתחרויות היה במקרה הטוב כ 80 מתחרים ולרוב הרבה פחות. לשימחת כולם מאז שהתחילו תחרויות הליגה, כמות המשתתפים עולה, אם אני לא טועה בתחרות האחרונה זה היה שיא בכמות המשתתפים. (למעט באליפות ישראל).
אני יוצא מנקודת הנחה כי נושא סתימת המטרות תמיד היה ותמיד יהיה בעיתי , ביחוד בתנאי מזג אויר קשים, ולכן אני אני מתייחס לכך כבעיה שצרכים ללמוד לחיות איתה.
אני אישית מעדיף תחרות יותר מורכבת, תרגילים יותר ארוכים והרבה כדורים, על תחרות פשוטה וקצרה, גם עם מגיעים הבייתה שעה או יותר מעבר למתוכנן (אבל זו רק דעתי האישית).
המסקנה העיקרית נאמרה ע"י חמי בסוף התחרות: בפעם הבאה נתחיל יותר מוקדם.
בקשר לקבוצות הירי (סקוודים),: אין שיטה יותר טובה מקבוצות ירי מאורגנות, כל מי שניסה שיטה אחרת גרם לבלגן אדיר ולתופעות מכוערות כאשר יורים מסוימים נדחפים , מסיימים מוקדם ונעלמים. אותם תחרויות נמשכו הרבה מעבר לזמן שתוכנן.
חוסר האיזון בכמות היורים בקבוצות ניגרם ע"י מועדונים שסרבו להתפצל . יש מתחרים שפשוט לא מעניין אותם דבר זולת הנוחות האישית שלהם, הם אף פעם לא טורחים לבוא מוקדם על מנת לוודא שכולם יהיו יחד ובסוף מאיימים שילכו הבייתה במידה ולא יענו לרצונם.
קצת עובדות: בתחרות דורגו 126 מתחרים. התרגילים היו קצת יותר ארוכים, היה חם והיו חסרים שני שופטים. כל זה בתוספת חוסר מוטיבציה בסתימת מטרות, גרמו להארכות התחרות קצת מעבר למתוכנן.
עד שהתחילה הליגה בירי מעשי, ממוצע ההשתתפות בתחרויות היה במקרה הטוב כ 80 מתחרים ולרוב הרבה פחות. לשימחת כולם מאז שהתחילו תחרויות הליגה, כמות המשתתפים עולה, אם אני לא טועה בתחרות האחרונה זה היה שיא בכמות המשתתפים. (למעט באליפות ישראל).
אני יוצא מנקודת הנחה כי נושא סתימת המטרות תמיד היה ותמיד יהיה בעיתי , ביחוד בתנאי מזג אויר קשים, ולכן אני אני מתייחס לכך כבעיה שצרכים ללמוד לחיות איתה.
אני אישית מעדיף תחרות יותר מורכבת, תרגילים יותר ארוכים והרבה כדורים, על תחרות פשוטה וקצרה, גם עם מגיעים הבייתה שעה או יותר מעבר למתוכנן (אבל זו רק דעתי האישית).
המסקנה העיקרית נאמרה ע"י חמי בסוף התחרות: בפעם הבאה נתחיל יותר מוקדם.
בקשר לקבוצות הירי (סקוודים),: אין שיטה יותר טובה מקבוצות ירי מאורגנות, כל מי שניסה שיטה אחרת גרם לבלגן אדיר ולתופעות מכוערות כאשר יורים מסוימים נדחפים , מסיימים מוקדם ונעלמים. אותם תחרויות נמשכו הרבה מעבר לזמן שתוכנן.
חוסר האיזון בכמות היורים בקבוצות ניגרם ע"י מועדונים שסרבו להתפצל . יש מתחרים שפשוט לא מעניין אותם דבר זולת הנוחות האישית שלהם, הם אף פעם לא טורחים לבוא מוקדם על מנת לוודא שכולם יהיו יחד ובסוף מאיימים שילכו הבייתה במידה ולא יענו לרצונם.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
מועדון קליעה ר"ג
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד