בדיקת כוונות על מטרות, מותר או אסור?
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
בדיקת כוונות על מטרות, מותר או אסור?
לא פעם מתעוררת השאלה הזאת בתחרויות:
יורי OPEN ן MOD אשר משתמשים בכוונות אופטיות מדליקים את הסקופים ומאד רוצים לראות איך נראית הנקודה שלהם על רקע המטרות בתנאי האור הקימים באותו רגע במטווח.
השופטים אומרים "לא לכוון למטרות", בהסתמכם על סעיף 8.7 החוקה:
8.7
אם תשימו לב, מדובר על "נשק טעון"
האם נשק "לא טעון" מותר מכוון למטרות?
נכון שיש אפשרות לשלול את האפשרות לכוון למטרות קודם לתחילת הירי, אבל צריך להודיע על כך בתדריך, כך שאם לא מודיעים - הזכות לכוון אקדח קודם טעינתו למטרות שרירה ועומדת.
מה דעתכם?
יורי OPEN ן MOD אשר משתמשים בכוונות אופטיות מדליקים את הסקופים ומאד רוצים לראות איך נראית הנקודה שלהם על רקע המטרות בתנאי האור הקימים באותו רגע במטווח.
השופטים אומרים "לא לכוון למטרות", בהסתמכם על סעיף 8.7 החוקה:
8.7
.Sight Pictures
8.7.1 Competitors shall not take a sight picture with a loaded firearm prior to the start signal. Violation shall
result in a warning for the first occurrence and one procedural penalty for each subsequent occurrence in
the same competition. Match Organizers may prohibit sight pictures for a competition. All competitors
must be advised during the stage instructions
אם תשימו לב, מדובר על "נשק טעון"
האם נשק "לא טעון" מותר מכוון למטרות?
נכון שיש אפשרות לשלול את האפשרות לכוון למטרות קודם לתחילת הירי, אבל צריך להודיע על כך בתדריך, כך שאם לא מודיעים - הזכות לכוון אקדח קודם טעינתו למטרות שרירה ועומדת.
מה דעתכם?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
תמונת כוונות
WALKER ענה בדיוק נכון - אם לא נאסר במפורש - אז מותרת תמונת כוונות על המטרות לפני טעינת האקדח. בתחרויות בהם רוצים לאסור זאת, בעיקר על מנת לחסוך זמן - הם מודיעים על כך במפורש בתידרוך. דוגמאת רוב התחרויות בצ'כיה.
בארה"ב - לא רק שמותר - אלה שמקובל לעשות אפילו כמה שליפות עם האקדח לפני הטעינה ותמונת כוונות על כמה וכמה מטרות... מה לעשות - כאן זה אמריקה... ( אני בארה"ב אגב, בהכנות לאליפות ארה"ב שתחל ביום חמישי...)
ד"ש לכולם,
שאול קירש
בארה"ב - לא רק שמותר - אלה שמקובל לעשות אפילו כמה שליפות עם האקדח לפני הטעינה ותמונת כוונות על כמה וכמה מטרות... מה לעשות - כאן זה אמריקה... ( אני בארה"ב אגב, בהכנות לאליפות ארה"ב שתחל ביום חמישי...)
ד"ש לכולם,
שאול קירש
נועם ידידי
בדיקת הכוונות אמורה להתבצע במצב של "מטווח חם" - אין איש באיזור המטרות, השופט עם העיניים על המתחרה, אשר קיבל פקודת "טען והתכונן". אין סכנת בטיחות במצב כזה, שכן בכל מקרה עוד כמה רגעים תיפתח שם אש תופת על המטרות למיניהן.
הסיבה שאוסרים את זה זה לחסוך בזמן, על חשבון המוכנות של היורה, וחבל.
אגב, גם זמן אינו נחסך כי אנו בודקים את הנקודה על רקע דומה למטרה, רצפת המטווח או גבעת חול סמוכה.
בתחרות האחרונה יריתי את תרגיל 5 במצב שבו השמש הייתה בשעה 6 שלי - ישר לתוך הסקופ. גם הנקודה הגדולה והחזקה לא הועילה במיוחד, למרות שלפי תנאי האור הכלליים ששררו במקום הייתי אמור להסתפק ב3-4 דרגות פחות. לו הייתי יכול לבדוק את זה על ה PLATES הייתי יודע למה לצפות.
מיותר לציין שלא נאמר בתדריך שיש איסור על כיוון למטרות אך הדבר נאסר עלי כשניסיתי....
ולסיום - בהצלחה לשאול בארה"ב.
בדיקת הכוונות אמורה להתבצע במצב של "מטווח חם" - אין איש באיזור המטרות, השופט עם העיניים על המתחרה, אשר קיבל פקודת "טען והתכונן". אין סכנת בטיחות במצב כזה, שכן בכל מקרה עוד כמה רגעים תיפתח שם אש תופת על המטרות למיניהן.
הסיבה שאוסרים את זה זה לחסוך בזמן, על חשבון המוכנות של היורה, וחבל.
אגב, גם זמן אינו נחסך כי אנו בודקים את הנקודה על רקע דומה למטרה, רצפת המטווח או גבעת חול סמוכה.
בתחרות האחרונה יריתי את תרגיל 5 במצב שבו השמש הייתה בשעה 6 שלי - ישר לתוך הסקופ. גם הנקודה הגדולה והחזקה לא הועילה במיוחד, למרות שלפי תנאי האור הכלליים ששררו במקום הייתי אמור להסתפק ב3-4 דרגות פחות. לו הייתי יכול לבדוק את זה על ה PLATES הייתי יודע למה לצפות.
מיותר לציין שלא נאמר בתדריך שיש איסור על כיוון למטרות אך הדבר נאסר עלי כשניסיתי....
ולסיום - בהצלחה לשאול בארה"ב.

STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
ידידי היקרים
הסיבה האמיתית שלא מכוונים לפני תרגיל נעוצה בעבר הרחוק של הירי המעשי כאשר היה "מעשי" וזה למעשה נשאר מאותם ימים אך הפרושים השתנו והפכו לפרושים ספורטיביים
(וטוב שכך) והפרוש כאשר מתקילים אותך אתה לא עושה הכנות ורק אחרי זה מגיב אתה מגיב
ללא הכנות מיותרות.
עברו הרבה שנים מאז וחטיאר כמוני עוד זוכר את הסיבה האמיתית מאז הדבר ניגרר ושכחו את הסיבה האמיתית אך לאט לאט נשכחים כל השרידים של פעם והריי לנו ספורט ירי מעשי אני מקווה שבעוד עשר שנים לא ישאלו הינוקות למה המטרות מעויינות ושיזכרו שפעם היו מטרות ראש ושהפרוש לא יהיה מפני שמטרות הראש נגמרו בבית הדפוס.
OLD FOX
הסיבה האמיתית שלא מכוונים לפני תרגיל נעוצה בעבר הרחוק של הירי המעשי כאשר היה "מעשי" וזה למעשה נשאר מאותם ימים אך הפרושים השתנו והפכו לפרושים ספורטיביים
(וטוב שכך) והפרוש כאשר מתקילים אותך אתה לא עושה הכנות ורק אחרי זה מגיב אתה מגיב
ללא הכנות מיותרות.
עברו הרבה שנים מאז וחטיאר כמוני עוד זוכר את הסיבה האמיתית מאז הדבר ניגרר ושכחו את הסיבה האמיתית אך לאט לאט נשכחים כל השרידים של פעם והריי לנו ספורט ירי מעשי אני מקווה שבעוד עשר שנים לא ישאלו הינוקות למה המטרות מעויינות ושיזכרו שפעם היו מטרות ראש ושהפרוש לא יהיה מפני שמטרות הראש נגמרו בבית הדפוס.
OLD FOX
- מדריך ירי מעשי
דונדאק ידידי היקר,
כבר אמרתי לך שכל הכיף והתחרות האמיתית בכוונות הברזל
כמו שחנן אומר - המעשי הפך לספורט, ואני מוסיף - המעשי הוא כוונות הברזל..
לצערי (ולשמחתי הרבה) לא הגעתי ולא השתתפתי בתחרות עקב עבודה.
(אינשאללה שתמיד יהיה ככה..
)
כבר אמרתי לך שכל הכיף והתחרות האמיתית בכוונות הברזל

לצערי (ולשמחתי הרבה) לא הגעתי ולא השתתפתי בתחרות עקב עבודה.
(אינשאללה שתמיד יהיה ככה..

בדיקת כוונות
רבותי
1. מותר !!!! ללא מחסנית בכלי
2. מותנה באישור השופט, אם שופט אוסר ניתן לפנות לשופט ראשי או מנהל
תחרות
3. ישנן אצלי חוקות מתורגמות לעיברית ומאושרות במחיר 20 ש"ח לספר קטן.
ניתן לפנות אלי בכל תחרות לשם רכישתן
1. מותר !!!! ללא מחסנית בכלי
2. מותנה באישור השופט, אם שופט אוסר ניתן לפנות לשופט ראשי או מנהל
תחרות
3. ישנן אצלי חוקות מתורגמות לעיברית ומאושרות במחיר 20 ש"ח לספר קטן.
ניתן לפנות אלי בכל תחרות לשם רכישתן
נחום יונתן זרזיף
- סליקאי ארד
- סליקאי כסף
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד