רשיון נשק בגיל מבוגר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רשיון נשק בגיל מבוגר

על ידי gil. » 19 ספטמבר 2003, 19:44

מעט בהמשך להודעה של דוד,
סבי מתקרב לגיל 80 ומחזיק אקדח תופי בקוטר 38 ספיישל. מדובר באקדח די גדול וכבד (מתוצרת טאורוס), והוא מעוניין להחליפו למשהו קומפקטי (מחסנית) שיקל עליו את הנשיאה ויאפשר לו לשאת את הנשק מעבר לאחזקה בבית. הוא לא מבצע החלפה בטענה שהוא חושש לאבד את הרשיון בשל גילו (רשיון ראשוני ניתן, אגב, בשנות ה 70). בעבר הוא רצה להעביר לרשותו רובה בקוטר 0.22 של קרוב משפחה שנפטר ולדבריו פקידת הרישוי טענה שלא ניתן ואמרה משהו כמו "למה אדם בגילך בכלל צריך נשק?".
יש לציין שהוא מתלווה אלי למטווח מדי פעם וגם יורה ופוגע בצורה מרשימה ביותר. כמו כן מצב בריאותו הוא כזה שמאפשר החזקת נשק (ע"פ שיקול דעתו של הרופא כמובן).
השאלה היא האם פקידת רישוי יכולה לשלול רשיון לנשק ע"פ קריטריון גיל בלבד (או בכלל, מהתרשמות שלה מהאדם), זאת כאשר מדריך ירי מעביר אותו ללא שום בעיה את המטווחים לחידוש רשיון?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 19 ספטמבר 2003, 20:00

גיל,

בחוק נקבע רק גיל מינימלי לקבלת הרשיון. כל עוד שסבך (שיזכה לחיים ארוכים ובריאים) לא עבר עבירה פלילית, מצבו הבריאותי תקין ומדריך הירי לא פסל אותו מלשאת כלי ירייה, אין סיבה לפסול או לשלול את רשיונו.

בהצלחה.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Yael Dagan » 19 ספטמבר 2003, 20:48

בהמשך לתשובתו של נועם, הכל טוב ויפה, אך יש גם מדריך ירי, המוסמך להמליץ על המרת רישיון נשיאה לאחזקה בלבד, במידה ושאר המערכת לא ראתה זאת.

וחוץ מזה, שסבך יזכה לחיים ארוכים!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי sixfinger » 20 ספטמבר 2003, 01:24

אני, כמובן, מצטרף לאיחולים של יעל, אבל באמת עולה השאלה המתבקשת, שכלל לא מתייחסת ספציפית לאדם כזה או אחר - האם לא סביר, באותה מידה שסביר לשלול רשיון נהיגה בגיל מסויים, לשלול גם רשיון נשק לנשיאה?
אומנם, אני מכליל כשאני מתייחס לכלל האוכלוסיה של בני השבעים פלוס כמקשה אחת, אבל ראשית - גם המחוקק עושה את זה, ושנית - זו הדרך היחידה שאפשר להתייחס לנושא.
האם יש הבדל משמעותי ביכולות המוטוריות של האוכלוסיית המבוגרת ביחס לזו של הצעירה? ללא ספק. האם יש אפשרות שהיכולות הפחותות הללו יגרמו לפגעים כאלה או אחרים? בוודאי, לפחות בנושא יכולת פגיעה במטרה.
אז נכון, יש מספיק בני עשרים נושאי נשק שלא יצליחו לפגוע בזבוב שיושב בתוך הקנה של אקדחם, אבל זה נושא אחר בדיני רשיונות. אולי אם חובת הוכחת היכולת תהיה בכל חידוש רשיון - זה יוציא את האויר משאלת הגיל המבוגר, אבל מכיוון שזה לא קורה בזמן הקרוב - יש כאן נקודה מעניינת (שכלל לא קשורה לשאלה של גיל).

אריאל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 20 ספטמבר 2003, 01:48

גיל סבא שלך לא יורה - הוא קולע !

שאני אסביר או אתה תסביר?
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 20 ספטמבר 2003, 09:39

זה מזכיר לי קטע מהסרט התיעודי bowling for columbine, בו יורה עובר איזה מבחן ירי ומקבל תעודת הכשרה, ומציג מקבץ סביר בהחלט על מטרת קרטון. רק שהיורה עיוור...

מי שלא ראה את הסרט - אני ממליץ עליו בחום.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gil. » 20 ספטמבר 2003, 11:43

ראשית, הרבה תודה על האיחולים.

אילן, אני מניח שאתה תאלץ להסביר.
(פשוט כי אני לא כל כך מבין למה אתה מתכוון :oops: )

ומה לגבי נושא הרובה, האם הפקידה סתם פטרה עצמה מלהסביר מדוע לא ניתן להעביר את הנשק או שכן יש אפשרות?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חנן אוחיון » 20 ספטמבר 2003, 13:14

ארנולד ידידי
ההבדל ביני לבינך במקום לשלוח אותנו לראות סרט על עיורים יורים אני יכול להראות לך זאת במציאות בכל שבוע .אם יזדמן לך להכנס למטווח בבית הלוחם תראה עיורים יורים למטרות מקבץ
ברובה אויר ההבדל שהם יורים עם מתקן שמיעה במקום ראיה בכל פעם שהקנה מתקרב לאזור הבול יש צליל גבוה יותר .מאוד מעניין לראות ,יתר החוקים שווים סחיטת הדק נכונה ,נשימות וכו'.
בזמנו שעוד הדרכתי בבית הלוחם המקבץ הטוב ביותר היה שייך לעיור בשם זהר שרון נבחר
לאיש השנה בגלוף (רואה יש גם שחקני גולף עיורים ועוד אלופים)על זה נאמר המציאות עולה על
כל דמיון
יאללה שיהיה לך יום טוב
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי Webart » 20 ספטמבר 2003, 16:32

כמי שמכיר את ענף הירי לעיוורים (כ-20 שנה) אין לי אלא להסכים עם חנן חברי, מי שלא ראה קלע רובה עיוור, לא יבין זאת לעולם.

אגב, מי שחושב שיותר קל לקלוע בעזרת ציוד האודיו המורכב על הרובה, מוזמן לנסות, אני מבטיח לכם שזה הרבה יותר קשה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי חימושניק גאה » 20 ספטמבר 2003, 18:29

מזכיר לי קטע מהסרט התיעודי bowling for columbine

תיעודי? :lol: :lol:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 20 ספטמבר 2003, 19:59

sixfinger כתב:אני, כמובן, מצטרף לאיחולים של יעל, אבל באמת עולה השאלה המתבקשת, שכלל לא מתייחסת ספציפית לאדם כזה או אחר - האם לא סביר, באותה מידה שסביר לשלול רשיון נהיגה בגיל מסויים, לשלול גם רשיון נשק לנשיאה?
אומנם, אני מכליל כשאני מתייחס לכלל האוכלוסיה של בני השבעים פלוס כמקשה אחת, אבל ראשית - גם המחוקק עושה את זה, ושנית - זו הדרך היחידה שאפשר להתייחס לנושא.
האם יש הבדל משמעותי ביכולות המוטוריות של האוכלוסיית המבוגרת ביחס לזו של הצעירה? ללא ספק. האם יש אפשרות שהיכולות הפחותות הללו יגרמו לפגעים כאלה או אחרים? בוודאי, לפחות בנושא יכולת פגיעה במטרה.
אז נכון, יש מספיק בני עשרים נושאי נשק שלא יצליחו לפגוע בזבוב שיושב בתוך הקנה של אקדחם, אבל זה נושא אחר בדיני רשיונות. אולי אם חובת הוכחת היכולת תהיה בכל חידוש רשיון - זה יוציא את האויר משאלת הגיל המבוגר, אבל מכיוון שזה לא קורה בזמן הקרוב - יש כאן נקודה מעניינת (שכלל לא קשורה לשאלה של גיל).

אריאל

אז קודם כל בכל חידוש אתה כן צריך להוכיח כושר קליעה יש אפילו חוזר של משרד הפנים בנושא
אים דרישות מינימום לעובר +מערך אימון,זה שרוב המטווחים בוחרים לשים פס על זה ולאף אחד
במדינתנו לא איכפת זה כבר סיפור אחר.

דבר שני כאשר עברתי את אימון החידוש האחרון שלי ירו איתי שני חברה האחד בחור צעיר
בשנות ה70 המאוחרות לחיו שירה בוובלי 0.38 אוטנתי מימי מלחמת העולם (הראשונה)
והשני בערך בגילי (25-30 ) שירה עים ברטה 71 0.22,תנחש מי פגע ומי לא.

הבחור המבוגר שם 50 מ50 במטרה ואילו המטרה של הבחור השני היתה לשימוש חוזר
ותנחשו מה שנהם הוסמכו.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 23 ספטמבר 2003, 13:35

המדינה בת 55 ואם המתמטיקה לא השתנתה בן 80 היה בן 25 כשהיא נולדה.
בימים של טרום מדינה אגרו נשקים להגנה על הישוב (אז הישוב היה כל הארץ כולל ת"א- בלי פלגנות של התישבות אובדת וערי קיפוח). נשק היה תחמושת הרבה פחות. אז התאמנו במקבצים קרים ובלחיצת הדק נקיה שהמטבע לא תיפול מהקנה, וכסוף סוף הגיעו למטווח חולקו הכדורים במשורה וידעו חונכו שלכל כדור יש כתובת. וחינוך הוא שם המשחק (כמו מי שלמד לרכב על אופניים יודע לכל חייו) כך שמי שחונך שלא יורים אלא קולעים! ולכל כדור יש כתובת כי כדור שנורה אןלי לא יהיה אחר במקומו, רכש הרגלים נכונים המלווים אותו עד היום.
ולכן אין לי ספק שה0.38 הישן בידי "הפר הזקן" פגע הרבה יותר טוב!

ועוד חוויה מתקנת
לפני חודש וחצי הגיע אלי האחד והיחיד - לוי גולדברג עם 8 כלים!!!
על הביצועים שלו בכלי הירי שברשותו לא ארחיב הדיבור, הלוואי וכל אוחזי הנשק בארץ יירו 70% מיכולתו. לוי בחורף הקרוב יהיה בן 80.
תראו אותו מתנדב משא"ז בפ"ת ובקו התפר, מאמן מילואימניקים מתנדבים בקליעה ובטיחות, ואף מגיע עם בנו לימור למיטב היחידות ומעשיר אותן מניסיונו.
אכן ראוי להערצה.

והמסקנות :
חידוש רשיון לא על פי גיל אלא על פי המצב הבריאותי והיכולת.
לימוד קליעה ובטיחות = תכונות נרכשות החייבות להיות מועברות במספר פעמים עד להטמעה והגעה לרמה הנדרשת. (כמו החלקה על גלגיליות)
חינוך רבותי חינוך - זה שם המשחק.

מועדים לשמחה וגמר חתימה טובה לכל הסליקאים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי gil. » 27 ספטמבר 2003, 12:19

אילן,
סבי אומנם לא עבר את ההסטוריה שאתה מתאר כאן, אבל כמו שאמרת - חינוך זה שם המשחק. אני מניח שעיסוק בירי ספורטיבי בארץ הולדתו כאשר היה ילד בהחלט תרם למקבצים מרשימים ומוצלחים עם הגיוס לצה"ל.
אני רק יכול להצטער שלא זכיתי (מעבר לביקורים אקראיים במטווח) לעסוק בירי בצורה מסודרת בגיל צעיר יותר. דבר שללא ספק היה מקנה הרגלים טובים ונכונים יותר שהיו מביאים לשיפור הביצועים כיום...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד