החזקת נשק בידי אזרחים - ישראל .vs העולם

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי חימושניק גאה » 20 ספטמבר 2003, 18:14

הNRA וכמוהו תומכים במועמד היותר פרו-נשק (שרובם רפובליקנים), אך המצב בנושא שונה בכל מדינה של ארה"ב.

מה יהיה? יהיה טוב, כבר אמרתי זאת בעבר. גאן קונטרול הוא הרבה יותר פופולרי היום.

כמו שאנחנו יודעים, רוב החוקים העיקריים נגד אחזקת נשק במערב בכלל ובארה"ב בפרט התקבלו בשני השלישים הראשונים של המאה העשרים (בערך עד 1968), לפני שהיה קיים מידע מוחשי בדבר אפקטיביות של חוקים כאלו, רוב המחקרים בנושא הופיעו מאוחר יחסית, ורובם מסכימים כי אין מים בבאר.

הים, לפחות בארצות הברית, הפופולריות של ארגונים כגון "מיליון האמהות" דועכת, ולכן החוקים המקומיים בנושא נשק (שהיו מאוד נוקשים עד שנות ה-80) הופכים יותר ויותר ליברלים (ראה מה שקרה באלסקה כמקרה קיצוני).

אני צופה מוות של חוק קלינטון (ואולי חוקים פדראלים אחרים), ואולי התפשטות של תנועות פרו-נשק במערב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי baraks78 » 20 ספטמבר 2003, 20:28

חימושניק גאה כתב: אני צופה מוות של חוק קלינטון (ואולי חוקים פדראלים אחרים), ואולי התפשטות של תנועות פרו-נשק במערב.

יש לך במקרה גם את המספרים הזוכים של הלוטו הערב ??? :roll:
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חימושניק גאה » 20 ספטמבר 2003, 20:31

baraks78 - שים לב שרוב התחזיות שלי הן בגדר האולי - חוץ ממות חוק קלינטון. :lol:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 20 ספטמבר 2003, 21:30

חימושניק,

1. דבר ראשון, תודה על האינפורמציה וההשכלה
2. מאיפה כל הידע?
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חימושניק גאה » 20 ספטמבר 2003, 21:56

1. :oops:
2.אני מתענין בנושא של חוקי נשק, ההיסטוריה שלהם ותוצאותיהם (איכס! :lol: )
הזה זמן רב. אתה לא תאמין כמה מידע ניתן למצוא - אם מישהו מתמיד ויודע לחפש.

P.S. גם אני תל-אביבי! (טוב, בת-ימי.) אתה יכול לזרוק לי את הטלפון שלך לפרטי?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי BROADAXE » 25 ספטמבר 2003, 15:16

figi כתב:קודם כל תודה ל- ACSman.
אני עוסק כרגע בקריאת החומר בלינקים השונים.
בכל מקרה, ראיתי שמותר למבקר בקנדה להביא עימו נשק והוא יקבל אישור ל-60 יום לשאתו ברחבי קנדה ללא יותר מדי שאלות ופרוצדורות מסובכות. לא מוזר קצת?? סליחה על הביטוי, אבל כל פלוץ לא שפוי בנפשו יכול להביא עימו נשק לקנדה ולשחרר את הרסן על אזרחים חפים מפשע...??!
:o :o :o :o

ממש לא, וזאת ממקור ראשון העובד בתחום הבטחון הממלכתי של ממשלת קוויבק. אקדח לאזרח? הס מלהזכיר! מותר רובי ציד חלקי קדח וסליליים המגובים ברשיונות תואמים ורשיונות ציד, באזורים שמחוץ לערים. מעבר לזה, יש צורך ברשיון לשוקר חשמלי ורשיון (לאחר השתלמות!) לאלה טלסקופית. בעבר הרחוק למדי חוקי הנשק הפדרליים בקנדה היו ליברליים מאד, יותר מאשר בארה"ב. למרות עקומת פשיעה ואלימות נמוכה בהרבה מאשר בארה"ב, חשה ממשלת קנדה להחיל "גאן-קונטרול" דרקוני, אולי בהשראת המלכה האם (בריטניה).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ezra65 » 29 ספטמבר 2003, 08:44

כמי שחי בטורונטו בעבר הלא רחוק, אני מציע לא*לא*לא להסתבך עם הקנדים בכל הנוגע להבאת נשק למדינה, גם אם יש פרוצדורה מסודרת לכך. ראשית, הביורוקרטיה תהיה ממושכת, שנית, אחרי 9-11 המצב מאד רגיש גם בקנדה, ושלישית, אי ההבנה הקטנה ביותר עלולה להביא לתוצאות חמורות ביותר.

בקיצור, כדאי לאחסן את הנשק בארץ.

ועוד מילה לגבי הסרט "באולינג לקולומביין" שאוזכר כאן: הסרט רצוף בעיוותים של המציאות ברמה כזו, שלא ניתן להסתמך על אף נתון שהוא מוסר בנוגע לרישוי נשק בצפון אמריקה או בכלל. הסרט ככלל הוא מניפולציה זולה וירודה של נתונים שחלקם אף אינם נתוני אמת כלל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל » 02 אוקטובר 2003, 11:53

מסתבר שהאינפורמציה מהקישורים שהועלו כאן תומכת בדעה שלי - אליה רבים לא הסכימו - כי מלבד ארה"ב, בישראל נושא רישוי הנשק הוא מהפחות מחמירים בעולם (יחד עם שוויץ, כך מתברר).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד