נשק ומקומות בילוי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ניב ארד » 26 ספטמבר 2003, 18:51

דבר ראשון, חג שמח ושנה טובה לכל חברי הסליק.
שנית, תודה לכל המגיבים.
שלישית, אחדד את השאלה, ברור לי שמקום פרטי רשאי להכניס את מי שהוא
רואה לנכון ( זאת בניגוד למקום ציבורי ), אולם המאבטחים איתם דיברתי, טענו בתוקף שמדובר בהנחייה משטרתית, כך גם הסביר לי בעלים של מקום מסויים
אליו פניתי ( שאיפשר לי בסוף להיכנס ).
שוטרים איתם דיברתי, לא היו מיודעים להנחייה הנ"ל. השאלה היא האם מותר למשטרה להוציא הנחייה, שתאסור על נושאי נשק להכנס למקומות פרטיים וגם
עם מי אפשר לברר האם באמת ניתנה הנחייה כזו.
שוב תודה, ניב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי JOSH » 27 ספטמבר 2003, 01:00

לפני כחודש יצאנו לבלות מס' קצינים מיחידתי בת"א
בכניסה למועדון נאסר עלי להכנס גם לאחר שהצגתי רישיון נשק , תעודת קצין ותעודת מעגל ראשון ( תרגעו זה לא הולך להיות סיפור הקניון הגדול בפתח תקווה מס' 2 :wink: ) .
טיעונם של המאבטחים הייתה שמשטרת ישראל אוסרת על כניסת חמושים למועדון פרט לשוטרים בלבד :shock: :shock: :? .
לא עזרו כל ניסיונות השכנוע שגם אנחנו החיילים נמנים עם עם כוחות הביטחון ולא רק שוטרי משטרת ישראל :( .
המאבטח אמר לי שאם ברצוני להכנס עלי לפרוק את נשקי ( מיותר לציין שלא הייתה עמדת פריקה מסודרת והדבר צריך היה להעשות לעיני העוברים והשבים ברחוב :evil: ) ואת המחסנית להפקיד אצלו או במכונית איתה באתי ( דבר שמייד הדליק לי נורה אדומה בוהקת בראשי בנושא הקשר בין המאבטחים למשטרת ישראל ולפקודות ונהלי הפקדת ופריקת נשק :evil: ) .
לאחרונה אני נתקל ביותר ויותר מועדונים שגישתם זהה לגישת המועדונים כפי שנזכר לעיל או אפילו מחמירים יותר ואוסרים בכלל כניסה עם נשק :? .
נכונה האמרה שמי שאינו רוצה אותנו אינו ראוי לקבל את כספינו אבל במציאות היומיומית ומצב הביטחון במדינה שאינו מזהיר אני מרגיש צורך כאיש ביטחון לשאת נשק גם כשאיני בתפקיד חבל רק שהמציאות הת"א אינה מאפשרת לנו את מקום הבילוי שכן מעוניין בנו , בנישקינו ובכספינו :cry: .

מה עושים :?:
לא יוצאים לבלות יותר :?:
נמתין לימי שלום וביטחון ללא פיגועים בכדי שנוכל להסתובב ללא הנשק האישי ולהכנס כך למקומות בילוי :?:

האדם הפשוט שאינו בקיא בנהלים ( אולי הוא לא חבר בסליק :shock: ) ישתכנע לפרוק את נשקו לעיני כל , מסכן עצמו ואת הסובב אותו שהרי לא כל אוחז בנשק יורה לעיתים תכופות והדבר יכול להוביל לפליטת כדור ברחוב מחוסר מקצועיות , ריכוז , לחץ חברתי מסביב לגמור עם השטויות ולהכנס למועדון מצד אחד , ומצד שני הדבר עלול להראות כצעד עויין ותוקפני מצד העוברים והשבים ברחוב ולהסתיים רע מאד :cry: .

כל המהות ברכישת כלי נשק היא להסתובב עם הנשק בצמוד אילינו בכל זמן ולא בכספת בבית כשאנו רוצים לבלות אחרת מה הטעם בביזבוז הכסף שברכישת האקדח :x .

בסוף נכנסתי למועדון כשאני מותיר בידי המאבטח את המחסנית :evil:
מה שהמאבטח לא ידע שבכיסי נחה לה מחסנית נוספת שעליה שכחתי להצהיר :wink: בכניסתי :oops: 8) .

:roll: :roll: :roll:
יוסי

"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 27 ספטמבר 2003, 03:00

1) לא נראה לי חכם להצהיר על שיכחה כזו.
2) עסק פרטי - כפי שכבר נאמר - יכול להטיל מגבלות וסייגים לשירות, זה חוקי, זה אפשרי, זה לגיטימי. אין מה לעשות במסגרת החוק למעט לתרום את יכולתך הפיננסית למקום בו יקדמו אותך בברכה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי sixfinger » 27 ספטמבר 2003, 04:00

שלום.

אני לא ממש מבין למה המגיבים הגיבו כך. אני מבין את בעלי המועדונים והפאבים. אני מקפיד לא לשאת את אקדחי כשאני יוצא עם חברים ויודע שאני אשתה. לא בגלל שיש לי פיוז קצר, לא בגלל שיש לי הסטוריה של אלימות, לא בגלל שאני מפחד שיחטפו לי את הנשק. בגלל שהאלכוהול משפיע על הגוף בדרכים שאי-אפשר לחשב מראש.
אני לא רוצה להיות במקום שבו מוגש אלכוהול לאנשים נושאי נשק (חם או קר), ובגלל ה"דרישה" שלי - כבר נאמר "נאה דורש - נאה מקיים".

סיפור שמוכר לכמה חברים: לפני מספר שבועות ניגש למטווח "בול" אדם, בידו בקבוק בירה חצי ריק (או חצי מלא, אבל החלק הרלוונטי לנושא הוא החצי הריק), וביקש לטווח. מן הסתם - הוא נענה בשלילה.
לעומת זאת - הכותבים כאן עושים את אותו הדבר: הם מבקשים להיות "בכוננות", למקרה שיקרה, תחת השפעת אלכוהול, שפוגע ביכולת הירי, יכולת קבלת ההחלטות, העירנות וכל החושים. אז למה בכלל לשאת נשק?

אגב, אם זה לגיטימי לא להכניס נשק לאצטדיוני ספורט - למה זה לא לגיטימי (עבור הכותבים כאן) לא להכניס נשק לפאבים? בשני המקרים הסיבה היא לא בטחונית גרידא, אלא כדי למנוע פוטנציאל פלילי.

אריאל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 27 ספטמבר 2003, 08:57

צודק מר שש אצבעות,

בעלי הפאבים הם אנשים טובים שדואגים לנו ואכן מדי שנה עשרות אנשים נפצעים, נהרגים ונהיים נכים לצמיתות מארועי ירי בפאבים

בעלי הפאבים כל כך איכפתיים שגם בנושא שולי (!) כמו תאונות דרכים (בניגוד לנושא המטריד והגדול של קרבות אקדחים בפאב) הם תורמים מעצמם, מוודאים שאכן יש מי שנוהג ואינו שותה, אינם מחייבים את כולם להזמין אלכוהול למרות שלא אחת מסבירים ומבקשים שהנהג יהיה פטור מההזמנת אלכוהול, מסרבים לספק משקאות קלים (לפחות לנהג) אם אין משקה אלכוהולי לצידם...

אכן צודק מר שש אצבעות לבעלי הפאבים איכפת מהציבור, בריאותו ושלמות גופו ונפשו.

לא.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סלבו » 27 ספטמבר 2003, 12:05

הצעדן כתב:1) לא נראה לי חכם להצהיר על שיכחה כזו.

ברי, בכל השרשור עולות שוב ושוב הטענות שלא בעל מועדון שאוסר להיכנס עם נשק עושה זאת כי זוהי דרכו, ולא מדובר במשהו לא חוקי.

מדוע "לא חכם להצהיר על שיכחה זו"?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סלבו » 27 ספטמבר 2003, 12:08

Colonel כתב:בעלי הפאבים הם אנשים טובים שדואגים לנו ואכן מדי שנה עשרות אנשים נפצעים, נהרגים ונהיים נכים לצמיתות מארועי ירי בפאבים

קולונל, אני חושב שלהאשים את בעלי המועדונים בהרג האזרחים שמבלים אצלם, זה בדיוק כמו להאשים את המבלים בהימצאותם במקום פיגוע.

חוץ מזה, עם כל הכעס על החוסר צדק כלפי נושאי נשק, בוא נהייה כנים לרגע - אף נושא נשק (מבלה בתוך המועדון) לא יצליח לעצור את הפיצוץ של חגורת הנפץ.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הכנרתי » 27 ספטמבר 2003, 12:24

שנה טובה לכולם!
אני בתור עובד דיסקוטק בקיבוץ מונע מאנשים חמושים להיכנס למקום. אנו מעסיקים שומרים וסדרנים, המקום מאובטח, ואני לא חושב שכל נושא נשק באשר הוא, הוא בהכרך בן אדם אחראי, שכול ויודע שאסור לו לשתות אלכוהול (משפיע לרעה על קבלת ההחלטות בזמן ארוע). בנוסף לזה במקרה ארוע במועדון יש המון אנשים מסביב וריך להיות סופר מיומן ע''מ לפתוח בירי סלקטיבי ולא מסכן את הסביבה. בנוסף, מי שמחליט לשלוף אקדח במועדון מסתכן להיפגע מ''אש ידידותית''. כמובן אני תמיד נמצא במועדון עם אקדח מוסלק הייתב (לא שלי אלה של אישתי, את שלי עוד לא הצלחתי להסליק כך שלא יבלות :wink: ).
לסיכום, אני לא הייתי רוצה להגיע למצב של אדם חמוש במועדון שאני עובד בו והוא לא נמנע עם העובדים במקום.
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 27 ספטמבר 2003, 14:34

סלבו כתב:
הצעדן כתב:1) לא נראה לי חכם להצהיר על שיכחה כזו.

ברי, בכל השרשור עולות שוב ושוב הטענות שלא בעל מועדון שאוסר להיכנס עם נשק עושה זאת כי זוהי דרכו, ולא מדובר במשהו לא חוקי.

מדוע "לא חכם להצהיר על שיכחה זו"?

סלבו, כניסה למקום שלא על פי תנאי השירות (שכמוהם כחוזה בין מספק השירות למקבלו הלקוח) כאשר הוצהרו בבירור הינה הפרת חוזה שבע"פ, אם כבר בחר מישהו "לשכוח" בכיסו את דבר המחלוקת יטיב לעשות אם לכל הפחות "ישכח" לפרסם זאת.

צודק וחכם אינם בהכרח דרים בכפיפה אחת, אין זה משנה אם החלטת הבעלים של מקום זה או אחר מונעת כתוצאה מדרישת מ"י או מגחמתו הוא כל עוד הוא פועל במסגרת החוק שזה דבר שלא ניתן לומר על מי "ששוכח" מחסנית בכיס.

עשית בהיחבא ?! שמור זאת לעצמך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי yoav30 » 27 ספטמבר 2003, 14:36

הכנרתי,

א. אתה כותב כאן שאתה מבצע עבירה בזה שאתה נושא את הנשק של אישתך, ועליו אין לך רשיון. ולא הייתי ממליץ לך להגיד זאת בקול רם, גם לא בתור בדיחה.

ב. כאשר אני יוצא למקום בילוי, אני נושא איתי את הנשק לא בכדי להגן על כל העולם ואישתו, אלא מכיוון שהוא תמיד עלי ולא משנה לאן אני הולך, מכיוון שזה כלי העבודה שלי, מכיוון שזו השקפת עולמי, ועוד מליון סיבות.

מקום שיסרב להכניס אותי מכיוון שאני נושא נשק, לא יזכה לקבל להנות מכספי, ואני אדאג לפרסם זאת גם בתפוצת נאטו.

בדיסקוטק, מועדון, פאב, כמו בכל מקום אחר יכול להתרחש פיגוע, ואף נושא נשק לא יוכל לתפעל את האירוע, וגם בכל מקום כזה תמיד יכול לקום המופרע שנושא נשק ברשיון ושלא ברשיון ולפתוח באש, ואז אנשים יכולים להיקלע לאש ידידותית.

אני כמדריך מאבטחים ושומרים, מודע לרמת הירי וההכשרה שהם מקבלים, ומה לעשות שרבים מהם לא מקבלים את רמת ההדרכה שאנו היינו מצפים מהם, ובמיוחד מאבטחים של פאבים ומועדונים הם לא ברמה המבצעית הגבוהה ביותר.

לא הייתי מוכן לשים את נפשי בכפו של אותו המאבטח הנושא נשק בכניסה.

השיקול האם לתת לי להכנס למקום פרטי (פאב, מועדון וכו') נתון לשיקולו הבלעדי של בעל המקום, ואם אינו מעוניין בכספי, אני מבטיח לבזבז אותו אצל המתחרה.

בברכת שנה טובה לכולם.....

:P :P :P :P
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי JOSH » 27 ספטמבר 2003, 15:08

sixfinger כתב:שלום.
... אני מקפיד לא לשאת את אקדחי כשאני יוצא עם חברים ויודע שאני אשתה. לא בגלל שיש לי פיוז קצר, לא בגלל שיש לי הסטוריה של אלימות, לא בגלל שאני מפחד שיחטפו לי את הנשק. בגלל שהאלכוהול משפיע על הגוף בדרכים שאי-אפשר לחשב מראש.
אני לא רוצה להיות במקום שבו מוגש אלכוהול לאנשים נושאי נשק (חם או קר), ובגלל ה"דרישה" שלי - כבר נאמר "נאה דורש - נאה מקיים"...

אני מספיק בוגר בכדי להבין שאם אני עכשיו עם הנשק עלי להיות דרוך וקשוב לסביבה ולכן אלכוהול יכול להזיק לי :evil:

כשאני הולך לפאב במטרה להשתכר ולהתפרק אני מראש שם את הנשק בכספת ביתי ואת מפתחות המכונית בידי החברה ( למרות שהדבר האחרון דורש אומץ :lol: ) ותאמין לי זה לא קורה לעיתים קרובות .

אני איש צבא וכאיש צבא אני נמצא רק בסופי שבוע בבית ( אם בכלל :shock: :? ) , ועקב זאת עלי להיות עירני מאד דבר שאינו עולה ביחד עם שתיית אלכוהול / השתוללות בסופ"ש .

אינני מתבייש להגיד כי "שכחתי" להצהיר על קיומה של המחסנית וזאת בכדי להכנס למועדון , כבר ציינתי כי התופעה הינה גורפת לרב רובם של המועדונים בת"א ולשבת בבית עם כוס תה אינו בא בחשבון ( כבר אמרתי שאני נמצא רק בסופ"שים בבית ורק אז ישנה ההזדמנות לראות חברים ) .

גמר חתימה טובה לכולם 8)
יוסי

"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 27 ספטמבר 2003, 15:12

סלבו צודק.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 27 ספטמבר 2003, 15:42

יוסי, לא הייתי בדיסקוטק או בפאב מזה כ-10 שנים, אך אין הדבר מונע ממני לבלות בת"א. ישנם מקומות נוספים בהם ניתן לכייף בעודך מכניס נשק באופן חוקי.

כיום יש לי בעיה חמורה הרבה יותר - אשתי לא מרשה לי להכניס נשק הביתה כיום, וזה אומר שאני צריך לישון ברחוב כשאני יוצא בזמן מילואים. אני חושב שהבעיות שציינת כאשר אתה יוצא הביתה ממש שוליות. כמו כן אני מעריך את הסבלנות של חברתך, היות והיא רואה אותך רק בסופי שבוע.

ארנולד

dear Josh, I haven't been in a disco or a pub for about 10 years, but that does not stop me from enjoying myself in Tel Aviv. There are other places where you can have fun and legally carry a gun while doing it.

I currently have a more severe problem - my wife does not allow me to bring guns into the house right now, which means that I must sleep in the street when I come home from reserve army service. I think your problems while you are on leave from the army are very minor. I also appreciate your girlfriend's patience, as she only sees you in the weekends.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 27 ספטמבר 2003, 17:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עוד'ר » 27 ספטמבר 2003, 16:23

צעדן,
מי שאינו מצהיר על מחסנית נוספת המצוייה בכיסו אינו עובר על שום חוק. אמת כי, כדבריך, ישנה הפרת חוזה מצידו, המאפשרת לבעל המקום לנקוט כל אמצעי חוקי כתרופה להפרה, עד כדי סילוקו של המפר בכוח מן המועדון. יחד עם זאת, אין מדובר על "הפרת חוק" במשמעות של עבירה פלילית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 28 ספטמבר 2003, 04:10

עוד'ר, זו בדיוק כוונתי, אם היה מדובר בפלילים הייתי בוחר בלשון מעודנת פחות.
בכל אופן תודה על חידוד הנקודה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד