שיפוט בתחרויות ירי מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

שיפוט בתחרויות ירי מעשי

על ידי נחום יונתן זרזיף » 05 אוגוסט 2003, 10:06

קראתי את התיחסות האנשים לנושא השיפוט וברצוני לציין מספר היבטים שיש להתיחס אליהם:
1. אדם שעבר קורס שיפוט מוכר בירי מעשי והינו בעל תועדת שופט ברת תוקף יכול להיות שופט בתחרות ירי מעשי.הוא אינו חייב להיות מפקח מטווח (אם כי זה רצוי) והוא אינו חייב להיות יורה ירי מעשי (אם כי זה רצוי)
2. בכל העולם נהוג לקיים במסגרת התחרות תחרות מקדימה לשופטים ובעלי תפקידים. בארץ בשל האילוצים השופטים יורים בזמן התחרות . אם היו לנו שופטים שהינם רק שופטים ולא מתחרים בכמות מספיקה לא היה צורך בשופטים שהינם גם יורים.
3. לצערי לא כל השופטים שהינם גם יורים מוכנים לשפוט כי הדבר מפריע להם בתחרות, ולכן אנו רואים שאותם שופטים משמשים בשיפוט לאורך כל יום התחרות.
קשה לי לבוא בטענות לשופטים שטועים לעיתים,לשופטים שאחרי יום שיפוט מתיש צריכים לשפוט אחד את השני טועים, לא מספיק עירניים או נוטים להקפיד פחות, כי אינני במקומם. היה יפה יותר שיורים שגמרו לירות ורק מחכים לתוצאות והינם גם שופטים, יפנו למנהל התחרות ויציעו עזרה בשיפוט השופטים.
4. אני מצפה מכל שופט להיות קפדן עם עצמו כמו עם אחרים, אך רבותי ברגע שאני עומד על קו הירי הריני מתחרה לכל דבר ולא שופט ורשאי אנוכי להתנהג כמו שאר היורים והיחידי שמותר לו להעיר לי הינו השופט. לא משום שאני שופט בתחרות אסור לי להתנהג כמו שאר המתחרים כאשר אני יורה, זו תהיה אך ורק בחירה שלי.
ולכן הערות מתחרים למתחרים אחרים (גם אם הם שופטים) אינן בגדר התנהגות ספורטיבית במיוחד ובטון שבהן הן נאמרות לעיתים ,הן פשוט לא ספורטיביות.
5. אני מזמין את כל מי שיש לו הערות לגבי שיפוט ו/או שופט לפנות אלי אישית
תוך ציון המקרה ומבטיח שהנכתב או הנאמר יהיו לאזני ועיני בלבד. התיחסות פרטנית זו תשמש אותנו בועדה לירי מעשי למתן דעת על נושאים המחיבים שיפור.
יתר על כן כל מי שרוצה להעביר נושא שיפוטי לברור זכאי לפנות אלי ואני מבטיח שהנושא יתברר במירב ההגינות והדיסקרטיות המחייבת.
6. בהזדמנות זו אני מזמין כל מי שרוצה לעזור בשיפוט או לעבור קורס שופטים לפנות אלי או לחמי מנחם. הקורס ניתן בהתנדבות והעלות הינה רק 100 ש"ח עבור תעודת השופט.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 05 אוגוסט 2003, 10:23

נחום,
מה לומדים בקורס לשופטים ?, האם יש סיליבוס שניתן לפרסם ?
היכן הוא נערך ?
מתי ? (תאריכים, שעות)
האם התעודה (אם יש) ברת תוקף גם בחו"ל ?

האם יש תנאי קבלה ?
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נחום יונתן זרזיף » 05 אוגוסט 2003, 10:42

הקורס כולל יסודות החוקה, עקרונות בשיפוט, עקרונות בהתנהגות שופט בזמן תחרות,
ומבחן אמריקאי.
אין סילבוס לפירסום הקורס הוא בן מספר שעות והתעודה תקפה רק לארץ
כשנקיים קורס נפרסם זאת. רצוי שכל מי שרוצה שיודיע כבר עתה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 05 אוגוסט 2003, 10:45

נחום שלום, כתזכורת לשיחתנו בנושא - אני מעוניין להשתתף בקורס.
אנא תן לנו הודעה מוקדמת ונפרסם את מועד הקורס כאן בפורום.

ברי מזרחי.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי lior086 » 27 ספטמבר 2003, 11:10

"...אך רבותי ברגע שאני עומד על קו הירי הריני מתחרה לכל דבר ולא שופט ורשאי אנוכי להתנהג כמו שאר היורים והיחידי שמותר לו להעיר לי הינו השופט. לא משום שאני שופט בתחרות אסור לי להתנהג כמו שאר המתחרים כאשר אני יורה, זו תהיה אך ורק בחירה שלי."

צר לי שאני חולק על דבריו של ידידי נחום. משתמע מדבריו כי שוטר שסיים משמרתו יכול לגנוב, עו"ד יכול לזייף חתימה אם סיים את עבודתו בשעה 17:00 במשרד ושופט בבית משפט עליון יכול לקבל מתנת כסף ממי שכספו מגיע מעסקים שמקורותיהם "שחורים".
נכון - הם יכולים, אבל אם יתפסו, הם יאבדו את זכותם המוסרית להיות שוטר/עו"ד/שופט ויאבדו גם את עבודתם, רשיונם ויכולתם להמשיך ולהיות בתפקידם.

הערכים המוסריים שלי אינם מאפשרים לי להפריד בין היותי שופט שחובתו לשפוט בצדק ועל פי החוקה כשאני שופט יורה, ובין הותי יורה מהשורה ולנהוג על פי כל כללי החוקה ולהקפיד עליהם בכל קוצו של יוד, ללא עיגול פינות.

אם אנהג כיורה שמותר לו לחרוג מהכללים ועל אחת כמה וכמה, שמותר לי לנצל את עובדת היותי שופט ולחרוג מהכללים (ועל כך התרעומת הגדולה ביותר), הרי שאבדתי את זכותי המוסרית להיות שופט ואולי אפילו את זכותי להיות ספורטאי.

בברכת שנה טובה,
LIOR086
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Yael Dagan » 27 ספטמבר 2003, 16:31

צר לי ליאור, אך אני חולקת על דבריך שלך...

מדבריך נשמע כאילו היורים שלנו אינם הגונים כאשר הם מתחרים, ועוד נשמע מדבריך כאילו אתה מרמז שנחום אינו הגון...

דעתי: בין אם אתה שופט או מתחרה, עליך לנהוג בהגינות בה היית רוצה ששופט ינהג כלפיך. מי שמפחד מ"טריקים" כנראה הוא זה שעושה אותם. וכפי שנחום כתב, אין לנו מספיק שופטים שהם רק שופטים, ואלו שנמצאים כעת עושים את עבודתם בצורה הטובה ביותר (מחמאות לשופטים). ונכון, זה לא קל גם לירות וגם לשפוט.

אני מציעה שאם מישהו חושב אחרת, שרק ינסה לעשות זאת... אני יכולה לומר לכם שזה לא קל לרוץ תחרות שלמה (בלחץ להספיק מהר) ואח"כ לרוץ ולשפוט יום שלם, או אפילו חצי יום. אני עושה את זה כבר שנה שלמה, גם מתוך בחירה וגם מתוך אילוצים קיימים.

אם כל אחד יעזור במשהו אולי זה יראה יותר טוב. ואם כל אחד יהיה הגון עם עצמו, לא יהיה צורך לרמיזות על גבי האתר...

יעל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

שופט ויורה - היכן הדבולות

על ידי נחום יונתן זרזיף » 28 ספטמבר 2003, 20:50

lior086

נהוג לומר על ראש הגנב........ אל לא אעשה זאת

רק ילדים ותמימים אינם עושים אבחנה בין שופט בתחרות ספורט לבין שופטים ועו"ד
שהם שליחי החוק.
באנגלית השם שלהם שונה וכך גם ההתיחסות אליהם.
שופט בבית משפט אינו חדל להיות שופט כשהוא בביתו ואינו יכול לשמש כסנגור או כתובע.
בתחרויות ירי מעשי יורה על הקו אינו יכול להיות שופט , ושופט על הקו אינו יכול
להיות יורה.
לפיכך ההתיחסות בתחרויות ירי מעשי לאותו אדם צריכה להיות בהתאם לתפקיד אותו הוא מבצע ברגע נתון ולא למה שהוא היה אתמול או שלשום או יהיה מחר.

אין זה ממנהגי לנקוט במילים בוטות באופן פומבי אך ההשואה והדוגמאות שלך
לגבי נושאי משרה בשרות החוק במדינה מראים לא רק על בורות לגבי מקומה של המערכת המשפטית במדינת חוק אלא על ילדותיות מסוכנת והתיחסות של גן ילדים
עם חינוך קלוקל. כי רק ילד יכול לשים שופט כדור רגל ושופט בבית משפט באותו
מקום משום שבשפתו לשניהם קוראים " שופט " וכנראה לא לימדוהו על ההבדל,
ומכאן הצעקות לשופט במגרש מתחלפות אצלו בהתיחסות לשופט בבית המשפט.
כנראה שמערכון הגשש התפל והמעליב בנושא שימש נר לרגליך.

נאמר " אל תשפוט אדם עד שתעמוד במקומו..." לפיכך איני מצפה להתנהגות דומה מכל היורים ואינני מצפה להתנהגות דומה מכל השופטים ובודאי לא משופט לאחר יום שיפוט מלא כשהוא יורה על קו ירי.
לידיעתך נושאי המשרה בתחרות ירי מעשי הינם Range Officer ולא שופטים.

התנצלות פומבית על ההשואה שעשית תהיה לדעתי מתבקשת, אני על כל פנים לא אתיחס לדבריך בנושא השיפוט אם לא תהייה כזאת.
נחום יונתן זרזיף
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי חנן אוחיון » 28 ספטמבר 2003, 21:30

רבותי המלומדים
כאחד שעוסק בענף ספורט זה מספר שנים לא מבוטל אין לי רק להוריד את הכובע לחברינו השופטים שעושים עבודה ברוכה, בלעדיהם לא תתקיים שום תחרות .כאחד שמכיר את הענף אין לי חשש שהשופטים יתחרו וישפט,דבר שהופך את ענף הירי מעשי ליחודי במינו (אם לא נסמוך על החברים על מי נסמוך ואני רואה את כול העוסקים בענף זה כמשפחה אחת גדולה)
אל לנו לשכוח שהשופטים עושים את עבודתם בהתנדבות ובמסירות, ולא פעם ראיתי שופט סמוק פנים מעבודתו הקשה, מתפנה להתחרות ותמיד הוקסמתי מחדש. אני מסכים עם ידידי נחום
השיפוט היא עבודה כפויית טובה תמיד יש לנו טענות כלפי השופטים(ולצערי הרב אני הייתי מעורב
באחד המקרים הנ"ל ואני מצטער על כך) לדעתי כל מתחרה צריך פעם לעזור בשיפוט
אפילו כרשם רק כדי להבין כמה העבודה קשה .כל אשר אנו היורים והמתחרים צרכים לעשות
פשוט להכיר להם תודה יש דרכים מקובלות ואררכיה להסדיר טעויות שיפוט שקורות וחשוב
לזכור לעשות זאת בצורה ספורטיבית וחברית.
נחום וצוותו משקיעים מאמצים מרובים לשמור על איכות שיפוט גבוהה לא מזמן חילק נחום דפי משוב לגבי עבודתם של חברינו השופטים כל זאת כדי לשפר וליעל זאת הדרך הנכונה.
ולסיום לכל המקטרגים והמבקרים אל תגידו מה צריך לעשות תשאלו מה אתם יכולים לעזור לענף
שכולנו אוהבים .
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי יונה » 28 ספטמבר 2003, 21:40

שועל ותיק,

כל מילה בסלע! :!:
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי lior086 » 30 ספטמבר 2003, 01:09

lior086 כתב:
[b]

...הערכים המוסריים שלי אינם מאפשרים לי להפריד בין היותי שופט שחובתו לשפוט בצדק ועל פי החוקה כשאני שופט יורה, ובין הותי יורה מהשורה ולנהוג על פי כל כללי החוקה ולהקפיד עליהם בכל קוצו של יוד, ללא עיגול פינות.

אם אנהג כיורה שמותר לו לחרוג מהכללים ועל אחת כמה וכמה, שמותר לי לנצל את עובדת היותי שופט ולחרוג מהכללים (ועל כך התרעומת הגדולה ביותר), הרי שאבדתי את זכותי המוסרית להיות שופט ואולי אפילו את זכותי להיות ספורטאי.
LIOR086

שלום,
צר לי חנן שפרשת את דברי כקטרוג אך הם בהחלט ביקורת.כתבתי אותם מתוך כאבי ומתוך כאבם של חברי לספורט שרואים איך שופט א' רושם NO-SHOOT יחיד לשופט ב' שסיים לירות כשעל המטרה הלבנה 2 חורים חדשים של 9 מ"מ שצועקים עד לב השמים - ואני מוכן לתת תצהיר בשבועה על כך עם שמות של עדים.

אני חושב שהציטוט הנ"ל מדברי הקודמים מדבר בעד עצמו כמו שתוכן תגובתה של יעל ותוכן תגובתו של נחום מדברים גם הם. מאחר ואיני מוכן להסחף אחר התבטאויותהם של שני החברים המכובדים, אסיים בזאת את התיחסותי לנושא.

בברכת חתימה טובה,
LIOR086
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shalom_1 » 13 אוקטובר 2003, 17:09

נחום שלום

יש לי הצעה והיא שכל שופט כאשר הוא בתפקיד יהיה עליו במקום נראה היטב
תעודת השופט כמו שפעם היה בתחרויות בארץ

מה דעתכם??

שלום הלפרין
ירושלים
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shalom_1 » 13 אוקטובר 2003, 17:16

נחום

איפה אפשר לראות את רשימת השופטים ירי מעשי בארץ??ואת רשימת מדריכי ירי מעשי??

הלפרין שלום
מדריך/שופט ירי מעשי
ירושלים
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד