מהו האקדח המוזר/נדיר ביותר שנתקלתם בו עד כה בשימוש יומיומי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מהו האקדח המוזר/נדיר ביותר שנתקלתם בו עד כה בשימוש יומיומי?
אנסה לפתוח שרשור לצרכי בידור וקצת לגוון את טרדות החיים הקלים במדינתנו.
ונפתח בארבע דוגמאות:
1. רנאטו גמבה 6.35. מעבר לקליבר ה"רצחני", זהו אקדח תמוה שתכנונו לוקה בחסר (בלשון המעטה). החברה האמורה ידועה בעיקר כיצרנית רובי ציד סליליים איכותיים ויקרים. בדריכה מבצעית של האקדח במטווח, המחלק עף קדימה- עף למרחק שני מטרים מהיורה...
2. לאהטי 9ממ. אקדח פיני דמוי לוגר, מימי "מלחמת החורף" בין פילנד לבריה"מ (שנות השלושים- האקדח פותח בתחילת המאה ה-20). נצפה על איש קבע.
3. וובלי 0.38. לא כל כך נדיר (בטח לא לאחר ששימש את כל זרועות הבטחון בארץ, מורשת המנדט...), המעניין הוא הסיבה לנשיאתו של כלי ספציפי: האדם שנושא אותו, מלח הארץ, נוטר לשעבר ומותיקי אחד היישובים ליד חיפה, חסר את מחצית האצבע היורה. מכיוון שהוא לוחץ על ההדק בעזרת האמה, לדבריו הוובלי הוא האקדח היחיד אותו הוא יכול לתפעל, גם בגלל מנוף ה"שבירה" הנלחץ ע"י האגודל.
4. ראדום 9ממ. אקדח פולני (מי שלא מכיר- לא לצחוק) ממלה"ע II. כמות מסויימת שלהם מסתובבת בארץ והם נמכרו בשעתם בעיקר לתפרנים בני העמק (ללא זלזול- לא להעלב) כאקדח אמין וזול (מחיר אחיד 100 ש"ח).
ונפתח בארבע דוגמאות:
1. רנאטו גמבה 6.35. מעבר לקליבר ה"רצחני", זהו אקדח תמוה שתכנונו לוקה בחסר (בלשון המעטה). החברה האמורה ידועה בעיקר כיצרנית רובי ציד סליליים איכותיים ויקרים. בדריכה מבצעית של האקדח במטווח, המחלק עף קדימה- עף למרחק שני מטרים מהיורה...
2. לאהטי 9ממ. אקדח פיני דמוי לוגר, מימי "מלחמת החורף" בין פילנד לבריה"מ (שנות השלושים- האקדח פותח בתחילת המאה ה-20). נצפה על איש קבע.
3. וובלי 0.38. לא כל כך נדיר (בטח לא לאחר ששימש את כל זרועות הבטחון בארץ, מורשת המנדט...), המעניין הוא הסיבה לנשיאתו של כלי ספציפי: האדם שנושא אותו, מלח הארץ, נוטר לשעבר ומותיקי אחד היישובים ליד חיפה, חסר את מחצית האצבע היורה. מכיוון שהוא לוחץ על ההדק בעזרת האמה, לדבריו הוובלי הוא האקדח היחיד אותו הוא יכול לתפעל, גם בגלל מנוף ה"שבירה" הנלחץ ע"י האגודל.
4. ראדום 9ממ. אקדח פולני (מי שלא מכיר- לא לצחוק) ממלה"ע II. כמות מסויימת שלהם מסתובבת בארץ והם נמכרו בשעתם בעיקר לתפרנים בני העמק (ללא זלזול- לא להעלב) כאקדח אמין וזול (מחיר אחיד 100 ש"ח).
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
ראיתי בשנים האחרונות באיזור אריאל מספר אקדחי טוקרב (TT) רוסים.
אז נכון לא ממש אקדח מי יודע מה מיוחד (יוצר בכמויות במלחמת העולם השניה
ולאחריה ולכ מדינות ברית ורשה)לא ממש יקר אבל בכל זאת אקדח חמוד
ודי נדיר במחוזותנו.
אגב ראיתי גם אחד שבעלו טען שהוא בקוטר 9 ממ (כנראה 9X18 ) אבל לא יצאה
לי "למזמז" אותו כי הינו באמצא הרחוב.
ודי נדיר במחוזותנו.
higt-power כתב:ראיתי בשנים האחרונות באיזור אריאל מספר אקדחי טוקרב (TT) רוסים.
ודי נדיר במחוזותנו.
טוקרב? למעשה הוא קדם-מלה"ע II. אני מניח שהיום יש ייבוא של הקליבר הזה- 7.62 ממ סובייטי בקבוקי (גלגול של 7.93 מאוזר, כדור בעל מהירות לוע גבוהה מאד), מארצות מתקדמות כמו אלבניה או סין. אקדח רוסי בקליבר 9X18 הוא מקארוב (הסביר ביותר, דמוי וולטר PP) וגם אקדח אוטומטי-לחלוטין בשם סטצ'קין. כדור זה דומה בביצועיו ל 9 ממ קצר.
את התופי הזעיר בקוטר 22 מגנום אני מכיר וגם יריתי בו- הוא סינגל אקשן וניתן להסלקה עמוקה במקומות מוזרים. היצרן הוא North American Arms והאקדח איכותי מאד. המגנום הוא הגדול (!) מבין הסדרה שכוללת 22 LR , SHORT וגם נטען חזיתי blackpowder.
מוזר
[color=darkblue][/color
אקדח ה-9 מ"מ הראשון שלי היה LAHTI מתוצרת VALMET הפינית. הוא עדיין ברשותי
ואעשה הכל להוריש אותו לילדי.
זה אקדח יחסית גדול שמזכיר בצורה מעט את הלוגר, רק שהדריכה ישר אחורה ולא מחלק מתקפל כמו בלוגר.
זה האקדח המדויק ביותר שיריתי בו מימי. המינוס היחיד שלו לדעתי הוא שהוא שוקל כמעט כמוני.
אם מישהו יוכל להשיג אבש"ר שחור בולים בקוטר 44 ופיקות אשמח להביא לאחד המיפגשים
קולט דראגון 1856.
בשנת 80 עבדתי בחברת שמירה וותיקה שבמחסן הנשק שלה היו כמה אקדחי וובלי תופיים בקוטר 0.38 ו-0.45 .
בסוף שנות השבעים היו סוחרי נשק שרכשו במיכרזים ממשרד הביטחון ארגזים מלאי גריז ובהם
מיני אקדחים בקטרים שונים ומכל מיני יצרנים משונים ואחת ההנאות שלי היתה לדוג אותם
ולנקות..הם נימכרו בפרוטות דאז .
אקדח ה-9 מ"מ הראשון שלי היה LAHTI מתוצרת VALMET הפינית. הוא עדיין ברשותי
ואעשה הכל להוריש אותו לילדי.
זה אקדח יחסית גדול שמזכיר בצורה מעט את הלוגר, רק שהדריכה ישר אחורה ולא מחלק מתקפל כמו בלוגר.
זה האקדח המדויק ביותר שיריתי בו מימי. המינוס היחיד שלו לדעתי הוא שהוא שוקל כמעט כמוני.
אם מישהו יוכל להשיג אבש"ר שחור בולים בקוטר 44 ופיקות אשמח להביא לאחד המיפגשים
קולט דראגון 1856.
בשנת 80 עבדתי בחברת שמירה וותיקה שבמחסן הנשק שלה היו כמה אקדחי וובלי תופיים בקוטר 0.38 ו-0.45 .
בסוף שנות השבעים היו סוחרי נשק שרכשו במיכרזים ממשרד הביטחון ארגזים מלאי גריז ובהם
מיני אקדחים בקטרים שונים ומכל מיני יצרנים משונים ואחת ההנאות שלי היתה לדוג אותם
ולנקות..הם נימכרו בפרוטות דאז .
WALK IN PEACE
BROADAXE כתב:higt-power כתב:ראיתי בשנים האחרונות באיזור אריאל מספר אקדחי טוקרב (TT) רוסים.
ודי נדיר במחוזותנו.
טוקרב? למעשה הוא קדם-מלה"ע II. אני מניח שהיום יש ייבוא של הקליבר הזה- 7.62 ממ סובייטי בקבוקי (גלגול של 7.93 מאוזר, כדור בעל מהירות לוע גבוהה מאד), מארצות מתקדמות כמו אלבניה או סין. אקדח רוסי בקליבר 9X18 הוא מקארוב (הסביר ביותר, דמוי וולטר PP) וגם אקדח אוטומטי-לחלוטין בשם סטצ'קין. כדור זה דומה בביצועיו ל 9 ממ קצר.
את התופי הזעיר בקוטר 22 מגנום אני מכיר וגם יריתי בו- הוא סינגל אקשן וניתן להסלקה עמוקה במקומות מוזרים. היצרן הוא North American Arms והאקדח איכותי מאד. המגנום הוא הגדול (!) מבין הסדרה שכוללת 22 LR , SHORT וגם נטען חזיתי blackpowder.
הקת (החלק היחיד שיכולתי לראות כאשר האקדח היה בתוך הנרתיק )הוא של
הטוקרב ולא של המקרוב והיו גלו קתות מפלסטיק שחור ומחוספס בצורה גסה
עלו היתה מותבעת כתובת שכללה את הכוכב המחומש והסרט הידועה למעלה עים
CCCP .
מי שרוצה לדעת ולראות על אקדחים ישנים מאוד,
מאלה שנישארו בקיבוצים עוד מימי המנדט, שירים את היד ואני אעשה עבודת מחקר קטנה, שווה...
בכל אופן, יש לנו בקיבוץ שטייר משנת 1940, קוטר 11 מ"מ
נראה לי שהוא מושבת, בכל אופן.
טוב, צום קל,
עומר.
מאלה שנישארו בקיבוצים עוד מימי המנדט, שירים את היד ואני אעשה עבודת מחקר קטנה, שווה...
בכל אופן, יש לנו בקיבוץ שטייר משנת 1940, קוטר 11 מ"מ
נראה לי שהוא מושבת, בכל אופן.
טוב, צום קל,
עומר.
עומר.
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
NAMBU ולא כפי שנכתב, אכן 8 ממ, כדור בקבוקי שהיה בשימוש ביפן בלבד. אקדח כזה במצב עבודה טוב שווה הרבה בארה"ב, דגם יותר יקר שלו קיים עם שמורת הדק מוגדלת לירי עם כפפות.
שטייר 11 ממ 1940? אני חושב שהוא קדום יותר...
שטייר 11 ממ 1940? אני חושב שהוא קדום יותר...
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד