מבחן עינויים לבול??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
המשך :
טיב הנשק נמדד בכמות התחמושת שהוא מסוגל לירות.
טיב הנשק נמדד בשחיקת החלקים הנעים ושנתונים בלחצים עצומים .
אים תבינו איזה לחצים עצומים פועלים בתוך האקדח או שנדייק יותר ונאמר בבית הבליעה
אשר פועלים לכל הכוונים ,לחצים אלו נמדדים לפי נוסחאות ,אשר ידוע לפחות נתון אחד הכי חשוב
והוא לחץ הכדור .
להית'
דורון
טיב הנשק נמדד בכמות התחמושת שהוא מסוגל לירות.
טיב הנשק נמדד בשחיקת החלקים הנעים ושנתונים בלחצים עצומים .
אים תבינו איזה לחצים עצומים פועלים בתוך האקדח או שנדייק יותר ונאמר בבית הבליעה
אשר פועלים לכל הכוונים ,לחצים אלו נמדדים לפי נוסחאות ,אשר ידוע לפחות נתון אחד הכי חשוב
והוא לחץ הכדור .
להית'
דורון
בילבולי מוח???
תאר לך שאתה באמצע רחוב מזהה מחבל. אתה שולף את האקדח, ואופס הוא נשמט לך מהיד ונופל לתוך שלולית עם בוץ.
אתה מרים אותו, אבל בגלל שהוא חלק הוא שוב נופל לך מהיד אל הכביש.
בידיוק אז עוברת משאית של שטראוס עם 45PSI לחץ אויר בצמיג, ועולה על הנשק שלך.
מהבהלה נהג המשאית מאבד שליטה על הרכב, מיתהפך, וכל הגלידות שבתוכה שהם בטמפרטורה של -20 נופלים על הנשק שלך.
בשלב זה אתה מזנק בתוך ערמת הגליה, מוצא את האקדח,מנקה קצט את הצימוקים שנידבקו עליו.
עכשיו, בשלב הזה, לא הית רוצה לדעת אם האקדח שלך ירה?
אז בבקשה על תגיד בילבולי מוח, תסריט כזה יכול לקרוא לך מחר.

תאר לך שאתה באמצע רחוב מזהה מחבל. אתה שולף את האקדח, ואופס הוא נשמט לך מהיד ונופל לתוך שלולית עם בוץ.
אתה מרים אותו, אבל בגלל שהוא חלק הוא שוב נופל לך מהיד אל הכביש.
בידיוק אז עוברת משאית של שטראוס עם 45PSI לחץ אויר בצמיג, ועולה על הנשק שלך.
מהבהלה נהג המשאית מאבד שליטה על הרכב, מיתהפך, וכל הגלידות שבתוכה שהם בטמפרטורה של -20 נופלים על הנשק שלך.
בשלב זה אתה מזנק בתוך ערמת הגליה, מוצא את האקדח,מנקה קצט את הצימוקים שנידבקו עליו.
עכשיו, בשלב הזה, לא הית רוצה לדעת אם האקדח שלך ירה?
אז בבקשה על תגיד בילבולי מוח, תסריט כזה יכול לקרוא לך מחר.
מעצורים
אני חושב שכולנו נסכים שהמבחן האמיתי הינו האם בזמן נתון (אמת או תרגיל) , יפעל האקדח כפי שאנו מצפים ממנו.
ההאמר והבוץ , הקרח והשמנים אינם מבחן מאושש למשתמש האזרח , אך מעבר להיותם גימיק , הינם מוכיחים את רצינות היצרן , ורצונו להוכיח לצרכן שאכן הינו מקבל מוצר איכות אמין שבפיתוחו הושקע כסף רב. (ראה את הפרסומים של רנו לגבי המגאן , אשר ללא ספק הוסיפו רבות למכירתה של מכונית מכוערת הנופלת בהרבה פראמטרים מאחיותיה מלוכסנות העיניים).
לפני כשבועיים , הראה לי מיודעינו פאפי , שני כדורים סרביים 9X19 אשר נתקעו בבית הבליעה של אקדח בזמן אימון , ואשר חולצו רק לאחר הפעלת אלימות. בכדורים אלה לא היה נתיב הצתה בין הפיקה לתרמיל. כתוצאה מכך , הפיקה התנפחה כלפי הסדן הנעול ו"בישלה" את הכדור.
תקלה כזו תתבצע גם במצויין שבאקדחים ,( מבלי להיכנס לתוך קפסולת הפנדורה ), ולכן , מבחני ההישרדות במיקרים כאלה , אימון או מצב אמת , אינם רלוונטיים.
היות והאקדח , מעבר לשימוש הספורטיבי (ירי מעשי או אולימפי ) הינו מיועד להציל חיים , לא הייתי שם את מבטחי ברגע כזה , בתוצרת מפוקפקת של אקדח ו/או תחמושת.
ההאמר והבוץ , הקרח והשמנים אינם מבחן מאושש למשתמש האזרח , אך מעבר להיותם גימיק , הינם מוכיחים את רצינות היצרן , ורצונו להוכיח לצרכן שאכן הינו מקבל מוצר איכות אמין שבפיתוחו הושקע כסף רב. (ראה את הפרסומים של רנו לגבי המגאן , אשר ללא ספק הוסיפו רבות למכירתה של מכונית מכוערת הנופלת בהרבה פראמטרים מאחיותיה מלוכסנות העיניים).
לפני כשבועיים , הראה לי מיודעינו פאפי , שני כדורים סרביים 9X19 אשר נתקעו בבית הבליעה של אקדח בזמן אימון , ואשר חולצו רק לאחר הפעלת אלימות. בכדורים אלה לא היה נתיב הצתה בין הפיקה לתרמיל. כתוצאה מכך , הפיקה התנפחה כלפי הסדן הנעול ו"בישלה" את הכדור.
תקלה כזו תתבצע גם במצויין שבאקדחים ,( מבלי להיכנס לתוך קפסולת הפנדורה ), ולכן , מבחני ההישרדות במיקרים כאלה , אימון או מצב אמת , אינם רלוונטיים.
היות והאקדח , מעבר לשימוש הספורטיבי (ירי מעשי או אולימפי ) הינו מיועד להציל חיים , לא הייתי שם את מבטחי ברגע כזה , בתוצרת מפוקפקת של אקדח ו/או תחמושת.
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
אם יצא למישהו מיכם להכין איזשו מוצר ל"מבחן" כזה או אחר, יודע שהקשר בין הקריטריונים הנבדקים לבין העולם בו אותו מוצר אמור לתפקד רופף למדי. בנוסף, יצרנים מתכננים מוצרים כך "שיצאו טוב ב-benchmark", או שולחים אליו "גרסת מבחן" מיוחדת...
ההיכרות שלי עם תופעות כאלה היא לא מתחומי המכניקה הרלוונטיים לנשק אלא מתחומים אחרים (תוכנה/חומרה), אבל אני מנחש שגם שם קיימות אותן תופעות.
ההיכרות שלי עם תופעות כאלה היא לא מתחומי המכניקה הרלוונטיים לנשק אלא מתחומים אחרים (תוכנה/חומרה), אבל אני מנחש שגם שם קיימות אותן תופעות.
- סליקאי ארד

חברי היקרים
שעה אני קורא נהנה מתגובותיהם של החברים למעשה כולם נתנו פחות או יותר את התשובה
ומעניין שכל אחד דיבר מהיכן שכואב לו למה הדבר דומה לאותה חברת שעונים מפורסמת הכותבת שהשעון עומד בלחץ של 50 אטמוספרות האם ראיתם משהו שצולל עם שעון ל500 מ' מה אני צוללת את מי מעניין כל מבחני הריסוק חול מיים וכל המרעין בישין כולנו יודעים שהקפיץ המחזיר מתעייף אחרי 10000 כדור וכאשר לא מחליפים אותו בזמן אז נכון שהאקדח לא נסדק אבל לך תספר את זה למחבל כאשר יש לך מעצור דבר זה נכון גם לגבי שן חולצת ועוד ועוד רבותי המלומדים כל חלק מכני נע בסופו של דבר יגרום למעצור או סדק הכול תלוי ברמת התחזוקה של האקדח וסוג התחמושת וכמות התחמושת שאנו יורים .
יש לי חבר שיש לו אקדח מושחם ושמור מחזיק אותו למעלה מ30 שנה אלה שיצרו את האקדח כבר מתו ממזמן האקדח שמור אף פעם לא עשה מעצורים אבל ירה 20 כדור עד היום
אז שלא יספרו לנו סיפורים כיום רובם של האקדחים מבחינה מטלורגית עומדים בתקנים מחמירים
אף חברה לא מעוניינת לקבל תביעות בחירת האקדח תעשה משיקולים יותר עינייניים מאשר לזרוק אותו מקומה שניה או לדרוס אותו עם משאית
OLD FOX
שעה אני קורא נהנה מתגובותיהם של החברים למעשה כולם נתנו פחות או יותר את התשובה
ומעניין שכל אחד דיבר מהיכן שכואב לו למה הדבר דומה לאותה חברת שעונים מפורסמת הכותבת שהשעון עומד בלחץ של 50 אטמוספרות האם ראיתם משהו שצולל עם שעון ל500 מ' מה אני צוללת את מי מעניין כל מבחני הריסוק חול מיים וכל המרעין בישין כולנו יודעים שהקפיץ המחזיר מתעייף אחרי 10000 כדור וכאשר לא מחליפים אותו בזמן אז נכון שהאקדח לא נסדק אבל לך תספר את זה למחבל כאשר יש לך מעצור דבר זה נכון גם לגבי שן חולצת ועוד ועוד רבותי המלומדים כל חלק מכני נע בסופו של דבר יגרום למעצור או סדק הכול תלוי ברמת התחזוקה של האקדח וסוג התחמושת וכמות התחמושת שאנו יורים .
יש לי חבר שיש לו אקדח מושחם ושמור מחזיק אותו למעלה מ30 שנה אלה שיצרו את האקדח כבר מתו ממזמן האקדח שמור אף פעם לא עשה מעצורים אבל ירה 20 כדור עד היום
אז שלא יספרו לנו סיפורים כיום רובם של האקדחים מבחינה מטלורגית עומדים בתקנים מחמירים
אף חברה לא מעוניינת לקבל תביעות בחירת האקדח תעשה משיקולים יותר עינייניים מאשר לזרוק אותו מקומה שניה או לדרוס אותו עם משאית
OLD FOX
- מדריך ירי מעשי
לכל בעלי הדיעה שהמבחנים לא משקפים כלום..
מדוע אתם נתפסים לטפל?
כל סוג מבחן מגלם בתוכו מס רב של תקלות פוטנציאליות ולאו דוקא בדיוק את התרחיש הנבחן..
דריסת האקדח שקול לנפילת האקדח, נפילת נושא האקדח, חמתך התישבה עליו...
ירי ממצב קפוא בודק התנהגות האקדח בשינויי טמפ' קיצוניים, גם ירי מהיר ורציף מאקדח בטמפ' של 0-5 מעלות יכול להיות בעייתי, הקצנת הבדיקה לטמפ' של 40- חושפת את הבעיתיות, אם קיימת, ביתר קלות..
ועוד, ועוד...
ובסך הכל, בתום כל הבדיקות, מגיעים לנתון הכי חשוב:
מסך ירי של 10000 כדורים בתנאי ירי קיצוניים, האקדח סבל מ xx מעצורים.
(בתקווה שלא xxx או יותר)
ואם זו התוצאה בתנאי הירי הקשים, אז קל וחומר בתנאי ירי סטנדרטיים.
זה לפחות היה סיכום 'מיבחני העינויים' של הברטה 92 (אותו אני מחזיק כיום).
מכירים אתר בו מתפרסמות תוצאות מבחנים אלו??
מדוע אתם נתפסים לטפל?
כל סוג מבחן מגלם בתוכו מס רב של תקלות פוטנציאליות ולאו דוקא בדיוק את התרחיש הנבחן..
דריסת האקדח שקול לנפילת האקדח, נפילת נושא האקדח, חמתך התישבה עליו...
ירי ממצב קפוא בודק התנהגות האקדח בשינויי טמפ' קיצוניים, גם ירי מהיר ורציף מאקדח בטמפ' של 0-5 מעלות יכול להיות בעייתי, הקצנת הבדיקה לטמפ' של 40- חושפת את הבעיתיות, אם קיימת, ביתר קלות..
ועוד, ועוד...
ובסך הכל, בתום כל הבדיקות, מגיעים לנתון הכי חשוב:
מסך ירי של 10000 כדורים בתנאי ירי קיצוניים, האקדח סבל מ xx מעצורים.
(בתקווה שלא xxx או יותר)
ואם זו התוצאה בתנאי הירי הקשים, אז קל וחומר בתנאי ירי סטנדרטיים.
זה לפחות היה סיכום 'מיבחני העינויים' של הברטה 92 (אותו אני מחזיק כיום).
מכירים אתר בו מתפרסמות תוצאות מבחנים אלו??
שי.
~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
volunteer כתב:המסקנה שלי מדברי PP היא שעדיף להידרס ע"י משאית מאשר ע"י אופניים.
אךךךךךךךךך, גלוק הוא אקדח נהדר...............
איפה המתנדב ומה עשית לו
נ.ב: PP, אפשר במקום גלידת צימוקים, גלידת שוקולד
פשוט אז זה נשמע טעים יותר
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
שירה עברית
שירה ממש שירה יש כאן .
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
אני חושב שעם רוצים לבחון אקדח כול שהוא אז יחידות מיוחדות זה המקום...לא אזרחים,יחידות מיוחדות ( אני מבקש לא לצין שמות) יורות הרבה מאוד כדורים והנשק גם חוטף הרבה לכלוך.
"אז תשאירו למקצוענים את העבודה"
ולpp
צודק...צריך להיות מוכן לכל מיקרה שהוא!
נ.ב
אין בכוונתי להעליב אף אחד...אני יודע שיש אנשים מהסליק שיורים הרבה מאוד כדורים גם...
"אז תשאירו למקצוענים את העבודה"
ולpp
צודק...צריך להיות מוכן לכל מיקרה שהוא!
נ.ב
אין בכוונתי להעליב אף אחד...אני יודע שיש אנשים מהסליק שיורים הרבה מאוד כדורים גם...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד