כיצד הייתם מתגוננים עם ברטה 71?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כיצד הייתם מתגוננים עם ברטה 71?
שאלה היפותטית (אני מקווה)
זיהית בוודאות מחבל חמוש בנשק חם רץ לכיוונך ממרחק 30 מטר בשטח בנוי בשעות הלילה. אתה חמוש באקדח ברטה 71 עם 7 כדורי 0.22 במחסנית, ללא מחסנית נוספת. אין אזרחים בינך לבין המחבל, אם כי יש אנשים ברחובות בשעה זו. כיצד היית מתגונן / מגיב?
ירי מהיר?
ירי איטי ומבוקר דרך הכוונות עם עין עצומה?
ירי לכיוון מרכז המסה?
ירי לכיוון הראש?
בריחה והזעקת גיבוי?
עוד אפשרויות? (הסבר).
כמובן השאלה הזו אינה נשאלת בכדי. אני שואל את עצמי אותה שאלה פעמיים בשבוע.
[אגב, שאלה בלשון. האם לפעלים ללמד ולשאול שני מושאים ישירים, כלומר ללמד אותו את החומר ולשאול אותו את השאלה, או שמא זהו שיבוש לשון ויש מלת יחס מתאימה יותר או שצריך להימנע ממצב של שני מושאים ישירים?]
זיהית בוודאות מחבל חמוש בנשק חם רץ לכיוונך ממרחק 30 מטר בשטח בנוי בשעות הלילה. אתה חמוש באקדח ברטה 71 עם 7 כדורי 0.22 במחסנית, ללא מחסנית נוספת. אין אזרחים בינך לבין המחבל, אם כי יש אנשים ברחובות בשעה זו. כיצד היית מתגונן / מגיב?
ירי מהיר?
ירי איטי ומבוקר דרך הכוונות עם עין עצומה?
ירי לכיוון מרכז המסה?
ירי לכיוון הראש?
בריחה והזעקת גיבוי?
עוד אפשרויות? (הסבר).
כמובן השאלה הזו אינה נשאלת בכדי. אני שואל את עצמי אותה שאלה פעמיים בשבוע.
[אגב, שאלה בלשון. האם לפעלים ללמד ולשאול שני מושאים ישירים, כלומר ללמד אותו את החומר ולשאול אותו את השאלה, או שמא זהו שיבוש לשון ויש מלת יחס מתאימה יותר או שצריך להימנע ממצב של שני מושאים ישירים?]
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אתה צריך להחליט (אולי מראש) אם אתה נשאר או מנתק נגע.
אם הוחלט להשאר, לדעתי יש לקצר טווח, ככל האפשר מאחורי מחסות ומטווח קצר - ירי מהיר למרכז המאסה.
אם אין מחסות, יש לעשות את קיצור הטווח תוך השתופפות ואת הירי בכריעה.
זו דעתי האישית ואיני ממליץ או לא ממליץ לאיש לנהוג לפיה.
(בסוף כולנו נצא מכאן עורכי דין...)
אם הוחלט להשאר, לדעתי יש לקצר טווח, ככל האפשר מאחורי מחסות ומטווח קצר - ירי מהיר למרכז המאסה.
אם אין מחסות, יש לעשות את קיצור הטווח תוך השתופפות ואת הירי בכריעה.
זו דעתי האישית ואיני ממליץ או לא ממליץ לאיש לנהוג לפיה.
(בסוף כולנו נצא מכאן עורכי דין...)
- סליקאי זהב

באחד מארועי הדקירות שארעו בירושלים (טרום האינתיפאדות), נקלע למקום לוחם ימ"מ (נדמה לי ששמו היה צ'רלי שלוש).
הלה ירה לעבר המחבל ופגע בגופו (פלג גוף תחתון כמדומני) 3 כדורים באקדח ברטה 0.22.
בסיום הקרב היה איש הימ"מ הרוג מדקירות סכין והמחבל שנלכד שיחזר לאחר שעות אחדות את האירוע - כשהוא צועד על רגליו.
הלה ירה לעבר המחבל ופגע בגופו (פלג גוף תחתון כמדומני) 3 כדורים באקדח ברטה 0.22.
בסיום הקרב היה איש הימ"מ הרוג מדקירות סכין והמחבל שנלכד שיחזר לאחר שעות אחדות את האירוע - כשהוא צועד על רגליו.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
doc-no כתב:יש רק תשובה אחת ל"סרט" שלך .....
להחליף אקדח לקוטר "ג ד ו ל" יותר,
ואז חלק מהשאלות "נופלות" ומבטלות, ונשארות אז פחות דילמות.....
עצה נבונה, שלצערי הייתה על האוזניים החרשות של משטרת ישראל (אילו הייתי טורח להעביר אותה למי שצריך).
כמו שהסוכנות היהודית ארגנה תרומה של ניידות, הלוואי והיא הייתה מסדרת משלוח ענקי של סמית 99 או קולט 1911, או נשק דומה למתנדבי משא"ז, לרבות זמן אימון לכל מתנדב.
עד אז, אני נשאר עם ברטה 71 משטרתי (האמת שמשך 2.5 חודשים אני בהליכי רישוי. בזמן זה הצלחתי להזכיר לקצין בתחנה שהוא צריך לקבוע איתי מועד לראיון).
ובאמת קיוויתי שמישהו ידווח: "תירה כדור אחד על הבליעל, ולא משנה איפה, כי הוא ייפול מת באופן מיידי".
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני אישית היתי ממליץ על שתי טקטיקות
א)לצמצם טווח עד לטווח זריקה לזרוק עלו את האקדח(עים מחסנית בפנים לתוספת
משקל)לכוון הראש ולקוות שהוא יאבד את ההכרה המפגיעה,ואים לא להמשיך באבנים .
ב)כמו א אבל לצמצם לטווח מגע ולהכות את המחבל בקת של האקדח עד שהוא
מאבד את ההכרה.
עד כאן צחוקים ועכשו בירצינות.
מכוון שמדובר בפעילות משא"ז ההמלצה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה
היא שבנוסף לאקדחים תחתמו גם על קרבין שיהיה בנידת בידיוק למקרה הנ"ל.
אבל אים כבר ניתקעתי עים הברטה היתי יורה את כל המחסנית במהירות לכוון
הענים ןהאף במטרה לגרום לו לעשות קולות של שטיח ,במידה ולא היצלחתי
להתחיל לקרוא קדיש.
והדבר הכי חשוב התחמושת של הכלי עולה גרושים ולכן אני מציע שתתאמן הרבה
אים ע"י רכישת תחמושת והצטרפות למטווחים של המשטרה(אין תקציב מה לעשות)
ואים להשכיר נשק כזה במטווח ולתרגל איך אתה מכניס לו את כל המחסנית
לענים ממצב של שליפה ובמהירות ,עד שתרגיש בטוח שאתה יכול לעשות זאת
גם תחת לחץ.
ועוד כמה דברים מולך בפרטי.
א)לצמצם טווח עד לטווח זריקה לזרוק עלו את האקדח(עים מחסנית בפנים לתוספת
משקל)לכוון הראש ולקוות שהוא יאבד את ההכרה המפגיעה,ואים לא להמשיך באבנים .
ב)כמו א אבל לצמצם לטווח מגע ולהכות את המחבל בקת של האקדח עד שהוא
מאבד את ההכרה.
עד כאן צחוקים ועכשו בירצינות.
מכוון שמדובר בפעילות משא"ז ההמלצה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה
היא שבנוסף לאקדחים תחתמו גם על קרבין שיהיה בנידת בידיוק למקרה הנ"ל.
אבל אים כבר ניתקעתי עים הברטה היתי יורה את כל המחסנית במהירות לכוון
הענים ןהאף במטרה לגרום לו לעשות קולות של שטיח ,במידה ולא היצלחתי
להתחיל לקרוא קדיש.
והדבר הכי חשוב התחמושת של הכלי עולה גרושים ולכן אני מציע שתתאמן הרבה
אים ע"י רכישת תחמושת והצטרפות למטווחים של המשטרה(אין תקציב מה לעשות)
ואים להשכיר נשק כזה במטווח ולתרגל איך אתה מכניס לו את כל המחסנית
לענים ממצב של שליפה ובמהירות ,עד שתרגיש בטוח שאתה יכול לעשות זאת
גם תחת לחץ.
ועוד כמה דברים מולך בפרטי.
- סליקאי ארד

אם המחבל רץ לכיווני ולא יורה אני יורה בטווח פגיעה אישי שלי ירי איטי ומדוייק לראש ,מכוון שיש סיכוי שגם אם יתחיל לירות תוך כדי תנועה ובחושך, הוא יפגע רק בחלק מהכדורים או בכלל לא = אני משחק קצת על המזל
אם הוא יורה ירי די מדוייק לכווני אני יורד לכריעה או שכיבה יורה לכיוונו למרכז מסה 5 כדורים מדוייקים ומהירים ושומר את השאר לטווח "אפס" בתקווה שידי תהיה על העליונה
אם הוא יורה ירי די מדוייק לכווני אני יורד לכריעה או שכיבה יורה לכיוונו למרכז מסה 5 כדורים מדוייקים ומהירים ושומר את השאר לטווח "אפס" בתקווה שידי תהיה על העליונה
- סליקאי כסף

doc-no כתב:אנחנו יוצאים עם נשק אישי (יש הליך רישום מסודר) עם דרישה לD.A. (שמעתי שלא בכל מרחב מקפידים ויש שיוצאים גם עם S.A.
דוק - זה הפוך , הדרישה היא לסינגל ולא בכל מקום מקפידים ומאפשרים גם דאבל ...
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
במצב כזה אתה מזהיר את המחבל בצעקה - "עצור או שאני מגרד לך את הצבע"...
בפועל - יש לך בעיה קשה. נכון שבעבר נלחמו וגם חיסלו תקריות עם ברטה 0.22 (מרדכי רחמים בציריך), אבל כדי שהפגיעה תהיה אפקטיווית - אתה חייב לפגוע במקומות קריטיים. זה אומר - להגיע למיומנות הגבוהה ביותר האפשרית, ע"י אימון רב ככל האפשר והדרכה מקצועית.
בכל מקרה - עם אקדח כזה לא הייתי מנסה לחסל תקרית - אמנם זה נשמע אגואיסטי, אבל הייתי בורח משם ומשאיר את התחמושת למקרה שהמחבל יתקוף אותי אישית. פשוט מאחר והסבירות בתנאים שתארת היא שאם אני יורה - יש מחבל יותר עצבני ממה שהוא היה קודם - ומתנדב הרוג.
לגבי הארוע שהוזכר עם צ'רלי שלוש ז"ל - למיטב זכרוני מה שקרה זה שהוא לא היה בטוח שזה המחבל - הוא ידע שהיה פיגוע, ראה אדם חשוד (בלי לראות את הסכין), צעק לו לעצור, וכשהאיש התקרב אליו - ירה לו לרגלים ע"מ לעצור אותו. המחבל נפל, ואז כהוא התקרב אליו ועמד מעליו, המחבל הוציא את הסכין בהפתעה מאחורי הגב ודקר אותו.
בפועל - יש לך בעיה קשה. נכון שבעבר נלחמו וגם חיסלו תקריות עם ברטה 0.22 (מרדכי רחמים בציריך), אבל כדי שהפגיעה תהיה אפקטיווית - אתה חייב לפגוע במקומות קריטיים. זה אומר - להגיע למיומנות הגבוהה ביותר האפשרית, ע"י אימון רב ככל האפשר והדרכה מקצועית.
בכל מקרה - עם אקדח כזה לא הייתי מנסה לחסל תקרית - אמנם זה נשמע אגואיסטי, אבל הייתי בורח משם ומשאיר את התחמושת למקרה שהמחבל יתקוף אותי אישית. פשוט מאחר והסבירות בתנאים שתארת היא שאם אני יורה - יש מחבל יותר עצבני ממה שהוא היה קודם - ומתנדב הרוג.
לגבי הארוע שהוזכר עם צ'רלי שלוש ז"ל - למיטב זכרוני מה שקרה זה שהוא לא היה בטוח שזה המחבל - הוא ידע שהיה פיגוע, ראה אדם חשוד (בלי לראות את הסכין), צעק לו לעצור, וכשהאיש התקרב אליו - ירה לו לרגלים ע"מ לעצור אותו. המחבל נפל, ואז כהוא התקרב אליו ועמד מעליו, המחבל הוציא את הסכין בהפתעה מאחורי הגב ודקר אותו.
I think, therefore I am. I think
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד