כיצד הייתם מתגוננים עם ברטה 71?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי higt-power » 03 אוקטובר 2003, 14:32

לא במשטרה הם לא משקעים עד כדי כך.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 03 אוקטובר 2003, 15:24

אחד מדגמי הHP ה"קטלניים" שיש היום ב 0.22
נמכרים במחיר מופקע של...2$ ל 50 כדור

תמונה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 03 אוקטובר 2003, 15:40

אני אומנם אוחז כרגע ב9 מ"מ
אך אל נא תזלזלו ב22.
מי שחי לפי טבלאות וחישובים בליסטאים לפעמים עלול להיות מופתע,,,

אל תשכחו שהאקדח נוצר למטרה מסויימת,,ואותה הוא לבטח ימלא,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי higt-power » 03 אוקטובר 2003, 16:25

GUSS כתב:אני אומנם אוחז כרגע ב9 מ"מ
אך אל נא תזלזלו ב22.
מי שחי לפי טבלאות וחישובים בליסטאים לפעמים עלול להיות מופתע,,,

אל תשכחו שהאקדח נוצר למטרה מסויימת,,ואותה הוא לבטח ימלא,,

אני לא חושב שמאות מיקרי רחוב שהתבלאות האלה מבוססות עלהם יכולות
להיות שגויות לחלוטין.
ובקשר למטרה שאותה הנשק אמור למלה השאלה היא למעשה מה המטרה
להיות מישקולת ניר אוו לפאר את חגורת המתנדב בוודאי שהוא יכול,
לשמש נשק לאימון ירי והדרכה של בני נוער ברזי השימוש בנשק בוודאי
לשמש כנשק "הפחדה "בתיק של של מי שלא יכול לשאת בגלל ממדים פיזים
משהוא יותר רציני אוו להפחיד פורץ אקראי שפרץ לביתך(מצב זה לא ברור
בחוק אים מותר אוו אסור)הוא יכול,
לשמש נשק יעיל להגנה עצמית אוו נשק שרות הוא לא מתאים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amnon » 03 אוקטובר 2003, 17:38

ראשית עיין באשכול http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=3086.
תמצא בו הסברים איך ניתן להשיג כלים יותר קטלניים :wink:
אם לא הצלחת, יצאת למשמרת ונתקלת במחבל חמוש, אכלת אותה :roll:
אם אתה מזהה עליו חגורת נפץ, נסה לכוון את הירי לעבר מתג ההפעלה, יכול להיות שאנרגיית הקליע תספיק כדי להפעיל את המתג ואז המחבל יתפוצץ ואתה תהיה הגיבור המת הבא :cry:
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 03 אוקטובר 2003, 19:57

amnon כתב:ראשית עיין באשכול http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=3086.
תמצא בו הסברים איך ניתן להשיג כלים יותר קטלניים :wink:
אם לא הצלחת, יצאת למשמרת ונתקלת במחבל חמוש, אכלת אותה :roll:
אם אתה מזהה עליו חגורת נפץ, נסה לכוון את הירי לעבר מתג ההפעלה, יכול להיות שאנרגיית הקליע תספיק כדי להפעיל את המתג ואז המחבל יתפוצץ ואתה תהיה הגיבור המת הבא :cry:

מישהו התחבר הערב לפורום עם קצת חוש הומור מקברי, לא?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ארז SW99 » 03 אוקטובר 2003, 21:50

שלום
1. נכון שאין תשובת בית ספר וכל מקרה נשקל לגופו אולם אנסה לתת מספר עצות.
2. הערה לכותבים, אני חושב שכל אותם המגיבים ב-דאחקות על קוטר הכלי ויעילותו חייבים לדעת שאין מקום לתגובות כאלו, הן לא תורמות כלום, הן לעיתים יכולות לעצבן ומעל לכל הן לרוב לא נכונות ומטומטמות - פשוט כך !!!
3. ועכשיו לעיניינו, כאחד שהיה לו ברטה 022 ואף יצא לו להיות במצבים ברמת סיכון הנה המלוצתיי ואתה מוזמן לעשות איתם כרצונך
א. אם הדבר אפשרי - אכן נסה לדאוג לנשק אחר/ גיבוי אפילו היה ויש לך נשק פרטי קח אותו איתך אם יקרה משהו ותציל חיים אף אחד לא יגיד לך כלום על כיפוף החוקים - כמובן שאסור לך להשתמש בו לכל פעולה אחרת.
ב. היה ולא - הפוף את הנשק ליעיל יותר - שים תחמושת הולו פויינט מחוזקת. כושר העצירה גדול יותר וכך גם הקטלניות - בגדול יש מצב להרוס את הנשק אז אל תשתמש בתחמושת זו לאימונים (למעט מדי פעם כדי להכיר את הרתע השונה) בנוסף זה עדיף משיהרסו את היורה :lol:
ג. ולבסוף לתכלס - אם המחבל לא יורה אלא רץ חמוש בנשק קר - אזי פותח בריצה מולו כאשר אני מגיח קצת מהצד וחותך לעברו במטר האחרון, אקדח ביד ואתה צריך להיות מוכן לעלות עם בעיטה למרכז הגוף, קיימת בעיה של רגל תורנית אבל אם מתאמנים על זה הבעיה נפתרת.
לאחר שפגעת במחבל והוא נהדף אחורה (בבעיטה על הרגל להיות ישרה וגוף נוטה אחורה... - עזוב תאורים לך למכון לחימה שיראו לך בעיטה לתוקף מסתער...) מצמצם טווח לשני מטר וחצי אבל לא יותר ונותן שלוש במרכז החזה - 2 לראש ושתיים משאיר לאחר כך

* זהו, נכון קצת רמבואי ואני בטוח שעוד שניה יקפצו עלי כולם אבל במידה ובאמת עומד מולי מחבל זה מה שיש לעשות, כמובן שע"מ שתוכל לבצע זאת, נכון ועוד תחת לחץ - חובה לתרגל עשרות פעמים !
עם התוקף חמוש בנשק חם ויורה, מצמם טווח מאחורי מחסות משתדל שלא לחשוף את עצמי כדי ליצור גם אלמנט הפתעה, מטווח של חמש שש מטר 5 כדורים למרכז מסה. ואז דלוג למחסה אחר שמא לא נבלם ואז את האמת אם יש מצב אז פשוט במכות אם לא - הרבה אמונה... 8)
זהו שבת שלום וחתימה טובה לכולנו ושלא נזדקק.

א'
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 03 אוקטובר 2003, 22:59

א ידידנו היקר
קראתי בעיון רב את תגובתך ואת עצותך ולמען האמת, נשגב מבינתי במה שונה תגובתך מתגובתם ה"מטומטמת", לדבריך, של שאר המגיבים באשכול.

א. אם הדבר אפשרי - אכן נסה לדאוג לנשק אחר/ גיבוי אפילו היה ויש לך נשק פרטי קח אותו איתך אם יקרה משהו ותציל חיים אף אחד לא יגיד לך כלום על כיפוף החוקים - כמובן שאסור לך להשתמש בו לכל פעולה אחרת
.

אמרו את זה לפניך.

ב. היה ולא - הפוף את הנשק ליעיל יותר - שים תחמושת הולו פויינט מחוזקת. כושר העצירה גדול יותר וכך גם הקטלניות - בגדול יש מצב להרוס את הנשק אז אל תשתמש בתחמושת זו לאימונים (למעט מדי פעם כדי להכיר את הרתע השונה) בנוסף זה עדיף משיהרסו את היורה

הפתעה :roll: גם את זה אמרו לפניך, ולידיעתך ירי של HP ב71 לא הורס שום דבר ובניגוד לאקדחים אחרים גם אין הבדל בתחושת הירי.

סעיף ג בדבריך המלומדים מדבר בעד עצמו. אם אתה מעדיף לתקוף בבעיטה מחבל חמוש ולא לעשות שימוש בנשק החם שברשותך, זה אומר שאתה סומך יותר על "כח העצירה" של הרגל מאשר על זה של ה71 - ובעצם מאשר את כל מה שנאמר כאן לפניך.

ורק כדי לחזק את דבריהם של חברי שכתבו כאן לפניך על יכולותיו המוטלות בספק של כדור 0.22LR בהגנה עצמית, אתה מוסיף:

.....מטווח של חמש שש מטר 5 כדורים למרכז מסה. ואז דלוג למחסה אחר שמא לא נבלם....

משמע 0.22 LR לא יהיה כלי הבחירה שלך להגנה מפני מחבלים תוקפים....

אז א, לפני שאתה מאשים חברים שלי בטימטום אולי כדאי להסתכל קצת בראי?

שבת שלום ושנה טובה ומבורכת .
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי פרפר » 03 אוקטובר 2003, 23:28

א כתב:ג. ולבסוף לתכלס - אם המחבל לא יורה אלא רץ חמוש בנשק קר - אזי פותח בריצה מולו כאשר אני מגיח קצת מהצד וחותך לעברו במטר האחרון, אקדח ביד ואתה צריך להיות מוכן לעלות עם בעיטה למרכז הגוף, קיימת בעיה של רגל תורנית אבל אם מתאמנים על זה הבעיה נפתרת.
לאחר שפגעת במחבל והוא נהדף אחורה (בבעיטה על הרגל להיות ישרה וגוף נוטה אחורה... - עזוב תאורים לך למכון לחימה שיראו לך בעיטה לתוקף מסתער...) מצמצם טווח לשני מטר וחצי אבל לא יותר ונותן שלוש במרכז החזה - 2 לראש ושתיים משאיר לאחר כך

ואני לא הבנתי איך אחרי הבעיטה מצמצם טווח ל 2.5 מטר..

אחרי בעיטה שכזו, נישאר עוד חזה ע"מ לרכז בו 3 כדורים..??
נערך לאחרונה על ידי פרפר בתאריך 03 אוקטובר 2003, 23:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
שי.

~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amnon » 03 אוקטובר 2003, 23:42

א כתב:א. אם הדבר אפשרי - אכן נסה לדאוג לנשק אחר/ גיבוי אפילו היה ויש לך נשק פרטי קח אותו איתך אם יקרה משהו ותציל חיים אף אחד לא יגיד לך כלום על כיפוף החוקים - כמובן שאסור לך להשתמש בו לכל פעולה אחרת.

ג. ולבסוף לתכלס - אם המחבל לא יורה אלא רץ חמוש בנשק קר - אזי פותח בריצה מולו כאשר אני מגיח קצת מהצד וחותך לעברו במטר האחרון, אקדח ביד ואתה צריך להיות מוכן לעלות עם בעיטה למרכז הגוף, קיימת בעיה של רגל תורנית אבל אם מתאמנים על זה הבעיה נפתרת.

עם התוקף חמוש בנשק חם ויורה, מצמם טווח מאחורי מחסות משתדל שלא לחשוף את עצמי כדי ליצור גם אלמנט הפתעה, מטווח של חמש שש מטר 5 כדורים למרכז מסה. ואז דלוג למחסה אחר שמא לא נבלם ואז את האמת אם יש מצב אז פשוט במכות אם לא - הרבה אמונה... 8)
זהו שבת שלום וחתימה טובה לכולנו ושלא נזדקק.

א'

אוי ואבוי....
אם הסורים ושאר אויבנו היו קוראים את הדברים האלו ומשליכים מהם על תורת הלחימה של כלל ישראל, הם כבר היו תוקפים בשמחה לכיוון תל אביב בשיירות בליווי דרבוקות להעלאת המורל 8)
רוצה לומר: בניגוד ל"תגובות המטומטמות" שלי ושל עוד כמה - תגובתך שלך היא באמת הצלת נפשות והדרכת לוט"ר איכותית ביותר שלונכחותה ניתן לסגור לאלתר את מתקן אדם ודומיו. אכן אנו נחשפים כאן לשחיתות שנגעה במערכת הביטחון של ישראל שבמקום להעביר הדרכות לחימה מעשיות בבתי ספר על ידי מדריכים מנוסים (ולהוציא על כך הון תועפות) יכלה פשוט לעשות כמוך ו"ללמד שחיה בהתכתבות"....
אבל אני לא שולל על הסף את היותך לוחם מהולל ועתיר ניסיון קרבות (בניגוד אלינו המטומטמים :wink: ), כבר הדפסתי את תגובתך וניילנתי אותה (שלושה העתקים- גיבוי על גיבוי). מעתה ועד עולם אשא אותה על גופי ואם אתקל חלילה בגורם עוין (אני לא מתכוון לעיתונאים...) מיד אשלוף אותה ואנסה ליישמה צעד אחר צעד. אם לא יעלה בידי לגבור על אויבי בעזרת עצותיך הנדיבות, אנקוט בשיטה אחרת- אקריא לאויב את הודעתך המלומדת ובזה אסיים את העימות, כי הוא בטוח ימות מצחוק :lol:
ולכל התיאורים שלך אתה קורא "רמבואי במקצת"?!
רמבו נראה כמו חנאן עשראווי ליד התיאורים שלך :wink:
ואסיים במילותיך שלך: "שלא נזדקק"..... ללמוד מאחד כמוך (תוספת שלי).
זהו, יצא קצת חריף אבל זה מה שהמטומטם (אני) אוהב :roll:
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ACSman » 04 אוקטובר 2003, 00:21

חברים...

איך כבר אמרו כאן בסליק אין סוף פעמים???
שתו כוס מים ותרגעו קצת או משהו דומה... אבל בחייכם... עוד מעט יום כיפור וככה תאורים, עלבונות והתנפלות???

ואם תרשו לי לתרום את השני סנט שלי בתגובה לידידנו א'...
ואם א' ירשה לי להתעלם מהכינויים והברכות לחברי הסליק האחרים, שלא היו במקום
[הרי גם את זה כבר כתבו ... "לא כל מה שחושבים אומרים, לא כל מה שאומרים כותבים""

יש לא מעט בדברי מר א' המכובד... לפני קפיצות קרב והסתערות על מר א'
1 אכן צודק מר א' כי אין תשובת "בית ספר" למקרה זה או אחר, כל מקרה לגופו ותו"ל זה או אחר בא לתת מענה למצבים נתונים ומתפתחים, על בסיס התו"לים יש אין ספור תגובות משתנות למצב נתון בארוע מתגלגל...
2 לגבי ההערה לכותבים - נא לעיין בדברי הפתיחה [ומר א' - תחשוב על זה...]
3 א- אכן נשק להגנה עצמית רצוי שיהיה בעל כח עצירה רב יותר מ 0.22 וכבר דובר רבות על כך באשכולות שונים, אבל מר א' אני תקווה כי אתה לא ממליץ לקורא תמים [לא מטומטם... רק תמים...] לעבור על החוק ולשאת כלי נשק שאין לו רשיון נשיאה תקף... נכון? או שאני כרגיל לוקה בהבנת הנקרא...
3 ב - תחמושת 0.22 מחוזקת / HP מחוזקת לא תגרום לנזק לכלי כדוגמת הברטה 71 או כלים דומים, בסה"כ תקבל כח עצירה רב יותר, אכן רצוי להתאמן בתחמושת זו היות והרתע טיפה יותר חזק...
3 ג - בגדול יש לא מעט במה שאתה כותב בסעיף זה... אבל איך אמר חברינו אמנון...[והוא לא מטומטם, נשבע לך ... אני מכיר אותו.. והוא באמת לא מטומטם.. טוב?] לא לומדים שחיה בהתכתבות... גם לא קרב מגע או כל תורת לחימה אחרת, כל קומבינציה או קרב מכל סוג מצריך אימונים רבים... ביקור בדוג'ו זה או אחר לצורך הדגמה לא יועיל ואולי רק יזיק... מוזר, אבל זה משום מה מזכיר לי את נושא הירי... אם אני לא טועה, גם בירי אי אפשר ללמוד ולהגיע למצב בו תוכל לירות באופן איכותי ומדוייק ע"י לימוד בהתכתבות או לראות הדגמה במטווח... אבל אולי אני טועה...
ולא זה לא כל כך רמבואי, אלא מצריך אימון ותרגול של שנים [לא של "עשרות פעמים" כדבריך...]

ודבר אחרון, לך מר א' ולכל החברים [ואנא בלי עליהום...] ישנם מצבים בהם אם לא נפגע אדם מסתער בנקודה קריטית הגורמת לניטרולו המיידי, אפילו מקליע אחד [כן, כן - גם של 0.22] ימשיך התוקף בתנועה ובמצב כשירות פיזית ברמה זו או אחרת גם אם נפגע ממספר קליעים בגופו ואפילו גפיים תחתונות כולל מקליעי 9 מ"מ או קליעי 5.56 / 7.62 בעלי מהירות לוע גבוהה שנורו מרובה סער או מקלע/ון.
דברים כאלו קרו ומבלי להיכנס לפרטים ישנם מקרים מתועדים רבים.

ולסיום גמר חתימה טובה וצום קל
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 04 אוקטובר 2003, 00:41

לאחר שכל ידידי המלומדים תרמו לאשכול אפילו 2 סנט לא נותר לי להוסיף אז רק אעיר דבר אחד ולשם שינוי לזכותו של א'

לגבי נשיאת נשק נוסף, מותר לשאת נשק פרטי גם אם אינו מאושר בפעילות אך אין אחריות משטרתית וגיבוי לגבי כל פעולה שהתבצעה באותו נשק, אומר א' אולי בצדק ואולי שלא, שאם והיה וקרה וכן נשאת נשק לא מאושר בנוסף לארסנל המשטרתי (קרבין + ברטה) והיה וקרה והיה ושלא יהיה שכן נתקלת במחבל והיה וקרה וגו' שנטרלת אותו בנשק האישי אזי הסיכוי שתענש נמוך.
לראיה אותו אזרח שלקח נשק ממאבטח וניטרל מחבל.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shrek » 04 אוקטובר 2003, 13:41

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

בקיצור...קח את הרגלים וברח לך למסתור.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ארז SW99 » 04 אוקטובר 2003, 15:02

שבת שלום, לפני הכל - סליחה !!!
אני קראתי את התגובות ואז חזרתי להודעתי ומגיע הרגע שבו אדם חייב להודות בטעותו
א. למילה - מטומטמות לא היה מקום ושוב סליחה אם משהו נפגע , לא התכוונתי :oops:
ב. אני חושב שציינתי בברור שלא כוונתי ללמד "שחיה בהתכתבות" ולכן העליהום לא ברור. מה רצית שאגיד לו - אל תעשה כלום יש בוגרי בית ספר אדם תן להם לטפל באירוע ?
ג. אני עומד אחרי שאר הדברים שאמרתי לגבי אפשרות הפעולה. אני חושב שאני טעיתי אבל אין סיבה לסכל אותי ממוקד על התוכן הרי סייגתי את כל הדברים וטענתי שוב ושוב שזה דורש אימון וידע ויכולות שלא קיימות אצל כולם
ד. לא טענתי שיש לעבור על החוק ולשאת נשק ללא רישוי אלא שניתן וזה חוקי לקחת גם נשק אישי אבל יש לקחת בחשבון שהיה וקרה אירוע אתה לא מכוסה מבחינת המשטרה
ה. כן חזרתי על הדברים שאמרו לפני - משום חיזוק דבריהם ולא כי החוכמה היא רק שלי.

שוב אני מתנצל בפני אלו שנפגעו, דבריי לא היו צריכים להיאמר בצורה שנאמרו
מקווה שהתנצלותי מתקבלת.
שבת שלום
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 04 אוקטובר 2003, 15:17

כדאי ללמוד את נושא המטענים לפני שנותנים עצות לירות על המתג.

כדאי לשמוע את סיפורו של מנחם גלבוע (מומחה למטענים והסלקתם) ממלון אשל השומרון שנפצע בעצמו בפיצוץ (המלון הזה בכניסה לאריאל נפגע 3 פעמים)
שהוא אגב בעל המטווח באשל השומרון.

המתג הוא מתג ליחצה וכשעוזבים זה מתפוצץ לכן אם תירה על המתג או תירה כך שהיד לא תישאר לחוצה על המתג - אכלת אותה.

ואני באמת לא יודע הכל.

(ערב יום הכיפורים תלחצו ידיים תבקשו סליחה יפה למה לריב?)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד