לאיפה היתה יורה על מחבל?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי volunteer » 04 אוקטובר 2003, 14:21

באמת מעניין כמה מאותם שופעי רעיונות ומשיאי עצות, שלפו את אקדחם מנרתיקו בעת אירוע אמיתי.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי ארז SW99 » 04 אוקטובר 2003, 14:37

שבת שלום לכולם
1. אני רואה שנושא המחבלים הפך לעיסוק מרכזי - ממליץ שנקים יחידה מיוחדת :lol:
2. הנה דרך התגובה שאני מציע, תנאי לפעולה בדרך זו היא חימוש בנשק חזק (קוטר ועוצמת התחמושת) בנוסף רצוי להיות חמושים במעל מחסנית אחת או מחסנית בקיבולת גבוהה.
3. זיהית את המחבל והוא עדיין לא זיהה אותך - מכה של חמש שש כדורים ל - רגליים !!!
איך שהוצאת כדור ראשון, צעקות אימים - מחבל מחבל וכולם נסים לכל הכיוונים, במצב זה חייבים להיות מודעים לסביבה שלא יתקעו בך ותעוף ושלא ירו עליך בטעות.תוך כדי ירי חיפוש מחסה שיפריד בינך לבין המחבל.
4. עכשיו יש לך מחבל שנמצא על הרצפה - הוא בהלם ראשוני עד שהוא מבין ולרוב יחליט שהוא הולך לפגוש בתולות... זה הזמן לכוון מכת אש לראש.
5. מספר הערות:
א. המחבלים היום לא משתמשים בחומר נפץ מאולתר אלא בחומר נפץ פלסטי ואיכותי, חומר זה מפתיע כמה שזה נשמע לא יתפוצץ (99%) מפגיעה אלא חייב את הנפץ שיתחיל שרשרת תגובות.
ב. במצב כזה כל הגוף נלחץ, ידיים רועדות, זיעה, דופק על הסקאלה האדומה, לעיתים בכי בלתי נשלט וכו' - צריך קור רוח ויכולת גופנית ומנטלית שלא כולם ניחנים בה, במצב זה גם אם לא מנעת את הפיצוץ מנעת מהמחבל להכנס למרכז האוכלוסיה ויצרת מעגל רחב מסביבו של - כלום.וזה כבר עשה הבדל גדול.
ג. המפתח לביצוע מיטבי הוא מהירות וניתוח נכון של הסביבה - יש מטר וחצי ממנו עמוד בטון ?אתה יכול להגיע כמעט עד אליו בלי להיות חשוף להדף - אם יתפוצץ. וממטר וחצי כולם פוגעים בראש.
6. זהו. שוב אני מבין שזה נשמע רמבואי וקצת הוליוודי, אבל אני מכיר קצת את התחום ומסתבר שהדברים אפשריים ולא רק ע"י ימ"מניקים למינהם
7. אגב אם כבר אז זהו המקום להביע הערכה עצומה לכל אותם אנשי יחידות מיוחדות בצבא במשטרה ובשב"כ שמגינים בגופם על חיינו - כל הכבוד לכם !!!!
8. חתימה טובה ושיהיה כבר שלום (לא ריאלי אבל אני לפחות נשאר אופטימי)

נ.ב
חשוב מאד, לבדוק אולי יש במקום טייס סרבן ואז אפשר לבקש ממנו לגשת למחבל ולהדבר איתו ללא אמצעים אלימים ובמוסר גבוה שיפסיק ושזה לא יפה :twisted:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: לאיפה היתה יורה על מחבל?

על ידי סלבו » 04 אוקטובר 2003, 15:25

higt-power כתב:1 )לכוון מרכז הראש תוך שאיפה לפגוע באיזור העינים והאף

יתרונות
ב)אין סכנה לפוצץ את חגורת הנפץ במידה והמחבל נושא כזאת

3)לירות לעבר ה"אוצר המשפחתי"

יתרונות

ב)דימום מסיבי

[/b]

באופן כללי, כמעט שלא קיים סיכוי לגרום לפצוץ חרוגת נפץ ע"י פגיעת קליע בה (למעט סרטים מסויימים...)

לא יודע כיצד בנויה האנטומיה "המחבלית", אבל ירי לעבר ה"אוצר המשפחתי" לא יגרום לדימום מאסיבי - ליתר דיוק, כמעט ולא יגרם דימום.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 04 אוקטובר 2003, 15:32

בהמשך לפפי
מי שלא עבר ירי מעשי שיעבור מיד !
זה משפר קליעה ויוצר מוכנות לירי - זה הכי טוב שיש היום בשוק !

מי יתן ונצליח להשפיע על קובעי המדיניות להכשיר נושאי נשק על פי הקריטריונים של למידה מוטורית:
מספר מפגשים, מיומנות ומוכנות = למידה (לטעמי לא פחות מ20 שעות ורצוי יותר מחולקים לפחות ל 5 מפגשים שבסופם מבחן קצת יותר רציני מהדרוש היום ע"י בוחן חיצוני)

זה מה זה לא רציני לתת תשובות אינטרנט לתרחישים שאמורים להתבצע בשטח עם בלוקר בקנה בדו"צים תוך ניתוח כל תרגיל בסיומו.

שחיה לא לומדים בהתכתבות.

מועדים לשמחה
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי GUSS » 04 אוקטובר 2003, 16:17

המציאות חזקה מכל אשכול,,,,, :cry:

בפיגוע היום מסתבר שהמחבל הוא שעבר "קורס ירי מעשי מאוד,,,"
מסתבר שהם לא יושבים על השמרים אלא מפתחים תו"לים חדשים,,

ואנחנו תקועים עם ברטה 71 ומאבטחים של 18 שקל לשעה :evil:

יהיה זכר הנרצחים בליבנו והחלמה מלאה לפצועים!!!!
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ACSman » 04 אוקטובר 2003, 17:11

אנשים טובים,

בנושא מתגי הפעלת מטענים...
ישנם כל סוגי מתגי הפעלה העולים בדמיונכם, מפסקי מנורות, תנורים, טוגלים, בודדים וכפולים ומה שרק תרצו.
נדיר ביותר למצוא מתג שחרור [Dead Man Switch]
אבל ללא קשר למתג, לא מומלץ לירות כל כך מהר למרכז המסה...
אנמנם כםי שנאמר לא בכל מקרה יופעל מטען מפגיעת קליע בחומר הנפץ.
אבל מצד שני יהיו מקרים בהם כן יופעל המטען מפגיעת הקליע...
[והאחוזים הם לא 99%... לי אין סטיסטיקה ולא ידוע לי על כזו, אבל...]
ואכן חלק מהמטענים הם מחומרי נפץ תקניים מסוגים שונים, ומצד שני רבים המטענים שהוכנו ובושלו ב"מעבדות" חבלה בבתי אזרחים בעיר או כפר בשטחים.
חלק מחומרי הנפץ האלו [ATP לסוגיו השונים] וחלקם הם כאילו תקניים וחלקם הם באיכות טובה יחסית אבל אין איכות אחידה וסדירה, חלקם יציבים יחסית וחלקם לא בדיוק יציבים כחומרי נפץ תקניים.
בכל מקרה לא הייתי ממליץ על סוג פעולה זה או אחר, שוב - לא לומדים תו"ל ודפ"ע בהתכתבות...
מה שכן אומר הוא שאם יורים [וזה אם גדול, במרבית המקרים הארוע יהיה בזירה עירונית צפופת אזרחים, הלחץ, הפחד (כן- פחד, מי שיומר כי לא מפחד באורע התקלות, או שהוא טיפש או שהוא שקרן, או שניהם...) האנדרנלין, הידים הרועדות שעולות ויורדות עם הנשימה המואצת... כל אלו עוד מורידים בצורה משמעותית את רמת דיוק הפגיעה... ושוב, אנו במצב בו אזרחים נמצאים מסביב ומאחורי החשוד כמחבל מתאבד...] אז אם יורים, רצוי לירות למרכז מסה עליון, לא לכיוון הראש, אלא לכיוון החזה.
ובזמן שיורים לא לירות מטח ירי מהיר, אלא בצורה איטית דרך כוונות ובצורה מחושבת.
יריר מהיר יגרום לפיזור גדול של הקליעים מהסיבות שהוזכרו, כך שסיכון החטאה ופגיעה באזרח תמים מצידי או מאחורי החשוד כמחבל הוא גדול יחסית, ואם פגענו באזרח חף מפשע...
ירי איטי יחסית, מחושב ומכוון יעלה את סיכוי הפגיעה במרכז מסה עליון - בחזה, ויגרום לנטרול של החשוד כמחבל, זה יספיק.
לא הייתי ממליץ לאף אחד מאיתנו לעשות וידוא הריגה בירי לראש של החשוד שבו ירינו...

סתם נקודה למחשבה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: לאיפה היתה יורה על מחבל?

על ידי higt-power » 04 אוקטובר 2003, 22:09

סלבו כתב:
higt-power כתב:1 )לכוון מרכז הראש תוך שאיפה לפגוע באיזור העינים והאף

יתרונות
ב)אין סכנה לפוצץ את חגורת הנפץ במידה והמחבל נושא כזאת

3)לירות לעבר ה"אוצר המשפחתי"

יתרונות

ב)דימום מסיבי

[/b]

באופן כללי, כמעט שלא קיים סיכוי לגרום לפצוץ חרוגת נפץ ע"י פגיעת קליע בה (למעט סרטים מסויימים...)

לא יודע כיצד בנויה האנטומיה "המחבלית", אבל ירי לעבר ה"אוצר המשפחתי" לא יגרום לדימום מאסיבי - ליתר דיוק, כמעט ולא יגרם דימום.

למה סרטים לך לפיגוע במלון אשל השומרון באריאל לפני כשנה זה בדיןק מה קרא
הגיעה מאבטח ירה לו מספר כדורים לראש הבחור נשכב על הרצפה ומחקה שטיח
אז מגיע חיל יורה למרכז מסה כמו שלימדו אותו והתוצאה ידועה .
את המתגים אגב מצאו החבלנים אחרי הארוע כאשר הם לא מופעלים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד